Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ο μαγικός κόσμος του Οδηγισμού

Τοπικό Τμήμα Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας
Οδυσσέως 2, Νέα Χαλκηδόνα
Το καλοκαίρι έφυγε αφήνοντας μας τη γλυκειά ανάμνηση των οδηγικών κατασκηνώσεων. 
Τα Αστέρια μας έζησαν μια "Περιπέτεια στο Μουσείο", το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου. Στον όμορφο χώρο του ΚΕΦΟ στον Καρέα, παιδιά και
στελέχη πέρασαν απίθανες στιγμές με τους Γαλαξίες της Ηλιούπολης και του Π. Φαλήρου.
Τα Πουλιά πέρασαν μία εβδομάδα του Ιουλίου "Σαν όνειρο... σαν κέδρος". Στο Αλεποχώρι, μαζί με τα σμήνη Παπάγου, Αγίας Παρασκευής και Φιλοθέης αποβιβάσθηκαν στο εξωτικό τροπικό νησί Σαν Κέδρος, όπου έφτιαξαν μια δημοκρατική κοινωνία με φίλους γεμάτους κατανόηση για το διαφορετικό, γνώσεις για επιβίωση και ολιγάρκεια αγαθών μα φυσικά και πολλή αισιοδοξία και γέλιο!! 
Οι Μεγάλοι Οδηγοί έζησαν μια αξέχαστη εμπειρία, κάνοντας κατασκήνωση κοινοτικής ανάπτυξης, με θέμα "Αντικατοπτρισμοί",  στην Πολυθέα Κυπαρισσίας (28/7-7/8). Τα παιδιά βοήθησαν ενεργά στη ζωή του χωριού και προσέφεραν στην τοπική κοινωνία, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα το χαμόγελο και τη ζεστασιά των ανθρώπων του χωριού.  
Μετά από τόσο όμορφες εμπειρίες, οι ομάδες μας ξεκίνησαν και πάλι πραγματοποιώντας τον αγιασμό τους στις 29/09/2012, για να χαράξουν τη νέα Οδηγική χρονιά, να κάνουν φιλίες, να ζήσουν περιπέτειες, να παίξουν παιχνίδια, να προσφέρουν στον τόπο.
Έλα κι εσύ στην πιο Μεγάλη Παρέα του κόσμου!
Αν είσαι 5-7 ετών, σε περιμένει ένας ολόκληρος Γαλαξίας γεμάτος Αστέρια. Γνώρισε, εσύ και οι δικοί σου, περισσότερα για τον Κλάδο Αστεριών, κάθε ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6:00-7:30 μ.Αν είσαι 7-11 ετών, το Σμήνος των Πουλιών σε καλεί να πετάξεις μαζί του. Γνώρισε, εσύ και οι δικοί σου, περισσότερα για τον Κλάδο Πουλιών, κάθε ΣΑΒΒΑΤΟ 11:30-1:30 μ.μ.
Αν είσαι 11-14 ετών, οι Οδηγοί σε καλούν στην Ομάδα τους για νέες περιπέτειες. Γνώρισε, εσύ και οι δικοί σου, περισσότερα για τον Κλάδο Οδηγών το ΣΑΒΒΑΤΟ 4:00-6:00 μ.μ.
Αν είσαι 14-17 ετών, μπορείς να βρεις στην παρέα των Μεγάλων Οδηγών τους προσανατολισμούς που ψάχνεις. Γνώρισε, εσύ και οι δικοί σου, περισσότερα για τον Κλάδο Μεγάλων Οδηγών, το ΣΑΒΒΑΤΟ 4:00-6:00 μ.μ.
 Πού: Οδυσσέως 2, Νέα Χαλκηδόνα
Περισσότερες πληροφορίες: Βίκυ Καραβίτη, Έφορος,
τηλ. 6976.763.495, email: vickaraviti@gmail.com
 Ο Oδηγισμός είναι μία παγκόσμια, αυτόνομη, ανεξάρτητη οργάνωση με παιδαγωγικό χαρακτήρα που απευθύνεται σε παιδιά και νέους. Είναι η "πιο Μεγάλη Παρέα του κόσμου" σε 140 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, 144 χώρες στον κόσμο και 10.000.000 μέλη σε όλη τη γη.
Ο Οδηγισμός είναι ένα παιχνίδι με νόημα. Παρέχει ευκαιρίες σε
παιδιά και νέους (ηλικίας από 5 έως 17 ετών) για:
να προκαλέσουν τους εαυτούς τους σε νέες περιπέτειες
και  να αποκτήσουν εμπειρίες
να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και τις ικανότητές τους
να αναπτύξουν το δικό τους προσωπικό σύστημα αξιών,
ώστε να δίνουν νόημα και κατεύθυνση στη ζωή τους
να αναπτύξουν κριτική σκέψη και να γίνουν ικανοί να παίρνουν αποφάσεις
να κάνουν νέες φιλίες και να διασκεδάζουν
να γίνουν πιο ανεκτικοί, δίκαιοι, ευγενικοί, τίμιοι
να μάθουν την αξία της ομαδικής δουλειάς και να αναπτύσσουν ηγετικές ικανότητες
να αγαπούν και να προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον
να κατανοούν και να μαθαίνουν τον κόσμο, τους ανθρώπους και τις διαφορετικές κουλτούρες. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου