Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Καραγκιοζιλίκια δίχως τέλος

Η κατάσταση στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, έχει χάσει πλέον κάθε ίχνος σοβαρότητος. Στη σημερινή συνεδρίαση εμφανίστηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση, η οποία μόλις χθες είχε ευχηθεί "Καλή Πρωτοχρονιά" αποχωρώντας από
τη διπλή συνεδρίαση. Εμφανίστηκε σήμερα έτοιμη να αντιπαρατεθεί με τη διοίκηση για τη δημιουργία με ευρωπαϊκά χρήματα, Κέντρου δια βίου μάθησης, δηλαδή ένα θεσμό που θα έπρεπε να είχε συσπειρώσει τους πάντες, ειδικά στις μέρες που ζούμε, καθώς χωρίς ο δήμος να δώσει ούτε ένα ευρώ, εκατοντάδες συμπολίτες μας θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν μαθήματα σε αντικείμενα της επιλογής τους. 
Σήμερα, λοιπόν, και υπό τον κίνδυνο η αντιπολίτευση (Τομπούλογλου και Γρετζελιάς) να καταψηφίσει το θέμα, η διοίκηση έκανε αυτό ακριβώς που έκανε μέχρι χθες η αντιπολίτευση: Δεν εμφανίστηκε στη συνεδρίαση. Αυτή η επιλογή, που ακολουθήθηκε και από ορισμένους ανεξάρτητους, δημιούργησε θέμα απαρτίας "από την ανάποδη" στη συνεδρίαση, που επίσης δεν έγινε, όπως και η δεύτερη χθεσινή!
Έτσι, όλα φαίνεται ότι θα κριθούν αύριο στη νέα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που κατά πάσα βεβαιότητα θα οριστεί και πάλι για τις 7 το απόγευμα. Εκεί η διοίκηση θα προσέλθει, όπως όλα δείχνουν καθώς:
- Αν η αντιπολίτευση απόσχει, το θέμα περνά με το ένα τρίτο των δημοτικών συμβούλων (Καλλικράτης), δηλαδή με 11, πράγμα που σημαίνει ότι αρκούν οι σύμβουλοι της διοίκησης και μερικοί ανεξάρτητοι (Κανταρέλης, Νικολόπουλος, Λαζαρίδης). Συγχρόνως αύριο φαίνεται ότι θα είναι παρούσα και η Ρούλα Κοσμά από το Όραμα Πόλης, που σήμερα είχε πρόβλημα και δεν μπόρεσε να παραστεί. Ενδεχομένως παρών να είναι και ο Λύσσανδρος Γεωργαμλής, που σήμερα προσήλθε καθυστερημένα, όταν η συνεδρίαση είχε αποφασιστεί να μην γίνει λόγω έλλειψης απαρτίας.
- Αν, πάλι, η αντιπολίτευση αποφασίσει να παραστεί, η διοίκηση έχοντας μετρήσει τις παρουσίες και προσθέτοντας και εκείνη του Μιχάλη Κουτσάκη που επιστρέφει στην Αθήνα αύριο, υπολογίζει ότι θα έχει τις απαιτούμενες ψήφους για να εγκριθεί το θέμα. 
Το ζήτημα, βέβαια, είναι ότι σήμερα η διοίκηση έκανε αυτό που ως χθες κατηγορούσε την αντιπολίτευση. Με τεχνητό τρόπο οδήγησε τα πράγματα σε έλλειψη απαρτίας, όπως έκανε η αντιπολίτευση. Το ωραίο είναι ότι η αντιπολίτευση φώναζε σήμερα εναντίον της διοίκησης διότι η τελευταία... μιμήθηκε την αντιπολίτευση, κάνοντας τους δικούς της υπολογισμούς.
Απ 'όλα έχει, λοιπόν, ο δημοτικός μας μπαξές. Μόνο δυνάμεις που πολιτεύονται με βάση Αρχές και Αξίες δεν φαίνεται να έχει, καθώς μετά τη σημερινή στάση της διοίκησης, οι πρακτικές όλων εκεί μέσα εξομοιώνονται. 
Περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε την αυριανή συμπεριφορά της αντιπολίτευσης. Θα ψηφίσει ένα θέμα το οποίο με μεθοδεύσεις οδηγούσε σε καταψήφιση; ή θα δώσει ως το τέλος τη μάχη, ώστε να μην έχουν οι Φιλαδελφειώτες και οι Χαλκηδονιώτες το προνόμιο που θα έχουν σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του Λεκανοπεδίου. Να παρακολουθήσουν σεμινάρια με θέμα της επιλογής τους ,χωρίς ούτε εκείνοι ούτε ο δήμος να πληρώσει το παραμικρό. Αυτό το προνόμιο τίθεται σε άμεσο κίνδυνο με τα καραγκιοζιλίκια (τα οποία, βέβαια, ξεκίνησε και οργανώνει ο γνωστός καραγκιόζης...)

