Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Τιμά τη μνήμη του Αποστολάκη το Δ.Σ. της Φιλαδέλφειας

Με ενός λεπτού σιγή, ένα σύντομο αποχαιρετισμό του Δημάρχου Σταύρου Κόντου, και στη συνέχεια του συμβούλου Μπάμπη Μπόβου το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας απότισε φόρο τιμής στη μνήμη του Γιώργου Αποστολάκη.

Χωρίς λόγια....

Δήλωση του Ούγκο Τσάβες (Ιούλιος 2010): Πρόεδρου Βενεζουέλας

Με ρωτάτε γιατί στείλαμε φυλακή όσα στελέχη μας κλέψανε; Γιατί κλέψανε! Και δεν τους τιμωρήσαμε εμείς αλλά οι θεσμοί. Μου λένε «γιατί άφησες να μπει φυλακή ο υπουργός άμυνας και δεν τον κάλυψες επειδή ήταν προσωπικός σου φίλος;». Μα... γιατί έκλεψε! Πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας, την πίστη του λαού στη κυβέρνηση. Πρόδωσαν τον Λαό, τη Δημοκρατία, το Στρατό, την Πατρίδα, το Έθνος; Τιμωρούνται από τη Δικαιοσύνη! Αν τους αφήσεις θα διαφθείρουν κι άλλους. Γι' αυτό φυλακίστηκαν. Τιμωρώντας τη διαφθορά κρατάμε γεμάτα τα ταμεία και τη Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη μαφία των τραπεζών μακριά απ' τα πόδια μας. Δεν θα καταντήσουμε Ελλάδα!

"Ελληναράς" στο τετράγωνο...

Η σκηνή αυθεντική, διαδραματίστηκε σήμερα λίγο πριν τις 10 επί της Δεκελείας, στο ύψος της Τράπεζας Πειραιώς (λίγο μετά την πλατεία Πατριάρχου, όπως κατεβαίνουμε προς Αχαρνών):

Ο "Ελληναράς" κινεί το αυτοκίνητό του με την υπερηχητική ταχύτητα των... 20 χιλιομέτρων την ώρα, προφανώς κάτι ψάχνει. Πίσω του καμιά 15αριά αυτοκίνητα. Φυσικά, ολόκληρη η δεξιά λωρίδα της καθόδου (όπως και της ... ανόδου) της Δεκελείας πιασμένη από συναδέλφους του Ελληναράδες, οι οποίοι έχουν παρκάρει τα δικά τους οχήματα.

Ξαφνικά ο Ελληναράς κοκκαλώνει το αυτοκίνητό του, έχοντας δει ένα κενό ανάμεσα στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω στη Δεκελείας. Έλα όμως που είχε περάσει κατά 2-3 μέτρα τη θέση "παρκαρίσματος".

Βάζει ο δικός σου, σινάμενος- κουνπάμενος την όπισθεν και κινεί το αυτοκίνητόυ του προς τα πίσω. Δεν μπορώ να υπολογίσω πόσες παραβάσεις μαζεμένες κάνει εκείνη την ώρα. Ο αμέσως επόμενος οδηγός, όπως είναι φυσικό, κορνάρει και διαμαρτύρεται.

Κανένα πρόβλημα για τον Ελληναρά. Πετάει κι αυτός κάποια γαλλικά, αλλά -ιππότης...- κάνει λίγο μπροστά, να φύγει ο αμέσως πίσω του, που είχε κολλήσει σχεδόν στο δικό του αυτοκίνητο και μετά να... κάνει ανενόχλητος τις μανούβρες του ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, για να παρκάρει- παράνομα, εννοείται...

Ε, ρε, Πολ Τόμσεν που μας χρειάζεται...

Στις 7 το βράδυ συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας

Σήμερα το απόγευμα στις 7 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας, ίσως στην τελευταία του συνεδρίαση, καθώς από την 1η Ιανουαρίου το σώμα θα αναφέρεται στη Φιλαδέλφεια και στη Χαλκηδόνα

Μήπως έχετε αύριο ή μεθαύριο ραντεβού στο ΙΚΑ;

Νέα ταλαιπωρία περιμένει τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, την Τρίτη και την Τετάρτη, λόγω της 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού.

Οι γιατροί του ΙΚΑ ζητούν να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των γιατρών να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις, ενώ διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση της περίθαλψης και την επιμήκυνση της λίστας των τηλεφωνικών ραντεβού. Προειδοποιούν μάλιστα πως αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού καταγγέλλει τις «πρακτικές διασυρμού του κλάδου των γιατρών, από όργανα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και της Διοίκησης του ΙΚΑ, σχετικά με υπερσυνταγογραφήσεις φαρμάκων-θεραπειών».

Οι νεκροί του facebook

Έβλεπα χθες στο facebook τη δραστηριότητα των φίλων μου -βάλαμε και την "Α" εκεί μέσω μιας πρωτοποριακής εφαρμογής, της γνωστής Networked blogs- κι όπως έριξα μια ματιά στους φίλους μου, είδα το προφίλ και τη φωτογραφία του Γιώργου Αποστολάκη. Τι γίνεται, λοιπόν, με όσους δεν βρίσκονται πια ανάμεσά μας κι όμως είχαν δημιουργήσει λογαριασμό στο facebook;

Αν ήταν χώρα θα ήταν η τρίτη μεγαλύτερη σε πληθυσμό στον κόσμο. Σίγουρα κάποιοι από τα 500.000.000 των χρηστών του κάποτε πεθαίνουν και αφού το facebook δεν σβήνει τίποτε, τα προφίλ τους υπάρχουν ακόμη!

Με βάση την πληθυσμιακή κατανομή των χρηστών εκτιμάται πως εντός του 2010 θα εγκαταλειφθούν λόγω θανάτου περίπου 1.000.000 προφίλ, ενώ μέχρι το 2015 το νούμερο θα φτάσει τα 50.000.000.

Αναρωτιέμαι πότε ο αριθμός των νεκρών χρηστών θα ξεπεράσει του ζωντανούς!

http://1000memories.com/blog/22-the-rise-of-the-dead-how-many-ghosts-are-on-facebook

Τα οικονομικά των Δήμων ζητεί να μάθει ο Τομπούλογλου

Με δυο επιστολές του στους Δημάρχους Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνας Σταύρο Κόντο και Μιχάλη Κουτσάκη, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο νέο Δήμο των δυο πόλεων που ενοποιούνται, Χάρης Τομπούλογλου ζητεί οικονομικά στοιχεία, προκειμένου να έχει μια συνολική εικόνα για την οικονομική τους κατάσταση.

Η επιστολή Τομπούλογλου προς τους δυο Δημάρχους έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων μου από 01/01/2011 ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος και για την ενημέρωσή μου, παρακαλώ να μου γνωρίσετε εγγράφως τα εξής :

1) Τις συνολικές δανειακές υποχρεώσεις του Δήμου, πώς αυτές επιμερίζονται και τα τοκοχρεολύσια που πρέπει να καταβληθούν για τα έτη 2011, 2012, 2013 και 2014.
2) Αναλυτική κατάσταση των οφειλών του Δήμου προς πάσης φύσεως προμηθευτές.
3) Αναλυτική κατάσταση των οφειλετών προς τον Δήμο και των οφειλομένων ποσών.
4) Μισθώματα τα οποία εισπράττει ο Δήμος από τα ιδιόκτητα ακίνητά του και ημερομηνίες λήξεως των μισθώσεων αυτών.
5) Μισθώματα τα οποία καταβάλλει ο Δήμος για την ενοικίαση πάσης φύσεως ακινήτων για τη στέγαση υπηρεσίων του, νομικών προσώπων κλπ.
6) Πάσης φύσεως έργα που έχουν ανατεθεί από τον Δήμο σε αναδόχους εργολάβους, που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν περατωθεί και δεν έχουν εξοφληθεί, καθώς και τα ποσά που τυχόν οφείλονται.

Ούτε να...τζογάρετε δεν μπορείτε!

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες πρακτορείων του ΟΠΑΠ, οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα και αύριο 48ωρη απεργία, με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Είχε προηγηθεί κι άλλη 48ωρη απεργία την περασμένη εβδομάδα, στις 25 και 26 Νοεμβρίου.

Τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης είναι:

Κατάργηση της υποχρέωσης τήρησης βιβλίων από τους πράκτορες, άμεση κατάθεση της Νομοθετικής ρύθμισης που κατοχυρώνει το περιεχόμενο των συμβάσεων, αποκλειστική διάθεση όλων των παιχνιδιών της ΟΠΑΠ ΑΕ, μέσα από τα πρακτορεία, άμεση ανανέωση και βελτίωση των υφισταμένων παιχνιδιών, με ανταγωνιστικούς όρους, επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με τον ΟΤΕ και άμεση απόδοση του 35% από την ΟΠΑΠ ΑΕ, άμεση εφαρμογή της απόφασης του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ ΑΕ, για επιστροφή των τόκων του εγγυητικού κεφαλαίου και άμεση υλοποίηση της δέσμευσης για ασφαλιστική κάλυψη των πρακτορείων.