Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Μήπως να το ξανασκεφτούν μερικοί;

Γυρίζω τους δρόμους της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας καθημερινά. Πολύ δρόμο. Υπάρχουν μερικά πράγματα όμως που με στενοχωρούν. Το πρώτο είναι τα πολλά, πάρα πολλά, μα πάρα πολλά "Ενοικιάζεται". Και το δεύτερο είναι οι τιμές! Απίστευτες τιμές σε δρόμους και στενά της πόλης: Παλιό τριάρι, 400 ευρώ το μήνα. Μικρό τεσσάρι για επαγγελματική στέγη πάνω σε κεντρικό δρόμο, αλλά όχι κοντά στο κέντρο της Φιλαδέλφειας (κρατηθείτε) 1500 ευρώ το μήνα!

Μα καλά, δεν ξέρουν μερικοί γείτονες και συμπολίτες μας ότι υπάρχει κρίση; Και προτιμούν να κρατούν τα ακίνητα κλειστά και να αλλάζουν κάθε τόσο το "Ενοικιάζεται" που φθείρεται, παρά να προσαρμόσουν τα ενοίκια στις τιμές της αγοράς;

Όλοι για την ΑΕΚάρα δουλεύουν!

Ο Παναθηναϊκός "πήρε" το κλασικό ντέρμπι των αιωνίων, νικώντας με 2-1 τον Ολυμπιακό που παρέμεινε πρώτος, μεν, αλλά καθηλωμένος στους 18 βαθμούς.

Η ΑΕΚ του Χιμένεθ με 13 βαθμούς, περιμένουμε να κερδίσει αύριο τον Πανιώνιο για να αναρριχηθεί στους 17, μόλις ένα βαθμό κάτω από τον ΠΑΟ και μόλις δυο κάτω από τον Ολυμπιακό.

Κι όλα, αρχίζουν από την αρχή...

Παχύσαρκοι, προσοχή, ο διαβήτης καραδοκεί!

 Εμείς που έχουμε το Άλσος και τον πεζόδρομο από την αρχή της Δεκελείας μέχρι τη Μεταμόρφωση, δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από τις κακές συνήθειες της παχυσαρκίας. Θα το πληρώσουμε εμείς οι ίδιοι! Να γιατί:

Αύξηση της εμφάνισης του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2, προβλέπουν οι επιστήμονες για τα επόμενα χρόνια. Όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο του 15ου Παγκρητίου Ιατρικού Συνεδρίου που διεξάγεται στα Χανιά, ήδη το 8% του ελληνικού πληθυσμού, πάσχει από διαβήτη.

Αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι, νέοι τύποι φαρμάκων διατίθενται πλέον στην αγορά, αν και οι ειδικοί τονίζουν ότι, η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, Τριαντάφυλλος Διδάγγελος, » περίπου 800.000 Έλληνες υποφέρουν από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, ενώ αναμένεται να έχουμε και τη μεγαλύτερη αύξηση τα επόμενα χρόνια.»

Μάστιγα

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο σακχαρώδης διαβήτης είναι η πρώτη αιτία τύφλωσης παγκοσμίως , πρώτη αιτία ακρωτηριασμών κάτω άκρων, πρώτη αιτία χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας, και στις μονάδες τεχνητού νεφρού, οι περισσότεροι σχεδόν είναι διαβητικοί.»

Στο πλαίσιο του 15ου Παγκρητίου Ιατρικού Συνεδρίου, οι εργασίες του οποίου άρχισαν την Παρασκευή 29/10 στα Χανιά, ανακοινώθηκαν νέες μέθοδοι αντιμετώπισης του σακχαρώδους διαβήτη. Η ινσουλίνη κυκλοφορεί πλέον σε νέους τύπους, ωστόσο αυτό που τονίζουν οι διαβητολόγοι, είναι ότι προέχει η πρόληψη.
Ο Καθηγητής παθολογίας διαβητολογίας, Δημήτρης Καραμήτσος, τόνισε την ανάγκη, οι ασθενείς με διαβήτη πρέπει να τηρούν ένα υγιεινό διαιτολόγιο.
«Πάρα πολλοί ασθενείς με διαβήτη δεν έχουν καταλάβει καλά πόση σημασία έχει η τήρηση ενός υγιεινού διαιτολογίου γιατί το διαιτολόγιο του διαβητικού δεν έχει πολλές διαφορές από ένα γενικώς υγιεινό διαιτολόγιο. Θέλει πάρα πολύ αυτοπειθαρχία για να κρατήσει κανείς μια καλή τακτική».
Το Παγκρήτιο Ιατρικό Συνέδριο είναι πολυθεματικό και στη διάρκεια του αναμένονται σημαντικές ανακοινώσεις για σημαντικές σύγχρονες νόσους και παθήσεις. Οι εργασίες του συνεδρίου, το οποίο διοργανώνει η Ιατρική Εταιρία Χανίων, ολοκληρώνονται την Κυριακή

Τώρα, μας βρίσκετε στο facebook και στο Twitter. Συνδεθείτε!

Πράγματι, τώρα μας βρίσκετε σχεδόν παντού: Στο facebook είμαστε στη διεύθυνση
http://www.facebook.com/home.php?sk=group_135188793200700 

Από σήμερα, όμως είμαστε ΚΑΙ στο twitter. Συνδεθείτε μαζί μας στη διεύθυνση
http://twitter.com/#!/alitheianfnx

Σας περιμένουμε...

Μην ξεχάσετε να αλλάξετε την ώρα στα ρολόγια σας

Από σήμερα το βράδι επιστρέφει η χειμερινή ώρα στα ρολόγια μας. Για να ξυπνήσετε αύριο... στην ώρα σας, φροντίστε να γυρίσετε πίσω μια ώρα τα ρολόγια σας πριν κοιμηθείτε, το βράδι.

Blog εναντίον Κόντου

Το blog http://filadelfia-xalkidona.blogspot.com δημοσιεύει φωτογραφίες από τις εργασίες στην οδό Σοφούλη, στην περιοχή Απομάχων, οι οποίες αρχίζουν λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου στο νέο, διευρυμένο Δήμο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας. Ο διαχειριστής του blog κατηγορεί το Δήμαρχο Σταύρο Κόντο ότι με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να επηρεάσει την εκλογική συμπεριφορά των κατοίκων της περιοχής.

Πάμε "Στρούγκα";

Πες στη μάνα & στον πατέρα να σε φέρουν στην στρούγκα, Δεκελείας 116 εκτάκτως αυτή την Κυριακή (31/10) στο καφενείο μας (από τις 11π.μ. εώς τις 14μ.μ)

Το παιδικό εργαστήρι θα λειτουργήσει τακτικά και επίσημα από τον Νοέμβρη (2 Κυριακές το μήνα) και σε ρωτάει:
τι σου αρέσει? τι σου λείπει? τι είναι αυτό που θέλεις να μάθεις πιο πολύ?

Προτεινόμενα εργαστήρια:

Κουκλοθέατρο (με κατασκευή + εμψύχωση)
Θεατρικό παιχνίδι (με ασκήσεις + δραματοποίηση)
Αφήγηση παραμυθιού /ζωγραφική (με λόγο + έκφραση)
Δημιουργία παραμυθιού (με φαντασία)
Εργαστήρι πλαστελίνης/ Ταινία μικρούς μήκους ( με κέφι + χορηγούς)
Ποδήλατο στην αυλή για τους ανένταχτους

Σημ.: τα εργαστήρια αφορούν παιδιά ηλικίας από 4 ετών
και θα είναι δυνατό να λειτουργήσουν με την συμμετοχή τουλάχιστον 4 παιδιών ή ενός παθιασμένου.

Γι αυτό, δηλώστε συμμετοχή και ενδιαφέρον...
αν όχι αυτή την Κυριακή τότε πότε?
Μπορείτε επίσης να έρθετε στη "Στρούγκα" κάθε Πέμπτη και Παρασκευή 8μμ στο καφενείο ή τις Τρίτες 8.30μμ στην ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας.

Εννιά μέρες, εννιακόσιοι επισκέπτες!

Καλά αρχίζουμε. Στις πρώτες εννιά μέρες της λειτουργίας μας, οι επισκέπτες μας ξεπέρασαν τους 900 (μπορείτε να ελέγχετε τους επισκέπτες μας στα δεξιά του blog, κάτω από την ένδειξη ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ)! Κι ας μην έχουμε κάνει καμία ουσιαστική προβολή του blog μας. Κι ας λειτουργούν κι άλλα, που μιλούν για την περιοχή, άρα δεν είμαστε (ευτυχώς...) μονοπώλιο.

Συνεχίζουμε ΜΕ εσάς, ΓΙΑ εσάς. Θα περάσουν κι οι εκλογές, και τότε θα τα λέμε πιο ήρεμα, πιο ήσυχα, πιο πειστικά. Προς το παρόν, πάμε για το πρώτο 1000άρικο των επισκεπτών μας. Μαζί σας!

Ευχαριστούμεεεεεε

Σφοδρή επίθεση Ευαγγελινού στον Αποστολάκη

Με ευθείες μομφές για τη διαχείριση στο Δήμο Νέας Χαλκηδόνας κορυφώνεται η πόλωση ανάμεσα στους συνδυασμούς 'Οραμα Πόλης του Σταύρου Κόντου και Νέα Προοπτική του Γιώργου Αποστολάκη. Ο Κώστας Ευαγγελινός, υποψήφιος με το Όραμα Πόλης, κατηγορεί στο blog του (http://evangelinoscostas.wordpress.com) τον Γιώργο Αποστολάκη για κακοδιαχείριση στα οικονομικά του Δήμου Νέας Χαλκηδόνας. Μπορείτε να διαβάσετε την επίθεση και στην ομάδα μας στο facebook:
http://www.facebook.com/home.php?sk=group_135188793200700

Το παιχνίδι "χοντραίνει" μια εβδομάδα πριν τις εκλογές του πρώτου γύρου. Γιατί, ασφαλώς, υπάρχει και ο δεύτερος...

Το απόγευμα στην πλατεία Κασσίμη ο Τομπούλογλου

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας Χάρης Τομπούλογλου έχει προγραμματίσει για σήμερα στις 6 το απόγευμα ομιλία του σε κατοίκους της περιοχής Μαδύτου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κασσίμη.

Πετυχημένη η συγκέντρωση Αποστολάκη στην πλατεία Κωνσταντινουπόλεως

Αν και ξεκίνησε με καθυστέρηση τριών τετάρτων (κι είμασταν μέσα στο κρύο) η συγκέντρωση του Γιώργου Αποστολάκη στην πλατεία Κωνσταντινουπόλεως, μπροστά από τον "Λουκιδέλη" είχε κόσμο, παλμό και "σήκωσε τους τόνους" μόλις εννιά μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Στην ομιλία του ο κ. Αποστολάκης επανέλαβε τα βασικά του επιχειρήματα (πρόβαλε και το έργο του στη Χαλκηδόνα σε video wall) για το τοπικό μνημόνιο -στρεφόμενος εναντίον του Δημάρχου Φιλαδέλφειας Σταύρου Κόντου, υποσχέθηκε μείωση των δημοτικών τελών και επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.