Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Τη Δευτέρα "κληρώνει" για ΑΕΚ και Σκόκο

Η ΑΕΚ αύξησε την πρότασή της για πάγιες αποδοχές, βελτίωσε το διακανονισμό των δόσεων και μέχρι τη Δευτέρα περιμένει το "ναι" του "υδραυλικού".

Ο στόχος της διοίκησης της ΑΕΚ είναι ο Νάτσο Σκόκο να συνεχίσει με το «32» στην «κιτρινόμαυρη» φανέλα και μετά το καλοκαίρι του 2011, οπότε και λήγει το συμβόλαιο που υπογράφηκε το 2008 επί Νικολαΐδη. Ο «υδραυλικός» είναι ο ποιοτικότερος παίκτης του ελληνικού πρωταθλήματος, ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που αλλάζει τις ισορροπίες στην Σούπερ Λίγκα και η ΑΕΚ δικαίως κάνει την υπέρβαση της για να τον κρατήσει στο ρόστερ και να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστική σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Το σημερινό ραντεβού ήταν καθοριστικό. Ο Σταύρος Αδαμίδης τόνισε στον Φαμπιάν Σολντίνι και τον Παύλο Διαννή, ότι η ΑΕΚ θέλει τον Σκόκο και ανέβασε την προσφορά της και άλλο…
Συγκεκριμένα, βελτίωσε τις πάγιες αποδοχές του Σκόκο από την τελευταία πρόταση της που ήταν περίπου 900.000 ευρώ και βελτίωσε παράλληλα και τον διακανονισμό των δόσεων προς όφελος του Αργεντίνου (ήρθαν πιο… κοντά οι δόσεις), ενώ έγινε και μία μικρή αλλαγή στα μπόνους επίτευξης ατομικών και ομαδικών στόχων. Η ΑΕΚ απέδειξε ότι θέλει να τον κρατήσει και σήμερα έκανε νέα βελτιωμένη πρόταση για να τον κρατήσει. Πλέον, αναμένεται να γνωρίζουμε το αποτέλεσμα των επαφών των δύο πλευρών στο τελευταίο ραντεβού τους.

Οι πληροφορίες λένε ότι η καθοριστική συνάντηση θα γίνει μέχρι και την Δευτέρα, μία ημέρα μετά τον αγώνα με την Καβάλα εκτός έδρας. Ετσι, λίγες ημέρες πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (27 Νοεμβρίου) θα γνωρίζουμε αν ο Σκόκο έχει πει «ναι» ή «όχι» στην βελτιωμένη πρόταση της ΑΕΚ. Πάντως, οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι οι δύο πλευρές είναι πιο κοντά από ποτέ…

Η ΑΕΚ αισιοδοξεί ότι η πρόταση της είναι αυτή που ικανοποιεί τον Σκόκο και η πλευρά του Αργεντίνου κατανοεί πλέον ότι η ομάδα του κάνει την υπέρβαση της σε δύσκολες εποχές για να τον κρατήσει κοντά της.
www.aek365.gr

Και το όνομα αυτού; Δημοκρατική Συμμαχία!

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για το κόμμα που αναμένεται να παρουσιάσει η Ντόρα Μπακογιάννη την Κυριακή 21 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομα του κόμματος είναι ΔΗΣΥ, δηλαδή Δημοκρατική Συμμαχία, όπως προβλήθηκε από το δελτίο ειδήσεων του Alter.

Τα άλλα δύο υποψήφια ονόματα που τελικά δεν επικράτησαν ήταν Δημοκρατικό Κίνημα και Δημοκρατική Συνεργασία. Τα χρώματα του θα περιέχουν το μπλε και το πορτοκαλί, ενώ ένα από τα ονόματα που θα προσχωρήσουν στο κόμμα αυτό θα είναι και η βουλευτής Έλσα Παπαδημητρίου.

Ποιος κινεί τα νήματα;

Δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι όσο η Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη θα ενημερώνεται, αλλά κι αργότερα, τα νήματα της τοπικής εξουσίας θα κινεί ο Παντελής Γρετζελιάς.

Εγώ, πάντως, δεν θα έβαζα τέτοιο στοίχημα... Θυμηθείτε με σε λίγους μήνες...

Τον πρώτο λόγο ο Χάρης στην "Καλημέρα Όμορφη Πόλη"

Η συνεχής λειτουργία του συνδυασμού "Καλημέρα Όμορφη Πόλη" είναι ένας από τους βασικούς στόχους του Χάρη Τομπούλογλου ο οποίος, παρά το ότι έχασε την τελική μάχη για τη Δημαρχία, ωστόσο φαίνεται ότι θα καθορίσει τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά στο συνδυασμό του, με προοπτική την επόμενη αναμέτρηση για το Δήμο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, σε περίπου τριάμιση χρόνια. Στο συνδυασμό δεν υπάρχει καμία κίνηση κι όλοι περιμένουν να τους καλέσει ο Τομπούλογλου για να ξεκινήσει η δράση τους.

