Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Γαϊτανά: η φασιστική λάσπη δεν θα περάσει

Ευθεία επίθεση στους αντιπάλους της Νέας Προοπτικής για τη "φασιστική λάσπη" που εξαπέλυσαν εναντίον της μνήμης του συζύγου της αλλά και του προσώπου της εξαπέλυσε η Έφη Γαϊτανά Αποστολάκη στον ολιγόλεπτο χαιρετισμό της.

Η Έφη Γαιτανά Αποστολάκη στο εκλογικό κέντρο

Πριν 2 λεπτά έφτασε στο εκλογικό κέντρο της Νέας Προοπτικής η νέα επικεφαλής του συνδυασμού

Η ύφεση βαθαίνει στην οικονομία, την ώρα που εμείς ασχολούμαστε με τα δημοτικά...

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη έχει συγκαλέσει για αύριο, Σάββατο, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, εν όψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, που ξεκινούν τη Δευτέρα και οι οποίες αναμένονται να είναι ιδιαίτερα σκληρές.

Στη σύσκεψη θα μετάσχουν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και οι υπουργοί στους οποίους πέφτει το βάρος της περιστολής των κρατικών δαπανών.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να συμφωνηθούν οι δράσεις με τις οποίες θα εξοικονομηθούν επιπλέον 5 δισ. ευρώ, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγει το υπουργείο Οικονομικών σε νέα μέτρα.

«Ξεκινάμε τον Τρ(ο)ικό πόλεμο» παρατηρούν κυβερνητικά στελέχη, που επικαλείται Το Βήμα, επισημαίνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ θα είναι ιδιαίτερα σκληρές και με περιορισμένα περιθώρια διαπραγμάτευσης από την ελληνική κυβέρνηση μετά την αναθεώρηση του ελλείμματος από την Εurostat που θα ανακοινωθεί την προσεχή εβδομάδα.

Το βασικό επιχείρημα του υπουργείου Οικονομικών είναι ότι κατόρθωσε σε λιγότερο από 12 μήνες να περιορίσει το έλλειμμα κατά περίπου 6 ποσοστιαίες μονάδες και γι΄ αυτό δεν θα πρέπει τώρα να ασκηθούν ασφυκτικές πιέσεις για νέα μέτρα που θα επιτείνουν την ύφεση.

Από την άλλη πλευρά οι απεσταλμένοι της τρόικας έχουν ήδη επισημάνει στην κυβέρνηση ότι εφόσον η μείωση του ελλείμματος δεν είναι στο επίπεδο που είχε προβλεφθεί στο μνημόνιο, θα πρέπει να μειωθεί ακόμη περισσότερο το 2011 προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για το τέλος του επόμενου χρόνου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει επίσης κληθεί ο σύμβουλος του πρωθυπουργού και πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος, αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες των συναρμόδιων υπουργείων προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τους στόχους και τα κονδύλια του νέου προϋπολογισμού.

Τη Δευτέρα ο Γιώργος Παπανδρέου θα βρεθεί στο Παρίσι, όπου θα συνεδριάσει το Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Κατά την παραμονή του στο Παρίσι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

Χωρίς κεντρικές συμφωνίες ο Τομπούλογλου

Ο Χάρης Τομπούλογλου συνεχίζει προσεκτικά τον προεκλογικό του αγώνα, φροντίζοντας να μην μπλεχτούν η πολιτική επιλογή της Κυριακής με το πένθος όλων μας για το χαμό του Γιώργου Αποστολάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, ο Χάρης Τομπούλογλου μίλησε τηλεφωνικά με έναν ως δυο υποψηφίους Δημάρχους που αποκλείστηκαν από την περασμένη Κυριακή, σε μια προσπάθεια σύσφιγξης των σχέσεων των συνδυασμών τους.

Ωστόσο, κεντρικές συμφωνίες δεν έγιναν καθώς οι Κόντος και Μάλλιος με ανακοινώσεις τους απελευθέρωσαν τους πολίτες για το β' γύρο, ενώ το ΚΚΕ ακολουθεί μια πολιτική αποστάσεων από τους συνδυασμούς υπο αναμετρώνται μεθαύριο.

Σε λίγη ώρα η Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη στο εκλογικό κέντρο της Νέας Προοπτικής

Για τις 7 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η έλευση της χήρας του Γιώργου Αποστολάκη Έφης Γαϊτανά, νέας επικεφαλής του συνδυασμού Νέα Προοπτική, στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού. Τα στελέχη της Νέας Προοπτικής θα βοηθήσουν την Έφη Γαϊτανά στην επαφή της με τους πολίτες που θα βρεθούν στο εκλογικό κέντρο, αλλά δεν θα κάνουν πανηγυρικές εκδηλώσεις, καθώς ο συνδυασμός, όπως και όλη η πόλη, πενθούν το χαμό του Γιώργου Αποστολάκη.

Το SBC στο Κανάλι 10

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο Τύπου:


Το SBC, το πρώτο οικονομικό κανάλι, επέστρεψε δυναμικά από τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010 στο τηλεοπτικό προσκήνιο, με νέο ανανεωμένο πρόγραμμα,  από το Κανάλι  10 συμφερόντων Πέτρου Κυριακίδη.
Το τηλεοπτικό κοινό θα έχει και πάλι την ευκαιρία, από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα να ενημερώνεται για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις, το παρασκήνιο και τα διεθνή επιχειρηματικά και χρηματιστηριακά δρώμενα. Η μετάδοση θα είναι ζωντανή σε μια μαραθώνια οικονομική και πολιτική ενημέρωση.
Το επιτελείο του SBC θα συνεχίσει να συμβάλει ουσιαστικά και αμερόληπτα στην έγκυρη και άμεση πληροφόρησή σας.

Ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας

Στα δημοτικά πράγματα της Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, υπάρχουν δυο κόσμοι, που δεν ξέρουμε αν θα συμπεριφερθούν το ίδιο στις μεθαυριανές εκλογές:

Ο ένας, είναι ο μικρόκοσμος των συνδυασμών που έμειναν εκτός δευτέρου γύρου. Εκεί παρατηρούμε μια αξιοσημείωτη σύμπτωση δυνάμεων.

Αν μιλήσετε, για παράδειγμα, με δέκα στελέχη του συνδυασμού Όραμα Πόλης υπό τον Σταύρο Κόντο (τυχαία επιλεγμένα) θα δείτε ότι οι 8 ή οι 9 θα σου πουν στο αυτί ότι έχουν αποφασίσει να στηρίξουν ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ μεθαύριο.

Αν κάνετε το ίδιο με δέκα στελέχη του συνδυασμού Δύναμη Πολιτών (υπό τον Θανάση Μάλλιο), οι 8 τουλάχιστον θα σου εκμυστηρευτούν ότι θα συμπεριφερθούν ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ στις επαναληπτικές κάλπες της Κυριακής για Δήμαρχο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας.

Όσο για τη Λαϊκή Συσπείρωση του Βεργή Βαλασσά, είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ μπορεί να καθοδηγεί πολύ πιο αποτελεσματικά τους πολίτες που το ακολουθούν στις επιλογές του.

Πέρα από το μικρόκοσμο των συνδυασμών, όμως, υπάρχει κι ο μεγάκοσμος της κοινωνίας. Εκείνοι που δεν έχουν τις συμπάθειες και αντιπάθειες, οι οποίες οδήγησαν κάθε υποψήφιο να ενταχθεί στον Α ή τον Β συνδυασμό. Εκείνοι που δεν απολογούνται για τα κριτήρια της επιλογής τους. Τα έχουν, και πάνε να τα ρίξουν στην κάλπη.

Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η αναμέτρηση της Κυριακής. Και η συμπεριφρά του μεγάκοσμου της κοινωνίας, σε σχέση με τον μικρόκοσμο της τοπικής πολιτικής.

Παραλίγο να γελάσουμε...

Παρασκευή μεσημέρι, οι πιο πολλοί χαλαρώνουν, ίσως είναι ώρα για να σκάσει κι ένα χαμόγελο στο χειλάκι μας. Να βοηθήσουμε; (κυρίες, θα επανέλθουμε με τα αντίστροφα επιχειρήματα, γελάστε κι εσείς μαζί μας...)

ΤΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΔΡΑΣ... ΔΙΟΤΙ 

Στατιστικά κάθε στιγμή σού αναλογούν τέσσερις διαθέσιμες γυναίκες

Κανείς δεν χαζεύει το στήθος σου, όταν του μιλάς. 

Μπορείς να αγοράσεις προφυλακτικά χωρίς ο περιπτεράς να σε φαντάζεται γυμνό.

Μπορείς να βρεις καλή δουλειά (θεωρητικά...) κι ας μην έχεις υπέροχα οπίσθια.

ΔΙΟΤΙ καρφάκι δεν σου καίγεται που κανείς δεν πρόσεξε το καινούργιο σου κούρεμα. 

Οι ρυτίδες, τ' άσπρα μαλλιά και η κοιλίτσα είναι γοητεία. 

Δεν έχεις λόγο να ξυρίζεσαι απ' τον λαιμό και κάτω. 

Τα παπούτσια ποτέ δεν σε πληγώνουν. 

Αν γουστάρεις, αφήνεις μούσι και μουστάκι.

Οταν κάθεσαι, δεν χρειάζεται να θυμάσαι τι φοράς για να βάλεις ανάλογα τα πόδια σου. 

Ολοι οι οργασμοί σου είναι αληθινοί...

ΔΙΟΤΙ οι φίλοι σου δεν σου τη σπάνε άμα βάλεις κιλά. 

Συνεννοείσαι στο τηλέφωνο σε 30 δευτερολέπτα. 

Δεν ψυχαναγκάζεσαι να κουβαλάς μια τσάντα γεμάτη άχρηστα πράγματα. 

Στα εστιατόρια τρως όλο το φαγητό σου. 

Οι πενθήμερες διακοπές χρειάζονται μια μικρή βαλίτσα μόνο. 

Οι ουρές για να πας στις τουαλέτες είναι κατά 80% μικρότερες. 

Μπορείς να κάνεις μπάνιο και να ετοιμαστείς σε 10 λεπτά. 

Ακόμη και στο κατούρημα έχεις στόχο. 

Στα 35 αν είσαι ανύπαντρος, κανείς δεν το κάνει θέμα.

ΔΙΟΤΙ το μόνο βιολογικό ρολόι που έχεις είναι εκείνο που σε ειδοποιεί πως αρχίζει ο ποδοσφαιρικός αγώνας. 

Οταν ζοχαδιάζεσαι, δεν φταίει μια αόριστη ορμονική τσιγκολελέτα που εκφράζεται με τη δικαιολογία-πασπαρτού «είμαι αδιάθετη».

ΔΙΟΤΙ ο γάμος δεν είναι η σημαντικότερη στιγμή της σταδιοδρομίας σου. 

Δεν καταλαβαίνεις γιατί πρέπει να συζητάς 6 μήνες πριν και 6 μήνες μετά γι' αυτό το μισάωρο ορθοστασίας δίπλα σε μια ντυμένη μπομπονιέρα. 

Οι ποικιλίες νέων μοντέλων σε αυτοκίνητα και γυναίκες ανανεώνονται συνεχώς. 

Οσο υπάρχει ζωή σ'αυτόν τον πλανήτη, θα υπάρχει πάντα και μια Σούλα - ανακουφίστρα, πρόθυμη ν'αποτελέσει την εναλλακτική σου λύση.

ΔΙΟΤΙ σ' ένα πάρτι αν κάποιος φοράει τυχαία τα ίδια ρούχα με σένα μπορεί να γίνει άνετα κολλητός σου. 

Ενα λευκό πουκάμισο με κολαρισμένο γιακά κι ένα ζευγάρι υποδήματα σοβαρά ήταν, είναι και θα είναι πάντα αρκετά. 

Εχει αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι που έχουν οπτική επαφή με τα γεννητικά τους όργανα είναι εξωστρεφείς και άνετοι· καθόλου τσιτωμένοι. 

Ε ναι λοιπόν, δεν χρειάζεσαι ποτήρι για να πιεις νερό απ' το μπουκάλι του ψυγείου!

ΔΙΟΤΙ έχεις λόγο τιμής. 

Ανοίγεις τα βαζάκια μόνος σου. 

Ξέρεις πώς θ'αλλάξεις λάστιχο στο αυτοκίνητο. 

Ολα στο πρόσωπό σου παραμένουν στο φυσικό τους χρώμα. 

Δεν χρειάζεται να τακτοποιείς το σπίτι επειδή θα έρθει ο υδραυλικός. 

Δεν είναι απαραίτητο να θυμάσαι τα γενέθλια των άλλων. 

Δεν χρειάζεται ν' ανησυχείς αν θα φύγει κάποιος πόντος απ' το καλσόν σου· εκτός αν είσαι τσολιάς στ' ανάκτορα.

ΔΙΟΤΙ όταν χωρίσεις, υπάρχει πάντα τουλάχιστον μία γκόμενα διαθέσιμη, κολλητή φίλη της δικιάς σου, να σε παρηγορήσει στην αγκαλιά της...

Αμα σφίξουν τα πράγματα υπάρχει πάντα ένα Αγιον Ορος· και μόνο που το ξέρεις, αρκεί.-

------------

Γελάστε, γιατί χανόμαστε...

Ο Θανάσης Μάλλιος (δεν) παίρνει θέση για το β' γύρο

Η ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών έχει ως εξής:

Η «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» συνιστά μία νέα συλλογική προσπάθεια δημοτικής παρέμβασης.
Παρά τις αντίξοες συνθήκες της εκλογικής μάχης και την καθυστέρηση έναρξης της προεκλογικής μας προσπάθειας το ποσοστό που μας έδωσαν οι συνδημότες, μας δίνει τη δυνατότητα εκπροσώπησης στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους και τους διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα τους διαψεύσουμε.

Η συγκρότηση της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» φέρνει μια αντίληψη διεκδικητική, συμμετοχική, οικολογική και έμπρακτης αλληλεγγύης σε μία πολύ δύσκολη περίοδο που περνά ο κόσμος της εργασίας στη χώρα μας.

Ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα που θα διαμορφωθεί στο δεύτερο γύρο με ευθύνη των πολιτών, στους οποίους όλες οι παρατάξεις –και οι δύο που διεκδικούν την Κυριακή 14 Νοεμβρίου την ψήφο τους– έχουν καταθέσει τα προγράμματα και τις συνθέσεις των συνδυασμών τους, η «ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» ήρθε για να μείνει.

Με στήριγμα τη λαϊκή συμμετοχή θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε για λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μας.-

Ας πούμε και κάτι επωνύμως

Ένας φίλος, που κάνει χρήση του δικαιώματος της ανωνυμίας του (κανένα πρόβλημα) μου επισημαίνει σε σχόλιό του ότι "πρέπει να διαβάζουμε κι άλλες ηλεκτρονικές εφημερίδες" και κάνει post δυο συνδέσμους στο Ιντερνετ. Επίσης κανένα πρόβλημα, εδώ είναι ένας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ χώρος συζήτησης και γνωστοποίησης πραγμάτων, και τα μόνα σχόλια που θα κόβονται είναι όσα παραβιάζουν το νόμο, υβρίζουν, συκοφαντούν. Ήδη σε ένα- δυο από αυτά κάναμε σύσκεψη για να δούμε αν θα ανέβουν (ειδικά αν αναφέρονται σε πεθαμένους με τρόπο που υπονοεί πράγματα...). Τελικά τα ανεβάσαμε. Αλλά άλλο ήταν αυτό που ήθελα να σημειώσω εδώ. Και ξεκαθαρίζω ότι δεν μιλάω ειδικά για κάποιον και κάτι, μιλάω γενικά.

Δεν είμαστε χρυσόψαρα!

Μερίδα του Τύπου της περιοχής μας, ίσως πιστεύει ότι είμαστε χρυσόψαρα. Ως γνωστό, η μνήμη του χρυσόψαρου δεν ξεπερνά τα 3 δευτερόλεπτα. Κάποιοι, λοιπόν, πιστεύουν ότι ξεχνάμε την επαύριο των εκλογών όλους, όσοι θέλοντας να μας "ενημερώσουν", παίζουν διάφορα παιχνίδια, με υλικά ανταλλάγματα ή χωρίς.

Εμείς λοιπόν εδώ, στην ΑΛΗΘΕΙΑ, έχουμε να πούμε ένα νέο: ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ, ΣΑ ΜΥΡΜΗΓΚΑΚΙΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ του τοπικού Τύπου ή γενικότερα των ΜΜΕ που αφορούν στην περιοχή μας. Τα μαζεύουμε και θα τα ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ στους αναγνώστες μας από Δευτέρα. "Να τι έγραφε η τάδε εφημερίδα", "δείτε πώς παρουσίαζε την κατάσταση το δείνα ΜΜΕ" κλπ.

Για να δούμε ποιοι ενημερώνουν υπεύθυνους πολίτες, στο χαρτί ή στην οθόνη, και ποιοι νομίζουν ότι πρωταγωνιστούν σε θέατρο σκιών.

Ως καραγκιόζηδες, φυσικά...
Διαμαντής Σεϊτανίδης

Σχόλιο αναγνώστη: Ποιον θέλουμε για δήμαρχο;

Την ώρα που υποψήφιοι και κόμματα διαβάζουν πράσινα, μπλε, πορτοκαλί, κόκκινα και άλλα μηνύματα και στιμώχνονται για να χωρέσουν στο κοστούμι του νικητή, ως ψηφοφόρος λυπάμαι που αυτή την Κυριακή πρέπει να διαλέξω τον λιγότερο κακό για την πόλη μου. Μικροκομματικά συμφέροντα, ευτελισμός της εκλογικής διαδικασίας και έλλειψη εναλλακτικών επιλογών μας οδηγούν σε αλλεπάλληλες κούρσες ψηφοφορίας που αναδεικνύουν απλώς εκλεγμένους και σχεδόν ποτέ τους εκλεκτούς. Στο ερώτημα ποιον στηρίζουμε αυτή την Κυριακή μπορεί με κάποια κριτήρια να υπάρξει απάντηση. Στο ποιον θέλουμε για δήμαρχο όμως, ίσως να μην μπορούμε να απαντήσουμε. Σε κάθε περίπτωση, η μεγάλη χαμένη θα είναι η έρημη πόλη μας!

Μαύρισε ο ουρανός

Και ξαφνικά, μέσα σε περίπου μισή ώρα, ο ουρανός "φόρτωσε", οι πρώτες σταγόνες έπεσαν στην πόλη μας και τα πυκνά, μαβιά σύννεφα απειλούν με καταιγίδα.

Η πόλη ζει στο πένθος, κι ο καιρός "φροντίζει" να μας το υπενθυμίζει...

Α! Να μην το ξεχάσω. Σήμερα τελειώνει ο προεκλογικός αγώνας, μέσα στο πένθος και τη βροχή για την απώλεια του Αποστολάκη. ΄Ενας προεκλογικός αγώνας που άρχισε μετά τις καλοκαιρινές μας διακοπές, με το άγγελμα ενός άλλου θανάτου: Του εκδότη και δημοσιογράφου Γιώργου Κακάτσου...

Χθες στο STAR, σήμερα στο ALTER η χήρα του Γιώργου Αποστολάκη

"Θα συνεχίσω το έργο του συζύγου μου", απάντησε σε σχετική ερώτηση, η 'Eφη Γαϊτανά, χήρα του αείμνηστου Γιώργου Αποστολάκη σε σημερινή της συνέντευξη στην τηλεόραση του ALTER.

Πολύ σημαντική μέρα- τι περιμένουμε σήμερα

Η σημερινή μέρα, η Παρασκευή, τελευταία μέρα του προεκλογικού αγώνα είναι, ειδικά για τη Φιλαδέλφεια και τη Χαλκηδόνα, εξαιρετικά κρίσιμη. Σήμερα περιμένουμε:

- Την επίσημη ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων για το Δήμο μας

- Πιθανή τοποθέτηση των συνδυασμών του κ. Μάλλιου και του κ. Βαλασσά (ήδη ο κ. Κόντος απελευθέρωσε τους πολίτες που τον ακολούθησαν την πρώτη Κυριακή)

- Την εικόνα και τις επιπτώσεις της εκδήλωσης που θα γίνει στις 7 το απόγευμα στο εκλογικό κέντρο της Νέας Προοπτικής, όπου θα παραστεί και θα συζητήσει με όσους πολίτες βρεθούν εκεί, η νέα επικεφαλής του συνδυασμού Έφη Γαϊτανά, χήρα του αείμνηστου Γιώργου Αποστολάκη.

- Τα τελευταία "χαρτιά" των υποψηφίων που θα πέσουν -αν  υπάρχουν...- στο τραπέζι σήμερα, τελευταία ημέρα του προεκλογικού αγώνα.

Είμαι πραγματικά περίεργος, πώ;ς θα τελειώσει αυτός ο προεκλογικός αγώνας, με τις τόσες εκπλήξεις και ανατροπές...