Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Αύριο απολαμβάνετε τζαζ και σουίνγκ στο "Λεμονόκηπο"

Αύριο και κάθε Πέμπτη απολαμβάνετε βράδια γεμάτα ζωντανή τζαζ και σουίνγκ στο "Λεμονόκηπο", μαζί φυσικά με τα καταπληκτικά του πιάτα, βγαλμένα από τη γνώση και το μεράκι του σεφ, και με την υπογραφή του Στέλιου, που είναι η ψυχή του μαγαζιού.

Κάθε βράδυ μας, είναι διαφορετικό από τα άλλα. Για μια σπέσιαλ βραδιά, γεμάτη τζαζ και σουίνγκ λάιβ, περάστε από το "Λεμονόκηπο"... (Αγίας Τριάδος 11 και Επταλόφου, τηλ. 210-2588611)

Μήπως τα πουν μόνοι τους;

Όπως γράψαμε λίγο νωρίτερα, αύριο το πρωί η νέα Δήμαρχος θα επισκεφθεί με τους νέους αντιδημάρχους το Δημαρχείο της Φιλαδέλφειας. Μήπως, όμως, τα πουν μόνοι τους; Γιατί ένα "πουλάκι" μου είπε ότι ο Σταύρος Κόντος δεν θα είναι εκεί το πρωί... Για να δούμε...

Ένα παλιό κρεοπωλείο, πολύ ανακαινισμένο...

Τα επίσημα εγκαίνια του παλιού- νέου κρεοπωλείου της οικογένειας Ανυφαντή πραγματοποιήθηκαν σήμερα το απόγευμα στις 7 στην περιοχή των Απομάχων, στο νούμερο 43 της οδού Σοφούλη. Οι Ανυφαντήδες είναι γνωστοί στην περιοχή, καθώς είχαν το παλαιό τους μαγαζί λίγα μέτρα πιο κάτω. Το καινούργιο, όμως, όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία, είναι εξαιρετικά καλαίσθητο και "φωνάζει" από μακριά ότι αξίζει να το εμπιστευθούν οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και άλλοιπ ου ίσως μένουν λίγο μακρύτερα. Εκτός από κρέατα κάθε είδους, το νέο κρεοπωλείο Ανυφαντή έχει και τυροκομικά πρώτης ποιότητας, και αλλαντικά, και καλό κρασί και... ό,τι άλλο σχετικό φανταστείτε.

Παρόντες ο νέος αντιδήμαρχος Φιλαδέλφειας Χαράλαμπος Μπόβος, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο νέο συμβούλιο Χάρης Τομπούλογλου, εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι (Κοπελούσος, Καραβίας) και πλήθος κόσμου.

Από εμάς, τι άλλο; Καλές δουλειες παιδιά...

Αύριο το πρωί η συγκέντρωση της Νέας Προοπτικής

Αύριο το πρωί στις 9.30 θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση επιλεγμένων στελεχών της Νέας Προοπτικής, με τη συμμετοχή της νέας Δημάρχου και των νέων αντιδημάρχων, ίσως και κάποιων που θα στελεχώσουν άλλες θέσεις ευθύνης. Η συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί για προχθές, Δευτέρα, αλλά ανεβλήθη λόγω ξαφνικού κωλύματος της Δημάρχου Έφης Γαιτανά- Αποστολάκη. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Δημαρχείο Φιλαδέλφειας.

Ελληνάδικο η IMAGE το βράδυ της Παρασκευής

Με την παρουσία του Βασίλη Ανεμογιού, ο οποίος θα τραγουδήσει ζωντανά για τους φίλους και τις φίλες του που θα βρεθούν το βράδυ της Παρασκευής στο club- καφετέρια IMAGE (Δεκελείας 61, κοντά στα φανάρια που χωρίζουν Φιλαδέλφει- Χαλκηδόνα), ο νεαρόκοσμος της πόλης μας -αλλά και άλλων πόλεων- θα απολαύσει την πρώτη νύχτα του σαββατοκύριακου μια εκπληκτική εμπειρία. Άλλωστε μου λένε (γιατί πάει πολύς καιρός που δεν είμαι πια νέος...) ότι ο Ανεμογιός είναι από τους καλλιτέχνες που είναι must για τις εφηβικές -και όχι μόνο- ηλικίες. Αφήστε, δηλαδή, που θα τραγουδήσει και κομμάτια από το νέο του cd single με τίτλο "Με το στόμα γεμάτο φιλιά".

Χαμός θα γίνει το βράδυ της Παρασκευής στο IMAGE. Μη λείψετε...

Δήμος Φιλαδέλφειας: Έτοιμος για... Μνημόνιο και ΔΝΤ!

Αρχίζουμε σήμερα μια σειρά αναρτήσεων για την οικονομική κατάσταση του νέου Δήμου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας. Πρόκειται για ζήτημα που αφορά άμεσα τη ζωή των πολιτών, τη δική μας ζωή, όχι μόνο γιατί θα προσδιορίσει το αν θα πληρώνουμε ακόμα περισσότερα δημοτικά τέλη από όσα σήμερα, αλλά θα προσδιορίσει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής μας στην πόλη: Εκδηλώσεις υπό την αιγίδα και την ετοιμασία του Δήμου, υπηρεσίες που χρειαζόμαστε (καθαριότητα, κατάσταση πεζοδρομίων κλπ) εξαρτώνται άμεσα από τα χρήματα που έχει στο ταμείο του ο Δήμος.

Για να καταλάβετε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας, αρκεί να σας δώσουμε ένα στοιχείο: Το χρέος του Δήμου που άφησε παραδίδοντας τη Δημαρχία ο Παντελής Γρετζελιάς το 2002 (υπέρογκο για την εποχή, καθώς ανερχόταν περίπου στα 1.700.000 ευρώ) σήμερα ο Δήμος το πληρώνει ΜΟΝΟ για τοκοχρεωλύσια! Ναι, καλά διαβάσατε. Ο δήμος της Νέας Φιλαδέλφειας έχει υποχρέωση να δίνει για τοκοχρεωλύσια 1.760.000 ευρώ ετησίως, δηλαδή περίπου 160.000 ευρώ το μήνα!

Ο δήμαρχος της περιόδου 2002- 2006, ο γιατρός Νίκος Αδαμόπουλος έκανε μικρές αυξήσεις δημοτικών τελών, αλλά τα σωρευμένα χρέη από το παρελθόν τον υποχρέωσαν να παραδώσει το δήμο σε χειρότερη κατάσταση, με χρέη που εκτιμώνται από 4 έως 6 εκατομμύρια ευρώ (επειδή οι απόψεις εδώ διίστανται, θα το ψάξουμε περισσότερο και θα επανέλθουμε σύντομα).

Όταν άρχισε η δημαρχία του Σταύρου Κόντου, κάποιοι έλεγαν ότι με τα χρέη που έχει ο δήμος, θα χρεοκοπήσει μέσα σε ένα εξάμηνο. Σας θυμίζει τίποτα από την Ελλάδα του 2010; Ο Κόντος προχώρησε σε μια απόφαση που σόκαρε: Αύξησε τα δημοτικά τέλη κατά 75%. Το χειρότερο γι αυτόν ήταν η εντελώς λανθασμένη επικοινωνιακή διαχείριση αυτής της απόφασης, που προφανώς του στοίχισε την εκλογική ήττα του Νοεμβρίου 2010. Με άλλα λόγια ο πολύς κόσμος ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ούτε τον πραγματικό λόγο αυτής της αύξησης, ούτε βέβαια την τραγική οικονομική κατάσταση του δήμου.

Ο Σταύρος Κόντος παραδίδει το δήμο με χρέη που κινούνται πάνω από τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, τα χρέη των Νομικών Προσώπων του δήμου ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια, οι υποχρεώσεις του δήμου προς τρίτους πλησιάζουν τα 3.700.000 ευρώ, ενώ, όπως είπαμε, τα τοκοχρεωλύσια είναι στο 1.760.000 ευρώ το χρόνο.

Σε όλα αυτά προσθέστε ότι τα δάνεις του δήμου πλησιάζουν τα έξι εκατομμύρια ευρώ, για να διαπιστώσετε την τραγική οικονομική κατάσταση που παραδίδει στο νέο δήμο η Φιλαδέλφεια. Αλλά και η Χαλκηδόνα δεν είναι ο οικονομικά υγιής δήμος που ακούγαμε προεκλογικά, όπως δείχνουν οι αριθμοί. Αυτά, όμως, σε μεταγενέστερη ανάρτηση.