Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Αυτός, αυτή και τα μυστήρια...

Ο διάλογος μπορεί να μην έγινε ακριβώς έτσι, αλλά σίγουρα ΔΕΝ είναι φανταστικός. Έγινε στην περιοχή μας κι ενδιαφέρει πολλούς (αν και τώρα δεν καταλάβατε, δεν βοηθάμε άλλο).

ΑΥΤΟΣ: Λοιπόν θα τα πούμε αύριο τα υπόλοιπα;
ΑΥΤΗ: Ναι στις... (κανονίζουν την ώρα της συνάντησης)

ΑΥΤΟΣ (την ώρα  της συνάντησης) Καλημέρα
ΑΥΤΗ: Γεια χαρά σου. Απο δω ο κύριος τάδε (του συστήνει ένα σύμβουλό της)
ΑΥΤΟΣ: Πιστεύω ότι αυτά που έχουμε να πούμε, πρέπει να τα πούμε οι δυό μας.
ΑΥΤΗ: Στη συνάντηση θα παρευρίσκεται και ο τάδε, δεν το συζητώ.

ΑΥΤΟΣ:: Καλά, ας το αφήσουμε το θέμα.

Τελικά η σύσκεψη δεν έγινε

Μια αναγνώστρια για τον Αποστολάκη κι όσα ακολούθησαν...

Η αναγνώστριά μας Μαρία Χατζηδάκη- Μαλτέζου γράφει:

Ποσα πηγαδακια 8α γινουν ακομα? να μου πεις εχουμε ακομα εναν μηνα μεχρι τον καινουργιο χρονο.που εισαι βρε φιλε μου να δεις τι φιδια ειχες διπλα σου!!!!! η8ελα να'3ερα ομως, τι 8α κανει κι η κυρια σου!!! 8α συνεχισει με τα φιδια...η με φιλους 3αφνικα κολλητους της και κολλητους σου......οπως και να'χει εσυ δεν γυρνας πισω κι αυτο δεν μπορω να το αντε3ω.8α παλεψω ομως, οσο περναει απο το χερι μου,για να συνεχιστει το εργο σου ετσι οπως η8ελες εσυ κι οχι οπως 8ελουν οι φιλοι της καρεκλαααας!!!!!

Συνάντηση Γρετζελιά- καταστηματαρχών

Ξεκινώ με την είδηση: Ο πρώην δήμαρχος Παντελής Γρετζελιάς συναντήθηκε σήμερα στη "Βάνα Κανάκη" με καταστηματάρχες της περιοχής μας που διατηρούν καφετέριες- εστιατόρια κλπ. Τη συνάντηση φαίνεται ότι επεδίωξαν οι καταστηματάρχες και κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν ζητήματα δημοτικών τελών, καπνίσματος στους επαγγελματικούς τους χώρους, τραπεζοκαθισμάτων κλπ.

Γι αυτό το θέμα ο αναγνώστης μας με το ψευδώνυμο , μας έστειλε το παρακάτω mail:
Μάθαμε ότι σήμερα στις 16:30 ο κ. Γρετζελιάς συναντήθηκε με καταστηματάρχες της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, που διατηρούν εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, μπαρ κλπ, για να συζητήσουν τα προβλήματα που έχουν σχέση με τη λειτουργία τους, την απαγόρευση του καπνίσματος και άλλα.
Αναρωτιώμαστε υπό ποία ιδιότητα του κ. Γρετζελιά έγινε η συνάντηση αυτή, όταν αυτός είναι απλός Δημοτικός Σύμβουλος της νέας Δημοτικής Αρχής, χωρίς να έχει ακόμα ορκιστεί; Γνωρίζει η νέα Δήμαρχος την ενέργεια αυτή του κ. Γρετζελιά;
παλι θα πειτε οτι την λασπολογουμε Κε 'αληθεια' ????
Για να δω θα την κανετε αναρτηση την ειδηση ???

Γιατί να πω ότι τη λασπολογείτε; Γιατί να μην την αναρτήσω; Γιατί βλέπετε παντού φαντάσματα;

Θρίαμβος 1-3 της ΑΕΚάρας μέσα στο Σπλιτ εναντίον της Χάιντουκ

Μια πραγματικά μεταμορφωμένη στο β' ημίχρονο ΑΕΚ "πάτησε" τη Χάιντουκ και πήρε τους πολύτιμους 3 βαθμούς και παραμένει για τα καλά στο παιχίδι της πρόκρισης. Το πρώτο γκολ πέτυχε ο "υδραυλικός" Νάτσο Σκόκο με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Το δεύτερο γκολ ο νεαρός Μανωλάς (φωτο) που ακολουθεί τα βήματα του θείου του. Το τρίτο γκολ ο "Ζορό" Ισμαελ Μπλάνκο που είχε μπει νωρίτερα αλλαγή. Οι Κροάτες έβαλαν λίγο πριν το τέλος το γκολ της τιμής. Το αποτέλεσμα αυτό σε συνδυασμό με τη νίκη της Ζενίτ, φέρνουν την ΑΕΚ πολύ κοντά στην πρόκριση, για την οποία της αρκεί μια ισοπαλία με τη Ζενίτ την τελευταία αγωνιστική.

Η ηχώ, της ηχούς, ω ηχώ.... στη "Στρούγκα" το Σάββατο

κιθάρες, ντραμς, παραδοσιακά, κρουστά, synths, φωνητικά

σε ενΑΛλακΤικΟύς ~ ΠειΡαματιΚΟύς ~ ΨυχΕδελΙκοΥς ΗΧΟΥΣ

Σαββάτο 4/12 στη Στρούγκα 9μ.μ.

Δεκελείας 116
Ν. Φιλαδέλφεια


(αν δεν μας προκύψει κάτι συνταρακτικό, θα έλθουμε αδέρφια...) 

Αποτελέσματα Ιωνικού σε μπάσκετ- βόλει νεανίδων- κορασίδων


ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣ –ΦΙΛΟΘΕΗ 44-18 ( Κ 1η αγωνιστική )
ΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΩΡΑΪΤΗ –ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣ  31-36 (Κ 2η αγ )
ΑΣΚΔ Ν ΙΩΝΙΑ –ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣ 18-16 ( Κ 3η αγ)
ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣ-Α.Ε ΑΧΙΛΛΕΑΣ 29-22 (Κ 4η αγ )
ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣ –ΕΝΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΥΦΩΝ 10-34 (Κ 5η αγ)
Α.Ο ΠΕΥΚΗΣ –ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣ 37-40 ( Κ 6η αγ )

ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣ –ΓΑΟ ΚΟΥΚΟΥΒΑΟΥΝΕΣ 42-24( Ν 1η αγ)
ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣ –ΑΟΚ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΡΑ/ΚΟΥ 20-0 (Ν2η αγ) 
ΦΕΑ ΝΦ ΝΧ –ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣ 52-54 ( Ν 3η αγ ) 
4η  συνεχόμενη νίκη (Ν ) του ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣ επί του ΑΕ ΑΧΙΛΛΕΑ  59-40 στο κλειστό Ζαχαρίας Αλεξάνδρου.

ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣ –Α.Ο ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ 3-0                      (Κ  1η αγ )
ΑΕΣ ΕΝΩΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ –ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣ 3-2 ( Κ 2η αγ )

Σκυλίσια ζωή...

Δεν έχουμε να πούμε τίποτα. Μας άρεσε η φωτογραφία και την ανεβάσαμε. Εσάς;

Ένα πρωινό αρκεί, κύριε Δήμαρχε

Είναι η βιτρίνα της Νέας Χαλκηδόνας. Η ταμπέλα που καλωσορίζει τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους στην πόλη βρίσκεται ακριβώς στο τέλος του μικρού γεφυριού στη Χαλκίδος. Κάποιοι φανατικοί ΑΕΚτζήδες σκέφτηκαν ότι εκεί πάνω μπορούσαν να γράψουν AEK Kipseli, κάνοντας την πινακίδα εντελώς άχρηστη. Ο Δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας νομίζω ότι μπορεί σε ένα πρωινό μέσα να δώσει εντολή να καθαριστεί η πινακίδα. Δεν είναι τίποτα, είναι κρίμα να παρουσιάζεται σε αυτή την κατάσταση το καλωσόρισμα όποιου έρχεται στην πόλη.

"Ελληναράς" δημοτικός σύμβουλος...

Εγώ θα επιμένω μέχρις ότου η κοινωνία μου γυρίσει την πλάτη-ή με στηρίξει: Το θέαμα με τα αυτοκίνητά μας μέσα στη Δεκελείας είναι απαράδεκτο. Αλλά, πώς να διορθωθούμε όταν μερικοί τοπικοί μας αξιωματούχοι δίνουν το κακό παράδειγμα;

Τρίτη απομεσήμερο, χθες, 4 παρά είκοσι, στη Δεκελείας, απέναντι από τα Goody's. Έκπληκτος βλέπω ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο έξω από τον "Κώστα" να ξεκινάει, να κάνει ΕΠΙΤΟΠΟΥ στροφή μέσα στη Δεκελείας και να γυρίζει προς την πλατεία Πατριάρχου.

"Τον τσακώσαμε τον Ελληναρά", σκέφτηκα κι έριξα μια ματιά μέσα στο αυτοκίνητο να δω ποιος είναι ο θρασύς που νομίζει ότι η Δεκελείας είναι το χωράφι του. Και τι να δω; Δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας να οδηγεί ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ -γιατί το άλλο προσπαθούσε να στερεώσει στο αυτί του το hands free- και να κάνει επιτόπου στροφή στη Δεκελείας.

Όπως έκανα και με τα αυτοκίνητα που έκλειναν διαβάσεις των ΑΜΕΑ, την πρώτη φορά του τη χαρίζω. Την επόμενη φορά, όμως, παλικάρι μου, θα βγάλω το όνομά σου, καθώς και τη μάρκα- χρώμα- αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου σου, φόρα παρτίδα. Κι αν προλάβω -γιατί είσαι και γρήγορος στο στρίψιμο- θα σε βγάλω και φωτογραφία.

Δηλαδή ρε παιδιά, αν οδηγήσετε πενήντα μέτρα μέχρι την Εθνική Τράπεζα και στρίψετε αριστερά, δηλαδή αν χάσετε 1 έως τρία λεπτά,θα πέσουν έξω οι υποθέσεις του Δήμου; ή οι δικές σας; Μην τρελαθούμε δηλαδή, λίγος σεβασμός και στους ανθρώπους που κυκλοφορούν πεζοί στη λεωφόρο, ή στα άλλα αυτοκίνητα. Έλεος!

Μας εκλιπαρεί το κράτος να "περαιώσουμε"

Από παράταση σε παράταση πηγαίνει η περιβόητη "περαίωση", άλλη μια "παγαποντιά" του κράτους που χαρίζει τις όποιες παρανομίες σε επιχειρήσεις, προκειμένου να μαζέψει λίγα χρήματα. Αντίθετα, οι έντιμοι φορολογούμενοι, καλούνται υπό το φόβο εξoνυχιστικού ελέγχου από τις Εφορίες, να καταβάλουν ένα πολύ σημαντικό ποσό για να καλύψουν -προσωρινά- την κρατική ανεπάρκεια. Τώρα οι φορολογούμενοι μπορούν να "περαιώσουν" μέχρι 28 Δεκεμβρίου. Πάμε στοίχημα ότι θα δοθεί κι άλλη παράταση τότε;