Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Κι άλλη κατάρρευση στο Χρηματιστήριο

«Βουτιά» 3,7% σημειώνει ο γενικός δείκτης τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο οποίος έχει βυθιστεί στις 905,87 μονάδες. κινδυνεύοντας να πέσει κάτω από τις 900 μονάδες
Χρηματιστηριακοί αναλυτές αποδίδουν το νέο κύμα ρευστοποιήσεων στις ανησυχίες για την ικανότητα της κυβέρνησης να πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους.
«Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα. Δεν έχουμε νέα τα οποία να δείχνουν ότι
μπορούν να στηρίξουν την οικονομία μας», δήλωσε στο Reuters ο Τάκης Ζαμάνης, trader στην Beta Χρηματιστηριακή. Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της S&P για χρεοκοπία μέχρι το τέλος του έτους, αλλά και το «κλίμα» που καλλιεργείται στο εξωτερικό για πιθανή πτώχευση  της Ελλάδος (δηλώσεις Pimco – Ισινγκ), έρχονται οι ανακοινώσεις εκπροσώπων διαφόρων χωρών που δείχνουν ότι το σχέδιο διάσωσης καθίσταται όλο και πιο δύσκολο να εφαρμοστεί.
Οι τιμές 116 μετοχών καταγράφουν απώλειες, μόνο 23 σημειώνουν άνοδο, ενώ 34 παραμένουν σταθερές.
Η μετοχή της Εθνική χάνει 5,35%, στα 3,35 ευρώ. Πάνω από 6% οι ρευστοποιήσεις σε ΒΙΟΧΑΛΚΟ και Τράπεζα Πειραιώς.
Πάνω από 5%  οι απώλειες σε MIG – Eurobank, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.
Παράλληλα, το spread του 10ετούς ομολόγου εκτοξεύεται πάνω από τις 1.500 μονάδες βάσης, παραπέμποντας σε επιτόκιο δανεισμού πάνω από 18% για την ελληνική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου