Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Πρόταση συγχώνευσης Εθνικής Τράπεζας- Alpha Bank

Πρόταση συγχώνευσης υπέβαλε στην Alpha Bank η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ύστερα από έγκριση που ελήφθη στο πλαίσιο κοινής συνεδρίασης της Επιτροπής Στρατηγικής, των εκτελεστικών μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου και του εκπροσώπου του Ελληνικού Δημοσίου.
Σύμφωνα με την πρόταση, οι μέτοχοι της Alpha θα λάβουν 8 νέες μετοχές της Εθνικής για κάθε 11 υφιστάμενες μετοχές της Alpha, ήτοι σχέση ανταλλαγής 0,727 μετοχές της Εθνικής για κάθε μια μετοχή της Alpha.
Η ανωτέρω σχέση ανταλλαγής εμπεριέχει υπερτίμημα ύψους 23,4% επί της

Παλαιά χρέη στα Νομικά Πρόσωπα παρουσιάζει η νέα διοίκηση του Δήμου

Το δήλωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Δράσεων Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Νίκος Παπανικολάου. «Αν  σε δυο μήνες δεν πληρώσω τους προμηθευτές δεν θα μου πουλάνε τίποτα.»  Πνευματικά Κέντρα, Αθλητικοί Οργανισμοί, ΚΑΠΗ, Προσχολική Αγωγή και Φιλαρμονική που συνενώθηκαν, χρωστούν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Μετά τη σύνταξη των προϋπολογισμών του Δήμου και του Ενιαίου Φορέα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η αποπληρωμή τους, καθώς η υπομονή των επαγγελματιών εξαντλείται και δικαιολογημένα αφού η

Σαν σήμερα

Η Πιετά του Μιχαήλ Αγγέλου
842 Στο Βυζάντιο τερματίζεται η εικονομαχία. Την αποκατάσταση της λατρείας των εικόνων επιβάλλει η αυτοκράτειρα Θεοδώρα, χήρα του Θεόφιλου, τελευταίου εικονομάχου μονάρχη.
1229 Ο Φρειδερίκος Β’, επικεφαλής της Στ’ Σταυροφορίας, συνάπτει συνθήκη με τον σουλτάνο της Αιγύπτου Μελίκ Ελ Καμέλ. Η Ιερουσαλήμ επανέρχεται στη φραγκική διοίκηση, χωρίς σοβαρή στρατιωτική σύγκρουση.
1478 Πόλεμος των Ρόδων. Στον Πύργο του Λονδίνου καρατομείται ο δούκας του Κλάρενς Γεώργιος με απόφαση του αδελφού του, Εδουάρδου Δ’ της Αγγλίας. Είχε κατηγορηθεί για προδοσία.
1564 Στη Ρώμη πεθαίνει σε ηλικία 89 ετών ο Μιχαήλ Aγγελος, ζωγράφος, γλύπτης και

Μποτιλιάρισμα

Πολύ αυξημένη κίνηση αυτή την ώρα στην κάθοδο της Δεκελείας

Η φωτογραφία της ημέρας

Σαν εικόνα βγαλμένη από ταινία τρόμου. Κι όμως, όχι. Είναι το ψηλότερο γερμανικό βουνό, το Zugspitze, που κατάφερε να μισοκρυφτεί, πίσω από πυκνά σύννεφα και πυκνότερη ομίχλη. Η φωτογραφία τραβήχτηκε χθες, με αφορμή το γιγάντιο σλάλομ γυναικών στο σκι.

Παπανικολάου εναντίον Κόντου

Από τον πρόεδρο του ενοποιημένου Νομικού Προσώπου του Δήμου, Νίκο Παπανικολάου λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση, η οποία στρέφεται ευθέως εναντίον της προηγούμενης δημοτικής Αρχής:
Ζητήματα που άφησε σε εκκρεμότητα η προηγούμενη Δημοτική Αρχή άρχισαν να εμφανίζονται στον ορίζοντα και να ζητούν άμεση αντιμετώπιση. Οι παιδικοί σταθμοί στη Νέα Φιλαδέλφεια έχουν πρόβλημα προσωπικού. Στο Β’ παιδικό σταθμό ήδη τα τμήματα κλείνουν στις 2.30 αντί στις 4.00 λόγω της συνταξιοδότησης παιδαγωγών που η προηγούμενη διοίκηση γνώριζε πολλούς μήνες. Οι γονείς δικαίως διαμαρτύρονται και όπως φαίνεται γρήγορα λύση δεν

Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τις Απόκριες τα χορευτικά τμήματα του Ενιαίου Φορέα Δράσεων θα γιορτάσουν με παραδοσιακούς χορούς και άλλα δρώμενα την Παρασκευή 25/2 στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Φιλαδέλφειας στην οδό Θεσσαλονίκης (παράδρομος Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας) στις 7 μ.μ. Επίσης την Κυριακή 27/2 την ίδια ώρα στην αίθουσα του πρ. Στρατιωτικού Εργοστασίου της Νέας Χαλκηδόνας η

Την Κυριακή το δεύτερο ποδηλατικό σιρκουί "Γιώργος Τρανόπουλος"

Το πρωί της Κυριακής από τις 9 ως τις 12.30 θα διεξαχθεί στο κέντρο της Φιλαδέλφειας το δεύτερο ποδηλατικό σιρκουί "ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΝΟΠΟΥΛΟΣ", το οποίο διοργανώνει η ΑΕΚ υπό την αιγίδα του Δήμου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας.
Η Εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι στο Δημαρχείο της πόλης. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι