Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Σαν σήμερα

1827: Ο Καραϊσκάκης αποκρούει στο Κερατσίνι επίθεση του Κιουταχή, αρχικώς 800 και την άλλη ημέρα 6.000 Τούρκων. Η μάχη αυτή υπήρξε μία από τις λαμπρότερες νίκες του.
1905: Ο τσάρος Νικόλαος Β' συμφωνεί στην εκλογή των μελών της Δούμας (ρωσική Βουλή), υπό την πίεση της λαϊκής εξέγερσης του Φεβρουαρίου.
1924: Ο ηγέτης της Τουρκίας, Κεμάλ Ατατούρκ, καταργεί το Χαλιφάτο και ανακηρύσσει τη χώρα του κοσμική Δημοκρατία.
1931: Το τραγούδι του Καμπ Κάλαγουεϊ «Minnie the moocher» γίνεται ο πρώτος δίσκος της τζαζ με πωλήσεις που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο αντίτυπα.
1944: Λειψυδρία απειλεί την Αθήνα, καθώς η

Κυκλοφόρησε το 5ο φύλλο της ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Με μια συνέντευξη- ποταμό της Δημάρχου Έφης Γαϊτανά- Αποστολάκη κυκλοφορεί σήμερα το απόγευμα το νέο φύλλο της εφημερίδας μας, της ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Η Δήμαρχος μιλά για όλα όσα έκανε κατάτους δυο πρώτους μήνες της θητείας της και εξηγεί πώς σκοπεύει να ασκήσει τα καθήκοντά της.

Σύσκεψη για τους Παιδικούς Σταθμούς

Συνάντηση με το προσωπικό των παιδικών σταθμών Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνας είχε ο Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Δράσεων Νίκος Παπανικολάου την Τετάρτη 2/3 το μεσημέρι. Στη συνάντηση των συνόδευσε η κ. Κούσουλα (μέλος το Δ.Σ.). Προβλήματα όπως η έλλειψη προσωπικού και χρημάτων τέθηκαν στο τραπέζι από τους εργαζόμενους, καθώς και η συνθήκες τόσο εργασίας του προσωπικού όσο και διαβίωσης των νηπίων. Ο κ. Παπανικολάου σχολίασε ότι τα προβλήματα που κληρονομήθηκαν σε όλα τα νομικά πρόσωπα είναι μεγάλα και θα γίνει προσπάθεια να δοθούν γρήγορα λύσεις. Για το ζήτημα του προσωπικού τόνισε ότι δύσκολα θα

Συγνώμη, να κάνω μια ερώτηση;

Επειδή θεωρώ ότι η εικόνα διχασμού, την οποία έδωσε η πλειοψηφία στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο είναι εξέλιξη πολύ σημαντικότερη από όσο πιστεύουν ορισμένα στελέχη της δημοτικής μας ζωής -συμπολίτευσης κι αντιπολίτευσης...- θα ήθελα να διατυπώσω άλλο ένα ερώτημα.

Θυμίζω πρώτα -άλλωστε είναι γνωστό- ότι υπήρξε μια ομάδα δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας που αρνήθηκαν στη μυστική ψηφοφορία να στηρίξουν την επιλογή της δημάρχου κι επικεφαλής του συνδυασμού, Εφης Γαϊτανά- Αποστολάκη, και αποφάσισαν να συνταχθούν με τις επιλογές του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παντελή Γρετζελιά. Έτσι, όπως σαφώς προκύπτει από την ανάγνωση των αποτελεσμάτων στις

Πετυχημένη η εκδήλωση της "Δύναμης Πολιτών"

Αναδεικνύοντας ολόκληρη την ατζέντα του πολιτικού χώρου της Αριστεράς για την Παιδεία, αλλά και τις επιχειρούμενες αλλαγές στην Εκπαίδευση, η εκδήλωση που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη "Δύναμη Πολιτών" στο Πνευματικό Κέντρο της Φιλαδέλφειας ήταν κατά γενική ομολογία πετυχημένη.

Το συντονισμό της διαδικασίας είχε ο επικεφαλής της παράταξης, δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μάλλιος, ενώ εισηγήσεις έκαναν στελέχη της

Αιμοδοσία από το Σύλλογο του 1ου Γυμνασίου

Tο 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ διοργανώνει στις 21 Μαρτίου και ώρα 11.00 έως 2.00 το μεσημέρι εθελοντική αιμοδοσία στο προαύλιο του σχολείου, Νικολάου Τρυπιά 47, Νέα Φιλαδέλφεια, με σκοπό τη δημιουργία Τράπεζα Αίματος για όλα τα παιδιά του σχολείου μας.
Η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με το «ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» «Παιδιά με Μεσογειακή Αναιμία»
Υπεύθυνη αιμοδοσίας: Τσολάκου Γιώτα 2107467655
Διευθυντής Noσοκομείου: κ. Σπανός
Θα παρακαλούσαμε, να δημοσιευθεί η προσπάθειά μας αυτή, ώστε να υπάρξει
συμμετοχή στο τόσο σημαντικό αυτό έργο, που αφορά τη ζωή των παιδιών μας
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση 
τηλέφωνο επικοινωνία 6972607607 Ανδρή-Γούλατη Βίκυ