Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Αιφνιδιαστική περιοδεία Σαμαρά στη Νέα Ιωνία

Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από την έκτακτη περιοδεία Σαμαρά στη γειτονιά της Ν. Ιωνίας Αττικής. Ο πρόεδρος της Ν.Δ σε αυτή την επίσκεψη δεν συνοδευόταν από βουλευτές, από φερόμενους υποψηφίους ή υποτιθέμενους «κομματικούς παράγοντες» . Η κίνηση του αυτή δεν «έτυχε» αλλά «πέτυχε».
Ο Σαμαράς γνωρίζει τον λόγο της δημοσκοπικής καθίζησης του κόμματός του. Έχει αντιληφθεί πλήρως την άποψη του κόσμου για την πλειοψηφία της σημερινής κοινοβουλευτικής του ομάδας. Έχει καταλάβει απολύτως τι ρόλο παίζουν οι

Σε εξέλιξη η συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Λίγο μετά τις 7.30 ξεκίνησε η προσυνεδριακή εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που γίνεται στο ΠΠΙΕΔ. Στην αρχή χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Μπόβος, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Νίκος Παπανικολάου και ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στο Δήμο Χάρης Τομπούλογλου (φωτο). Στη συνέχεια το λόγο πήρε

Στην αγκαλιά της "μάνας Φιλαδέλφειας", ο Ανδρέας Μόσχος

Πλήθος κόσμου, φερωνύμων και όχι, αποχαιρέτησε σήμερα για τελευταία φορά τον Ανδρέα Μόσχο, που από το απόγευμα αναπαύεται στην τελευταία του κατοικία, στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου. Η θλίψη βουβή αλλά πάνδημη, η συγκίνηση διάχυτη, τα δάκρυα έρευσαν ποτάμι από όλους, όταν ο γιος του Θοδωρής απευθύνθηκε στο νεκρό του πατέρα, με

Το 'Όραμα Πόλης" για τον Ανδρέα Μόσχο


ΟΡΑΜΑ ΠΟΛΗΣ : Ανδρέα θα σε θυμόμαστε.
Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματα από τον αναπάντεχο θάνατο του αγαπημένου φίλου και βασικού στελέχους της παράταξής μας Ανδρέα Μόσχου. 
Ο Ανδρέας Μόσχος σφράγισε, με την πολύχρονη δράση του και την ανεκτίμητη προσφορά του, τα τοπικά μας πράγματα.
Άνθρωπος που αγάπησε την τοπική αυτοδιοίκηση με πάθος ζωής, το όποιο προσέφερε απλόχερα για το καλό τόσο της Νέας Φιλαδέλφειας όσο και της Νέας Χαλκηδόνας.
Εκφράζουμε τη βαθιά θλίψη μας για την αδόκητη απώλεια και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Ανδρέα θα σε θυμόμαστε !

Σαν σήμερα

1614: Η ινδιάνα Ποκαχόντας, κόρη του αρχηγού Ποχατάν, παντρεύεται τον λευκό γαιοκτήμονα Τζον Ρολφ. Η ιστορία της απεικονίστηκε στη μεγάλη οθόνη από την εταιρία Disney στην ταινία κινουμένων σχεδίων «Ποκαχόντας».
1897: Κηρύσσεται ο καταστροφικός για την Ελλάδα πόλεμος με την Τουρκία.
1944: Οι Γερμανοί εκτελούν 270 κατοίκους της Κλεισούρας της Καστοριάς ως αντίποινα για το φόνο δύο συμπατριωτών τους στρατιωτών.
1951: Στις ΗΠΑ, η Έθελ και ο Τζούλιους Ρόζενμπεργκ καταδικάζονται σε

Η 'Ωρα της γης, ο Δήμος κι ένας "απλός πολίτης"

Από έναν συμπολίτη μας που υπογράφει "Ένας απλός πολίτης", λάβαμε τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε εδώ, και τη σχετική του παρουσίαση. Εμείς απλώς σημειώνουμε ότι ο πολίτης βεβαίως έχει δίκιο αλλά, από όσο βλέπουμε, οι φωτογραφίες είναι από

Το ελληνικό Δημόσιο δεν καταλαβαίνει από κρίση...

