Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Κόβουν την πίτα τους οι Κρήτες της πόλης

Ο Σύλλογος Κρητών Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Κυριακή, 30 Ιανουαρίου στις 12.30 το μεσημέρι στα γραφεία του Συλλόγου, στο δεύτερο Συγκρότημα των Εργατικών Κατοικιών. Να πάμε!

Το δημοσιεύω όπως ακριβώς το βρήκα στο mail μου

Δεν είναι δικό μου, το βρήκα στο mail μου, το βρήκα ενδιαφέρον, στοιχηματίζω ότι θα προκαλέσει ευρύ διάλογο, και έτσι... το δημοσιεύω χωρίς να κόψω ούτε ένα κόμα:

Όταν ήρθα στην Ισπανία (σοσιαλιστική και αυτή) πήγα στο Δημαρχείο να δηλωθώ (νόμος!)
για να πάρω άδεια παραμονής και άδεια εργασίας (και ας είμαι πολίτης χώρας της E.E).
Εκεί μου ζήτησαν:
1) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα από την οποία κατάγομαι (Ελλάδα).

2) Αντίγραφο ποινικού μητρώου από την χώρα από την οποία ήρθα στην Ισπανία (Γερμανία).
Τα δυο παραπάνω για να βεβαιωθούν ότι δεν πήγα "κυνηγημένος" στην Ισπανία να ζήσω.
Κατόπιν ήλεγξαν επιτόπου εάν έχω διεθνές ένταλμα σύλληψης από Europol η Ιντερπόλ.

3) Με έστειλαν στο ΙΚΑ της Καταλονίας όπου έπρεπε να κάνω εξετάσεις για Ηπατίτιδα, Σύφιλη, AIDS, φυματίωση και λοιπές κολλητικές αρρώστιες.

4) Έπρεπε να κάνω ένορκη δήλωση ότι εκείνη τη στιγμή δεν διώκομαι σε καμία χώρα για ποινικό αδίκημα και ούτε γίνεται αστυνομική / δικαστική ερευνά εις βάρος μου (και ας μην έχει γίνει ακόμη το δικαστήριο).
Εφόσον προσκόμισα όλα τα παραπάνω έπρεπε να

Η νομιμότητα είναι το κλειδί για ανάπτυξη της τοπικής αγοράς

Εμείς εδώ είμαστε σταθερά υπέρ της τοπικής αγοράς. Διαφημίζουμε καταστήματα, έχουμε πρώτοι εντάξει σομόν οικονομικές σελίδες στην εφημερίδα μας και γενκότερα κάνουμε ότι μπορούμε από τη μεριά μας ώστε οι τοπικές επιχειρήσεις να πάνε όσο καλύτερα γίνεται.

Από την άλλη μεριά, είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι. Δεν είναι δυνατό να

Σαν σήμερα

1785: Ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, από τους Ιδρυτές - Πατέρες του Αμερικανικού Έθνους, σε επιστολή προς την κόρη του, εκφράζει την αντίθεσή του για την επιλογή του αετού ως συμβόλου των Η.Π.Α. Ο ίδιος προτιμούσε τη γαλοπούλα.


1821: Αρχίζει η διάσκεψη της Βοστίτσας (Αίγιο). Ο Παπαφλέσας ανακοινώνει στους προκρίτους ότι η επανάσταση εναντίον των Οθωμανών έχει οριστεί για τις 25 Μαρτίου.


1825: Υπογράφεται στο Λονδίνο από τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης Ιωάννη Ορλάνδο και Ανδρέα Λουριώτη και τον Οίκο Ρικάρδο, το δεύτερο δάνειο της Ανεξαρτησίας, ύψους 2.000.000 λιρών Αγγλίας.


1848: Ο αμερικανός συγγραφέας Χένρι

Η Δημοκρατική Αριστερά Φιλ/Χαλ για την κατάληψη της Νομικής από μετανάστες

Η έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας δεν μπορεί να αντικαθίσταται ή και να υποκαθίσταται από επιλογές μεμονωμένων ομάδων ή προσώπων, όπως συνέβη στη Νομική Σχολή σήμερα από καταληψίες μετανάστες και στενόμυαλους «συμπαραστάτες» τους και χθες στον Άγιο Παντελεήμονα από αυτόκλητους ακροδεξιούς «σωτήρες». 17

Η εγκατάσταση των μεταναστών στο κτίριο της Νομικής Σχολής είναι μια εντελώς αδιέξοδη και ανώφελη ενέργεια, η οποία το μόνο που καταφέρνει είναι να εγείρει

Μπόβος και Χωρινός στην προεδρία των δυο επιτροπών του Δήμου

Ο Χαράλαμπος Μπόβος αναλαμβάνει την προεδρία της Οικονομικής Επιτροπής, ενώ ο Ζαχαρίας Χωρινός στην προεδρία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Τη σχετική απόφαση έλαβε