Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Αύριο το βράδι νέο Δημοτικό Συμβούλιο στη Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα

Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στις 21.06.2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 20.00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Ν. Φιλαδέλφειας (Νικ. Τρυπιά 45) σε δημόσια τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δυνάμει του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 («Πρόγραμμα Καλλικράτης»), για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της
Ημερήσιας Διάταξης :
 
ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
 
1. Έγκριση Απολογισμού οικονομικού έτους 2010 της Δημοτικής Φιλαρμονικής «Αλέξανδρος Μποτετζάγιας» του πρώην Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας, βάσει της υπ΄αριθμ. 3/2011 διαβιβασθείσας Απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου.

2. Έγκριση ορισμού μελών, τακτικών και αναπληρωματικών, της Επιτροπής Εξέτασης Ενστάσεων Αυθαιρέτων κατασκευών.

3. Έγκριση παράτασης του χρόνου περαίωσης του έργου «Έργα οδοποιίας διαφόρων περιοχών του πρώην Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας», Α.Μ. 175/09, Ανάδοχος «Α. Μαστροκώστας – Σ. Καψάλης Ο.Ε.», προϋπολογισμός: € 890.000,00.- (με Φ.Π.Α.), επιβλέπων μηχανικός: Χρήστος Κίτσιος.

4. Έγκριση χορήγησης νέας παράτασης προθεσμίας για την εκτέλεση των εργασιών του έργου «Κατασκευή αγωγών σύνδεσης διαφόρων ακινήτων», Α.Μ. 110/2009, Ανάδοχος ΜΑΛΤΕΚ Ο.Ε.

5. Έγκριση Πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Καθαρισμός και συντήρηση δικτύου όμβριων υδροσυλλογής του πρώην Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας», Α.Μ. 01/2008, εργολάβος: Ευαγγελίδης Ευάγγελος, τελική δαπάνη: € 54.000,10.- (με Φ.Π.Α.), επιβλέπων μηχανικός: Παναγιώτης Μανής

6. Έγκριση Πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Εφαρμογή εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου σε διάφορες περιοχές του πρώην Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας», Α.Μ. 162/2007, εργολάβος: Ευρωμηχανική Α.Ε., τελική δαπάνη: € 1.048.819,97.- (με Φ.Π.Α., επιβλέποντες μηχανικοί: Χρ. Κίτσιος και Σπ. Ντιούδης.

7. Έγκριση Βεβαιώσεως παραλαβής μελέτης με τίτλο «Γεωτεχνική Προμελέτη για την ανέγερση Δημοτικού κτιρίου Διοίκησης και Πληροφόρησης Α.Μ.Ε.Α. επί της οδού Κ. Παλαμά», μελετητής: Χρήστος Στρατάκος, επιβλέπων μηχανικός: Παν. Μανής, δαπάνη: € 7.247,90.- (με Φ.Π.Α.)

8. Τροποποίηση της υπ΄αριθμ. 26/2011 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου ως προς την οδό στάθμευσης (Γρ. Κυδωνιών 17 αντί Μαιάνδρου 67), σχετικά με την έγκριση ανανέωσης παραχώρησης θέσης στάθμευσης Ι.Χ.Ε. του κ. Luci Arjan, κατ΄εξαίρεση, λόγω αναπηρίας.

9. Καθορισμός ημερομηνιών και χώρων (στη Ν. Φιλαδέλφεια και Ν. Χαλκηδόνα) για τη διεξαγωγή δύο ειδικών Δημόσιων Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα : «Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής έτους 2010, σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης» σύμφωνα με το άρθρο 217 του Ν. 3463/2006 (Κ.Δ.Κ.) και το άρθρο 17 του ισχύοντος Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος.

10. Έγκριση 2ετούς Προγράμματος Δράσης της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος για τα έτη 2011-2013 και εξουσιοδότηση για την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Δήμου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

11. Έγκριση - Ψήφιση Προϋπολογισμού της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος για το έτος 2011.  

12. Λήψη απόφασης σχετικά με την δωρεάν κατά χρήση παραχώρηση εκ μέρους του Δήμου διαφόρων ακινήτων του καθώς και δύο οχημάτων του προς την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος για την εξυπηρέτηση των αναγκών της, βάσει της υπ΄αριθμ. 14/2011 Αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του εν λόγω Ν.Π.Ι.Δ.

13. Συζήτηση και λήψη απόφασης για τον χαρακτηρισμό ως πλεονάζοντος του προσωπικού που προκύπτει από τις δυο συγχωνευόμενες Κοινωφελείς Επιχειρήσεις των πρώην Δήμων και μεταφορά του στο Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου με την επωνυμία «Ενιαίος Φορέας Δράσεων Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Αλληλεγγύης, Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος»

14. Έγκριση - Ψήφιση 3ης Τροποποίησης Προϋπολογισμού του Δήμου έτους 2011.

15. Άνοιγμα ενδιάμεσου τραπεζικού λογαριασμού για την πληρωμή - από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών (Ε.Α.Π.) - των αμοιβών του πάσης φύσεως προσωπικού.

16. Διάθεση – ψήφιση πίστωσης ποσού € 500.000,00.- από τον Προϋπολογισμό του Δήμου οικονομικού έτους 2011 για τακτική επιχορήγηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου.

17. Διάθεση – ψήφιση πίστωσης ποσού € 109.000,00.- από τον Προϋπολογισμό του Δήμου οικονομικού έτους 2011 για επιχορήγηση του Δημοτικού Ιδρύματος Ν.Π.Δ.Δ. με τον διακριτικό τίτλο «Π.Π.Ι.Ε.Δ.»

18. Καθορισμός αριθμού και ειδικοτήτων του προσωπικού (13 άτομα) Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου που θα προσληφθούν για τις Υπηρεσίες του Δήμου και των Ν.Π.Δ.Δ. αυτού.

19. Έγκριση πρόσληψης προσωπικού (16 άτομα) με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (έως οκτώ μήνες) ανταποδοτικού χαρακτήρα.

20. Καθορισμός επιδόματος υπαλλήλων ΟΤΑ Α΄Βαθμού του Κράτους, εκ των εσόδων από τα παράβολα για την χορήγηση και ανανέωση των αδειών διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών που εισπράχθηκαν κατά το έτος 2010.

21. Καθορισμός επιδόματος υπαλλήλων ΟΤΑ Α΄Βαθμού του Κράτους, εκ των εσόδων από τα παράβολα για την χορήγηση και ανανέωση των αδειών διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών που εισπράχθηκαν κατά το έτος 2009.

22. Γνωμοδότηση επί της υπ΄αριθμ. 07/2011 Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας σχετικά με την 2η κατανομή των ποσοστών κρατικής επιχορήγησης έτους 2011 για τις ανάγκες των Σχολικών Επιτροπών καθώς και για την κατανομή του ποσού που αφορά το Πρόγραμμα του Σχολικού Τροχονόμου.

23. Λύση σύμβασης μισθώσεως ακινήτου που στέγαζε υπηρεσίες του Δήμου επί της οδού Καισαρείας 9 και Δαβάκη 2 (Ο.Τ. 14) στη Ν. Φιλαδέλφεια, εκμισθώτρια: Τριανταφυλλιά συζ. Αποστόλου Ηλιάδη, το γένος Γ. Αντωνακάκη.

24. Λύση σύμβασης μισθώσεως ακινήτου που στεγάζει υπηρεσίες του Δήμου επί των οδών Αλεξανδρείας 12 και Αγ. Ιωάννου στη Ν. Φιλαδέλφεια, εκμισθώτρια: Ειρήνη συζ. Γεωργίου Μητσιάλη

25. Λύση σύμβασης μισθώσεως ακινήτου που στεγάζει τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου επί των οδών Πίνδου 1 και Εφέσσου 2 στη Ν. Φιλαδέλφεια, εκμισθωτές: Κων/νος Χριστοφορίδης, Τριανταφυλλιά Χριστοφορίδη και Γεωργία Χριστοφορίδη.

26. Έγκριση υπ΄αρ. 2/2011 Πρακτικού της Επιτροπής για την μελέτη περιπτώσεων -κοπής δέντρων εντός κοινοχρήστων χώρων – Εισήγηση κοπής δέντρων.

27. Λήψη Απόφασης για την θέση του περιπτέρου που βρίσκεται στην οδό Δεκελείας & Σ. Σταματιάδη (έμπροσθεν του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ν. Φιλαδέλφειας) κατόπιν αιτήσεων του κ. Νικολάου Βασιλάκη καθώς και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

28. Έγκριση Πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Χρωματισμοί διαφόρων χώρων σχολείων» του πρώην Δ.Ν.Φ., Α.Μ. 89/2005, εργολάβος : Δ.Ε.Α.Ν.Φ. «ΑΤΤΑΛΟΣ», επιβλέπουσα μηχανικός: Γ. Παπαδοπούλου.

29. Έγκριση Πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Ανάπλαση Δημοτικού Νεκροταφείου» του πρώην Δ.Ν.Φ., Α.Μ. 70/2008, ανάδοχος: Κοινοπραξία «Χατζηφραντζέσκος Κ. – Κώνστας Κ.», επιβλέποντες μηχανικοί: Γ. Παπαδοπούλου-Σπ. Ντιούδης

30. Έγκριση υποβολής αίτησης στην Περιφέρεια Αττικής για την χρηματοδότηση του έργου «Επέκταση δικτύων όμβριων Δημοτικής Ενότητας Ν. Φιλαδέλφειας» στα πλαίσια του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ 2007-2013», άξονας προτεραιότητας (2): «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής».

31. Έγκριση Βεβαίωσης παραλαβής συμπληρωματικής μελέτης με τον τίτλο «Μελέτη Αντιπλημμυρικής Προστασίας Δ.Ν.Φ.», μελετητής: «Ανάλυση Σύμβουλοι Μηχανικοί», επιβλέπων μηχανικός: Παν. Μανής.

32. Έγκριση παραλαβής της συμπληρωματικής μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας του πρώην Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας και των τευχών ΣΑΥ-ΦΑΥ με τίτλο «Μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας», επιβλέπων μηχανικός: Παν. Μανής

33. Ορθή επαναληπτική δημόσια ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας που έγινε στη συνεδρίαση της 17 Μαΐου 2011 επί της υπ΄αριθμ. 109/2011 Αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά την χορήγηση ή μη αδειών εγκατάστασης και χρήσης οικημάτων από εκδιδόμενα πρόσωπα και διόρθωση των τηρουμένων πρόχειρων πρακτικών στο σχετικό Βιβλίο πρακτικών του Δ.Σ.

2 σχόλια:

  1. Κύμβαλον αλλαλάζον...20 Ιουνίου 2011 στις 5:21 μ.μ.

    Μήπως μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος...
    Τι θέλει να κάνει ο Γρετζελιάς με το θέμα 33 ;

    Να ανακοινώσει εκ νέου το αποτέλεσμα ;

    Ποιό αποτέλεσμα ; Αυτό που θέλει αυτός ;

    Γιατί το προηγούμενο αποτέλεσμα απ’όσο θυμάμαι,
    ήταν εναντίον της πρότασής του… έχω άδικο;;;

    Όπως και νά’χει όμως το πράμα…
    γιατί το βάζει σαν τελευταίο θέμα (;)
    αφού είναι μια απλή ανακοίνωση ;

    Εκτός κι αν θέλει να αποφύγει το κομφούζιο που θα γίνει στην αίθουσα…
    μιας και η ώρα θα είναι περασμένη…
    και ο κόσμος θα έχει φύγει.

    Αν ο Πρόεδρος ήταν «σωστός» (αν τα είχε κάνει όλα σωστά και νόμιμα, δηλαδή) και δεν φοβόταν τίποτα… θα το έβαζε σαν πρώτο θέμα… θα έκανε την ανακοίνωση του αποτελέσματος… και όλα θα τελείωναν ωραία και καλά…

    Έλα μου όμως που «κάποιο λάκο έχει η φάβα» !!!

    Γι αυτό και «θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι»…

    ΥΓ: Μου φαίνεται τελικά πως ο Γρετζελιάς…
    (όπως είχε πει και ο Vauvenargues)
    …δεν είναι πολύ έξυπνος αν χρειάζεται να ξεγελάει τους άλλους !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάδελφος πιανίστας20 Ιουνίου 2011 στις 11:59 μ.μ.

    Μην αλαλάζεις καλό μου κύμβαλο! Ρίχτο καλύτερα στο κλειδοκύμβαλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή