Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Σαμαράς: Αποτυχημένος ο Καλλικράτης

Έντονα επικριτικός κατά της κυβέρνησης για την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» και την έλλειψη πόρων και αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την πρώτη ημέρα της περιοδείας του στη Θράκη, ύστερα από τις συναντήσεις του με Δημάρχους του νομού.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Αδέσμευτου Τύπου», ο Α. Σαμαράς κάλεσε

Πάσχα με το Phila Travel- Περνάμε αξέχαστα σε Καλάβρυτα- Ναύπακτο- Ολυμπία

Δεκελείας 83- Πλατεία Πατριάρχου- τηλ. 210 2518155-6- e-mail:phila-travel@ticketcom.gr

Κραχ στην αγορά ασφαλειών αυτοκινήτου...

Κραχ στην αγορά ασφαλειών αυτοκινήτου. Η οικονομική κρίση που πλήττει την οικονομική ζωή της χώρας δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο και τον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου, τον πιο ανεπτυγμένο της αγοράς, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα σε δεκάδες εταιρείες και χιλιάδες πελάτες τους.
Στα προβλήματα του κλάδου που είχαν συσσωρευτεί την

Παπακωνσταντίνου εναντίον Σημίτη

Η δημόσια συζήτηση περί αναδιάρθρωσης δεν βοηθά τη χώρα, τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη υπέρ της άμεσης αναδιάρθρωσης του χρέους σε συνεννόηση με την Ευρώπη. Ο κ. Παπακωνσταντίνου διέψευσε εκ νέου από την Ουάσινγκτον τις σχετικές εικασίες, τονίζοντας ότι το κόστος μιας τέτοιας κίνησης είναι πολύ μεγαλύτερο από το όποιο όφελος θα μπορούσε να υπάρξει. Μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσινγκτον, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε εκτενώς στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2012-2015.
Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη, ενώ στο

Αντίο Νίκο...

Μας την ….έσκασε ανήμερα των Βαϊων ο μπαγάσας ο Ινδιάνος, μόλις  63 χρονών!
Εδινε μια μάχη με την επάρατο. Την πάλαιψε, γενναία, αλλά ο Θεός ήθελε νέα μέλη στη χορωδία του.
Και τον κάλεσε γρήγορα…
Τον θυμάμαι, έναν «Αύγουστο» στο Σούνιο…
Μ’ ένα «Βαρδάρη»  στα Κάστρα της Θεσσαλονίκης…
Να τραγουδώ το «Αχ Ελλάδα σ’ Αγαπώ», εν μέσω

Σαν σήμερα

1937: Ο Ντάφι Ντακ κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο.
1944: Διαρκούσης της γερμανικής κατοχής, δυνάμεις του ΕΛΑΣ εκτελούν στο Κλήμα Δωρίδος τον δημοκρατικό αξιωματικό Δημήτριο Ψαρρό και διαλύουν την αντιστασιακή του οργάνωση ΕΚΚΑ και το στρατιωτικό της σκέλος. Το έγκλημα αυτό προκάλεσε τον γενικό αποτροπιασμό.
1961: Αρχίζει η αμερικανικής εμπνεύσεως «Επιχείρηση του Κόλπου των Χοίρων», με σκοπό την ανατροπή του Φιντέλ Κάστρο.
1961: Ο Μάνος Χατζιδάκις βραβεύεται με Όσκαρ τραγουδιού για «Τα Παιδιά του Πειραιά», που έγραψε για την ταινία του Ζιλ Ντασέν «Ποτέ την Κυριακή».
1964: Οι πρώτοι Έλληνες στρατιώτες της μεραρχίας που

Επιμήκυνση όλου του χρέους επιδιώκει τώρα η Ελλάδα

Την επιμήκυνση του συνόλου του χρέους – και όχι μόνο του δανείου των 110 δισ. - φέρεται να επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν, έχει καταθέσει σχετικό αίτημα στην Τρόικα.
Όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής», το ζήτημα της επιμήκυνσης του συνόλου του χρέους έχει «πέσει» στο τραπέζι από τον περασμένο Φεβρουάριο και

Από το "Μικροπολιτικό" των Νέων...

ΜΕΤΑΦΕΡΩ το κείµενο µαζικού SMS µε αποστολέα τον αρχισυνδικαλιστή της ΔΕΗ Νίκο Φωτόπουλο: «ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΜΑΣ, ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ, ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΜΑΣ ΣΥΝΔΕΟΥΝ, ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ

Άποψη: Αυτή η Μεγάλη Εβδομάδα, θα διαρκέσει πολύ...

Πάντα μου άρεσε η εποχή του Πάσχα. Λίγο η άνοιξη, λίγο η κατανυκτική ατμόσφαιρα, λίγο τα μπαμ μπουμ της Ανάστασης, δεν ήθελε και πολύ. Μάλιστα, όταν ήμουν μικρότερος μου άρεσε να περπατώ στους δρόμους, ακούγοντας το πένθιμο χτύπημα της καμπάνας, που με το μυαλό μου το συνδύαζα με το Child in Time των Deep Purple! Μη ρωτάτε πως και γιατί.
Σήμερα όμως, όπως φαίνεται, ζούμε σε παρατεταμένη Μεγάλη Εβδομάδα, και το Πάσχα των Ελλήνων θα αργήσει. Κι αυτό γιατί μάλλον δεν θα μεσολαβήσει η Ανάσταση.
Όπου πάω κι όπου σταθώ βλέπω μιζέρια και κατήφεια. Πρόσωπα όχι μόνο

Σημίτης: Είμαι υπέρ της αναδιάρθρωσης

Υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους τάσσεται ο Κώστας Σημίτης σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», όπου κάνει σαφές πως «η αναδιάρθρωση του χρέους ξεκαθαρίζοντας το τοπίο, θα απελευθερώσει δυνάμεις».
«Η αναδιάρθρωση, σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες και δεν είναι σκόπιμη όταν η χώρα είναι απροετοίμαστη και σε αδυναμία να ελέγξει τις επιπτώσεις. Όμως, μία καλά προετοιμασμένη αναδιάρθρωση θα

Δημοσιεύτηκε σήμερα η δημοσκόπηση της Kapa Research

Παρά την απογοήτευση που νιώθουν για τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος της χώρας, διατηρώντας σε «ιστορικά χαμηλά» τα επίπεδα δημοτικότητας τω δύο μεγαλύτερων κομμάτων, οι έλληνες πολίτες εξακολουθούν να απορρίπτουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ζητώντας από την κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά της και να προχωρήσει στη λήψη των αναγκαίων μέτρων.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα», η πλειοψηφία των πολιτών (47,8%) ζητεί να τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα που έχουν ληφθεί ή θα πρέπει να ληφθούν για να σταθεροποιηθεί η οικονομία και

Τα ευρήματα του βαρόμετρου της Public Issue

Οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στο δικομματισμό και εκφράζουν απογοήτευση τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την αντιπολίτευση. Αυτό δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Public Issue, για λογαριασμό της «Καθημερινής της Κυριακής».
Σύμφωνα με την έρευνα τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα της