Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Μυστική συνάντηση για τη διαδοχή Αποστολάκη

Μυστική συνάντηση έγινε σήμερα σε εμβληματικό για την πόλη σημείο. Κοιτάζοντας το νερό (πόσο ακόμα να βοηθήσουμε;) στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ με παρουσία ενός πρώην υφυπουργού των κυβερνήσεων Σημίτη συζήτησαν τα δεδομένα της διαδοχής Αποστολάκη. Οριστική απόφαση δεν ελήφθη. Όλα είναι ανοικτά ως αύριο το βράδυ...

Αύριο μετά την κηδεία θα εκλεγεί ο διάδοχος του Αποστολάκη

Μετά την κηδεία του Αποστολάκη η παράταξή του θα εκλέξει το νέο ηγέτη της Νέας Προοπτικής

Συνεδριάζει και το "Όραμα Πόλης"

Αρχίζει σε λίγο η συνεδρίαση του συνδυασμού ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΗΣ, με ενημέρωση εκ μέρους του επικεφαλής Σταύρου Κόντου για όλα όσα έγιναν από το βράδυ της Κυριακής ως τώρα. Δεν αποκλείεται να βγουν ειδήσεις...

Από τις 10.30 το πρωί η σορός του Αποστολάκη σε λαϊκό προσκύνημα

Στον ιερό ναό της Αγίας Ευφημίας θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του εκλιπόντος Δημάρχου Χαλκηδόνας Γιώργου Αποστολάκη από τις 10.30 το πρωί ως την ώρα της κηδείας, στις 2 το μεσημέρι.

Λέτε;

Αυτό κι αν είναι πρωτοφανές: Υπάρχει ενδεχόμενο -που δεν είναι το πιο απίθανο...- την προσεχή Κυριακή να διεκδικήσουν το αξίωμα του πρώτου Δημάρχου Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας δυο πρώην ΟΝΝΕΔίτες.

Παραδεχτείτε το: Ζούμε μοναδικές στιγμές...

Κι άλλοι στην κούρσα διαδοχής του Αποστολάκη

Αυτή την ώρα εντείνονται οι ζυμώσεις στο εσωτερικό της ΝΕΑΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ για το διάδοχο του εκλιπόντος Γιώργου Αποστολάκη. Εκτός των Γρετζελιά, Κουτσάκη και Παπανικολάου, στην κούρσα της διαδοχής φαίνεται ότι τρέχουν και οι Κότσιρας και Παπακώστας. Υπάρχει, όμως, κι ένα στέλεχος της Φιλαδέλφειας, στο οποίο ίσως καταλήξουν οι περισσότεροι, προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορετικές εκτιμήσεις και προσανατολισμοί των στελεχών του συνδυασμού. Μιλάμε για τον Δημήτρη Κανταρέλη.

Σε κλίμα συγκίνησης συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Χαλκηδόνας

Συγκλονισμένοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Χαλκηδόνας αποφάσισαν η κηδεία του Γιώργου Αποστολάκη να γίνει δημοσία δαπάνη. Σε προσεχές συμβούλιο θα αποφασιστεί να δοθεί το όνομα του Αποστολάκη σε δρόμο της Χαλκηδόνας

Στις κολώνες της Χαλκηδόνας το θλιβερό άγγελμα

Την Πέμπτη ανακηρύσσει τον δεύτερο του α' γύρου το Υπουργείο Εσωτερικών

Συνολικό έλεγχο κάνει το Υπουργείο Εσωτερικών ΟΛΩΝ των εκλογικών τμημάτων στη Φιλαδέλφεια και τη Χαλκηδόνα προκειμένου να αποφευχθούν λάθη, αβλεψίες κλπ που μπορεί να επηρεάσουν το -έτσι κι αλλιώς οριακό- εκλογικό αποτέλεσμα ανάμεσα στο Χάρη Τομπούλογλου και το Σταύρο Κόντο.

Συνεπώς η ανακήρυξη του δεύτερου συνδυασμού, ο οποίος θα διεκδικήσει απέναντι στη ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ τη δημοτική αρχή της Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, δεν θα γίνει πριν την Πέμπτη.

Μεσίστια από το πρωί η ελληνική σημαία στο Πνευματικό Κέντρο...

...και τα άλλα δημόσια κτήρια της Νέας Χαλκηδόνας για τον αδόκητο θάνατο του Γιώργου Αποστολάκη.

Ξεπροβάλλουν οι επίδοξοι διάδοχοι...

Περισσότερα από πέντε στελέχη του συνδυασμού Νέα Προοπτική φιλοδοξούν να διαδεχθούν το Γιώργο Αποστολάκη, που έχασε χθες τόσο άδικα τη ζωή του. Οι αντιδήμαρχοι Νέας Χαλκηδόνας και στενοί συνεργάτες του εκλιπόντος, Παπανικολάου και Κουτσάκης είναι ανάμεσα σε αυτούς. Όσο για τη Φιλαδέλφεια, κινείται με εντατικούς ρυθμούς -ποιος άλλος;- ο Παντελής Γρετζελιάς. Αλλά δεν κινείται μόνο αυτός... Θα μαθαίνουμε εμείς, και αμέσως μετά θα μαθαίνετε κι εσείς...

Σήμερα στις 17.00 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Χαλκηδόνας

Στη σκιά του τραγικού θανάτου του Δημάρχου της πόλης Γιώργου Αποστολάκη, συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα στις 5 το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Χαλκηδόνας, προκειμένου να διεκπεραιώσει τα τυπικά της απώλειας του Δημάρχου. Φυσικά θα υπάρξουν τοποθετήσεις που θα αφορούν στο πρόσωπο και τη διαδρομή του Γιώργου Αποστολάκη.

Στη συνέχεια, ο συνδυασμός της Νέας Προοπτικής θα συνεδριάσει με αντικείμενο την εκλογή νέου επικεφαλής, που θα οδηγήσει την παράταξη στις εκλογές της επόμενης Κυριακής, απέναντι από το συνδυασμό "Καλημέρα Όμορφη Πόλη" και τον Χάρη Τομπούλογλου.

Αύριο στις 2 το μεσημέρι η κηδεία του Γιώργου Αποστολάκη

Το μεσημέρι της Τετάρτης στις 2 θα ψαλλεί στον Ιερό Ναό Αγίας Ευφημίας η νεκρώσιμη ακολουθία για το Δήμαρχο της Νέας Χαλκηδόνας Γιώργο Αποστολάκη, που άφησε χθες το απόγευμα ξαφνικά κι απρόσμενα την τελευταία του πνοή. Ο καφές μετά την τελετή θα δοθεί σε καφενείο της πλατείας Κρήτης.

Ερώτημα αναγνώστη κι απάντησή μας!

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την ενημερωτική σας προσπάθεια.

Λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τον αιφνίδιο θάνατο του Γιώργου Αποστολάκη σας προτείνω να κάνετε ένα θέμα για το τί ισχύει βάση τον νόμο.
Από το πρωί προσπαθώ να βρω μια άκρη αλλά βρίσκω νομικά κενά.

Σενάρια που ακούγονται:
1. Συνεδριάζει ο συνδυασμός και ψηφίζει επικεφαλής
2. Συνεδριάζουν οι εκλεγμένοι της πρώτης Κυριακής και ψηφίζουν επικεφαλής
3. Ακυρώνονται γενικώς οι εκλογές και πάμε από την αρχή
4. Επικεφαλής τίθεται ο πρώτος σε σταυρούς.

Οι πληροφορίες είναι ασαφείς.

Αν θέλετε ενημερώστε μας για το τί ακριβώς ισχύει

Με εκτίμηση
Σ. Β.

----------
 αγαπητέ φίλε,

ο νόμος ΔΕΝ υποχρεώνει τον συνδυασμό του οποίου ο επικεφαλής απεβίωσε, να εκλέξει διάδοχο πριν τις εκλογές. Ο συνδυασμός μπορεί κάλλιστα να μετάσχει ως τέτοιος (συνδυασμός χωρίς επικεφαλής) στις εκλογές και στη συνέχεια, μέσα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο να ανακοινώσει (προφανώς μετά από εσωτερική εκλογική διαδικασία) το νέο επικεφαλής του.

Το ζήτημα, όμως στην περίπτωση του αείμνηστου Αποστολάκη και της Νέας Προοπτικής, ΔΕΝ είναι νομικό, είναι καθαρά πολιτικό: Αν ο συνδυασμός φτάσει την Κυριακή ΧΩΡΙΣ νέο επικεφαλής, οι φήμες που θα διατρέχουν την πόλη θα λένε ότι ο νέος αρχηγός και ίσως αυριανός Δήμαρχος της πόλης ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ, για να μην δημιουργήσει αντιδράσεις και αντισυσπειρώσεις. Ελπίζω ότι με εννοείτε...

Αντίο Γιώργο...

Πόσο μάταια είναι τα δημαρχιλίκια και τ' αξιώματα...
Κουράγιο και δύναμη στην οικογένειά του.

Καλό σου ταξίδι Γιώργο κι ας μη σε ψήφισα ποτέ.
Τί σημασία έχει άλλωστε...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Γιατί το Υπουργείο Εσωτερικών δεν περνάει το τελευταίο τμήμα;

Είναι άξιο απορίας πώς ακόμα και τώρα, μεσημέρι Τρίτης, το Υπουργείο Εσωτερικών ΔΕΝ έχει περάσει στην ηλεκτρονική σελίδα των αποτελεσμάτων της πρώτης Κυριακής το 72ο εκλογικό τμήμα, ώστε να κλείσει και τυπικά η υπόθεση του ποιοι περνούν στο δεύτερο γύρο. Ακόμα και τώρα, το Υπουργείο Εσωτερικών δίνει τον Σταύρο Κόντο δεύτερο, πίσω από τον αείμνηστο Γιώργο Αποστολάκη, με μια ψήφο διαφορά σε βάρος του Χάρη Τομπούλογλου. Αυτά, όμως στα 71 από τα 72 τμήματα. Οι διασταυρωμένες πληροφορίες μας λένε ότι στο τελευταίο τμήμα υπάρχει μια υπεροχή του Τομπούλογλου κατά δέκα ψηφοδέλτια, με αποτέλεσμα η συνολική επίδοση του Κόντου να είναι εννιά ψηφοδέλτια μικρότερη από εκείνη του Τομπούλογλου.

Παρόλα αυτά, στο Υπουργείο ακόμα το τελευταίο τμήμα δεν έχει περαστεί στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Και είναι ήδη Τρίτη μεσημέρι...

Ζυμώσεις από το πρωί για το διάδοχο του Αποστολάκη

Με εντατικούς ρυθμούς τα στελέχη της ΝΕΑΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ξεκίνησαν σήμερα το πρωί (αφού χθες μέχρι αργά τη νύχτα το μοναδικό θέμα συζητήσεων ήταν ο τραγικός χαμός του επικεφαλής τους) τις συζητήσεις για το διάδοχο του Γιώργου Αποστολάκη. Ήδη αυτή την ώρα μεγάλο μέρος του συνδυασμού συσκέπτεται σε κεντρική καφετέρια της Φιλαδέλφειας με θέμα "τι γίνεται ως τις εκλογές".

Ποιος ήταν ο Γιώργος Αποστολάκης

Γεννήθηκε το 1962 στη Νέα Χαλκηδόνα. Σπούδασε στα ΤΕΦΑΑ Αθηνών. Το 1998 εισήχθη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαικών Σπουδών). Από το 1995 εργάσθηκε στο 5ο Γυμνάσιο Πετρούπολης ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής.
Ήταν παντρεμένος με την Ευτυχία Γαϊτανά, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά.
Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκίνησε από τα φοιτητικά του χρόνια. Το 1994 εξελέγη πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας με τη "Δημοκρατική Συνεργασία" και το 1997 δημιούργησε με άλλους Χαλκηδονιώτες τη Δημοτική Παράταξη "Νέα Προοπτική" με την οποία και ήταν το 1998 και το 2002, ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος στις Δημοτικές Εκλογές.
Διετέλεσε Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Υφυπουργού Υγείας και Πρόνοιας, την περίοδο 2000-2002.
Στις εκλογές του Οκτωβρίου 2006 εξελέγη Δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας.

Το πλήθος αποχωρεί βουβό και δακρυσμένο

Εκατοντάδες ιστορίες με πρωταγωνιστή το Γιώργο Αποστολάκη ακούστηκαν σήμερα έξω από το εκλογικό του κέντρο. Ο καθένας έλεγε μια ιστορία, μια ανάμνηση. Σιγά- σιγά το πλήθος αποχωρεί, βουβό και δακρυσμένο, αφήνοντας τη φωτογραφία του Αποστολάκη από τη βιτρίνα του εκλογικού κέντρου να κοιτάζει, χωρίς να βλέπει...