Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Με επιστολή του, ο Μανώλης Γλέζος τάσσεται υπέρ του Θανάση Μάλλιου

Ο βετεράνος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος έστειλε επιστολή στήριξης της υποψηφιότητας του Θανάση Μάλλιου, η οποία αναγνώστηκε πριν την κεντρική ομιλία του επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Πατριάρχου.

Στην ομιλία του ο κ. Μάλλιος επιτέθηκε στην πολιτική του μνημονίου, εξέφρασε τη λύπη του για την απόφαση του ΚΚΕ να μην ενώσουν τις δυνάμεις τους στις εκλογές της Κυριακής, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους συνδυασμούς των κ.κ. Κόντου, Αποστολάκκη  και Τομπούλογλου, κατηγορώντας τους για αντιλαϊκή εππιθεση εναντίον των εργαζομένων.-

Η ίδρυση Πολεοδομίας στο Δήμο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας βοηθά το κτίσιμο του νέου γηπέδου...

Η δημιουργία πολεοδομίας στον δήμο Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας... τρέχει τις εξελίξεις στο γηπεδικό της ΑΕΚ.

Πολλές φορές στην Ελλάδα οι αποφάσεις για ένα σοβαρό ζήτημα απαιτούν πολύ λιγότερο χρόνο από όσο τα διαδικαστικά θέματα για τη διεκπεραίωσή του. Το έχουμε βιώσει όλοι μας, το έζησε και η ΑΕΚ με το θέμα του προπονητικού κέντρου στα Σπάτα. Ωστόσο, για το γηπεδικό θέμα τα πράγματα φαίνεται ότι θα πάνε κάπως καλύτερα, καθώς αν τελικά το νέο σχέδιο... περάσει, ξεπερνώντας ουσιαστικά το πρώτο εμπόδιο, τότε με τον νέο νόμο του Καλλικράτη και τη δημιουργία πολεοδομίας στον δήμο Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, κάποια από τα διαδικαστικά θέματα, θα επιταχυνθούν. Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Score», αναφέρει πως στον συγχωνευμένο δήμο της Ν. Φιλαδέλφειας με τη Ν. Χαλκηδόνα, θα ανεγερθεί πολεοδομία, που μέχρι σήμερα δεν υπήρχε και με δεδομένο πως όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν δεσμευθεί εγγράφως για την επιστροφή της ομάδας στο... σπίτι της, θα είναι ένα ακόμα «όπλο» για να επισπευτούν ζητήματα που σε άλλη περίπτωση θα έπαιρναν αρκετούς μήνες, ίσως και χρόνο.-

Ο Τομπούλογλου απαντά στον Κόντο

Από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού "ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ" λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου με τίτλο: ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΚΥΡΙΕ ΚΟΝΤΟ!


Ο κ. Δήμαρχος κ. Κόντος μας διαβεβαιώνει ότι πλήρωσε με δικά του χρήματα το πολυτελές έντυπο που κυκλοφόρησε με τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής. Το ερώτημα όμως εξακολουθεί να υπάρχει. Είναι δυνατόν να εκδίδεται έντυπο που έχει την υπογραφή του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, το οποίο να χρησιμοποιείται για προεκλογικούς σκοπούς χωρίς κανένα όργανο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας να έχει πάρει σχετική απόφαση;
Είναι τσιφλίκι του κ. Δημάρχου ο Δήμος ώστε να χρησιμοποιεί για προεκλογικούς λόγους το όνομα του Δήμου έστω και με δικά του χρήματα; Αν ο κ. Κόντος ήθελε με δικά του έξοδα να διαφημίσει το έργο του, σε καμία περίπτωση δε θα έπρεπε να φαίνεται ότι η έκδοση αυτή είναι του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας. Θα μπορούσε να είναι έκδοση του ιδίου ή του συνδυασμού του.
Και ένα τελευταίο ερώτημα :
Ποιο όργανο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας ενέκρινε τον απολογισμό του Δημάρχου που δημοσιεύεται στο έντυπο αυτό, ώστε να κριθεί ότι τα στοιχεία που παρουσιάζουν είναι και τα πραγματικά;


                                                ΧΑΡΗΣ ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ
                                ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                         ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Στους Απομάχους ο Αποστολάκης, στις Εργατικές ο Τομπούλογλου

Με τις ομιλίες τους ο μεν Γιώργος Αποστολάκης στην πλατεία Απομάχων (στις 7 το απόγευμα), ο δε Χάρης Τομπούλογλου στο τέρμα της οδού Χίου στις Εργατικές Κατοικίες (στις 8 το βράδι) ολοκληρώνουν τις περιφερειακές τους συγκεντρώσεις. Υπενθυμίζεται ότι ο Σταύρος Κόντος δεν έκανε περιφερειακές συγκεντρώσεις.

Τώρα, πια, απομένουν οι κεντρικές ομιλίες των υποψηφίων.

Η ώρα της κάλπης πλησιάζει...

Σήμερα η ομιλία του Θανάση Μάλλιου

Στις 7.30 σήμερα το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία Πατριάρχου της Νέας Φιλαδέλφειας πραγματοποιείται η κεντρική ομιλία του Θανάση Μάλλιου, υποψήφιου Δημάρχου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας με τον συνδυασμό "Κίνηση Πολιτών".

Ο Κόντος ζητά από τον Τομπούλογλου να επανορθώσει!

Από το συνδυασμό ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΗΣ λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου: 

Στόχος λασπολογικών υπονοούμενων της υποψήφιας του συνδυασμού του Χάρη Τομπούλογλου, Παναγιώτας Στρίκου- Τομοπούλου, έγινε μέσω blog σχολιασμού των καθεκάστων σε Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας και επικεφαλής του συνδυασμού Όραμα Πόλης, Σταύρος Κόντος.
Στο εν λόγω blog (http://filadelfia-xalkidona.blogspot.com) η κα Στρίκου με την αναφορά της:

¨Βρίσκω ακόμη πιο "εκπληκτικό" το έντυπο που δημοσίευσε η δημοτική αρχή για τον "απολογισμό έργου". Δεν έχει ξαναγίνει! Να πληρώνουν οι δημότες έντυπο προεκλογικής εκστρατείας. Γιατί για τέτοιο πρόκειται!!!¨

Υπονόησε ευθέως πως ο Δήμαρχος (η Δημοτική Αρχή) χρησιμοποίησε χρήματα του Δήμου για την προεκλογική του εκστρατεία. Παρότι δε, της έγινε υπόμνηση από άλλους χρήστες του ιστοχώρου να διασταυρώσει τις πληροφορίες της ή να ανακαλέσει την μομφή της, η ίδια συνέχισε τη λασπολογία δηλώνοντας μεταξύ άλλων και τα παρακάτω: 

¨…και προφανώς υπήρξε και συνεργείο διανομής το οποίο υποθέτω πως πληρώθηκε επίσης από δημοτικό κονδύλι¨

Η δήλωση αυτή, στο σύνολό της, καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα, υπερβαίνει τα εσκαμμένα, είναι αήθης και σκοπό έχει να δημιουργήσει κλίμα σε σχέση με τις διαχειριστικές πρακτικές της Δημοτικής Αρχής του Σταύρου Κοντου.

Το χειρότερο ωστόσο είναι πως ανάλογα σχόλια έκανε, αναπαράγοντας την ψευδή φήμη, και ο επικεφαλής της παράταξης Καλημέρα Όμορφη Πόλη Χάρης Τομπούλογλου, σε χτεσινή ομιλία του στην περιοχή Απομάχων.

Προσπαθώντας να δώσει τέλος στην ακατανόητη αυτή επίθεση ο Σταύρος Κόντος ήλθε σε επικοινωνία με τον Χάρη Τομπούλογλου, του επεσήμανε πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για δημοτική δαπάνη και του ζήτησε να αποκαταστήσει με επίσημη δήλωση, τόσο ο ίδιος όσο και η υποψήφια με το συνδυασμό του, την αλήθεια.

Βολές κατά της προσωπικότητας και του ήθους του Σταύρου Κόντου, που έχει δώσει εξετάσεις τόσο στον προσωπικό όσο και των κοινωνικό– πολιτικό του βίο και τις έχει περάσει προ πολλού, ξεφεύγουν από την πολιτική διαφωνία, είναι απολύτως αδικαιολόγητες και δεν προάγουν το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου.

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας ουδέποτε ζημίωσε το δημοτικό ταμείο προς ίδιο όφελος ούτε αντιμετώπισε τη θέση του ως μέσο πλουτισμού. Αυτό το γνωρίζουν καλά όχι μόνο οι κοντινοί του άνθρωποι αλλά και η πλειοψηφία των κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας όπου εξελέγη Δήμαρχος αλλά και της Νέας Χαλκηδόνας όπου γεννήθηκε και κατοικεί.

Τόσο ο Σταύρος Κόντος όσο και ο συνδυασμός του Όραμα Πόλης αναμένουν τη Δημόσια διάψευση όλων όσων ειπώθηκαν τόσο από τον κ. Τομπούλογλου όσο και από κάποιους εκ των συνεργατών του.