Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Θέλετε να παίξουμε όλοι μαζί "μια ιδέα";

Η ιδέα είναι του καλού μου φίλου Αλέξανδρου Γιατζίδη και ήδη την"περπατάει" πολύ καλά στο facebook. Του την "κλέβω" γιατί νομίζω ότι θα περπατήσει κι εδώ, στη Φιλαδέλφεια και τη Χαλκηδόνα. Η ιδέα είναι απλή και εφαρμόσιμη: Γιορτές έρχονται, κρίση ζούμε, μπορούμε όλοι μαζί να λειτουργήσουμε σαν ένα σώμα για να κάνουμε πράξη ην αλληλεγγύη μας. Εμπρός λοιπόν, περιμένουμε από τον καθένα σας ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ, ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ. Γιατί; Ενδεικτικά για τα εξής:

- Kαλά νέα
- Πληροφορίες για μια προσφορά
- Προσφορές που είναι σίγουρα πολύ καλές (για υπηρεσίες, για εστιατόρια, για ρούχα- παπούτσια, για συσκευές, για οτιδήποτε)
- Μια καλή ιδέα για διασκέδαση
- Μια καλή πρόταση για εκδρομή

Η εποχή χρειάζεται την ένωση μας. Θα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τα προβλήματα της κρίσης. Χρειάζεται λοιπόν η βοήθεια όλων με την πληροφόρηση σε θέματα που θα είχε σκοπιμότητα να τα γνωρίζουμε.

Μια πληροφορία για μια αγορά που αξίζει, μια πληροφορία για κάπου που πήγαμε και ήταν καλό ή μας άφησαν πολύ ικανοποιημένους, αξίζει να την κάνουμε γνωστή σε όλους.
Όμως σας παρακαλώ να γράφετε για πράγματα που τα έχετε ελέγξει.
Στείλτε μας την ιδέα σας (ή τις ιδέες σας...) στο mail ta.pragmata@yahoo.gr και δεν θα πάει χαμένη...

Προστασία στους φοίνικες της πλατείας


Στη Δεκελείας συναντήσαμε ειδικευμένο συνεργείο που εκτελούσε εργασίες προστασίας στους φοίνικες, όπως μας είπαν οι φοίνικες της πόλης κινδυνεύουν από το σκαθάρι Rhynchophorous ferrugineus, ήδη στην πλατεία Πατριάρχου μάλλον ένα δεν θα σωθεί. Το πρόγραμμα προστασίας των φοινικοειδών γίνεται από τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας. Μας εντυπωσίασε η μέθοδος η οποία περιλαμβάνει έγχυση ειδικού υγρού με ειδική σύριγγα σε μια τρύπα που ανοίγεται στον κορμό του φυτού και η οποία κλείνει μετά με μια βαλβίδα. Έτσι αν δείτε στους φοίνικες μικρές κίτρινες βαλβίδες και χαρτάκια με αριθμούς να ξέρετε ότι αφορούν την διαδικασία προστασίας και θεραπείας των φοινίκων. Εργασίες έγιναν σε 53 φοίνικες, ας ελπίσουμε να σωθούν όλοι.

Κάθε μέρα κοντύτερα το γήπεδο της ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια!

Πολύ σημαντική ήταν η συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ Σταύρος Αδαμίδης με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκο Σηφουνάκη για το θέμα της ανέγερσης γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στη σημερινή συνάντηση παραβρέθηκε τόσο ο αρχιτέκτονας Στέλιος Αγιοστρατίτης όσο και η πολεοδόμος που συνεργάζεται με την ΑΕΚ. Μετά τη συνάντηση ο Σταύρος Αδαμίδης μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου έξω από το κτίριο εμφανίστηκε αισιόδοξος για άμεσες εξελίξεις στο θέμα και τόνισε πως στόχος είναι να ξεκινήσουν έργα στην Νέα Φιλαδέλφεια μέσα στο 2011.

«Έκλεισε ο πρώτος κύκλος των επαφών με τους αρμόδιους φορείς. Ξέρω πως ο κόσμος της ΑΕΚ κουράζεται να ακούει μόνο συναντήσεις και θέλει κάτι πιο ουσιαστικό. Θέλω να τον καθησυχάσω ότι γίνεται μια πολύ ουσιαστική δουλεία. Υπάρχουν 7-8 άνθρωποι που δουλεύουν καθημερινά πάνω στο ζήτημα κατασκευής του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μπαίνουμε τώρα σε ένα στάδιο κατά το οποίο θα επεξεργαστούμε τις νομικές ρυθμίσεις που χρειάζονται προκειμένου να προχωρήσει το έργο και ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να έχουμε πιο ευχάριστες ειδήσεις. Από την πλευρά του υπουργείου είναι πολύ θετικό το κλίμα. Η Ελλάδα περνάει μια περίοδο μεγάλη ύφεσης και είχε ανάγκη από αναπτυξιακά έργα και θεωρούμε ότι σήμερα ότι βρήκαμε ακόμα έναν σύμμαχο στην προσπάθεια μας για κατασκευή του γηπέδου Νέα Φιλαδέλφεια. Θα προσπαθήσουμε και αυτός είναι ο στόχος μας να ξεκινήσουμε να έργα μέσα στο 2011. Δεν μπορούμε να πούμε το πότε ακριβώς αλλά αυτός είναι ο στόχος μας. Οσον αφορά τη χρηματοδότηση έχουμε κάποιες ιδέες στο μυαλό μας και όταν φτάσει η κατάλληλη στιγμή θα δούμε με ποιό τρόπο θα αντλήσουμε τα έσοδα προκειμένου να ξεκινήσει το έργο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΑΕΚ.
www.aek365.gr

Αύριο η ελληνική βραδιά στο IMAGE

Αύριο το βράδυ ο Βασίλης Ανεμογιός θα είναι κοντά στους φίλους του στο κλαμπ- καφέ IMAGE (Δεκελείας 61) για ναπεράσουν όλοι μαζί μια αξέχαστη βραδιά. Ο Ανεμογιός θα ερμηνεύσει τραγούδια που αγαπάει η νεολαία, αλλά και δικά του, από το νέο του cd single με τίτλο "Με το στόμα γεμάτο φιλιά"

Η επίσκεψη έγινε, η ενημέρωση συνεχίζεται

Όπως γράψαμε χθες, ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας Σταύρος Κόντος λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης δεν μπόρεσε να είναι σήμερα το πρωί στις 9:00 στο γραφείο του στον Δήμο, κι έτσι η επίσκεψη στελεχών της Νέας Προοπτικής υπό τη νέα Δήμαρχο Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη πραγματοποιήθηκε απόντος του απερχόμενου Δημάρχου. Ωστόσο τα στελέχη του συνδυασμού που κέρδισε τις εκλογές ενημερώθηκαν από τις υπηρεσίες του Δήμου, ώστε στις αρχές του χρόνου που αναλαμβάνουν επίσημα τα καθήκοντά τους να έχουν μια όσο το δυνατό καλύτερη εικόνα της κατάστασης που παραλαμβάνουν.