Το φαγοπότι σε κάποιους φορείς του Δημοσίου καλά κρατεί. Κρυφές αυξήσεις και ειδικά επιδόματα ακυρώνουν τη γενική κατεύθυνση για περιορισμό των δαπανών σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους».
Ενα... τεράστιο «SOS» έχει φτάσει στο Μέγαρο Μαξίμου και ξεδιπλώνει σε δόσεις το πρόβλημα της «αντίθετης κατεύθυνσης»!
Από τη μια η κυβέρνηση επιχειρεί με κεντρικές αποφάσεις να προωθήσει σχέδια για την υλοποίηση των οποίων αναλαμβάνουν την ευθύνη οι υπουργοί, συνδιαμορφώνοντας και υιοθετώντας τον «χάρτη» των περικοπών, και από την άλλη οι υφιστάμενοι κρατικοί λειτουργοί... ακυρώνουν την όποια επιχείρηση δραστικών αλλαγών!
Είναι γεγονός ότι στο πρωθυπουργικό επιτελείο δύο από τις τρεις

Και η Δημοκρατική Αριστερά αποχαιρετά τον Ανδρέα Μόσχο

Ο αείμνηστος Ανδρέας Μόσχος (κέντρο) ανάμεσα στο Σταύρο Κόντο και το Φώτη Κουβέλη, στο ΠΠΙΕΔ, όπου η Δημοκρατική Αριστερά έκοψε την πρωτοχονιάτικη πίτα της προ διμήνου.
Η Δημοκρατική Αριστερά της πόλης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η πόλη μας είναι πολύ πιο φτωχή από σήμερα. Ο Ανδρέας Μόσχος υπήρξε ένας σημαντικός συμπολίτης, ένας ξεχωριστός άνθρωπος, γνήσιος πατριώτης και αληθινός δημοκράτης, ένας άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ακούραστος, σφράγισε με την δραστηριότητά του την ανάπτυξη των  εκπαιδευτικών υποδομών στη πόλη, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Θα τον κρατάει πάντα ζωντανό στη μνήμη μας η μεγάλη του προσφορά. Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Δεν θα είναι πάλι υποψήφιος ο Θαπατέρο

«Κάποιοι πιστεύουν ότι µπορεί να παίζουν στο ΝΒΑ για πάντα ή ότι µπορούν παραµείνουν οι καλύτεροι επιθετικοί παίκτες για όλη τους τη ζωή. Ε, λοιπόν, όχι». Με τα λόγια αυτά ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο ανακοίνωσε το Σάββατο ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει τρίτη θητεία στην εξουσία βάζοντας τέλος στις φήµες για το πολιτικό του µέλλον που κυκλοφορούσαν µήνες εν µέσω της οικονοµικής κρίσης η οποία έχει σηµαντικά υπονοµεύσει τις πιθανότητες των Σοσιαλιστών να κερδίσουν και πάλι την εξουσία.
«Γνωρίζω πολύ καλά πώς και πότε να κάνω πράγµατα. Και έχω µια τροµερή υποστήριξη από το κόµµα µου», δήλωσε ο Θαπατέρο σε µια

Ντομινίκ Στρος Καν: Η κρίση υπαγορεύει περισσότερο κράτος

Λιγότερη αγορά και περισσότερο κράτος υπαγορεύει -«έστω και για λίγο»- η κρίση στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα: Αυτήν την γνώμη εξέφρασε ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν μιλώντας τη Δευτέρα σε φοιτητές του αμερικανικού Πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσινγκτον.
«Η παγκοσμιοποίηση μεγάλωσε το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών», τόνισε επίσης ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου -και πιθανολογούμενος ως υποψήφιος στις επόμενες γαλλικές εκλογές με τους Σοσιαλιστές.
«Σχεδιάζοντας ένα νέο μακροοικονομικό πλαίσιο για έναν νέο κόσμο, η πλάστιγγα θα

Τα στοιχεία της Eurostat θα κρίνουν το μέγεθος της "λυπητερής"

Τα επίσημα στοιχεία της Eurostat στις 26 Απριλίου θα κρίνουν το μέγεθος των μέτρων που θα ληφθούν και θα ισχύσουν από φέτος και αυτό γιατί αν τελικά επιβεβαιωθεί το γεγονός ότι το έλλειμμα είναι μία μονάδα πάνω από τις προβλέψεις της κυβέρνησης, τότε θα πρέπει να ανακοινωθούν μέτρα από τα οποία θα πρέπει να συγκεντρωθούν 4 δισ.
Παράλληλα, η κυβέρνηση θα πρέπει να ανακοινώσει και το πακέτο μέτρων για το 2012 - 2015 που στόχο έχουν τη συγκέντρωση 25 δισ. ευρώ:
• Περιορίζονται οι φοροαπαλλαγές για ετήσια εισοδήματα άνω

Από αύριο τα πολυτενικά επιδόματα

Από αύριο έως και τις 15 Απριλίου 2011 θα καταβληθούν σε 425.544 οικογένειες τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ (πολυτεκνικό επιδόμα, επίδομα τρίτου παιδιού, πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και ισόβια σύνταξη) του Β’ διμήνου 2011.
Τα επιδόματα θα καταβληθούν ως εξής:
- Στους επιδοματούχους που απογράφηκαν μέχρι τις 21 Μαρτίου και έχουν ανοίξει λογαριασμό σε τράπεζα ή στα ΕΛ.ΤΑ., το οικογενειακό επίδομα θα καταβληθεί με

Έρχονται Τρισέ και Ρομπέι στην Ελλάδα- Δηλώσεις Στρος Καν

Εισβολή ελεγκτών από το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς το κλιμάκιο της Τρόικα που κατέφτασε στην Αθήνα "πιάνει δουλειά" με σκοπό να προετοιμάσει την έλευση των υψηλών απεσταλμένων (Σερβάας Ντερούζ, Πόουλ Τόμσεν και Κλάους Μαζούχ), των οποίων η άφιξη που προγραμματιζόταν για την Πέμπτη αλλά αναβλήθηκε, καθώς τότε ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στην Πολωνία και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα μετάσχει στο άτυπο Γιούρογκρουπ και Εκοφίν στη Βουδαπέστη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις επαφές που θα έχουν το προσεχές δεκαήμερο με τα συναρμόδια υπουργεία, τα θέματα που θα θέσουν πρώτα-πρώτα οι

Ανακαλύφθηκε η αρχαιότερη ευρωπαϊκή επιγραφή, γραμμένη στα ελληνικά!

Η αρχαιότερη ευρωπαϊκή επιγραφή είναι ελληνική και σώζεται σε πήλινη πινακίδα που γράφθηκε πριν από 3.500 χρόνια σε Γραμμική Β, σύμφωνα με το περιοδικό National Geographic.
Αυτό υποστηρίζει ο αρχαιολόγος Μιχάλης Κοσμόπουλος ο οποίος αποκάλυψε μια επιγραφή στη θέση Ίκλαινα, την οποία ανασκάπτει. Η επιγραφή περιλαμβάνει ρήμα που σχετίζεται με κατασκευή προϊόντων καθώς και αριθμημένα ονόματα που αποτελούν κατάλογο.
Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, η επιγραφή δεν έπρεπε να βρίσκεται εκεί», αναφέρει ο Δρ Κοσμόπουλος, ο οποίος έχει αποκαλύψει στην

Τι θα δουν οι φίλαθλοι στην τηλεόραση σήμερα

Τρι 05 Απριλίου 2011 08:05
Οι αναμετρήσεις για την προημιτελική φάση του Champions League μονοπωλούν το ενδιαφέρον στο σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα.
Αναλυτικά:

