Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Αυτή την ώρα η προσυγκέντρωση της Νέας Προοπτικής

Αυτή την ώρα είναι προγραμματισμένη να αρχίσει η συνεδρίαση της Νέας Προοπτικής ενόψει του αυριανού Δημοτικού συμβουλίου, στο οποίο θα συζητηθούν πολλά και ευαίσθητα θέματα. Αντικείμενο της συνάντησης είναι η καλύτερη δυνατή εμφάνιση του συνδυασμού της

Άρχισε η απογραφή κτιρίων, έπεται η απογραφή του πληθυσμού

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), στο πλαίσιο των εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών υποχρεώσεών της, διενεργεί τις Γενικές Απογραφές Κτιρίων και Πληθυσμού – Κατοικιών 2011.
Η Απογραφή Κτιρίων θα διεξαχθεί από 1 έως 28 Φεβρουαρίου 2011 και αντικείμενό της είναι η καταμέτρηση όλων των κτιρίων της Χώρας, με αναφορά στη βασική τους χρήση, στο ιδιοκτησιακό τους καθεστώτος και σε

Η φωτογραφία της ημέρας

Στην Αίγυπτο φουντώνει η λαϊκή οργή. Για σήμερα ήταν προγραμματισμένη η "συγκέντρωση του ενός εκατομμυρίου" πολιτών εναντίον του καθεστώτος Μουμπάρακ. Δεν ξέρουμε αν μαζεύτηκε το ένα εκατομμύριο, αλλά το βέβαιο είναι ότι η ρευστότητα στη χώρα αυτή δημιουργεί γενικότερες ανησυχίες.

Σαν σήμερα

1806: Οι Τούρκοι πολιορκούν τους Κολοκοτρωναίους κοντά στη Δημητσάνα. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης διαφεύγει στη Ζάκυνθο.
1851: Φεύγει από τη ζωή η Μαίρη Σέλεϊ, αγγλίδα συγγραφέας, που διακρίθηκε στη συγγραφή γοτθικών μυθιστορημάτων. («Φράνκενσταϊν»).
1867: Εφαρμόζεται για πρώτη φορά η 8ωρη απασχόληση ημερησίως για τους χτίστες στις ΗΠΑ.
1887: Ο Χάρβεϊ Γουίλκοξ τεμαχίζει και πουλά τη γη του, έκτασης 500 στρεμμάτων, σε οικόπεδα, τα οποία στη συνέχεια θα αποτελέσουν το Χόλιγουντ.
1940: Πεθαίνει ο Ζαχαρίας

Η πρώτη μας νίκη

Μας είπαν τρελούς. Κολλημένους. Με εμμονές. Μας είπαν ότι δεν είχαμε άλλα θέματα και γράφαμε όλο για το παρκάρισμα και για τις ράμπες των ΑμεΑ. Και άλλα πολλά.
Αλλά εμείς επιμείναμε. Και η πρώτη δικαίωση ήλθε από το Δήμο: Στην ειδική θέση για ΑμεΑ μπροστά από το Δημαρχείο, εδώ και δυο ημέρες έχει τοποθετηθεί ειδικός κώνος, που απαγορεύει στα αυτοκίνητα να παρκάρουν. Φυσικά, αν κάποιος ΑμεΑ θελήσει να βάλει εκεί το αυτοκίνητό του, θα μπορεί να

Από σήμερα η προσφορά της "Ιατρικής Φροντίδας"

Η Ιατρική Φροντίδα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριών μηνών από την τραγική απώλεια του Δημάρχου Γ. Αποστολάκη, αποφάσισε, τιμώντας την μνήμη του, να προχωρήσει στην ακόλουθη προσφορά σε όλους τους κατοίκους της νέας μας πόλης.
Για το διάστημα από 1 Φεβρουαρίου 2011, ημέρα Τρίτη έως και 11 Φεβρουαρίου 2011, ημέρα Παρασκευή, προσφέρει δωρεάν εξέταση σακχάρου, χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων σε όλους τους κατοίκους.

Επίσης στο ίδιο χρονικό διάστημα, έκπτωση 20% στον