Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Υπάρχουν και χειρότερα!

Μήπως νομίζετε ότι οι εκλογές που γίνονται στην Ελλάδα, ή και στην πόλη μας, τη Φιλαδέλφεια και τη Χαλκηδόνα, δεν γίνονται σε αξιοπρεπές επίπεδο; Ότι πολλές φορές οι υποψήφιοι - ή κάποιοι από αυτούς- ξεπερνούν τα όρια; Τότε ίσως δεν ξέρετε τι συνέβη στην Ισπανία:

Αντιδράσεις προκαλεί στην Καταλονία το βίντεο που ετοίμασε η Νεολαία του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Καταλονίας και εμφανίζει μία γυναίκα να έχει οργασμό την ώρα που ψηφίζει.

Το βίντεο αναφέρεται στις περιφερειακές εκλογές που διεξάγονται στις 28 Νοεμβρίου.

Η γυναίκα πηγαίνει για να ψηφίσει και εμφανίζεται όλο και πιο ενθουσιασμένη. Το βίντεο καταλήγει με τη φράση «η ηδονή του να ψηφίζεις».

Τόσο οι Σοσιαλιστές αλλά και κόμματα της αντιπολίτευσης κατέκριναν το περιεχόμενο του βίντεο χαρακτηρίζοντας το αναξιοπρεπές για τις γυναίκες. Για «παραπλανητική διαφήμιση» έκανε λόγο η Μπιμπιάνα Άιντο, υπουργός Ισότητας από τους κόμμα των Σοσιαλιστών.

Αντίθετα ο ηγέτης του κόμματος ήταν καταρχήν θετικός λέγοντας ότι αν στείλει κόσμο στις κάλπες είναι καλό. Ωστόσο, δεν έδειξε να γνωρίζει ότι το βίντεο ετοιμάστηκε από τη νεολαίο του κόμματός του.

Βαθιά αυτοκριτική στο Όραμα Πόλης

Υπάρχουν αυτοκριτικές "για τα μάτια". Υπάρχουν κι ειλικρινείς, βαθιές, λυτρωτικές αυτοκριτικές. Το Όραμα Πόλης του Σταύρου Κόντου, που συνεδριάζει ακόμα από τις 8 το βράδυ, επέλεξε να κάνει το δεύτερο είδος της αυτοκριτικής: Να τα πουν όλα, να τα "ρίξουν στο τραπέζι" και να βγουν δυνατότεροι.

Κυρίαρχο ρόλο σε όλες αυτές τις εξελίξεις παίζει ο ίδιος ο Κόντος, που ξεπερνάει πια το αρχικό σοκ από το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου.

Τέλος οι σκέψεις για παραιτήσεις (που δεν ήταν μία, αλλά τουλάχιστον δυο) μάλλον αναθεωρούνται μετά από πιο ψύχραιμη θεώρηση των πραγμάτων. Φαίνεται ότι οι εκλεγέντες θα πάνε όλοι μαζί στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο και θα δουν πώς και με ποιες διαδικασίες θα ξαναζητήσουν την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας.-

Στα επαγγελματικά του ρίχνει το βάρος ο Π. Γρετζελιάς;

Αντίθετα με την αναπτυγμένη φιλολογία, που θέλει τον Παντελή Γρετζελιά όχι μόνο στη θέση του de facto "δημαρχεύοντος" στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και ουσιαστικά "πίσω" από κάθε ενέργεια της νέας Δημάρχου, οι δικές μας πληροφορίες είναι διαφορετικές:

Σύμφωνα με αυτές, οι εξελίξεις στα επαγγελματικά του κ. Γρετζελιά δεν του αφήνουν χρονικά περιθώρια να ασχοληθεί ενεργά με τη διοίκηση του Δήμου, καθώς αναμένεται να αναλάβει υψηλό πόστο στην εταιρία πνευματικής ιδιοκτησίας ΑΕΠΙ με την οποία έχει συνεργασία πολλών ετών. Έτσι, εκ των πραγμάτων θα περιοριστεί σε ένα συμβουλευτικό ρόλο κι όχι σε ένα ρόλο ενεργού συμμετοχής στη διοίκηση του Δήμου.

Υπάρχει, βέβαια, και η θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου...

Να παραιτηθεί σκέπτεται κορυφαίο στέλεχος του Οράματος Πόλης

Πιθανόν και σήμερα ακόμη, στη συγκέντρωση των 8, να έχουμε την πρώτη απώλεια για το Όραμα Πόλης. Κορυφαίο στέλεχος του συνδυασμού σκέπτεται σοβαρά να μην συνεχίσει από τη θέση της αντιπολίτευσης και να κλείσει εδώ τον πολύχρονο αυτοδιοικητικό του κύκλο.

Αν οι πληροφορίες μας επιβεβαιωθούν, θα μπει στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο ο Μ. Βατίδης.

Η δύσκολη ώρα του απολογισμού για το Όραμα Πόλης

Στις 8 το βράδυ θα συγκεντρωθεί στις εγκαταστάσεις του ΠΠΙΕΔ ο συνδυασμός Όραμα Πόλης υπό τον απερχόμενο Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας Σταύρο Κόντο.

Τα στελέχη του συνδυασμού θα καταγράψουν τις απόψεις τους σχετικά με τα αίτια της ήττας, και τον τελικό αποκλεισμό του συνδυασμού ήδη από τον α' γύρο.

Οι σημαντικότερες αιτίες που θα αναφερθούν από διάφορα στελέχη του συνδυασμού είναι τα εξής:
- Η μη κατάλληλη διαχείριση της -σωστής- απόφασης για αύξηση των ανταποδοτικών τελών, που έβλαψε επικοινωνιακά την προσπάθεια επανεκλογής.
- Η προεκλογική επιλογή να μην γίνουν περιφερειακές συγκεντρώσεις
- Η ελλιπής δραστηριότητα πολλών υποψηφίων του συνδυασμού
- Η υποτίμηση του συνδυασμού Καλημέρα Όμορφη Πόλη, τον οποίο η πλευρά Κόντου θεωρούσε τρίτο και έτσι, δεν έκανε ισχυρή επίθεση εναντίον του, προσβλέποντας στη δεύτερη Κυριακή
- Η ελλιπής παρουσία του ίδιου του Δημάρχου στις γειτονιές της πόλης κατά την τελευταία τετραετία.
- Η -εκ του αποτελέσματος- λανθασμένη πολιτική απέναντι σε σημαντικά στελέχη τα οποία στοιχήθηκαν στη Νέα Προοπτική.

Ασφαλώς θα είναι μια δύσκολη βραδιά για τα στελέχη του Οράματος Πόλης...

Τρελή κίνηση...

...αυτή την ώρα και στα δυο ρεύματα της Χαλκίδος, από και προς τη Δεκελείας. Οι μόνοι που κινούνται είναι οι... πεζοί!

Τη Δευτέρα η συνάντηση Κόντου- Γαιτανά

Την εκλεγμένη Δήμαρχο Έφη Γαιτανά Αποστολάκη θα δεχθεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Φιλαδέλφειας ο απερχόμενος Δήμαρχος Σταύρος Κόντος. Το ραντεβού κλείστηκε χθες με πρωτοβουλία στελέχους του συνδυασμού Αποστολάκη και προσδιορίστηκε για τις 10 το πρωί της Δευτέρας. Υπενθυμίζεται ότι μια ώρα αργότερα οι 12 της σημερινής πλειοψηφίας του Δήμου Νέας Χαλκηδόνας εκλέγουν το πρόσωπο που θα ασκεί καθήκοντα Δημάρχου ως το τέλος του 2010.-

Ποιοι αποτελούν το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας

Είστε πολλοί αυτοί που μας ρωτάτε ποιοι εκλέγονται στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Σήμερα σας παρουσιάζουμε τους εκλεγμένους, με μια μικρή επιφύλαξη, καθώς δεν γνωρίζουμε ακόμα με ακρίβεια πόσοι εκλέγονται από τη Φιλαδέλφεια και πόσοι από τη Χαλκηδόνα. Η σύνθεση που σας παρουσιάζουμε προβλέπει εκλογή 14 ατόμων από τη Φιλαδέλφεια και 6 από τη Χαλκηδόνα για την πλειοψηφία. Αυτό το σενάριο είναι το πιθανότερο. Ενδέχεται, όμως, να υπάρξει αλλαγή των εκλεγέντων από τις δυο πόλεις του νέου Δήμου. Βλέπετε, πρώτη φορά γίνεται έτσι η εκλογή και... ακόμα και σήμερα υπάρχουν ερωτηματικά.

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Αποστολάκη- Γαϊτανά Ευτυχία- Δήμαρχος
Γρετζελιάς Παντελής
Κανταρέλης Δημήτρης
Μπόβος Χαράλαμπος
Παπανίκα Καίτη
Κότσιρας Παύλος
Παϊδας Αδαμάντιος
Καβακοπούλου Νίκη
Σιμιγδαλά Ρένα
Χωρινός Ζαχαρίας
Παπαλουκά Ευτυχία
Λαζαρίδης  Πέτρος
Νικολόπουλος Φώτης
Δημακόπουλος Χρηστος
Τάφας Ηλίας
Κουτσάκης Μιχάλης
Αγαγιώτου Βάσω
Παπανικολάου Νίκος
Φίλου- Μαυράκη Βούλα
Καλόστος Ιερόθεος
Παπακώστας Γιώργος

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Τομπούλογλου Χάρης
Τομπούλογλου Γιάννης
Γραμμένος Σπύρος
Κοσκολέτος Σωτήρης
Κοπελούσος Χρήστος
Ζησιμάτος Δημήτρης
Κόντος Σταύρος
Κοσμά Ρούλα
Γεωργαμλής Λύσανδρος
Πλάτανος Λευτέρης
Βαλασσάς Βεργής
Γκούμα Δανάη- Εύα
Μάλλιος Θανάσης