6 σχόλια:

  1. ΔΕ ΠΙΣΤΕΥΩ "ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ" ΝΑ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΥΛΑΣ;;; ΧΑΧΑΧΑΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eδώ ακριβώς θα μπορούσε να φανεί ποιος ξεχωρίζει. Δηλαδή να δω έναν ή μίαν έστω με βάση αρχές κι ένα πολιτικό σκεπτικό να τοποθετηθεί πέρα και μακριά από μικροϋπολογισμούς όπως σωστά επισημαίνεται και να πει συνεδριάζουμε και καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του για το τι θα ψηφίσει. Δυστυχώς ακόμη μια φορά δεν υπήρξε κανείς και η εντελώς φοβισμένη και μικρόψυχη τυπικά πλειοψηφία, τράπηκε σε φυγή με μόνο το ενδεχόμενο να καταψηφιζόταν η εισήγηση! Έτσι απώλεσε κάθε πλεονέκτημα που μπορεί να είχε αποκομίσει από την ως τώρα στάση της αντιπολίτευσης. Ούτε ένας τους δεν είναι άξιος να σταθεί με πολιτική αξιοπρέπεια έστω μια φορά!
    υγ. Το σχόλιο το έγραψα με αφορμή την αντίρρηση μου για τα τόσο καλά λόγια για την κ. Σιμιγδαλά. Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ... Απλά δεν βλέπω ούτε ίχνος κάποιου που πραγματικά να ξεχωρίζει όχι από φιλοδοξία, αυτή περισσεύει, όχι από σεμνότητα, όχι από ικανότητα, αλλά από επίπεδο και υποδειγματική συμπεριφορά που να δίνει ένα θετικό παράδειγμα για μίμηση και μια ελπίδα πως μπορεί να υπάρξει φως στα αποκαΐδια της δημοτικής μας ζωής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανωνυμε 10:13
    Ολο αυτο εγινε για να περασει επιτελους κατι που θα ειναι καλο για τους δημοτες.
    Να ξεχωριζουμε το καλο με το κακο παιχνιδι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το επεσήμανα, αλλά αυτή δεν είναι πολιτική Αρχών

      Διαγραφή
    2. Aυτό ακριβώς που σου λέει ο Διαμαντής! Αν πρυτάνευαν οι αρχές, κι αν υπήρχαν εδώ που τα λέμε, θα προχωρούσαν στην ψηφοφορία. Ας πούμε ότι θα καταψηφιζόταν, που πολύ αμφιβάλλω, ποιος θα ήταν υπόλογος στην κοινωνία;
      Είναι μέγα σφάλμα να υποτιμούμε την νοημοσύνη των ψηφοφόρων, είναι τραγικό λάθος να ξεφεύγουμε από αρχές και να οδηγούμαστε σε τακτικισμούς που υπονομεύουν τους θεσμούς, την αξιοπιστία των προσώπων και το κύρος των αποφάσεων!
      Αλλά ας μην ξεχνάμε το ενδεχόμενο να υπερψήφιζαν, το οποίο θεωρώ ισχυρότερο, το θέμα. Ποιος θα ήταν ηττημένος και πάλι; Το να χάνεις μια ψηφοφορία, δεν σημαίνει ότι έχασες συνολικά, αντίθετα μπορεί να είσαι ο μεγάλος νικητής!
      Αυτά όμως αφορούν πολιτευόμενους από κάποιο επίπεδο και πάνω... οι δικοί μας, για μένα χωρίς καμιά εξαίρεση, εξαιρετικά ατυχώς για την πόλη, είναι "πρωτάκια" κι ας κάνουν τους βερμπαλισμούς τους, κι ας θέλουν μερικοί να γίνουν ή να ξαναγίνουν δήμαρχοι ή αντιδήμαρχοι ή ότι άλλο...
      Με παρόμοιες επιλογές τους επίσης αποτελούν πολύ κακό παράδειγμα για τους νεότερους και για τους πολίτες συνολικότερα, καθώς το συμπέρασμα που βγάζουν είναι ότι πρέπει ανεξαρτήτως μέσων να κερδίζεις τις ψηφοφορίες. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα δηλαδή! Εμ δεν είναι αυτό πολιτική αρχών, είναι καθαρός κομπογιαννιτισμός και μηχανική μεταφορά πολιτικών ακροτήτων της κεντρικής πολιτικής σκηνής σε τοπικό επίπεδο. Όσο λοιπόν κι αν φαίνεται καλό, είναι πολύ κακό παιχνίδι...

      Διαγραφή
  4. Δυστυχώς, η πόλη είναι έρμαιο, από τη μία της ανικανότητας και ασχετοσύνης της Γαϊτανά και της ομάδας της και, από την άλλη, του Γρετζελοτομπουλιστάν. Οι υπόλοιποι...περί άλλα τυρβάζουν και το σκηνικό γίνεται εντελώς σουρεαλιστικό, αλλά και επικίνδυνο, πλέον, για την πόλη.
    Αν υπάρχει έστω και λίγο μυαλό στους συμπολίτες μας, καμία από τις παρατάξεις που βρίσκονται στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα πρέπει να είναι ξανά. Οι επικεφαλής τους, δε, ούτε δημοτικοί σύμβουλοι δεν πρέπει να ξαναεκλεγούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή