Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Ερώτηση και τέλεια απάντηση...

"Εσύ γιατί δεν χορεύεις μαζί τους" ρώτησα υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Προοπτικής και του Δήμου στη χθεσινή συνεστίαση του τοπικού κινήματος, δείχνοντας με το χέρι μου σχεδόν όλους τους συμβούλους της πλειοψηφίας που ήταν επάνω στην πίστα και χόρευσαν καλαματιανό, πιασμένοι χέρι- χέρι.

Και έλαβα από αυτό το στέλεχος την εξής απάντηση: "Αυτά είναι νέα παιδιά, δεν έχουν καταλάβει τι

Σαν σήμερα

1827: Νίκη του Μακρυγιάννη κατά των Τούρκων στην Καστέλα του Πειραιά.

1837: Σκοτώνεται ο Αλέξανδρος Πούσκιν, ρώσος συγγραφέας και ποιητής, σε μονομαχία από τον απατημένο σύζυγο της ερωμένης του.

1860: Γεννιέται ο Ρώσος συγγραφέας Αντον Τσέχοφ, («Γλάρος», «Βυσσινόκηπος», «Θείος Βάνιας», «Τρεις αδελφές»). Τα θεατρικά έργα του ακροβατούν μεταξύ δραματικού και κωμικού, μέσα από τις μελαγχολικές φιγούρες των ηρώων του.

1900: Η Ιφιγένεια Συγγρού δωρίζει στο ελληνικό Δημόσιο 13 εκατομμύρια δραχμές για τη σκυρόστρωση των πλατειών και των κυριότερων δρόμων της Αθήνας.

1920: Ο Γουόλτ Ντίσνευ πιάνει την πρώτη δουλειά του ως σχεδιαστής σκίτσων, αμειβόμενος με 40 δολάρια εβδομαδιαίως.
1941: Φεύγει από τη ζωή ο Ιωάννης Μεταξάς, στρατιωτικός και πολιτικός, δημιουργός του ολοκληρωτικού

Η φωτογραφία της ημέρας

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η εικόνα του διαστημικού λεωφορείου Τσάλεντζερ, όταν, λίγα δετερόλεπτα μετά την απογείωσή του, εξερράγη στον αέρα, αφαιρώντας τη ζωή στο εξαμελές πλήρωμά του. Χθες συμπληρώθηκαν 25 ολόκληρα χρόνια, ένα τέταρτο του αιώνα, από εκείνη την αποφράδα ημέρα.

Στου Χαϊτίδη χόρεψε το... μισό ΠΑΣΟΚ της πόλης

Χωρινός, Σκαρπαθιώτης
Στου Χαϊτίδη μαζεύτηκε χθες το βράδι και χόρεψε τον ετήσιο χορό του το ΠΑΣΟΚ της Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας. Το κέφι ήταν μεγάλο, ο Χαϊτίδης στα πάνω του, ο χορός πήρε κι έδωσε από τους συμπολίτες μας που ανήκουν σ αυτό τον πολιτικό χώρο. Πέρασαν και δυο- τρεις επώνυμοι που φρόντισαν να φύγουν νωρίς...

Από τους τοπικούς, εκτός του γραμματέα Δημήτρη Κανταρέλη και στελέχη της νομαρχιακής επιτροπής, είδαμε την