Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Άποψη: Άσυλο ελεύθερης αλητείας

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Σε συνέχεια της χθεσινής ανάρτησης μου με τίτλο «Μικροί δικτάτορες...» διαβάστε και την άποψη του Πάσχου Mανδραβέλη, όπως δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή της 16.04.2011
O Τζέιμς Γουότσον είναι ο μεγαλύτερος εν ζωή επιστήμονας. Μαζί με τον Φράνσις Κρικ είναι αυτοί που αποκάλυψαν το θαύμα της ζωής, την διπλή έλικα του DNA. Γι’ αυτό τιμήθηκαν με το Νομπέλ Ιατρικής. Πριν από μερικά χρόνια έκανε κάποιες δηλώσεις για το μέλλον της Αφρικής που

Σαν σήμερα

73: Το εβραϊκό οχυρό Μασάντα καταλαμβάνεται από τους Ρωμαίους, ύστερα από πολιορκία μηνών. Για να μην πέσουν στα χέρια των εισβολέων, οι υπερασπιστές του σκοτώνουν ο ένας τον άλλο, καθώς η αυτοκτονία απαγορεύεται από την Ιουδαϊκή θρησκεία. Μόνο δύο γυναίκες από τους 938 υπερασπιστές του φρουρίου διασώζονται.
1810: Αγγλικές δυνάμεις, με τις οποίες συμπράττουν και 500 Έλληνες με αρχηγό τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, καταλαμβάνουν τη Λευκάδα.
1834: Αρχίζει η δίκη του Κολοκοτρώνη και του Πλαπούτα στο Ναύπλιο, με την κατηγορία της συνωμοσίας κατά του βασιλιά Όθωνα.
1895: Εκλογές στην Ελλάδα με νικητή τον λαϊκιστή Θεόδωρο Δηλιγιάννη. Ο εκσυγχρονιστής Χαρίλαος Τρικούπης ηττάται

Χωρίς φανάρια η διασταύρωση Δεκελείας- Χαλκίδος

Η απόλυτη κόλαση. Σάββατο μεσημέρι, σου λέει ο άλλος . Χαλαρά. Εμένα μου λες;

Economist: The excitable Greeks

<Excitable Greeks>>. Με αυτό τον χαρακτηρισμό επέλεξε ο Economist να ξεκινήσει το άρθρο για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, επιχειρώντας να συγκεντρώσει τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρωζώνη που αν μη τι άλλο συνθέτουν ένα εκρηκτικό ... παζλ.
Μετά και την παρουσίαση του <<Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής>>, ασχέτως εάν τελικώς δεν κοινοποιήθηκε δια στόματος του πρωθυπουργού αλλά μέσω e-mail από το Υπουργείο Οικονομικών (!), οι
περισσότεροι αναλυτές εμφανίστηκαν τουλάχιστον σκεπτικοί έως προβληματισμένοι, όχι

Με την πρώτη ψιχάλα, αδιάβατη η Δεκελείας

Όποιος κυκλοφορεί αυτή την ώρα σε Δεκελείας και Πίνδου, καταλαβαίνει...

Πάσχα με το Phila Travel- Περνάμε αξέχαστα σε Γιάννενα- Καλπάκι

Δεκελείας 83- Πλατεία Πατριάρχου- τηλ. 210 2518155-6- e-mail:phila-travel@ticketcom.gr

Σαμαράς: Δεν γινόμαστε συνένοχοι...

Σε  ομιλία του στην Κομοτηνή  ο Αντώνης Σαμαράς που περιοδεύει στην Θράκη, είπε μεταξύ άλλων για την Οικονομία και όσα είπε  ο Πρωθυπουργός:

Πέρσι μας έλεγαν ότι θα μείωναν για το 2010 το έλλειμμα στο 8,2%. Ύστερα μας είπαν ότι θα το συγκρατούσαν στο 9,4%. Τώρα μας λένε ότι το έλλειμμα έφτασε το 10,6%.
Και να σκεφτείτε, ότι στο μεταξύ πάρθηκαν ακόμα περισσότερα μέτρα απ’ ότι

Άλλη μια σπουδαία δράση των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας

Το πρωί του Σαββάτου 2 Απριλίου, οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ, σε συνεργασία με την Δ/νση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου ΦΧ, δενδροφύτευσαν, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Μιχ. Κουτσάκη, την Πλατεία Μακεδονομάχων της Συνοικίας Απομάχων. Τα φυτώρια προσφέρθηκαν στον Δήμο με χρηματική  χορηγία, για 3η συνεχή χρονιά, του Χορηγού και Φίλου του Συλλόγου των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ  κ. Γεράσιμου Κατραμάδου,  Εκδόσεις «ETRA» (Περιοδικό Holistic Life). Στην δενδροφύτευση της Πλατείας Μακεδονομάχων, σημαντική ήταν η εργασία που προσέφεραν τα στελέχη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού ΝΦ και οι Οδηγοί, τους οποίους οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ευχαριστούν θερμά.