Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ο Παπανδρέου ετοιμάζει την επιτροπή για το δημοψήφισμα

Ο Νίκος Αλιβιζάτος και ο Αντώνης Μανιτάκης είναι οι δυο πρώτες σκέψεις του πρωθυπουργού, προκειμένου να τεθούν επικεφαλής της 25μελούς επιτροπής για την συγκρότηση των ερωτημάτων για το δημοψήφισμα που προανήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου για το προσεχές φθινόπωρο. Τα βασικά χαρακτηριστικά της επιτροπής, πιθανόν και ορισμένα πρόσωπα, θα ανακοινωθούν αύριο το βράδυ από τον πρωθυπουργό κατά τη
διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, με την οποία θα κλείνει την τριήμερη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Η επιτροπή εντός διμήνου θα καταθέσει τις προτάσεις που θα συγκεντρώσει από κόμματα, φορείς, επιστήμονες και πολίτες στην Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, επικεφαλής της οποίας προορίζεται να είναι μετά τη υπουργοποίηση του Προέδρου της Μιλτιάδη Παπαϊωάννου -εκτός μεγάλου απροόπτου- ο κ. Σήφης Βαλυράκης.

Το αργότερο, τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα, βάσει του οποίου θα είναι οι προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση που είχε υποβάλει το ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Γιώργο Παπανδρέου, πριν καταλάβει την εξουσία.

Το δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος, πάντως, δεν θα είναι το μόνο. Το Μέγαρο Μαξίμου, παρά τις αντιδράσεις, επιδιώκει την πραγματοποίηση πέντε τουλάχιστον δημοψηφισμάτων, με τελικό στόχο την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, την υπέρβαση του σημερινού ΠΑΣΟΚ και την ανάδειξη μιας κρίσιμης μάζας πολιτών που στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση θα στοιχηθεί γύρω από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Παράλληλα, η χτεσινή συζήτηση στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση οδήγησε ουσιαστικά στο τέλος της προσπάθειας για συναίνεση Παπανδρέου - Σαμαρά.

1 σχόλιο:

  1. ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ21 Ιουνίου 2011 στις 12:19 π.μ.

    Αρχιζουν τα μαγειρεματα, που θα απευθυνονται σε ηλιθιους!
    Ο κοσμος δεν πρεπει (παλι) να μασησει, υποκυπτοντας στα εκβιαστικα τεχνητα διλημματα που θα τεθουν..
    Ψαχνουν οι απατεωνες πολιτικοι τροπους να κρατηθουν ζωντανοι.
    Αν γινει δημοψηφισμα, θα τεθει ετσι που να μη θιγονται επι της ουσιας ουτε οι υπαιτιοι της κρισης, ουτε οι δανειστες, ουτε ο προσανατολισμος της χωρας.
    Σας μαθαμε τοσα χρόνια, κυριοι. Ηρθε η ωρα να νιωσετε κι εσεις ενα καποιο ριγος να σας διαπερνα. Τοσα χρονια στο απυροβλητο, νομισατε οτι η Ελλαδα σας ανηκει. Αμ δε! Και γιαουρτια θα φατε, και ντοματες και αυγα (εξαιρουνται Παγκαλος και Βενιζελος-Τουρκτσογλου), μεχρις οτου μπειτε φυλακη ή φυγετε πανικοβλητοι απο τη χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή