Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Το Χρηματιστήριο προεξοφλεί τις εξελίξεις

Μία πειστική ανοδική συνεδρίαση ήθελε η αγορά την Παρασκευή και σε γενικές γραμμές την είχε. Με αρκετές ενθαρρυντικές ενδείξεις για την εξίσου δύσκολη συνέχεια και τις επόμενες κρισιμότατες μέρες, εβδομάδες. Ουσιαστικά το Χρηματιστήριο κινήθηκε προεξοφλώντας τις πολιτικές εξελίξεις. Χαρακτηριστικό ήταν ότι την Πέμπτη, στον απόηχο της ψηφοφορίας για τις αποκρατικοποιήσεις και την ένταξη των

Χρυσοχοΐδης: Χρειάζεται νέο Ευρωπαϊκό κόμμα

Πρόταση για δημιουργία ενός φιλευρωπαϊκού κόμματος κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA. Σε αυτό το κόμμα, όπως είπε, θα πρέπει να συμμετάσχουν όλες οι δυνάμεις για να βγει η Ελλάδα από το οικονομικό αδιέξοδο και να μπει σε μία ευρωπαϊκή τροχιά ανάπτυξης και δημιουργίας. Ανέφερε, επίσης, ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ, δεν ανταποκρίθηκε στο λαό και πως έγιναν σημαντικά στρατηγικά λάθη. «Δεν

Πέντε λόγοι που δεν αδυνατίζουμε

 Είναι λόγοι που ίσως μας διαφεύγουν, ακόμα κι αν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος. Δείτε τους:
1.    Η ζάχαρη παραμονεύει
Πολλά τρόφιμα που δεν τα θεωρείς γλυκά, όπως ζυμαρικά, σούπες, δημητριακά, σάλτσες, dressing για σαλάτες περιέχουν ζάχαρη και συχνά σημειώνονται με διαφορετικό όνομα όπως νέκταρ, γλυκόζη, δεξτρόζη, φρουκτόζη, σιρόπι καλαμποκιού, μελάσα, σιρόπι κριθαριού κ.ά. Αν η διατροφή σου είναι υψηλή σε ζάχαρη, χάνεις σημαντικό θρεπτικών συστατικών και αυξάνεις την κατανάλωση καθώς η ζάχαρη διεγείρει τους γευστικούς κάλυκες. Επίσης προκαλείται απότομη αύξηση και πτώση του σακχάρου στο αίμα που μπορεί να μειώσει την ενεργητικότητά σου και να πεινάς ξανά.
Λύση: Διάβασε τις ετικέτες των τροφίμων και έλεγξε αυτά που επιλέγεις να μην έχουν πάνω από 8γρ. ζάχαρης ανά μερίδα. Αν θες γλυκό, διάλεξε φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα και απέφυγε να αναψυκτικά.

2.    Μήπως ασκείσαι πολύ χαλαρά;
 
Μη βασίζεσαι στις θερμίδες που γράφει το μηχάνημα ότι καις ή στις υποσχέσεις ότι με πολύ λίγη προσπάθεια θα χάσεις βάρος. Για να κάψεις 100 θερμίδες την ώρα, θα πρέπει να διατηρήσεις ένα υψηλό επίπεδο αερόβιας δραστηριότητας ολόκληρη την ώρα.
Λύση: Καθόρισε το στόχο σου για βέλτιστη άσκηση με βάση την καρδιακή συχνότητα και έλεγξε τους παλμούς σου κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας (καρδιοσυχνόμετρο) για να είσαι συνεχώς σε αυτή τη ζώνη καύσης θερμίδων. Δοκίμασε τη διαλειμματική άσκηση (εναλλαγή γρήγορου και αργού ρυθμού), τάξεις Zumba ή υπαίθρια άσκηση για να είσαι απασχολημένος και καις θερμίδες στο μέγιστο.

3.    Ξεχνάς το πρωινό;

Όλο και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι τα άτομα που τρώνε πρωινό μπορούν να χάσουν βάρος και να το διατηρήσουν πιο εύκολα από αυτούς που το παραλείπουν. Όσο πιο υγιεινό είναι το πρωινό, τόσο το καλύτερο γιατί είναι λιγότερο πιθανό να ξεφύγεις αργότερα μέσα στην ημέρα.
Λύση: Το ιδανικό πρωινό είναι ένας συνδυασμός των υδατανθράκων πρωτεϊνών και λίπους. Δοκίμασε ολικής αλέσεως, πλούσια σε φυτικές ίνες δημητριακά, γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά με φρούτα και ξηρούς καρπούς, τοστ με άπαχο τυρί και γαλοπούλα ή χυμό.

4.    Μήπως τρως πολύ εκτός σπιτιού;

Η εμπειρία δείχνει ότι η κατανάλωση φαγητού εκτός σπιτιού συχνά σημαίνει περισσότερο φαγητό. Μεταξύ του ορεκτικού, του κυρίως πιάτου και του επιδόρπιου μπορεί να καταναλώσεις πολλές θερμίδες χωρίς να το καταλάβεις. Μπορεί να νιώθεις πίεση για να ότι πρέπει τελειώσεις το πιάτο σου γιατί το πλήρωσες.
Λύση: Δεσμεύσου ότι θα τρως πιο συχνά στο σπίτι. Βρες απλές συνταγές μαγειρικής. Προγραμμάτισε τα γεύματά σου για την εβδομάδα και προετοίμασε τα σνακ που θα έχεις μαζί σου. Περιόρισε το φαγητό εκτός σπιτιού σε μία φορά την εβδομάδα.

5.    Μήπως το περιβάλλον σου ενθαρρύνει το φαγητό;

Το χρώμα του δωματίου, το είδος του φωτισμού, το αν ακούς μουσική ή βλέπεις τηλεόραση μπορεί να επηρεάσει την όρεξή σου, σύμφωνα με έρευνα στο Εργαστήριο Τροφίμων του Cornell. Ζεστά χρώματα όπως κόκκινο και κίτρινο διεγείρουν την όρεξη, ενώ ψυχρά χρώματα όπως μπλε και πράσινο την καταστείλουν. Ακούγοντας μουσική και βλέποντας τηλεόραση ή διαβάζοντας μπορεί να φας περισσότερο, είτε γιατί αυξάνεται η όρεξη είτε γιατί τρως μηχανικά. Ο δυνατός φωτισμός μας κάνει να τρώμε πιο γρήγορα, ενώ το φαγητό έξω με φυσικό φωτισμό μειώνει την κατανάλωση.
Λύση: Χαμήλωσε το φωτισμό, απενεργοποιήστε τυχόν περισπασμούς όπως ραδιόφωνο, τηλεόραση, υπολογιστή και κατανάλωσε το γεύμα σου στο τραπέζι όσο το δυνατόν συχνότερα.
www.isarkadias.gr

Επανέρχεται η τροπολογία στη Βουλή

Την επόμενη Δευτέρα θα επανακαταθέσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ενσωματωμένη στο «Μνημόνιο 3» την τροπολογία που καταψήφισε προχθες η Βουλή, για την

Στη Βουλγαρία η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης

Ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυψε ερείπια και σειρά ευρημάτων σε μια περιοχή της Βουλγαρίας που υποδεικνύουν την ύπαρξη μιας πόλης ηλικίας 4700-4200 ετών. Αν η ανακάλυψη επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για την αρχαιότερη πόλη που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα στην

Μεσογειακή διατροφή ή πρόχειρο φαγητό;

Ακόμα κι ένα απλό γεύμα πρόχειρου φαγητού (junk food), που αποτελείται κυρίως από κορεσμένα λίπη, κάνει ζημιά στην υγεία των αρτηριών του σώματος, αντίθετα με την Μεσογειακή διατροφή, που είναι πλούσια σε«καλά» λίπη, όπως τα μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, σύμφωνα με