Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Υποχρεωτική παραίτηση Χωρινού από τη θέση του αντιδημάρχου

Μετά από αφόρητες πιέσεις μιας εβδομάδος, ο μέχρι σήμερα αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Ζαχαρίας Χωρινός υπέβαλε πριν λίγη ώρα την παραίτησή του, "πληρώνοντας" τους χειρισμούς του στο ζήτημα της λαϊκής αγοράς. Την παραίτηση, σύμφωνα με πληροφορίες μας, είχε απαιτήσει η ίδια η δήμαρχος κι απλώς τις τελευταίες ώρες γινόταν μια διαβούλευση για τον
τρόπο και την ακριβή ώρα της παραίτησης.

Η εξέλιξη αυτή, όπως γράφαμε νωρίτερα σήμερα, απεικονίζει μια σειρά βιαστικών επιλογών που ελήφθησαν στις αρχές του χρόνου και ουσιαστικά αξιοποίησαν μια φυσιολογική περίοδο προσαρμογής που είχε ανάγκη η δήμαρχος Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη. Οι πιεστικές προσπάθειες για μετακίνηση της λαϊκής αγοράς αλλά και για βιαστική μείωση των δημοτικών τελών ήταν εμπνεύσεως του Παντελή Γρετζελιά, αλλά ο τρόπος που υλοποιήθηκαν -και οι δυο αυτές επιλογές- είναι ξεκάθαρο ότι έβλαψε, δεν ωφέλησε τη δήμαρχο και την πλειοψηφία γενικότερα.

Αν σε αυτά προσθέσουμε την άκαρπη -πάλι λόγω των επιλογών του κ. Γρετζελιά- διαδικασία επιλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη, το ερώτημα για τους πραγματικούς στόχους του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου επανέρχεται πιο έντονο από κάθε άλλη φορά.

Εμείς απλώς υπενθυμίζουμε -και θα το κάνουμε πολλές φορές στο μέλλον- ότι η παρουσία της Έφης Γαϊτανά- Αποστολάκη στη θέση της επικεφαλής της Νέας Προοπτικής ήταν αποκλειστικής εμπνεύσεως και ευθύνης του Π. Γρετζελιά...

34 σχόλια:

  1. Με τη διαφορά όμως ότι ψηφίστηκε από ολόκληρο το συνδυασμό. Επομένως ολόκληρος ο συνδυασμός πρέπει να στηρίξει τη Δήμαρχο έναντι οποιουδήποτε προσπαθεί να υποβαθνίσει το έργο της και να βλάψει πρώτα την πόλη και έπειτα την ίδια και το συνδυασμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kirie seitanidi,ti sxolio einai auto?

    h dimarxos den itan epilogi tou grentzelia alla oloklirou tou sindiasmou,pou omofwna tin stirikse kai tin stirizei!
    episis,einai dimarxos epeidi tin psifisan me dinamiki pliopsifia oloi i sindimotes mas!

    den einai loipon kanenos epilogi...

    einai eklegmeni kai apo tin parataksi tis kai apo tous polites!tin PSIFISAN!
    ara,kalo tha itan na papsete na asxoleiste me ton kirio grentzelia.
    emas mas endiaferei ti mporei na prosferei stin poli mas kai apo oti fainetai exei diathesi,pigmi kai thelisi na dioikisei..,
    se antithesi me kati krauges apognwsis apo allous,pou propagandizan eidiseis kai plirofories dithen paraitisis tis meta ton deutero giro twn eklogwn...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολύ νωρίς δεν αρχίσατε τις παραιτήσεις βρε παιδιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @1.22 αν επιμένετε ότι ο κ. Γρετζελιάς δεν είναι ο κύριος και αποκλειστικός εμπνευστής, άρα και υπεύθυνος, της λύσης Γαϊτανά αμέσως μετά το θάνατο του
    Αποστολάκη, δυο τινά συμβαίνουν αγαπητέ: ή δεν ήσασταν στην πόλη τον περασμένο Νοέμβριο, ή το γράψατε για να ευθυμήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βαθιά νυχτωμένοι είστε, φίλοι μου. Ο ψυχολογικός εκβιασμός "ΓΑΪΤΑΝΑ Ή ΕΓΩ" που σκαρφίστηκε ο Γρετζελιάς αμέσως μετά το θάνατο του Αποστολάκη, και την οποία δείχνει να συμμερίζεται ο Διαμαντής, είναι η μόνη θέση που απεικονίζει την πραγματικότητα.
    Με μισή καρδιά οι χαλκηδονιώτες έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για να τοποθετηθεί η Έφη επικεφαλής, αλλά η κίνηση του Παντελή ήταν καλά σχεδιασμένη και ΕΝ ΘΕΡΜΏ (διά βοής παρακαλώ) επικράτησε. Η Νέα Προοπτική Χαλκηδόνας είχε αρκετά και καταξιωμένα στελέχη που θα μπορούσαν να διαδεχθούν τον Αποστολάκη, αλλά ο πρώην Δήμαρχος Φιλαδέλφειας δεν θα είχε, όπως είναι κατανοητό, τη δυνατότητα να τους ελέγξει τόσο εύκολα... Για να μην αναφερθώ στην επιφυλακτικότητα που κυριαρχούσε στο φιλαδελφειώτικο κομμάτι του συνδυασμού για το αντίστοιχο χαλκηδονιώτικο, που το έβλεπαν ως εισβολέα στα δικά τους (κάθε άλλο παρά νοικοκυρεμένα) χωράφια.
    Τώρα λοιπόν που ο κύριος Γρετζελιάς συναντά μπροστά του μια ξεροκέφαλη μεν αλλά αντιδρούσα στο δεσποτισμό του Γαϊτανά, αποφασίζει, σαν καλός παραγωγός σεναρίων που είναι, να της κάνει τη ζωή δύσκολη, μπας και λυγίσει από τη συσσωρευμένη πίεση και παραιτηθεί.
    Η ξεκάθαρη και απαστράπτουσα θέση που έπρεπε να είχε ακολουθηθεί είναι μία και μόνον και περιλαμβάνει:
    α) Η Έφη Γαϊτανά να παραμείνει στο σπίτι της και την εργασία της και σύσσωμη η πόλη να της συμπαρασταθεί ηθικά,
    β) Με ενδοπαραταξιακή εκλογική διαδικασία να εκλεγεί ο νέος επικεφαλής και να στηριχθεί χωρίς ενδοιασμούς και επιφυλάξεις από όλους (αν ήθελε ο κ.Γρετζελιάς ας έθετε και τον εαυτό του στη διάθεση της παράταξης-όχι όπως τώρα που υπαγορεύει παντού τι θα γίνει ως άλλος δήμαρχος).
    Και φυσικά ο ανώνυμος 1.22 δεν έχει δίκιο όταν λέει ότι η παράταξη ψήφισε. ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ! ΣΥΓΚΑΤΑΝΕΥΣΕ ΣΤΙΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΥ-ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ-ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ κυρίου Γρετζελιά. ΟΚ;
    Νέα καυτά επεισόδια σύντομα στους δέκτες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΈΝΑΣ ΚΑΠΑΡΝΤΙΝΆΣ ΛΙΓΌΤΕΡΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kala,egw den sas eirwneutika oso ki an den simfwnw me auto pou grapsate...
    ki egw mporw na pw otidipote analogo gia esas,alla den einai eugenes kai prepon.

    telospantwn,epeidi sas simpathw,den to sinexizw,
    apla sas epanalamvanw oti i kiria dimarxos einai sti thesi tis epeidi psifistike,xwris kamia eksairesi apo oli tin parataksi tis kai apo to sinolo twn sindimotwn mas!
    den apotelei proswpiki epilogi enos atomou.
    an einai dinaton!
    simasia den exei poios tin proteine alla poioi tin psifisan kai poioi tin stiriksan.
    stin politiki auto exei simasia kirie seitanidi!

    kai o papandreou protathike apo ton simiti alla meta psifistike apo to olon pasok alla kai apo tin pleiopsifia tou laou...o simitis ftaiei diladi?
    kai apeira alla paradeigmata iparxoun stin politiki.

    auti einai i diki mou logiki kai sas kalw na tin sevasteite kai oxi na tin eirwneuosaste epeidi diafwneite,kata tin gnwmi mou esfalmena.

    kai gia to sigkekrimeno simvan,i apopsi mou einai oti se mia polusillektiki,poluxrwmi kai polukommatiki parataksi einai logiko na iparxoun trives!
    gegonos einai omws,oti i sigkekrimeni parataksi einai polu xrisimoteri kai simpathesteri apo deksies kai paliokommatikes tipou tompouloglou kai apo analafres kai sosialistikes tipou kontou.
    i dimarxos deixnei oti auti einai i kiriarxos tou paixnidiou kai auti apofasizei!kanenas allos!
    allwste to idio akrivws provlima eixe kai tha eixe kai o giwrgos apostolakis,
    omws i dimarxos,me to epiteleio tis deixnei ksekathara poios kanei koumanto!
    (kai an kapoios diafwnei mazi sas den xreiazetai na ton pernete apo ta moutra.ti gnwmi mou eipa.den ekrina esas san atomo alla mia polu sigkekrimeni diatipwsi kai skepsi sas.oute sas prosvalla.allwste simfwnw me ta perissotera apo osa grafete)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @5.24
    Ούτε εγώ σας ειρωνεύτηκα, απλά είπα ότι οι πάντες (ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ) γνωρίζουν ότι ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕ στη Νέα Προοπτική. Προτάθηκε η κυρία Γαϊτανά- Αποστολάκη από τον κ. Γρετζελιά και απλά τέθηκε επικεφαλής δια βοής. Φυσικά όλοι την δέχτηκαν, αλλά έχει ιδιαίτερη σημασία κατά τη γνώμη μου ότι ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΣΥΓΚΥΡΙΩΝ ΤΗΝ ΕΠΕΒΑΛΕ, τώρα να της βάζει πεπονόφλουδες (το λέω κομψά...)
    Επίσης κάνετε λάθος όταν λέτε "den apotelei proswpiki epilogi enos atomou". Ασφαλώς και αποτελεί, του κυρίου Γρετζελιά, και σε αυτή την επιλογή συμφώνησαν οι υπόλοιποι της Νέας Προοπτικής. Αυτή είναι η πραγματική καταγραφή των γεγονότων.

    Και για να καταλήξουμε. Ο κ. Γρετζελιάς που την πρότεινε και λόγω συγκυριών την επέβαλε, είναι ο τελευταίος που δικαιούται σήμερα να την αμφισβητεί. ΔΙΟΤΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ.

    Θέλω να πω και κάτι γενικότερο με αφορμή το ότι αισθανθήκατε προσβεβλημένος. Εγώ λέω μια γνώμη, εσείς μιαν άλλη. Εσείς έχετε το πλεονέκτημα να ξέρετε ποιος διατυπώνει τη γνώμη μου διαβάζετε εδώ, εγώ όχι. Συνεπώς επειδή ΔΕΝ γνωρίζω ποιος είστε, ΔΕΝ σας ειρωνεύομαι. Αυτό είναι ξεκάθαρο και ισχύει για όλους όσοι επιλέγουν να γράψουν ανώνυμα τη γνώμη τους. Αλλά η θέση σας ότι ο κ. Γρετζελιάς δεν ευθύνεται για την επιλογή της σημερινής Δημάρχου είναι εντελώς έξω από τα πράγματα. Τη θέση σας σχολιάζω, όχι εσάς (που ΔΕΝ ξέρω ποιος είστε). Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Έχω κι εγώ τις ελευθερίες μου, καθώς συνομιλώ με αγνώστους. Ήταν και είναι επιλογή μου κι αυτό το blog θα συνεχίσει να δημοσιεύει κάθε άποψη που δεν αντίκειται στους νόμους, χωρίς να ζητεί το όνομα του γράφοντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΧΑΛΚΗΔΟΝΙΩΤΗ ΧΑΛΑΡΩΣΕ!
    ΣΕ ΕΠΙΑΣΕ ΚΑΨΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ!

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ?
    ΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΔΗΜΑΡΧΟ Ο ΚΟΝΤΟΣ,Ο ΠΑΠΑΜΙΚΡΟΥΛΗΣ,Ο ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΣΕ 5 ΜΗΝΕΣ?ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ!

    ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ!
    Ο ΛΑΟΣ ΨΗΦΗΣΕ ΜΑΓΚΕΣ!ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΙ!

    ΛΥΣΑΞΑΤΕ ΝΑ ΤΗΣ ΡΟΚΑΝΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΡΕ!
    ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ!ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ!ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΑΤΕ ΑΥΤΗ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ!

    ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΣΤΗΝ ΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΑΘΑΡΣΙΑ.
    ΣΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΡΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. (entaksei kirie seitanidi!
    kanena provlima!vevaiws exete dikio)

    sto thema mas omws:
    ma ginane dimotikes ekloges kai tin psifise o laos!oloi oi dimotes!eipan gia trisimisi xronia efi gaitana apostolaki!
    telos!
    poios grentzelias kai poia nea prooptiki?
    ta idia de legane kai gia ton apostolaki?
    o tompouloglou prwtos stis dimoskopiseis,o kontos prwtos sti filadelfeia,o apostolakis o gimnastis-o aniparktos kai ena swro blakeies apo to kathena pikrameno...
    den ta thimaste?

    simasia exei na stiriksoume enan anthrwpo neo,aftharto,simpathi kai euprepi opws i kiria dimarxos.

    grentzeliades kai xarides kai staurakides pantou kai panta tha iparxoun.se autous tha dwsoume simasia?OXI!

    tha dwsoume simasia stin dimarxo pou deixnei oti xari stin mnimi tou antra tis kai xari sto proswpiko tis peisma kai xarisma thelei na dioikisei aksioprepws tin nea mas poli!
    na afisei pisw tis kathe varidi kai kareklokentauro!
    auto tha ginei siga siga kai mono an tin stiriksoume ki emeis!
    me ton tropo pou parousiazetai to thema perissotero provlima dimiourgeitai se autin para ston xwrino kai ton grentzelia pou opws lete einai oi ipeuthinoi...
    katalavate ti ennow?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. H Dimarxos pire fora kai kata lathos edioxe enan diko tis. O Horinos eixe psifisei tin protasi tis gia symbarastati kai oxi tin protasi Gretzalia.
    -Dipla loipon xameni i Dimarxos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @anwnime 5:39 an thimamai kala i kiria gaitana den einai auti pou zitise apo to dimotiko simboulio na parei apofasi gia daneio 4.800.000 eurw i me apata i mnimi mou? ara poioi einai autoi pou xrewnoun se 5 mines? kai kati akoma...
    gia na dioikeis prepei na apofasizeis kiolas ki apo oti fainetai apo apofasiseis mono gia tin marmita pirame grigora - grigora auti tin fora..
    Υ.Γ. ΕΙΝΑΙ "Ο ΛΑΟΣ ΨΗΦ-Ι-ΣΕ" έτσι για να μπορούμε να διακρίνουμε καλύτερα την επόμενη φορά τι θές να μας πείς! Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΝΩΝΥΜΟ 5.39:
    Εγώ τουμπεκί δεν κάνω φίλε. Ούτε θα ξανασχοληθώ σε 3 χρόνια επειδή τό'πες εσύ.
    Το αν είναι δυναμική κλπ. γυναίκα πρέπει να το αποδείξει και με άλλους τρόπους. Για το "δίκαια" και "ταπεινά" έχω μια μικρή επιφύλαξη, επειδή είναι πολύ νωρίς ακόμη. Δείχνει να θέλει να κάνει, αλλά μένει στις προθέσεις δυστυχώς.
    Και δεν σημαίνει ότι είμαστε με το Χάρη ή το Σταύρο. Καθόλου.
    Κάνε, επίσης, αν θες μια βόλτα στη Χαλκηδόνα, να δεις τι λέει ο κόσμος για τη δήμαρχο: Χωλαίνει επικοινωνιακά και αυτό είναι που δεν αρέσει. Το να κλείνεσαι σε γραφεία μόνο δεν βγάζει κάπου... Άσε που στα χοντρά φάουλ της ήταν η απουσία της από το μνημόσυνο του αείμνηστου συζύγου της την Κυριακή. Ασχέτως κόστους ή κινδύνων, έπρεπε να πάει.
    Και να ξέρεις ότι η καλοπροαίρετη κριτική στο πρόσωπό της από το internet μπορεί και να την θωρακίζει- και να της πριονίζουν άλλοι την καρέκλα, που θέλουν να λέγονται σύμβουλοί της, αλλά στην πράξη είναι μηδενικά λόγω απειρίας και έλλειψης γνώσης του αντικειμένου της διοίκησης ενός δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 11:58 ΝΙΚΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΠΕΣ ΚΙ ΑΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έμαθα ότι υπάρχει μια καταγγελία για τον Γρετζελιά ότι επί Δημαρχίας του επεκτάθηκε παράνομα ο Κένταυρος χωρίς να γίνει τίποτα. Υπάρχει τέτοιο θέμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. - Η κ. Δημαρχος θα κρινεται απο τα εργα της οχι απο τις καρατομισεις.

    - Η ουσια ειναι οτι απετυχε παταγωδως στην μεταφορα της λαϊκης και για να σωθει εφαγε εναν αντιδημαρχο.

    - Αληθεια οι σκουπες που χαθηκαν απο τη Ν. Φιλαδελφεια. κ. Κουτσακη για προσεξτε καλά διοτι εμεις στη Φιλαδελφεια πληρωνπυμε τις σκουπες και απαιτουμε να καθαριζουν την Φιλαδελφεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @8.00πμ
    Αγαπητέ με το "έμαθα" δεν γίνεται δουλειά. Αλίμονο αν αρχίσουμε εδώ να κυνηγάμε τις φήμες. Ό,τι υπάρχει, φέρε στοιχεία να το μπουμπουνίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ...ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ...
    enan anthrwpo neo,aftharto,simpathi kai euprepi...

    ΚΡΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ, ΔΕ ΒΛΑΠΤΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ξέρω κι άλλα... αλλά μη βιάζεστε...11 Μαΐου 2011 στις 11:11 π.μ.

    Αυτό με τον Κένταυρο και την "ιδιαίτερη" σχέση του ιδιοκτήτη Ρηγόπουλου με τον Γρετζελιά, δεν είναι καινούργιο. Λίγο-πολύ όλοι το γνωρίζουν.

    Μια απόδειξη για την "ιδιαίτερη" σχέση των δυό τους, είναι το θέμα που θα έρθει στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο και αφορά ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ για τα Καταστήματα ιδιοκτησίας Ρηγόπουλου.
    Δηλαδή για τον Κένταυρο, το Ηρώδειο και το Τσιπουράδικο.

    Είδατε πόσο καλά φροντίζει ο Γρετζελιάς τους κολλητούς (και χρηματοδότες) του...

    Εδώ να σας θυμίσω για την προεκλογική συγκέντρωση "ΧΟΡΗΓΙΑ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ" που έκανε ο Γρετζελιάς στον Κένταυρο... (αυτή που έγινε αφορμή να τσακωθούν με τον Μακαρίτη) !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. εγω γελαω πολυ με το δικαια και ταπεινα ....η αληθεια πεθανε... θαβε.. και σωπα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @11.11
    Δώδεκα χρόνια δήμαρχος ήταν, δεν μου φαίνεται παράξενο να έχει σχέσεις με καταστηματάρχες της περιοχής. Ακόμα και να έχει με κάποιους πιο στενές από ό,τι με κάποιους άλλους. Κι αν ένας καταστηματάρης διέθεσε το χώρο του για μια προεκλογική συγκέντρωση, ούτε αυτό μου φαίνεται κατακριτέο. Τώρα για τη μείωση, να τη δούμε και... εδώ είμαστε να τα πούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συνοπτικά η κατάσταση είχε ως εξής: Ο «Κένταυρος», όπως και άλλα περιουσιακά στοιχεία (ακίνητα) του Δήμου (κυλικείο κοιμητηρίου, κινηματογράφος «Άλσος», «Τσιπουράδικο» κλπ) παραχωρήθηκαν για εκμετάλλευση στην μακαρίτισσα Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Ν. Φιλαδελφείας (ΔΕΑΝΦ) επί δημαρχίας του κ. Π. Γρετζελιά με τη σύμφωνη γνώμη ΟΛΟΥ του τότε Δ. Σ. του Δήμου μας, του κ. Σ. Κόντου συμπεριλαμβανομένου, πλην της λευκής ψήφου του κ. Γ. Γεωργούτη. Η ΔΕΑΝΦ εκμίσθωνε τα παραπάνω ακίνητα κατόπιν δημοπρασίας (πλειοδοσία) σε διάφορους μισθωτές. Οι μισθωτές είχαν δικαίωμα να κάνουν τροποποιήσεις, επεκτάσεις κλπ στα ακίνητα αυτά με την έγκριση του Δήμου, πράγμα το οποίο δεν γνωρίζω αν έγινε ποτέ. Ο δήμος δεν ασχολήθηκε με τον έλεγχο της νομιμότητας των τροποποιήσεων ή επεκτάσεων, οι οποίες ναι μεν γίνονταν με δαπάνη και ευθύνη των μισθωτών, αλλά μετά τη λήξη της μίσθωσης περιέρχονταν μέσω της ΔΕΑΝΦ στην κυριότητα του Δήμου. Σε κάθε επόμενη δημοπράτηση τα ακίνητα δημοπρατούνταν μεν ονομαστικά με τα «νόμιμα» στοιχεία τους, στην πραγματικότητα όμως περιλαμβάνονταν σε αυτά και όσες τυχόν τροποποιήσεις, επεκτάσεις κλπ είχαν γίνει στο μεταξύ από τους προηγούμενους μισθωτές, ανεβάζοντας έτσι το τίμημα που εισέπραττε η ΔΕΑΝΦ, δηλαδή ο Δήμος. Για παράδειγμα, το μηνιαίο μίσθωμα του κυλικείου του κοιμητηρίου όταν έληξε το συμφωνητικό μίσθωσης ήταν περίπου 11.500 ΕΥΡΩ και κατακυρώθηκε επί Αδαμόπουλου στον πλειοδότη της δημοπρασίας για περίπου 20.000 ΕΥΡΩ. Υπάρχουν λοιπόν πολλά στοιχεία που πρέπει να έχει κανείς κατά νουν όταν ασχολείται με το όλο θέμα που μπορεί να έχει διάφορες «προσεγγίσεις».
    Λόγω μεγέθους του κειμένου συνέχεια στο επόμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συνέχεια από το προηγούμενο.
    Ωστόσο υπάρχουν και κάποια κρίσιμα ερωτήματα:
    Α. Το μισθωτήριο του «Τσιπουράδικου» έληξε στην αρχή της θητείας του δημάρχου κ. Σ. Κόντου αλλά με απόφαση του Δ.Σ. δόθηκε παράταση της μίσθωσης, πράγμα που απαγορεύεται ρητά από το μισθωτήριο. Η παράταση εξέπνευσε προ πολλού. Γιατί άραγε ο κ. Σ. Κόντος δεν δημοπράτησε το «Τσιπουράδικο»; Τι λέει για αυτό η Νομική Υπηρεσία του Δήμου;
    Β. Γιατί άραγε η «αντιπολίτευση» (Δημοκρατική Αλλαγή και Φιλαδελφική Συνεργασία) μετά την εκπνοή της παράτασης δεν ζήτησε από την δημοτική αρχή του κ. Σ. Κόντου να δημοπρατήσει το μίσθωμα του «Τσιπουράδικου» ως όφειλε;
    Έχουν κάτι να μας πούν γι αυτό τα μέλη τους;
    Γ. Για να μειωθεί το μίσθωμα του «Τσιπουράδικου» (που δεν αναπροσαρμόστηκε αφού δεν επαναδημοπρατήθηκε όταν έπρεπε) δεν θα πρέπει να υπάρχει σχετική εισήγηση από την Νομική Υπηρεσία του Δήμου; Υπάρχει; Τι γράφει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν μπορεί να γίνει μείωση, δεν υπάρχουν χρήματα. Έγινε ήδη μείωση δημοτικών τελών η οποία, όπως και αν τη δει κάποιος, μειώνει τα πραγματικά έσοδα του δήμου. Αύξηση πρέπει να γίνει ή το πολύ πάγωμα σε επιχειρήσεις που είναι σε πολύ πλεονεκτικές θέσεις και έχουν την αποκλειστικότητα χρήσης ενός χώρου. Και αν δεν μπορούν οι μισθωτές δεν πειράζει, θα έρθουν άλλοι, σίγουρες δουλειές είναι αυτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. O Γρετζελιάς έβαλε τα χεράκια του και έβγαλε τα ματάκια του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Όπως είπα... Ξέρω κι άλλα... Μήπως βιάζεστε???11 Μαΐου 2011 στις 9:33 μ.μ.

    Πρώτα πρώτα, κύριε Σεϊτανίδη, είπατε:
    "αν ένας καταστηματάρχης διέθεσε το χώρο του για μια προεκλογική συγκέντρωση, ούτε αυτό μου φαίνεται κατακριτέο"

    Μήπως να το ξανασκεφθείτε λίγο...
    γιατί εγώ μίλησα για ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ Χώρου (και προσφερομένων ειδών), δηλαδή για ΧΟΡΗΓΙΑ, κατ'απαίτηση βέβαια του Γρετζελιά.

    Είναι λοιπόν ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟ ή Όχι;

    ----------

    Και επειδή "ξέρω κι άλλα", συνεχίζω...

    Δεν φτάνει που ο Ρηγόπουλος (σαν αντάλλαγμα για την αφοσίωσή του στον Γρέτζυ) ζητάει ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ, για ΟΛΑ τα καταστήματά του (3)...,
    Επιπλέον θέλει (γιατί έτσι του έχει τάξει) ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ (από το 2010) για τις Μειώσεις.

    Πώς σας φαίνετε; Ουάουου έτσι;

    Και δεν τελείωσα ακόμα...

    Ακούστε το καλύτερο...

    ΠΑΡΑΤΑΣΗ-ΕΠΕΚΤΑΣΗ της ΜΙΣΘΩΣΗΣ, μέχρι τη Λήξη της Δημοτικής Περιόδου (δηλαδή για ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ)!!

    Και επειδή δεν έχω μάθει να μασάω τα λόγια μου...
    Αν όλα αυτά δεν είναι ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ, τότε τι είναι;;;

    ΥΓ-1: Κάτι μου λέει πως ο Γρετζελιάς ξέροντας ότι δεν έχει μέλλον στην πόλη, προσπαθεί θα αποκομίσει ότι περισσότερο μπορεί, Τώρα!

    ΥΓ-2: κα Δήμαρχε έχω την εντύπωση ότι "θα σας μπλέξουνε..." και δεν θα ξέρετε και το γιατί... ΠΡΟΣΟΧΗ, λοιπόν...

    ΥΓ-3: Να δω τι θα κάνει η αντιπολίτευση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ξέρω κι άλλα, ακούστε. Λέτε πράγματα εντελώς αναπόδεικτα. Το δωρεάν δεν το ξέρετε και σε κάθε περίπτωση δεν μπορείτε να το αποδείξετε. Κι αν ακόμα ο κ. Γρετζελιάς δεν το συμπεριέλαβε στα έξοδά του, μπορεί κανείς κάλλιστα να θεωρήσει συγκέντρωση μιας παρέας σε ένα κατάστημα όπου ένας υποψήφιος είπε πέντε λόγια. Αυτά τα γράφω γιατί είναι νόμιμα -αφήνω στην άκρη το ηθικά- και γιατί μπορεί ο καθένας να σας προσέχει επαγγελματική λάσπη. Ο καθένας μπορεί να υποθέσει ότι είστε επνας ανταγωνιστής του συγκεκριμένου επιχειρηματία που θέλετε να του δημιουργήσετε πρόβλημα. Συνεπώς αντιλαμβάνεστε ότι τα περί μείωσης ενοικίου κλπ είναι απορριπτέα. Εδώ γράφουμε ανώνυμα αλλά δεν προγράφουμε κανέναν. Ο Σύλλας το έκανε στη Ρώμη και τα αποτελέσματα ήταν ολέθρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Προσάψουμε, όχι προσέχουμε. Έχει και το @@@@μηχάνημα άποψη τι θέλω να γράψω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Έλα ρε φίλε τι λες τώρα χορηγία έκανε και η siemens στον Μαντέλη. Έγκλημα είναι? Κι έπειτα την εκδήλωση δεν την έκανε μόνος του ήταν και ο Μπόβος συμμέτοχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ στο BLOG έβγαλε λαυράκι.

    -Αν ο κ. Γρετζελιας έλαβε χορηγία προεκλογική από τον ΚΕΝΤΑΥΡΟ και δεν την δήλωσε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ τότε εκπίπτει του αξιώματος του, δηλαδή παύεται από Δημοτικός Σύμβουλος.

    Κυρία Δήμαρχος εμπρός πεδίο δόξης λαμπρό.

    ΥΓ: Εκτός αν έχει σχετικό τιμολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Προς στενό μαρκάρισμα :

    Όταν κάποιος ήταν επί 12 χρόνια δήμαρχος και δεν έχει καταδικαστεί για τίποτα με τόσα έργα και προμήθειες, λες να την πατήσει τόσο εύκολα;

    Βέβαια μεγαλώνει ο άνθρωπος και όσο μεγαλώνει γίνεται παιδί (μην πω τίποτα χειρότερο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Στερνή μου γνώση...15 Μαΐου 2011 στις 2:46 μ.μ.

    Τελικά... για να μην καρφωθούν -αφού μέσα από την ΑΛΗΘΕΙΑ ξεμπροστιάθηκαν- απέσυραν το θέμα για τις Μειώσεις Μισθωμάτων Κένταυρου, κλπ!

    Νομίζουν ότι θα το αποφύγουν;
    Δεν θα αρχίσει ο Ρηγόπουλος να το απαιτεί;
    Τι θα κάνει τότε ο Γρετζελιάς;

    Πάντως η Δημαρχίνα, αν αυτή διέταξε να αποσυρθεί το θέμα, δείχνει πυγμή και προσπαθεί να απαλλαγεί από καρκινώματα του παρελθόντος (Γρετζελιάς...).
    Εύχομαι να τα καταφέρει... διαφορετικά, αν της επιβληθούν, βλέπω να πηγαίνει για Παράβαση καθήκοντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ζημια στα οικονομικά εχει γινει και απο την διαγραφη πολλων κλησεων που ειχε δωσει η Δημοτικη Αστυνομια σε παραβατες.

    Το παραδειγμα των επισπτώσεων σε Περιφεριαρχη της βορείου Ελλαδας μας χαμογελα απο μακρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Γράψε-Σβήσε... σε δουλειά να βρισκόμαστε...16 Μαΐου 2011 στις 12:59 μ.μ.

    Κάτι άκουσα και γω γι'αυτό.

    Κάτι για 130 κλήσεις που σβήστηκαν...
    με υπογραφή της Δημάρχου...
    μετά από γνωμάτευση της επιτροπής ενστάσεων...

    Από αυτούς δηλαδή που έγραψαν τους παραβάτες...

    Αυτό, δεν το καταλαβαίνω...

    Παράβαση καθήκοντος, όμως, μου μυρίζει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή