Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Ο Κώστας Ευαγγελινός για τη διαμάχη περί τα ανταποδοτικά τέλη

Ο δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος με τον Σταύρο Κόντο κ. Κώστας Ευαγγελινός έκανε παρέμβαση στην ομάδα μας "Η Αλήθεια στη Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα" στο facebook και κατέγραψε με λεπτομέρειες τη θέση της δημερινής Δημοτικής Αρχής της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά και του συνδυασμού "Όραμα Πόλης" του κ. Κόντου, για αυτό το φλέγον ζήτημα. Ολόκληρη η παρέμβαση του κ. Ευαγγελινού έχει ως εξής:

Η αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι θα μειώσει τα ανταποδοτικά τέλη κατά 15% , άρα η υπόλοιπη αύξηση 60% περίπου καλώς είναι γενομένη. Εμείς ρωτάμε να απαντήσουν ως συνδυασμοί που διεκδικούν να αναλάβουν την διοίκηση του νέου ενοποιημένου Δήμου:
Αποδέχονται την έκθεση ελεγκτών για την μαύρη τρύπα στα ανταποδοτικά 800.000€ περίπου
Αποδέχονται την μελέτη της υπηρεσίας, που έγινε το 2006, και κατέληγε στο συμπέρασμα ότι για τον για ένα ισοσκελισμένο λογαριασμό ανταποδοτικών απαιτείτο αύξηση 50%.
Αν με τις ενστάσεις (κοινές) καθυστέρησαν την είσπραξη των ανταποδοτικών ζημιώνοντας τον Δήμο με πάνω από 2.000.000€
Αν για τη μείωση του κόστους θα απολύσουν εργαζόμενους στην καθαριότητα ή όχι
Σε ποιους λογαριασμούς θα γίνει τελικά η μείωση.
Τι θα κάνουν με το έλλειμμα του λογαριασμού των ανταποδοτικών στη Νέα Χαλκηδόνα, το οποίο σύμφωνα με τον απολογισμό του 2009 ανέρχεται σε 200.000€ περίπου ή 17%.

Όλη η προπαγάνδα της αντιπολίτευσης στηρίζεται στην ποσοστιαία μεταβολή χωρίς να κάνει αναφορά για τα ονομαστικά ποσά των ανταποδοτικών τελών. Τα ποσά είναι συνάρτηση των ιδιαιτεροτήτων κάθε πολεοδομικής ενότητας (πράσινο, βιομηχανίες, καταστήματα) και του επιπέδου παρεχομένων υπηρεσιών. Χωρίς αμφιβολία η καθαριότητα στη Φιλαδέλφεια είναι ασύγκριτα καλύτερη από αυτή της Χαλκηδόνας, η οποία σημειωτέον δεν έχει το πράσινο που έχει η Φιλαδέλφεια. Ας δούμε τι λένε τα ποσά τελών καθαριότητας και δημοτικού φόρου σε ονομαστικές αξίες.

Στη Φιλαδέλφεια η επιβάρυνση είναι 2,09€/τ.μ. και στη Χαλκηδόνα 1,62€/τ.μ. ήτοι μια διαφορά 0,47€/τ.μ. το χρόνο.
Για μία μέση κατοικία 65 τ.μ. η ετήσια επιβάρυνση είναι 30,55€ το χρόνο, η 2,55€ το μήνα, δηλαδή όσο η αξία μισού φλιτζανιού καφέ το μήνα.

Πολύς κόσμος στη συγκέντρωση του Χ. Τομπούλογλου στην πλατεία Κωνσταντινουπόλεως

Συζητείται ευρύτερα στην πόλη η μεγάλη προσέλευση κόσμου στις περιφερειακές ομιλίες του υποψηφίου Δημάρχου Χάρη Τομπούλογλου. Ιδιαίτερα στην πλατεία Κωνσταντινουπόλεως, στην "καρδιά" της παλιάς Φιλαδέλφειας, ο κόσμος που μαζεύτηκε να ακούσει τις προτάσεις του κ. Τομπούλογλου, προκάλεσε ευρύτερες συζητήσεις. Αυτή η καλή του επίδοση, λειτουργεί πολλαπλασιαστικά και για τις συγκεντρώσεις που ακολούθησαν, αλλά και για εκείνες που έπονται.

Συναντήσεις στην Αγία Μαρίνα ο Κόντος, σύσκεψη στο εκλογικό του κέντρο ο Τομπούλογλου

Ακριβώς δυο εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες, το πρωί της Κυριακής τα δημοτικά επιτελεία συνεχίζουν τον προεκλογικό τους αγώνα. Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Σταύρος Κόντος πραγματοποίησε συναντήσεις και συνομίλησε με πολίτες στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας. Λίγο νωρίτερα, πετύχαμε τον υποψήφιο Δήμαρχο Χάρη Τομπούλογλου στο εκλογικό του κέντρο να συσκέπτεται με τους συνεργάτες του για τις επόμενες ομιλίες του, τα οργανωτικά ζητήματα των τελευταίων δυο εβδομάδων του προεκλογικού αγώνα και κάθε λογής εκκρεμότητες, που απαιτούν λύση καθώς βαδίζουμε προς την 7η Νοεμβρίου.