Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Όλο το παρασκήνιο των εξελίξεων τη Νέα Προοπτική

Το ρεπορτάζ που έχουμε κάνει για σας είναι -όπως πάντα- πλήρες και μη επιδεχόμενο αμφισβήτησης (όποιος θέλει να το αμφισβητήσει, ας κοπιάσει, εδώ είμαστε να τον ακούσουμε). Θα τα πούμε -μάλλον θα τα γράψουμε- με κάθε λεπτομέρεια, με στοιχεία και ονόματα. Έστι θα είστε πλήρως ενήμεροι για όλα όσα έγιναν το τελευταίο 48ωρο στους κόλπους της Νέας Προοπτικής, που οδήγησαν στην επιλογή της Εύης Γαϊτανά- Αποστολάκη ως υποψήφιας Δημάρχου κι αντιπάλου του Χάρη Τομπούλογλου την προσεχή Κυριακή. Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Όλα άρχισαν στον "Κένταυρο"

Αμέσως μετά τον αδόκητο χαμό του Γιώργου Αποστολάκη, οι ζυμώσεις ξεκίνησαν στο εσωτερικό της Νέας Προοπτικής. Περισσότεροι από πέντε ήταν οι δελφίνοι, με πρώτον βέβαια τον Παντελή Γρετζελιά, ο οποίος σε συγκέντρωση δικών του ανθρώπων στον Κένταυρο, έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση της παράταξης. Παράλληλα άρχισαν να κινούνται, περισσότερο ή λιγότερο εμφανώς, και οι Κουτσάκης, Παπανικολάου, Παπακώστας, Κότσιρας, Χωρινός, είτε για τον εαυτό τους, είτε για δικό τους άνθρωπο.

Ξεκίνησε τις συζητήσεις πολύ νωρίς

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε σήμερα, οι πρώτες σκέψεις, ίσως και συζητήσεις του Παντελή Γρετζελιά με την Εύη Γαϊτανά- Αποστολάκη έγιναν από νωρίς την Τρίτη, δηλαδή την επομένη της απώλειας του Γιώργου Αποστολάκη. Επειδή φαίνεται πως οι σχετικές συζητήσεις δεν έληξαν αμέσως, οι στενοί συνεργάτες του Γρετζελιά έλεγαν όλη την Τρίτη έξω από το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού ότι ο πρώην δήμαρχος της Φιλαδέλφειας δικαιούται να έχει γνώμη και να θέσει υποψηφιότητα, προκαλώντας την αντίδραση άλλων, ακόμα και μέσα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Από τη δυάδα, στη μονάδα

Χθες, Τρίτη, το βράδι, φαινόταν προς τα έξω -κι εμείς εδώ το γράψαμε- ότι ο πιθανότερος διάδοχος του Αποστολάκη θα ήταν ένας εκ των Γρετζελιά και Παπανικολάου. Οι υπόλοιποι είχαν υποχωρήσει, πλην ίσως του Κουτσάκη, που επέμενε για τον εαυτό του.

Η σημερινή μέρα, η Τετάρτη, ήταν μια μέρα δύσκολη, λόγω της κηδείας του Αποστολάκη. Λίγο πριν ή λίγο μετά τη νεκρώσιμο ακολουθία, ο Παντελής Γρετζελιάς φαίνεται ότι πέτυχε να πείσει την Εύη Γαϊτανά- Αποστολάκη να ηγηθεί του συνδυασμού. Έτσι, αποφασίστηκε να μιλήσει πρώτος, να προτείνει τη σύζυγο του εκλιπόντος και να λήξει χωρίς άλλες διαδικασίες και τριβές η όλη εκδήλωση.

Η Χαλκηδόνα αποφάσισε, αλλά δεν πρόλαβε

Η ομάδα της Χαλκηδόνας, όμως, είχε αποφασίσει νωρίτερα ότι έπρεπε να κάνει τη δική της πρόταση, επιλέγοντας κάποιον από τα μέλη του συνδυασμού. Όταν τέθηκε το ζήτημα του ποιος ενδιαφέρεται, είχαμε τρεις προτάσεις: Την αυτοπρόταση του Κουτσάκη και τις προτάσεις των Καραβία και Μαυράκη- Φίλου. Τελικά οι 27 της Χαλκηδόνας στήριξαν με συντριπτική πλειοψηφία την υποψηφιότητα της Μαυράκη- Φίλου κι ετοιμάστηκαν να κάνουν τη σχετική πρόταση στην ολομέλεια του συνδυασμού. Η "σφικτή" διαδικασία, όμως, που είχε επιλεγεί, το όνομα της συζύγου του Αποστολάκη, ο συναισθηματισμός που κυριάρχησε και η δια χειροκροτημάτων συγκατάνευση δεν επέτρεψαν στους Χαλκηδονιώτες να υποβάλλουν την πρότασή τους. Άλλωστε, λίγο αργότερα, στο εκλογικό κέντρο της Νέας Προοπτικής, η Μαυράκη- Φίλου μιλούσε συγκινημένη με τα καλύτερα λόγια για την νέα επικεφαλής του συνδυασμού.

Ο ρόλος του επίσημου ΠΑΣΟΚ

Και γι αυτό μάθαμε, αλλά.... δεν θα τα γράψουμε όλα σήμερα. Κι αύριο, μέρα είναι!

Ευτυχία Γαϊτανά- Αποστολάκη: Θα παραμείνω στη θέση μου ολόκληρη την τετραετία

Τη διαβεβαίωση ότι θα παραμείνει επικεφαλής της Νέας Προοπτικής και -αν η παράταξη εκλεγεί- Δήμαρχος Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας παρείχε η Εύη Γαϊτανά- Αποστολάκη, όταν κλήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Χαλκηδόνας για να της ανακοινωθεί ότι τα μέλη του συνδυασμού την επέλεξαν ως επικεφαλής τους και υποψήφια Δήμαρχο για τις εκλογές της Κυριακής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυρία Αποστολάκη ενδέχεται να εγκαταλείψει τη θέση της -είναι τραπεζικός υπάλληλος- και να αφιερωθεί αποκλειστικά στο Δήμο, ιδιαίτερα σε περίπτωση εκλογής της.

Η σύζυγος του Γιώργου Αποστολάκη, Ευτυχία Γαϊτανά επικεφαλής της Νέας Προοπτικής

Η ομάδα της Νέας Προοπτικής κατάφερε να ξεπεράσει τις εσωτερικές της αντιφάσεις και να ενωθεί γύρω από το πιο κοντινό πρόσωπο του αδικοχαμένου Γιώργου Αποστολάκη: Τη σύζυγό του Ευτυχία Γαϊτανά, η οποία τέθηκε επικεφαλής του συνδυασμού και θα διεκδικήσει τη δημοτική αρχή στο όνομα του μεγάλου απόντα. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα, δια βοής, μάλλον δια χειροκροτήματος.

Δήλωση Τομπούλογλου

Αγαπητές Συνδημότισσες, Αγαπητοί Συνδημότες

Ευχαριστώ προσωπικά όλους εσάς που δείξατε εμπιστοσύνη, σ'εμένα και τους συνεργάτες μου, αναδεικνύοντας το συνδυασμό "ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ" σε ισχυρή δύναμη και διεκδικητή της Δημοτικής Αρχής του νέου Δήμου Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας, στις επαναληπτικές εκλογές της επόμενης Κυριακής.
Ο τραγικός χαμός του Δημάρχου Νέας Χαλκηδόνας Γιώργου Αποστολάκη, μας φόρτισε όλους συναισθηματικά, πρέπει όμως να συνεχίσουμε την προσπάθεια, για τη δημιουργία ενός Δήμου που θ'αγκαλιάζει όλους τους δημότες του.
Σας καλώ, τις ημέρες που απέμειναν, να συντείνουμε τον αγώνα μας, για την τελική νίκη.
Σέβομαι όλους εσάς που επιλέξατε να ψηφίσετε άλλους συνδυασμούς και ζητώ να συμπορευθείτε μαζί μου, για την εκλογή μίας ανεξάρτητης Δημοτικής Αρχής, που, χωρίς ρεβανσισμούς και αντεκδικήσεις, θα μπορέσει να οδηγήσει το Δήμο μας στο δρόμο της ανάπτυξης.
Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Ας πάμε όλοι λοιπόν την Κυριακή στις κάλπες, ας αφήσουμε πίσω το παρελθόν, ας κοιτάξουμε το μέλλον.
Για να χαμογελάσουμε ξανά...

Η ώρα της διαδοχής

Στις 7.30 μαζεύονται όλοι οι υποψήφιοι της Νέας Προοπτικής για να εκλέξουν το διάδοχο του Γιώργου Αποστολάκη. Αυτή την ώρα τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά. Γρετζελιάς και Παπανικολάου οι μνηστήρες, χωρίς να αποκλείονται εκπλήξεις

Μια πόλη κλαίει για το γελαστό παιδί...

Χιλιάδες κόσμου, ολόκληρη η τοπική κοινωνία της Χαλκηδόνας και μεγάλο μέρος της Φιλαδέλφειας αποχαιρέτισε σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης σήμερα στις 2 από το ναό της Αγίας Ευφημίας το Δήμαρχο της Χαλκηδόνας Γιώργο Αποστολάκη.

Παρόντες ήταν όλοι ανεξαιρέτως οι νύν και πρώην τοπικοί αξιωματούχοι: Ο Δήμαρχος της Φιλαδέλφειας Σταύρος Κόντος με τα στελέχη του Δήμου, ο πρώην Δήμαρχος Νίκος Αδαμόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Χαλκηδόνας Νίκος Παπαμικρούλης, ο Χάρης Τομπούλογλου με τα στελέχη του συνδυασμού του, όλοι οι υποψήφιοι άλλων συνδυασμών, παλιοί δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος πολιτών  που συγκινημένοι, δεν μπορούσαν ακόμα να πιστέψουν το θλιβερό γεγονός της εκδημίας του Αποστολάκη.

Παρόντες στη νεκρώσιμη ακολουθία ήταν επίσης: Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη και η υφυπουργός Εργασίας Άννα Νταλάρα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης, Κώστας Γείτονας, Χρήστος Πρωτόπαπας και Γιάννης Βούρος, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης και Κυριάκος Μητσοτάκης, οι δήμαρχοι Κηφισιάς Χιωτάκης, Χαϊδαρίου Μαραβέλιας και Χαλανδρίου Ζαφειρόπουλος, ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός και πολλοί άλλοι που ασφαλώς δεν έγιναν αντιληπτοί με΄σα στο βουβό και συγκινημένο πλήθος.

Μετά τη νεκρώσιμο ακολουθία, επικήδειους εκφώνησαν ο ιερέας της δεύτερης ενορίας Νέας Χαλκηδόνας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Παπακώστας, ένα φίλος του εκλιπόντος, ο βουλευτής Χρήστος Πρωτόπαπας, μια εκπρόσωπος του ΚΑΠΗ κλπ.

Ακολούθως, κατά παράκληση της οικογενείας, ο ναός εκκενώθηκε, προκειμένου οι πιο στενοί άνθρωποι του Αποστολάκη να εκπληρώσουν μια υποχρέωση που αισθάνονταν ότι είχαν έναντι του νεκρού.

Τραγικές φιγούρες σε ολόκληρη την τελετή ήταν η μητέρα του Αποστολάκη, Κατερίνα, η σύζυγός του Εύη και η κόρη του Κατερίνα, μαζί με τα αδέλφια της Γεωργία και Ελένη...

Περίπου στις 3 και 10 ξεκίνησε η πομπή προς το νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου όπου σε λίγο η σορός του Γιώργου Αποστολάκη θα εναποτεθεί στην τελευταία του κατοικία.-

Στην Αγία Ευφημία η σορός του Αποστολάκη

Στον ιερό ναό της Αγίας Ευφημίας μεταφέρεται αυτή την ώρα η σορός του Δημάρχου Χαλκηδόνας Γιώργου Αποστολάκη. Πολύς κόσμος είναι ήδη εκεί, κι έτσι αναμένεται σε λίγα λεπτά να αρχίσει το λαϊκό προσκύνημα. Υπενθυμίζεται ότι η νεκρώσιμη ακολουθία θα αρχίσει στις 2 το μεσημέρι.

Με το μάτι στην κούρσα της διαδοχής...

Όσο η σορός του Γιώργου Αποστολάκη θα βρίσκεται στην Αγία Ευφημία ή στο δρόμο για την τελευταία του κατοικία, δεν θα μιλήσουμε για τη διαδοχή, από σεβασμό στη μνήμη του εκλιπόντος. Τώρα, όμως, μπορούμε να γράψουμε όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ που κάνουμε συνεχώς, μέρα και νύχτα. Λοιπόν: ως τώρα διαμορφώνονται οι εξής τρεις τάσεις: η πρώτη τάση προτείνει να μην εκλεγεί διάδοχος του Αποστολάκη σήμερα, αλλά να πάει ο συνδυασμός ως έχει στις εκλογές -με ντε φάκτο επικεφαλής τον πρώτο σε ψήφους Παντελή Γρετζελιά και στη συνέχεια να εκλεγεί ο νέος ηγέτης του συνδυασμού, ΑΝ χρειαστεί. Η δεύτερη τάση προτείνει άμεση εκλογή του διαδόχου του Αποστολάκη σήμερα μετά την κηδεία, ανάμεσα στα στελέχη της Νέας Προοπτικής. Και η τρίτη τάση προτείνει να υποδειχθεί προσωπικότητα εκτός συνδυασμού για την ηγεσία του (ακούστηκαν τα ονόματα των Κόντου και Μάλλιου).

Σταύρος Κόντος: θα αποτελούσε γελοιοποίηση των εκλογών

Ο Δήμαρχος της Φιλαδέλφειας Σταύρος Κόντος διάβασε το ρεπορτάζ μας, επικοινώνησε μαζί μας και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο μας τόνισε ότι δεν αντιμετώπισε ούτε αντιμετωπίζει τέτοιο ζήτημα. Πρόσθεσε ότι ουδέποτε ετέθη υπόψη του παρόμοια σκέψη και υποστήριξε ότι, αν ετίθετο πέραν μιας συζήτησης καθαρά θεωρητικής, θα αποτελούσε γελοιοποίηση της εκλογικής διαδικασίας.

Τα πρόσωπα

Από πλευράς προσώπων, μετά το αρχικό ξάφνιασμα από την απώλεια Αποστολάκη, κι αφού "περπάτησαν" από πέντε ως οκτώ ονόματα για τη διαδοχή, τις τελευταίες ώρες φαίνεται ότι δυο είναι οι πιθανότεροι διάδοχοι του αδικοχαμένου Γιώργου Αποστολάκη: ο Παντελής Γρετζελιάς και ο Νίκος Παπανικολάου.

Στα βασικά όπλα του Γρετζελιά συμπεριλαμβάνονται η πολιτική τοποθέτηση και η δημαρχιακή εμπειρία, ενώ ο Παπανικολάου πλεονεκτεί στην ιδιότητα του πιο στενού συνεργάτη του Αποστολάκη καθώς και στο ότι η παρουσία του δεν προκαλεί αντισυσπειρώσεις.

Φυσικά, σε τέτοιες περιπτώσεις έντασης και αιφνιδίων, τραγικών εξελίξεων, καμία έκπληξη δεν μπορεί να αποκλειστεί, ακόμα και την τελευταία ώρα...-

Τροχαίο στο "Παλατάκι", μποτιλιάρισμα στο ποτάμι

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίζουν αυτή την ώρα τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα στη λεωφόρο Καβάλας, αλλά και στον Κηφισό, στο ύψος της διασταύρωσης με την Καβάλας, λόγω τροχαίου ατυχήματος στο ύψος της περιοχής "Παλατάκι". Αν σκοπεύετε να κινηθείτε προς τα εκεί, ξανασκεφτείτε το...

Στις 2 το μεσημέρι η κηδεία του Δημάρχου Χαλκηδόνας

Σε πάνδημο πένθος η Νέα Χαλκηδόνα αποχαιρετά σήμερα στις 2 το μεσημέρι τον Δήμαρχό της Γιώργο Αποστολάκη, που έσβησε αναπάντεχα στις 7.30 το απόγευμα της Δευτέρας από έμφραγμα του μυοκαρδίου. Μετά τη νεκρώσιμο ακολουθία, τη σορό θα συνοδεύσει η μπάντα του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας μέχρι τα όρια με τη Φιλαδέλφεια κι από κει και μετά, μόνο με τη συνοδεία του κόσμου, η σορός του Αποστολάκη θα μεταφερθεί στην τελευταία του κατοικία, στον Κόκκινο Μύλο, όπου ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας Σταύρος Κόντος παραχώρησε τάφο σε διακεκριμένο σημείο, στην είσοδο του νεκροταφείου.

Από τις 10.30 η σορός του Αποστολάκη θα βρίσκεται στο ναό της Αγίας Ευφημίας, εκτεθειμένη σε λαϊκό προσκύνημα. Μετά τον ενταφιασμό του Δημάρχου, η παράταξη της Νέας Προοπτικής θα συνεδριάσει (πιθανώς στο Πνευματικό Κέντρο της Χαλκηδόνας) για να επιλέξει το διάδοχο του Αποστολάκη.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δίνει δεύτερο τον Τομπούλογλου

Με δέκα ψήφους διαφορά ο Χάρης Τομπούλογλου επιβεβαιώνεται ότι μπαίνει στο δεύτερο γύρο, σε βάρος του Σταύρου Κόντου, σύμφωνα με τα ανεπίσημα στοιχεία της ιστοσελίδας του Υπουργείου Εσωτερικών. Το σχετικό link είναι αυτό:
http://ekloges.ypes.gr/dn2010/public/index.html#{%22page%22:%22level%22,%22params%22:{%22level%22:%22dhm_d%22,%22id%22:9193}}.

Αναμένουμε και την επίσημη ανακήρυξη, το αργότερο ως την Πέμπτη.