Στην πρώτη μετεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώτην αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Αδαμόπουλου, ο Στέφανος Γατσούλης που προεκλογικά είχε στηρίξει το Καλημέρα Όμορφη Πόλη, δήλωσε ότι θεωρεί τον εαυτό του μέλος του συνδυασμού κι ότι την επόμενη φορά θα μετέχει και στο ψηφοδέλτιο.

Στην εκδήλωση ήταν παρών κι ο έτερος αντιδήμαρχος εκείνης της εποχής, ο Κώστας Γιαννόπουλος.

Ανακατατάξεις στον τοπικό Τύπο

Κινητικότητα εμφανίζουν και οι εξελίξεις στον τοπικό μας Τύπο. Ήδη παραιτήθηκε από την "Αναζήτηση" ο Θράσος Μυλωνάς, ο οποίος είχε καλύψει ένα κενό που άφησε ο αιφνίδιος θάνατος του Γιώργου Κακάτσου. Στη θέση του ασχολείται με αυξημένες αρμοδιότητες ο Γιώργος Καραγιάννης. Παράλληλα, η πρόθεση στελεχών του Οράματος Πόλης να ξαναβγάλουν την εφημερίδα του συνδυασμού δημιουργεί νέα δεδομένα, εάν τελικά υλοποιηθεί. Τέλος, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι μεγαλοπαράγων της Νέας Φιλαδέλφειας, ενισχυμένος το τελευταίο διάστημα, συζητά τη "στήριξη" νέας εκδοτικής προσπάθειας.

Ενδιαφέρουσες εξελίξεις...

Συνεχίζει ο Θανάσης Μάλλιος

Πολύ κοντά στη σκέψη να συνεχιστεί η λειτουργία του συνδυασμού Δύναμη Πολιτών βρίσκεται ο επικεφαλής του και γνωστός γυναικολόγος της περιοχής μας Θανάσης Μάλλιος. Ήδη στελέχη του συνδυασμού του κινούνται για την ενοικίαση γραφείων, ενώ όλοι δηλώνουν πρόθυμοι να στελεχώσουν τη λειτουργία του συνδυασμού.

Αν και ο ίδιος ο κ. Μάλλιος κινείται στην ίδια κατεύθυνση, ωστόσο περιμένει να δει αυτή την προθυμία κι όταν η ένταση των πρώτων μετεκλογικών ημερών θα έχει περάσει, οπότε θα διαφανεί η αληθινή διαθεσιμότητα όλων, άρα θα εντοπιστούν και οι αντικειμενικές δυνατότητες λειτουργάις ή μη του συνδυασμού...

Όραμα Πόλης: Όλοι περιμένουν τις αποφάσεις του Σταύρου Κόντου

Μια διαφορετική ηρεμία επικρατεί στο στρατόπεδο του συνδυασμού Όραμα Πόλης του απερχόμενου Δημάρχου Φιλαδέλφειας Σταύρου Κόντου. Ο ίδιος ο Δήμαρχος ήδη μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στις τρέχουσες υποχρεώσεις του αξιώματός του και στις άλλες επαγγελματικές του δραστηριότητες αλλά, όπως λένε αρκετοί συνεργάτες του, είναι εμφανώς επηρεασμένος από το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου στις εκλογές, πράγμα δικαιολογημένο...

Ορισμένοι εκ των συνομιλητών του καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο Κόντος δεν επιθυμεί να ξαναείναι υποήφιος για το αξίωμα του Δημάρχου. Άλλοι, όμως, που ισχυρίζονται ότι τον ξέρουν καλύτερα, θεωρούν την απογοήτευσή του προσωρινή και αναμένουν από εκείνον να πάρει οριστικές αποφάσεις όταν θα είναι πιο ήρεμος και σε μεγαλύτερη απόσταση από τα γεγονότα. Οι δικές μας εκτιμήσεις συντάσσονται με τη δεύτερη άποψη.

Στο μεταξύ γίνονται διάφορες εισηγήσεις, όπως για την επανέκδοση της εφημερίδας του συνδυασμού με τίτλο "ΑΠΟΨΕΙΣ". Ωστόσο, οι προτάσεις δεν προχωρούν στην ενοικίαση γραφείων του συνδυασμού και στην κανονική του λειτουργία, καθώς περιμένουν τις αποφάσεις του Κόντου που πρώτιστα θα αφορούν στον ίδιο. Ο συνδυασμός, πάντως, εμφανίζει αξιοσημείωτη ενότητα προθέσεων και σκέψεων, ενώ δεν έχουμε εντοπίσει φυγόκεντρες δυνάμεις.

Ανήσυχη ηρεμία στη Νέα Προοπτική

Αναμονή, ανησυχία αλλά και ηρεμία κυριαρχούν στους κόλπους του συνδυασμού που νίκησε στις επαναληπτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής. Οι εκκρεμότητες στη Νέα Προοπτική είναι πολλές και, όσο δεν μπαίνουν σε μια σειρά, δημιουργούν ανήσυχη προσμονή. Ας τα πάρουμε ένα ένα:

Στις 11 το πρωί της Δευτέρας οι 12 σύμβουλοι της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Χαλκηδόνας μαζεύονται για να εκλέξουν τον διάδοχο του Γιώργου Αποστολάκη, μέχρι το τέλος του 2010, όταν οι δυο Δήμοι ενοποιούνται και αναλαμβάνει επίσημα η Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη τη θέση της Δημάρχου. Μέχρι τώρα η εκλεγμένη Δήμαρχος δεν έχει κάνει καμία κίνηση για να συστήσει στους "12" ποιον ή ποιαν εκείνη θα ήθελε να εκλέξουν. Πρόκειται για την πρώτη ευκαιρία για την Έφη Αποστολάκη να δείξει σε όλους, και πρώτα από όλους στους πιο άμεσους συνεργάτες της, πόσο είναι αποφασισμένη να ελέγξει τις εξελίξεις, να διοικήσει ουσιαστικά τον ενοποιημένο Δήμο και τη Νέα Προοπτική.

Ακολούθως, οι 20 εκλεγμένοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και η νέα Δήμαρχος έχουν ένα μήνα -ίσως λιγότερο, αν υπολογίσει κανείς τη χαλαρότητα των εορταστικών ημερών- προκειμένου από τη μια μεριά να ενημερωθεί η νέα επικεφαλής του Δήμου κι από την άλλη να κατανείμει ρόλους και αρμοδιότητες.

Ήδη διαμορφώνονται διάφορα στρατόπεδα: Πρώτα οι "Χαλκηνοδιώτες" που αισθάνονται κοντύτερα από ότι οι "Φιλαδελφειώτες" στο DNA του συνδυασμού και στον εκλιπόντα Γιώργο Αποστολάκη. Χωρίς να το λένε ανοικτά, αισθάνονται ότι πρέπει να παίξουν ένα πρωταγωνιστικό ρόλο κι όχι το ρόλο του "μικρού συγγενή", με δεδομένο το μέγεθος της Χαλκηδόνας σε σχέση με αυτό της Φιλαδέλφειας.

Δεύτερος διαχωρισμός που από τα πράγματα δημιουργείται, είναι αυτό των "παλιών" απέναντι στους "νέους. Όσοι σε Φιλαδέλφεια και Χαλκηδόνα έχουν ασκήσει διοίκηση, αισθάνονται ότι είναι πιο κατάλληλοι να στηρίξουν την Έφη Αποστολάκη, μέχρις ότου αυτή μπει για τα καλά στο πετσί της νέας της ιδιότητας. Σήμερα ως το μεσημέρι τέτοιες συζητήσεις ακουγόντουσαν σε τουλάχιστον τρία "πηγαδάκια" στις δυο πόλεις.

Και θα επανέλθουμε...

Μποτιλιάρισμα

Φορτηγό ξεφορτώνει εμπορεύματα έχοντας κλείσει τη μισή Δεκελείας στην άνοδο, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένη κίνηση στο ύψος του Δημαρχείου Νέας Χαλκηδόνας

Οι δικοί μας πότε θα συναντηθούν;

Στην Αθήνα ήδη άρχισαν οι διαδικασίες. Εδώ, για πότε το βλέπουν οι αρμόδιοι; Εντός των αμέσως επόμενων ημερών πρέπει να συναντηθούν οι Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη και Σταύρος Κόντος για να αρχίσει η διαδικασία, ενώ πρέπει επίσης να υπάρξει συνεννόηση για τις εκδηλώσεις του Δήμου τα Χριστούγεννα κλπ.

Δείτε την είδηση: Ο απερχόμενος Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, υποδέχτηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά, τον εκλεγμένο Δήμαρχο Γιώργο Καμίνη. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Νικήτα Κακλαμάνη, έγινε μια πρώτη ενημέρωση για θέματα του Δήμου και για ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης όπως οι εορτές Χριστουγέννων στην πόλη και στις Λέσχες Φιλίας, ο "Αθήνα 9,84" και άλλα. Η ενημέρωση κατά τομείς για τον Δήμο Αθηναίων θα συνεχιστεί μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Ηλία Θεοδώρου και συνεργατών του νέου Δημάρχου Γιώργου Καμίνη. Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή θα παραδώσει τα καθήκοντά της στη νέα, με επίσημα πρωτόκολλα παράδοσης- παραλαβής.

Και στα δικά μας, και σύντομα...