Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Στις 7 ο Αποστολάκης στην πλατεία Κωνσταντινουπόλεως

Για τις 7 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση του Γιώργου Αποστολάκη στην πλατεία Κωνσταντινουπόλεως, κοντά στην ταβέρνα του Λουκιδέλη.

Ο "κύριος Δήμαρχος" για τον απολογισμό του "Οράματος Πόλης"

Ο "κύριος Δήμαρχος" (http://dekeleias.blogspot.com) σχολιάζει τον απολογισμό του Οράματος Πόλης και του επικεφαλής, Σταύρου Κόντου:
`
Πλούσιος φαίνεται αυτός ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ που κυκλοφόρησε το ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΗΣ του ΚΥΡ-ΣΤΑΥΡΟΥ..... Έλα όμως που χρειάζεται λίγο ΤΣΕΚΑΡΙΣΜΑ πίσω από τα πολλά ευεργετήματα και τις διάφορες ΦΩΤΟ...... Γιατί στη βόλτα που σου έλεγα πριν βρήκα και άλλα ΕΜΠΟΔΙΑ και όχι μόνο τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και μηχανάκια...... Εμπόδια που ο ΚΥΡ-ΣΤΑΥΡΟΣ γράφει πως έχουν αφαιρεθεί ΗΔΗ από το 2007. Μιλάω φυσικά για τις ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΥΠΟΥ ΠΙΖΑ -έτσι τις λένε πανάθεμά τες..... Μήπως έχουμε εδώ ένα μικρό ΨΕΜΑΤΑΚΙ ΚΥΡ-ΣΤΑΥΡΟ;;;


Στο πολυσέλιδο φυλλάδιο, δίπλα από μια φωτογραφία που δείχνει υπαλλήλους του ΔΗΜΟΥ να ξηλώνουν μια μεγάλη φωτεινή ταμπέλα (τύπου ΠΙΖΑ) έξω από την είσοδο του ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ, αναφέρεται η πληροφορία πως ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ αυτού του τύπου έχουν απομακρυνθεί εδώ και τρία χρόνια. Έλα όμως που εγώ μέτρησα 14 ολόκληρα (δεκατέσσερα ολογράφως) τέτοια πλαίσια από του ΒΛΑΧΟΥ μέχρι τον ΤΡΟΧΟΝΟΜΟ -απέναντι από το ΤΡΙΓΩΝΟ.... Τα οποία όχι μόνο στέκουν αγέρωχα, αλλά είναι και ΚΕΝΑ -χωρίς ΚΑΜΙΑ διαφήμιση πάνω τους..... Όχι πως με νοιάζει αυτό, αλλά επειδή συνήθως το βασικό επιχείρημα για να τα φυτεύουν οι δήμαρχοι είναι πως φέρνουν λεφτά στο ΔΗΜΟ......

Ξεκίνησα να τις φωτογραφίσω ΟΛΕΣ, αλλά μου έπεσε και η ρημάδα η μπαταρία.και δεν σου έχω τις τελευταίες δύο. Άσε που δεν κοίταξα σε άλλο δρόμο πλην ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ, μην έχει και κει...... Τι θα γίνει λοιπόν ΚΥΡ-ΣΤΑΥΡΟ;;;;; Θα τις βγάλουμε καμιά ώρα να μπορούμε να περπατήσουμε σαν άνθρωποι, να μπορεί να βγει και η σακάτισσα η θεία μου με το καροτσάκι της το αναπηρικό;;;;

Ομιλία Κόντου στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Χαλκηδόνας

Τη Δευτέρα, 1η Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα (θυμηθείτε ότι η ώρα αλλάζει τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή) ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας και υποψήφιος Δήμαρχος του διευρυμένου Δήμου μας, Σταύρος Κόντος πραγματοποιεί ομιλία προς τους πολίτες της Χαλκηδόνας, την ψήφο των οποίων θα ζητήσει την μεταπροσεχή Κυριακή.

Η ομιλία του κ. Κόντου θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο της Χαλκηδόνας (οδός  Αγίων Αναργύρων 9).

Ο διάλογος συνεχίζεται: Ευαγγελινός προς Στρίκου- Τομοπούλου

Από την ομάδα μας στο facebook μεταφέρω εδώ έναν γόνιμο διάλογο, έστω και για θέματα "χαμηλής τοπικής πολιτικής".

Costas Evangelinos
Κυρία Στρίκου, αντιρρήσεις δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι έχω σε αυτά που διατυπώνετε, κάποιες διαφορετικές απόψεις ή προσεγγίσεις μπορώ να πω ότι υπάρχουν, οι οποίες απλώς θα βοηθούσαν τον διάλογο για ζητήματα αισθητικής και διοίκησης. Αν φέρο...υμε ζητήματα “καθημερινότητας” σε αντιπαράθεση με τον πολιτισμό τότε χαμένος θα είναι ο δεύτερος. Να σας καταθέσω μια προσωπική εμπειρία από τις εκπαιδευτικές συναυλίες, που απέκτησα από την παρακολούθηση ορισμένων από αυτές για να έχω άποψη για το εγχείρημα. Βασική μου διαπίστωση ήταν ότι όπου υπήρχε εκπαιδευτικός που είχε προετοιμάσει τους μικρούς μαθητές, για αυτό που θα παρακολουθούσαν, τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά,ενώ στις άλλες περιπτώσεις το αποτέλεσμα ήταν απλά καλό, σε κάθε περίπτωση πάντως έχει μπει ο σπόρος για να αρχίσουν μαθήματα πνευστών σε μικρούς μαθητές σύντομα.
Η χρηματοδότηση των δικών μας παραγωγών ήταν υποπολλαπλάσια από το κόστος μετάκλησης επαγγελματικών σχημάτων χωρίς να συνυπολογίζω την συμμετοχή των δικών μας παιδιών στις παραστάσεις. Όσον αφορά τους εξωτερικούς συνεργάτες του Πνευματικού Κέντρου είναι ένα θέμα που με έχει απασχολήσει πολύ,ιδιαίτερα με προβληματίζει το ερώτημα: Πρέπει το ΠΚ να έχει μόνιμους δασκάλους; Στα ζητήματα της τέχνης μήπως πρέπει να γίνονται αλλαγές μια που κάθε καλλιτέχνης κάτι διαφορετικό έχει να πει και να διδάξει; Αυτά είναι ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν τη νέα πλέον διοίκηση του ενοποιημένου φορέα πολιτισμού λόγω “Καλλικράτη”. Εύχομαι και σε σας, δεν θα μπορούσα άλλωστε να κάνω διαφορετικά, καλή επιτυχία.

Η Παναγιώτα Στρίκου Τομοπούλου απαντά στον Δαμιανό Γιαννάκη

Αντιγράφω και πάλι από την ομάδα της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" στο facebook. Η υποψήφια με το "καλημέρα όμορφη Πόλη"  κυρία Στρίκου- Τομοπούλου απαντά σε πολίτη που διατυπώνει ερωτήματα στους υποψηφίους Δημάρχους. Περισσότερο είναι "κλήση" για εκ του σύνεγγυς συζήτηση. Εμείς εδώ, πιστοί στις αρχές που έχουμε θεσπίσει από την πρώτη μέρα που λειτουργούμε, δημοσιεύουμε κάθε απάντηση σε κάθε θέμα:
 
Panagiota Strikou-Tomopoulou
Κύριε Γιαννάκη συγνώμη που «αγνόησα» τα δικά σας παραπάνω σχόλια. Με απορρόφησε η ανάρτηση του κυρίου Ευαγγελινού για τον πολιτισμό. Σε ότι αφορά τα ερωτήματα σας το πιθανότερο είναι να μην τα έχει δει κάποιος από τους υποψήφιους δημάρχους.... Καλώς ή κακώς η περίοδος των εκλογών έχει πολλά πρακτικά ζητήματα που δεν δίνει χρόνο για διαδικτυακές απαντήσεις (αν δείτε σε πόσα blog υπάρχουν ανάλογες θα καταλάβετε τι εννοώ). Υπάρχουν όμως άνθρωποι στα εκλογικά κέντρα που σίγουρα (έστω και για να κερδίσουν την ψήφο σας) θα μπουν στην διαδικασία να συζητήσουν μαζί σας σε ότι αφορά τα όσα σας προβληματίζουν. Επιλέξτε να διατηρήσετε το αίσθημα του δημότη και όχι του ψηφοφόρου για να βγείτε από το τέλμα του «βαρέθηκα». Δεν έχει αποτέλεσμα για κανέναν μας. Που παρκάρατε και σας έγραψαν; Είναι τόσο κεντρικά το πατρικό σας; :) Είναι και λίγο σχετικό το «που μπορεί να παρκάρει κανείς έχοντας κάρτα μόνιμου κάτοικου». Γενικά το κυκλοφοριακό είναι μια νέα πονεμένη ιστορία στην πόλη μας και όπως και πολλά άλλα χρειάζονται εκ νέου σχεδιασμό. Το ότι θέτετε ερωτήματα σημαίνει ότι ενδιαφέρεστε και αυτό είναι από μόνο του καλό. Αν συνεχίσετε να τα έχετε και μετά τις εκλογές, είμαι σίγουρη πως θα βρείτε απαντήσεις ή τουλάχιστον θα «αναγκάσετε» κάποιους να τις βρουν για το καλό όλων μας!

Διαμαρτυρία για την υπόγεια διάβαση στον κόμβο της Φιλαδέλφειας

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΕΡΝΑΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΦΕΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΩΣ.
ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΧΙΣΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΣΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΟΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΕΙ. ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΑΘΗΤΕΣ.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
(tromaktiko.blogspot.com)