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ανδρέα Μόσχου

Μέχρι τώρα έχουν φτάσει στα γραφεία μας συλλυπητήρια για το θάνατο του Ανδρέα Μόσχου από: Το Δήμο της Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, τη Δημοκρατική Συμμαχία της πόλης μας και το Σύλλογο Πολιτιστική Αναγέννηση.
Υπενθυμίζουμε ότι γνωστοί και φίλοι λέμε το τελευταίο "αντίο" στον

Ετοιμαστείτε: Νέα μέτρα ως το Μάιο για εξεύρεση 25 δισ!

Κατάλογο με... επώδυνα μέτρα κόστους 22 δισ. ευρώ, έως το 2015, αλλά και με πολλές αβεβαιότητες κοινοποιεί στο κλιμάκιο της τρόικας το υπουργείο Οικονομικών, την ίδια ώρα που πυκνώνουν οι αντιδράσεις, μέσα και έξω από την κυβέρνηση.
Στις συναντήσεις που θα έχουν από σήμερα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών θα παραδώσουν στην τρόικα τους βασικούς άξονες του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Προγράμματος και τα συγκεκριμένα μέτρα, από τα οποία θα προέλθουν τα 22 δισ. ευρώ, έως το 2015.
Το ύψος των μέτρων είναι 19 δισ. ευρώ ή 8% του ΑΕΠ για την περίοδο 2012-2014 και 3 δισ. ευρώ, ή 1% του ΑΕΠ το έτος 2015. Αν συνυπολογιστούν και

Ο σύλλογος Πελοποννησίων στην Αρκαδία

Από τη δημοτική σύμβουλο Ευτυχία Παπαλουκά λάβαμε τις ακόλουθες σκέψεις και φωτογραφίες από την εκδρομή του Συλλόγου Πελοποννησίων στην Αρκαδία:

Το Σάββατο 2 Απριλίου 2011 ο Σύλλογος Πελοποννησίων Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας "Ο Γέρος του Μωριά" πραγματοποίησε εκδρομή στην Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβής στον Πάρνωνα, στο νομό Αρκαδίας.
Το πρώτο Μοναστήρι της Μαλεβής ήταν κτισμένο σε υψηλό μέρος του Μαλεβού, που σήμερα λέγεται Κανάλους, απομονωμένο μέσα σε απάτητα δάση. Κάποια χρονιά πέθαναν όλοι οι Μοναχοί που βρίσκονταν στο Μοναστήρι από το

Τροχαίο στη γέφυρα Βρυούλων- πυκνό μποτιλιάρισμα

Μεγάλες καθυστερήσεις θα συναντήσουν οι οδηγοί που κινούνται στο ρεύμα ανόδου της εθνικής οδού αλλά και όσοι επιχειρούν να βγουν από τη Φιλαδέλφεια προς το "ποτάμι", καθώς νωρίτερα σημειώθηκε τροχαίο λίγο μετά τη διασταύρωση με την Αχαρνών, στη Γέφυρα Βρυούλων, με αποτέλεσμα αυτή την ώρα η κίνηση να διεξάγεται με δυσκολία.
Με πολύ χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα από το ύψος

Η Moody's υποβάθμισε την πορτογαλική οικονομία

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Πορτογαλίας σε «Βaa1» από «Α3» προχώρησε σήμερα, Τρίτη ο οίκος Moody's, διατηρώντας την αξιολόγηση υπό αρνητική αναθεώρηση για περαιτέρω υποβάθμιση.
Σύμφωνα ανακοίνωση του οίκου Moody's, η υποβάθμιση οφείλεται στην αυξημένη αβεβαιότητα σε πολιτικό, δημοσιονομικό και οικονομικό επίπεδο, η οποία ενισχύει τον κίνδυνο η πορτογαλική κυβέρνηση να μην