Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Μια ευκαιρία ψάχνουν...

Τέτοιες μέρες που έρχονται μια ματιά στον διπλανό μας που δίνει αγώνα ζωής ίσως φέρει κοντά μας το Πνεύμα των Χριστουγέννων νωρίτερα. Αν συμφωνείτε, δείτε αυτό:

Ομάδα ΡΕΤΟ, πρώην ναρκομανών. 
 
Παίρνουν οτιδήποτε, είτε λειτουργεί, είτε όχι, και απασχολούν άτομα για επισκευές ή κατασκευές. Έχουν ένα ή δύο μαγαζιά με μεταχειρισμένα αντικείμενα/έπιπλα κτλ. Παραλαμβάνουν από το σπίτι, μεγάλα και μικρά αντικείμενα (έπιπλα, ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα, παιχνίδια κ.ά
210 66 25 096 
 
RETO, an organization of former drug addicts that do work therapy, and they pick up anything from your house, repair it and sell it, or just use the work to occupy people for rehabilitation purposes. They take anything, big or small, furniture, big electric devices, anything electronic, clothes, toys, etc. 210 66 25 096 .

Κυρία Δήμαρχε, κάντε το όπως οι Αιτωλοακαρνάνες

Γιατί ο νέος Δήμος Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας να μην βάλει φωτοβολταϊκά στο Δημαρχείο και τα άλλα κτήριά του; Ήδη ο πρώτος Δήμος στη χώρα που το έκανε είναι στην Αιτωλοακαρνανία. Ας τους μιμηθούμε!

Ολοκληρώθηκαν τα 2 πρώτα φωτοβολταϊκά σε ταράτσες στο Δήμο Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας.Το πρώτο Φωτοβολταϊκό σύστημα ισχύος 9,99 kw αποτελείται από 54 πάνελ της UPSOLAR UP-M185M, 185 Watt έκαστο τοποθετημένα σε βάσεις στήριξης Κ2 και Alumil.Ο μετατροπέας που χρησιμοποιήθηκε είναι της εταιρίας REFUSOL και συγκεκριμένα REFUSOL 10 K.Το δεύτερο Φωτοβολταϊκό σύστημα ισχύος 9,90 kw αποτελείται από 45 πάνελ της UPSOLAR UP-M220P, 220 Watt έκαστο τοποθετημένα σε βάσεις στήριξης Κ2.Οι 3 μετατροπείς που χρησιμοποιήθηκαν είναι της εταιρίας PLATINUM και συγκριμένα PLATINUM 3800 S.

Τα ετήσια αφορολόγητα έσοδα για το κάθε ένα προβλέπεται ότι θα ξεπεράσουν τα 7800 ευρώ. Σημασία δεν έχει τόσο ο τύπος και η εταιρία -τα παραπάνω επέλεξαν στο Δήμο Θέρμου, εμείς μπορούμε να βάλουμε ό,τι μας πουν οι ειδικοί, ή ίσως να βρούμε έναν επιχειρηματία του χώρου από την πόλη μας- σημασία έχει ότι ο νέος μας Δήμος είναι καλό να δείξει εξαρχής ότι συμβαδίζει με την τελευταία λέξη της καινοτομίας και ότι εκμεταλλεύεται κάθε δυνατότητα που του παρέχεται.

Η μέρα φεύγει, ο Ανεμογιός έρχεται στην IMAGE

Από τις 11 το βράδυ μέχρι... νωρίς το πρωί ο Βασίλης Ανεμογιός θα κάνει παρέα στους θαμώνες του κλαμπ- καφέ IMAGE (Δεκελείας 61) με τραγούδια που αγαπά η νέα γενιά αλλά και δικά του, από το νέο του cd single "Με το στόμα γεμάτο φιλιά". Η νύχτα προβλέπεται κρύα, γιαυτό όσοι βρεθούν στην IMAGE θα ζεσταθούν με καλή παρέα, ωραία ποτά και υπέροχα τραγούδια. Καλή διασκέδαση.

Κωνσταντάτος με Χωρινό

Όπως μας ενημερώνει στην ομάδα μας στο facebook ο -πάντα ενήμερος- Κώστας Ευαγγελινός, σήμερα μέχρι αργά το μεσημέρι ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κωνσταντάτος ενημέρωνε τον Ζαχαρία Χωρινό για θέματα σχετικά με τις αρμοδιότητες που πρόκειται να αναλάβει. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Χωρινός αναλαμβάνει αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για τις τεχνικές υπηρεσίες.

Προσφορά καρδιάς

Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας χρειάζεται βιβλία όλων των ηλικιών για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης του. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2104515387 ή επισκεφτείτε το site http://www.xatzikiriakio.gr/

Πλήρης επιβεβαίωση

Είχαμε ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ εδώ και μια εβδομάδα. Από χθες, είναι πραγματικότητα κι επίσημα. Η νέα Δήμαρχος Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη παρουσίασε στους υπαλλήλους του Δήμου τους πιο στενούς συνεργάτες της: Τη Βάσω Αγαγιώτου ως αντιδήμαρχο Χαλκηδόνας, τον Μπάμπη Μπόβο ως αντιδήμαρχο Φιλαδέλφειας κι υπεύθυνο για τα οικονομικά, το Ζαχαρία Χωρινό ως αντιδήμαρχο, υπεύθυνο για τις τεχνικές υπηρεσίες, τον Παύλο Κότσιρα ως αντιδήμαρχο με ευθύνη τις διοικητικές υπηρεσίες, τον Μιχάλη Κουτσάκη ως αντιδήμαρχο υπεύθυνο για την καθαριότητα και τον Γ. Παπακώστα ως υπεύθυνο για την κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Το νομικό πρόσωπο που θα συγκεντρώσει τον Αθλητικό Οργανισμό, τα Πολιτιστικά κλπ θα αναλάβει ο Νίκος Παπανικολάου. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα προταθεί από την πλειοψηφία -και προφανώς θα εκλεγεί από το σώμα- ο Παντελής Γρετζελιάς. Δηλαδή, όπως τα είχαμε γράψει προ μιας εβδομάδας.

Ανακύκλωση αγαθών

Η αναγνώστριά μας Παναγιώτα Στρίκου- Τομοπούλου είχε την καλοσύνη -στο πλαίσιο του να "παίξουμε μια ιδέα", την οποία προτείναμε- να μας ενημερώσει για μια σειρά από πράξεις αγάπης και σεβασμού της ποιότητας ζωής μας. Αρχίζουμε από την ανακύκλωση:

Εάν ενδιαφέρεσθε για ανακύκλωση και γενικά αν δεν σας αρέσει το θέαμα των δρόμων της Αθήνας, όπου ο καθένας πετάει ότι δεν χρειάζεται στην πόρτα του άλλου, ίσως αξίζει μια ματιά στο εξής: ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ έχει ανάγκη από ρούχα, σεντόνια, παπλώματα. Εάν έχετε ρούχα (παιδικά /γυναικεία/ανδρικά), σεντόνια, παπλώματα που δεν χρειάζεστε πια, το ίδρυμα αστέγων Κ.Υ.Α.Δ.Α. δέχεται καθημερινά προσφορές 8:00-3:00 στην Πειραιώς 35. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2105239465 και 2105246516, e-mail: kyada@otenet.gr , http://www.kyada.gr/

Ένα πολύτιμο γιορτινό λογοτεχνικό αναλόγιο στο Πνευματικό Κέντρο


Η λέσχη ανάγνωσης της βιβλιοθήκης του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, διοργανώνει γιορτινό λογοτεχνικό αναλόγιο με τίτλο:

“Από τον Παπαδιαμάντη και τον Κόντογλου στον Ζοσένκο και τον Τσέχωφ”

Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010, ώρα 08:00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου (Ν. Τρυπιά 45).



Πρόγραμμα


Α’ Μέρος

«Το Χριστόψωμο» του Αλ. Παπαδιαμάντη
«Το Βλογημένο Μαντρί» του Φ. Κόντογλου
«Της Κοκκώνας το Σπίτι» του Αλ. Παπαδιαμάντη

Β’ Μέρος

«Νύχτα Χριστουγέννων» του Α. Τσέχωφ
«Γιορτινή Ιστορία» του Μ. Ζοσένκο
«Όνειρο» του Α. Τσέχωφ

Διαβάζουν και συμμετέχουν τα μέλη της Λέσχης
Μαρία Παπαδάκη
Ιωάννα Τζάλλα
Ευαγγελία Κληρονόμου
Γιάννης Λιανάκης
Γιώργος Καράμπελας
Ανδρέας Δημητρόπουλος

Το πρόγραμμα αξίζει πραγματικά την προσοχή μας και τα παιδιά χρειάζονται την ενίσχυσή μας. Έχουμε τουλάχιστον δυο σοβαρούς λόγους να πάμε.