Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Δεν δηλώσατε ακόμα τον υπιυπαίθριό σας; Δεν πειράζει...

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τους ημιυπαίθριους, η υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης του χρόνου της τακτοποίησης. «Θα αξιολογήσουμε εάν θα δώσουμε παράταση, με δεδομένο ότι υπάρχει σημαντική προσέλευση των πολιτών», είπε. Στο θέμα των αυθαιρέτων η κα Μπιρμπίλη σημείωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ρύθμιση η νομιμοποίηση για τα εξ' ολοκλήρου αυθαίρετα κτίσματα.

Η υπουργός ανέφερε ότι μέσα στο 2014 θα έχει λυθεί το θέμα της αποχέτευσης της Ανατολικής Αττικής. Ήδη έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση ύψους 300 εκατ. ευρω, για την σταδιακή ολοκλήρωση των έργων. Το 2011 θα προκηρυχθούν τα έργα βιολογικού καθαρισμού και αποχέτευσης.

Σημειώνεται πως για πρώτη φορά, μάλιστα, ετοιμάζεται έκθεση για την κατάσταση της ποιότητας των υδάτων της χώρας, η οποία θα υποβληθεί εντός των επόμενων μηνών στο Εθνικό Συμβούλιο Υδάτων.

Επίσης εντός του 2011, θα υλοποιηθεί και το έργο κατάρτισης του Μητρώου Ταυτοτήτων των ακτών κολύμβησης. Στόχος αυτού θα είναι η καταγραφή όλων των πιθανών πηγών ρύπανσης, σε κάθε ακτή, αλλά και η καταλληλότητά τους για κολύμβηση. Στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε στον Ασωπό ποταμό. Προτεραιότητα έχει η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η προστασία του περιβάλλοντος.

Έχουν δρομολογηθεί ήδη, πρόσθεσε η υπουργός, οι απαιτούμενες ενέργειες για την ασφαλή υδροδότηση των κατοίκων της περιοχής με καθαρό πόσιμο νερό Άλλες σημαντικές νέες δράσεις για το2011 είναι η διαχείριση των κινδύνων πλημμύρας, η προώθηση της θαλάσσιας στρατηγικής και μέτρα ολοκληρωμένης διαχείρισης και περιβαλλοντικής προστασίας υποβαθμισμένων υδάτινων συστημάτων της χώρας.

Αναβλήθηκε η συνάντηση της Νέας Προοπτικής

Ένα έκτακτο οικογενειακό πρόβλημα της δημάρχου Έφης Γαϊτανά- Αποστολάκη ήταν η αιτία για την αναβολή της συνάντησης με όλα τα στελέχη της Νέας Προοπτικής που είχε προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα στις επτά. Εσείς, όμως, δεν πρέπει να ανησυχείτε. Τις ανακοινώσεις για το ποιος αναλαμβάνει τι τις έχετε ήδη διαβάσει στο blog μας από την Παρασκευή...

Δυο τραυματίες

Δυο άτομα τραυματίστηκαν στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Δεκάδες οι προσαγωγές στην Αστυνομία. Καμία σχέση όλα όσα γίνονται με τη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Αθήνα: Σκηνές του Δεκεμβρίου 2008

Απροσπέλαστο είναι εδώ και αρκετή ώρα το κέντρο της Αθήνας καθώς ο κλεφτοπόλεμος μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και ομάδων κουκουλοφόρων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Τα ενεργά μέτωπα που είναι σε εξέλιξη έχουν επεκταθεί σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας, όπως στη Σταδίου, την Πανεπιστημίου, τα Προπύλαια και το Σύνταγμα. Μάλιστα, οδομαχίες με πέτρες και βόμβες μολότοφ έχουμε αυτή την ώρα στα Προπύλαια.

Το κέντρο της πόλης είναι γεμάτο από καπνούς ενώ κάθε τόσο ακούγονται κρότοι από διάφορα σημεία. Τέλος, από το πρωί έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε πολλούς δρόμους, ενώ απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση.

Κι όπως πάντα, τέτοια ώρα, αδιάβατο

Για το ποτάμι λέμε. Άνοδος- κάθοδος τα ίδια χάλια. Μακριά κι αλάργα τουλάχιστον ως τις 6, αν δεν θέλετε να κάνετε τα νεύρα σας, κλωστές...

Επεισόδια

Επεισόδια αυτή την ώρα στην Πανεπιστημίου. Νεαροί σπάζουν τζάμια καταστημάτων, η αστυνομία απαντά με χρήση χημικών. Κλειστός λόγω επεισοδίων ο σταθμός μετρό στην Πανεπιστημίου.

Ακινητοποιήθηκε

Ακινητοποιημένο τρόλεϊ μπροστά στο Δημαρχείο Νέας Φιλαδέλφειας δημιουργεί προβλήματα σε όσους κατεβαίνουν τη Δεκελείας

Είναι βέβαιο ότι οι μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων ωφελούν;


Η γελοιογραφία τα λέει όλα...

Επεισόδια στην πορεία για τη μνήμη Γρηγορόπουλου

Επεισόδια γίνονται αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η κατάσταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας έχει εκτραχυνθεί με τους δεύτερους να κυνηγούν τους πρώτους οι οποίοι έχουν προκαλέσει πολλές υλικές καταστροφές. Tα επεισόδια εστιάζονται στην οδό Σταδίου όπου ομάδα νεαρών προκαλεί φθορές σε τζαμαρίες τραπεζών και στάσεις λεωφορείων.

Αντίθετα, όλα ήρεμα εξελίχθηκαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη. 

Ερασιτεχνική ΑΕΚ: Είμαστε πολύ κοντά στο νέο μας γήπεδο!

Με σύμμαχο την Πολιτεία, τον δήμο αλλά και αυτοχρηματοδοτούμενο πλάνο, που δεν θα επιβαρύνει καθόλου το κράτος, η ΑΕΚ προχωράει με σταθερά βήματα προς την ολοκλήρωση του... ονείρου. Το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια έρχεται ολοένα και πιο κοντά και ο Βασίλης Τόγελος, λίγη ώρα μετά τη συνάντηση με τη δήμαρχο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, Έφη Αποστολάκη, μίλησε για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα. Ο γενικός γραμματέας της Ερασιτεχνικής, που έδωσε το «παρών» στη σημερινή συνάντηση, τόνισε στο «Sentra 103,3» πως πλέον η ΑΕΚ βρίσκεται πολύ κοντά στο να ξεκινήσει την ανέγερση του γηπέδου.

«Έχει ωριμάσει πλέον πάρα πολύ το θέμα κατασκευής γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έχουμε σύμμαχο τον πρόεδρο της ΑΕΚ και σήμερα είδαμε ότι έχουμε σύμμαχο και τον δήμο Νέας Φιλαδέλφειας. Είμαστε πολύ κοντά, άλλα έχουμε πολλή δουλειά ακόμη, πολλά να λύσουμε, ιδίως νομικά στα οποία δουλεύουμε τον τελευταίο καιρό. Όμως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα», είπε αρχικά ο Τόγελος, για να προσθέσει: «Θέλουμε να φτιάξουμε κάτι στέρεο, νόμιμο, να μην πέσουμε σε παγίδες του παρελθόντος, γι αυτό και μια καθυστέρηση στο νομικό κομμάτι, ώστε να είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι αυτό που θα σχεδιάσουμε θα είναι απόλυτα υλοποιήσιμο».

Αναφορικά τώρα με τις προθέσεις των Νίκου Νοτιά και Πέτρου Παππά, να συνδράμουν στην χρηματοδότηση του έργου, ο Τόγελος είπε: «Προσωπική επαφή δεν έχω με κανένα, αλλά η αύρα που έχω όσον αφόρα στο κομμάτι της χρηματοδότησης είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί θα βοήσουν το συγκεκριμένο πρότζεκτ. Είμαι πολύ αισιόδοξος», για να συμπληρώσει: «στη δική μας ατζέντα δεν υπήρξε ποτέ, ούτε θα υπάρξει λύση άλλη πέραν της Νέας Φιλαδέλφειας. Το γήπεδο μπορεί να γίνει εκεί, ένα γήπεδο που να χωρά όλη την ΑΕΚ. Ξέρουμε ότι υπάρχουν προβλήματα, ξέρουμε ότι είναι ωραίο το άλσος, αλλά μπορούν όλα να λυθούν».

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε και στην αίσθηση που του έδωσε η πλευρά του δήμου, μετά τη σημερινή συνάντηση: «Η αίσθηση που έχουμε από την επαφή με ανθρώπους του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας μας δείχνει ότι είναι έτοιμοι να το δεχτούν, θα δοθεί μια προτεραιότητα και σε δημότες και σε εμπόρους της περιοχής σε ό,τι αφορά τις θέσεις εργασίας. Είμαστε πλέον ένα μέτωπο με τον δήμο, πάμε μαζί κι ελπίζω ότι στην επόμενη συνάντηση, τις επόμενες εβδομάδες, που θα παρουσιάσουμε πλήρη σχέδια στη δημοτική αρχή θα διευθετηθούν κάποια πράγματα».

Σταύρος Αδαμίδης: Το γήπεδο της ΑΕΚ θα γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια











Η πρώτη συνάντηση με την νέα δήμαρχο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και τα μηνύματα που έρχονται από εκεί, είναι πιο αισιόδοξα από ποτέ. Ο Σταύρος Αδαμίδης (βρέθηκε στη συνάντηση με τον Γιώργο Κωνσταντινίδη και Βασίλη Τόγελο), αποχώρησε από το δημαρχείο με ένα χαμόγελο, που προμήνυε θετικές εξελίξεις για τα όσα ειπώθηκαν στην πρώτη κουβέντα με τον δήμο. Κάτι που φάνηκε λίγο αργότερα και από τις δηλώσεις που πραγματοποίησε, στους εκπροσώπους που βρέθηκαν εκεί. «Ήταν μία πρώτη ενημέρωση μας στον δήμο και μία πρώτη γνωριμία με τη νέα δήμαρχο, για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και την προσπάθεια που κάνουμε από κοινού. Θα γίνει άλλη μία συνάντηση την επόμενη εβδομάδα, στην οποία θα αναλύσουμε την δήμαρχο το πλάνο του γηπέδου».

Στην συνέχεια, αποκάλυψε κάποια από τα όσα ειπώθηκαν στην πρώτη συνάντηση, ενώ για πρώτη φορά εκφράστηκε τόσο έντονα η σιγουριά του Αδαμίδη, ότι το γήπεδο θα γίνει: «Νομίζω ότι η ΠΑΕ, η Ερασιτεχνική και ο δήμος, είναι ένα αρραγές μέτωπο στην προσπάθεια για την κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ενημερώσαμε τον δήμο ότι δεν θα είναι αποκλειστικά της ΑΕΚ, θα έχει και ένα πολιτιστικό κέντρο για τον δήμο και γενικώς θα λειτουργήσει προς όφελος όλης της πόλης. Με την Πολιτεία βρισκόμαστε σε συνεχείς επαφές, υπάρχουν και συναντήσεις που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας, υπάρχουν κάποια νομικά ζητήματα τα οποία εξετάζονται αλλά να είστε σίγουροι ότι προχωράμε με σταθερά βήματα και θα γίνει το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Θα έχουμε άλλη μία συνάντηση πριν τα Χριστούγεννα ενώ φυσικά γίνει ενημέρωση και ολόκληρου νέου δημοτικού συμβουλίου».

«Αιχμή του δόρατος για την ΑΕΚ»
 
Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Φιλαδέλφειας Παύλος Κότσιρας, εκφράζοντας τους πολίτες του πρώην δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας, παραδέχθηκε ανοιχτά ότι το σχέδιο που εξετάζεται τώρα, είναι σαφώς πιο υλοποιήσιμο, τονίζοντας παράλληλα ότι η πλευρά του δήμου, όχι απλά θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια της ΑΕΚ, αλλά θα είναι η αιχμή του δόρατος, για ένα έργο που θα βελτιώσει τις συνθήκες ζωής, όλου του κόσμου που ζει εκεί.
«Είχαμε μία πρώτη γνωριμία με την διοίκηση της ΠΑΕ και της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ. Το γήπεδο είναι πρώτιστης σημασίας για μας. Η ΑΕΚ είναι η ιστορία της πόλης μας θέλουμε και ελπίζουμε να καταφέρει να προχωρήσει το έργο του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εμείς σαν δημοτική αρχή δεν θα είμαστε απλώς κοντά σε αυτή την προσπάθεια, θα είμαστε η αιχμή του δόρατος για να μπορέσει να προχωρήσει αυτό το έργο. Ενδεχομένως παλιότερα να έγιναν λάθος χειρισμοί στο θέμα του γηπέδου, αυτή τη φορά υπάρχει συνεργασία και θέλουμε όλοι το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Προχωράμε χέρι-χέρι με την ΑΕΚ»
 
Εξερχόμενος από το γραφείο της δημάρχου, έκανε δηλώσεις και ο αντιδήμαρχος της Χαλκηδόνας, Ηλίας Γκρίτζαλης. Ο άνθρωπος που έχει βοηθήσει την ΑΕΚ, από πολλές θέσεις (έχει διατελέσει και πρόεδρος της γυναικείας ομάδας βόλει), μίλησε για τις διαφορές που υπάρχει ανάμεσα στο νυν σχέδιο αλλά και αυτό του Γιάννη Γρανίτσα, τονίζοντας πως πλέον όλοι μαζί, θα προχωρήσουν για την ανέγερση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Προχωράμε χέρι- χέρι με την ΑΕΚ για να φτιάξουμε ένα έργο που θα αναβαθμίσει την περιοχή. Είναι σημαντικό να καταλάβει ο κόσμος, πως το σχέδιο του κ. Αγιοστρατίτη, διαφέρει κατά πολύ από αυτό του κ. Γρανίτσα. Πλέον η δημοτική αρχή και η ΑΕΚ είναι μία γροθιά για την κατασκευή του νέου γηπέδου».
www.aek365.gr

Με γιορτινές προσφορές επιχειρεί να τονωθεί η τοπική αγορά

Σχεδόν σε κάθε βιτρίνα καταστήματος στη Φιλαδέλφεια και τη Χαλκηδόνα βλέπουμε προσφορές, εκπτώσεις, και κάθε είδους τρικ, προκειμένου να προσελκύσουν τους καταναλωτές, ενόψει των εορτών που αρχίζουν σε δυόμισι εβδομάδες. Η τοπική αγορά χρειάζεται τη βοήθειά μας για να σταθεί στα πόδια της, διότι η ποιότητα των πιο πολλών καταστημάτων έχει ανέβει κατακόρυφα. Άρα, για ποιο λόγο να "ξενιτευόμαστε" για να βρούμε κάτι το οποίο μπορούμε να βρούμε κοντά μας και μάλιστα σε καλή ποιότητα και προσιτές τιμές;

Μήπως να κάναμε μια βόλτα στα μαγαζιά της πόλης μας, μήπως βρούμε ό,τι ψάχνουμε;

Εορτάζοντες, Χρόνια Πολλά !!!!

Νίκο, Νικόλα, Νικολή, Νίκη, Νικόλ, Νικολέττα χρόνια πολλά κι ευτυχισμένα, από μας για εσάς αφιερωμένο εξαιρετικά το παρακάτω (κάντε κλικ εδώ)