Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή Καβακόπουλου στο Δήμαρχο της Αθήνας

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΣ ΚΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΜΙΝΗ
Κύριε Δήμαρχε
Μετά τις καταστροφές ιστορικών μνημείων της Αθήνας και την ανικανότητα της πολιτείας να τα διαφυλάξει, παρακαλώ επειγόντως - άμεσα, να οργανώσετε  Σώμα Εθελοντών Προστασίας Ιστορικών Μνημείων της Αθήνας. Είναι πολλοί που επιθυμούν οργανωμένα και συγκροτημένα να προστατεύσουν το ιστορικό
παρελθόν μας.
Όπως υπάρχουν οι εθελοντές πυροσβέστες, στο εξής θα πρέπει να υπάρχουν και οι Εθελοντές  Προστασίας Ιστορικών Μνημείων.
Είμαι στη διάθεσή σας να βοηθήσω εθελοντικά με κάθε τρόπο στην οργάνωση του σώματος αυτού.
Παρακαλώ άμεσα, τώρα, οργανώστε αυτό το σώμα, πρέπει να διαφυλάξουμε το είναι μας.

Μέσα στο φόβο και στες υποψίες,
με ταραγμένο νου και τρομαγμένα μάτια,
λυώνουμε και σχεδιάζουμε το πως να κάμουμε
για να αποφύγουμε τον βέβαιο
τον κίνδυνο που έτσι φρικτά μας απειλεί.
(Απόσπασμα απο το "Τελειωμένα" του Κ. Καβάφη)
 
Σπύρος Καβακόπουλος
 
Διαδώστε το μήνυμα, ώστε κάθε πόλη της χώρας να οργανώσει Σώμα Εθελοντών Προστασίας Ιστορικών Μνημείων. Τώρα πια κι αυτό, θα είναι αναγκαίο.
 

87 σχόλια:

  1. Aυτός θα μας τρελάνει! Kαταλαβαίνει τι λέει;
    Προτείνει να κάνουμε πολιτοφυλακή ιστορικών μνημείων!!! Τελικά φαίνεται δεν χρειάζεται πολύ για να σου στρίψει...
    Πολίτες χωρίς ιδιότητα, νομιμότητα, αρμοδιότητα, προσόντα, θα... φυλάνε τα ιστορικά μνημεία από ποιους;! Και θα συγκρούονται λογικά ή θα καίγονται ας πούμε εθελοντικά, για να υπερασπιστούν το μνημείο! Μνημείο ανοησίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλαράκο αδυνατείς να αντιληφθείς το σημείο που φθάσαμε. Καίγονται ιστορικά μας μνημεία και η πολιτεία αδυνατεί να τα φυλάξει, καταλαβαίνεις τι συμβαίνει; Τι πρέπει να κάνουμε να καθίσουμε στα αυγά μας όπως αυτό που προτείνεις εσύ; Εγώ τουλάχιστον θα συμμετείχα σ' ένα τέτοιο σώμα και μάλιστα θα χτυπιόμουνα με τον οποιοδήποτε που θέλει αυτού του είδους την καταστροφή. Βγάλε τις κομματικές παρωπίδες.

      Διαγραφή
    2. Eσύ έτσι κι αλλιώς είσαι το ίδιο σώμα... αλλά αν δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό που γράφεις "...μάλιστα θα χτυπιόμουνα με τον οποιοδήποτε..." τότε απαλλάσσεσαι...
      Αν νομίζεις ότι μπορεί κάποιοι ή ομάδα ανθρώπων να οργανώνονται σε σώμα(!) και να χτυπιούνται με άλλους πολίτες κατά την κρίση τους υποκαθιστώντας τα όργανα της πολιτείας που βαρύνονται με αυτά τα καθήκοντα, τότε δεν έχεις ιδέα τι θα πει δημοκρατία, πολιτική ομαλότητα, διάκριση εξουσιών, συνταγματική νομιμότητα και η σκέψη σου κινείται σαφώς εκτός αυτών των πλαισίων!
      Είναι προφανές ότι η προσπάθεια να είναι κανείς συνεχώς στην επικαιρότητα, εύκολα μπορεί να τον οδηγήσει σε άλλες ατραπούς ή ακόμη κι αυτή την γελοιοποίηση… Κρίμα γιατί ακόμη κι αν οι προθέσεις είναι καλές η υπερβολή οδηγεί στην απαξίωση.

      Διαγραφή
    3. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΟ ΜΝΗΜΕΊΟ ΣΑΝ "ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΝΟΗΣΙΑΣ". ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΣΗ ΕΥΚΟΛΙΑ;

      Διαγραφή
  2. ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΟΥΓΓΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙΣΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΠΑΛΙΟ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟ ΝΥΧΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΥΤΟ.ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΤΟΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. !!! Διαβάζω σωστά; Αρχίζω να αναρωτιέμαι μήπως υπάρχει κάτι άλλο... μήπως κάποιοι έχουν δίκιο... και δεν πρέπει να του χαλάμε χατίρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΩΡΟΥ.14 Φεβρουαρίου 2012 στις 4:30 μ.μ.

    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΙΔΕΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ Κ...Υ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ.ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΝΟΥΝ ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΟΣΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΩΡΟΥ ΠΕΣ ΜΑς ΚΑΘΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΙς ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ?? ΚΑΙ ΑΠΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Ανώνυμε 5:36

    Στο σημείο που φτάσαμε ας μην έχουμε εμμονές και αγκυλώσεις με λέξεις και έννοιες. Αν και η λέξη "πολιτοφυλακή¨" δεν είναι η καταλληλότερη, αφού το επίσημο κράτος αδυνατεί, θα πρέπει η ίδια η κοινωνία να αντιδράσει και να τσακίσει τα εγκληματικά αυτά στοιχεία.
    Να κατέβουμε στους δρόμους και, επιτέλους, να μετρηθούμε να δούμε ποιοί είναι περισσότεροι.
    Αλλά όταν αυτοί οι εγκληματίες ενθαρρύνονται (για να μην πω ότι υποθάλπονται και παρεξηγηθούμε) από την στάση και συμπεριφορά κοινοβουλευτικών κομμάτων και παραγόντων, τότε το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό και χρειάζεται και πολιτική αντιμετώπιση, που πάλι η κοινωνία μπορεί να προκαλέσει. Φανταστείτε μόνο τι θα γινόταν αν η αστυνομία άνοιγε μερικά κεφάλια των "κυρίων" που τα έσπαγαν προχτές. Φανταστείτε το τι θα έλεγαν οι επαγγελματίες αριστεροί και προστάτες των πτωχών και των αδυνάτων (αλλά ταυτόχρονα και των συντεχνιών και των κατεστημένων συμφερόντων). Φανταστείτε τους Τσιπρολαφαζάνηδες, τους (τζάμπα) μάγκες της μπουρδολογίας της ανευθυνότητας και, εν τέλει, της καταστροφής.
    Ας δούμε, λοιπον και κάποιες άλλες μορφές ακτιβισμού και όχι μόνο οι κοινότυπες ευκολίες της άκριτης και συνεχούς διαμαρτυρίας, χωρίς καμία πρόταση, χωρίς καμία υπευθυνότητα.
    Φαίνεται ότι την πολιτική δράση την έχουν μονοπώλιο οι συριζέοι και οι λοιποί συγγενείς, οπότε φίλε Καβακόπουλε, άλλη φορά πριν διατυπώνεις τις προτάσεις σου να τους ρωτάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απορώ αν έχετε συνείδηση αυτού που γράψατε! Δεν αναφέρομαι στο πάθος για την όποια αριστερά το οποίο δεν με αφορά, αλλά στο ότι στην πρόταση του κ. Καβακόπουλου προσθέτετε την αναμέτρηση για λογαριασμό της πολιτείας που αδυνατεί...
      Επειδή δεν θα καταλάβατε, να σας πω ότι η περιγραφή σας είναι στα πρόθυρα του εμφυλίου αν δεν είναι ο ορισμός του! Κάποιος εθελοντής πιο πάνω είναι έτοιμος να χτυπηθεί! Αν καταφέρουν όσοι σχεδιάζουν με επιμέλεια το μέλλον μας, να μας οδηγήσουν τόσο εύκολα και γρήγορα σε αυτό, με την παρότρυνση πολιτών που παριστάνουν τους σοφούς, αλλοίμονο μας...
      Ψυχραιμία αδέλφια, ακόμη δεν είδαμε τίποτα από αυτά που πρόκειται να υποστούμε σύμφωνα με τους σχεδιασμούς τους... Αν έτσι εύκολα φτάσουμε σε τέτοιες καταστάσεις, τότε όπως άνετα και ξεκούραστα ξηλώθηκαν όλα τα δικαιώματα μας και ο ένας χαιρόταν με αυτά που αφαιρούσαν από τον άλλο, έτσι θα τρίβουν τα χέρια τους κι οι ξένοι αν μας βλέπουν ο ένας να σκοτώνεται με τον άλλον ενώ αυτοί ανενόχλητοι θα ξαφρίζουν την χώρα και τους πολίτες της! Ας παραμερίσουμε τα πάθη μας, προκρίνοντας την συνεννόηση ή την δημιουργική διαφωνία έναντι των κραυγών, αν φυσικά θέλουμε να έχουμε μέλλον…

      Διαγραφή
    2. Σπύρος Καβακόπουλος15 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:09 μ.μ.

      Ζιζέλ με ποιο κριτήριο με εντάσεις στους αριστερούς και ειδικά στο ΣΥΡΙΖΑ και μου ζητάς να τους ρωτώ, πριν εκφράσω την οποιαδήποτε αγωνία μου; Που είδες και πότε, να δηλώνω αριστερός;
      Και επειδή οι καλοί μου λασπολόγοι, θα πουν γιατί πήγα στην ομιλία του κου Κουβέλη στο (ΠΠΙΕΔ), θα τους απαντήσω ότι έστω κι αν δεν τον ψηφίζω τον εκτιμώ ως πολιτικό και με ενδιαφέρει από πρώτο χέρι ν' ακούω τις απόψεις του. Θεωρώ ότι, η διαφορετική πολιτική άποψη είναι σεβαστή, δεν εκφράζει τον εχθρό μου και πρέπει να την ακούω.
      Σχετικά με την πρότασή μου.
      Αγαπητή Ζιζέλ, δεν γνωρίζω το βαθμό που σε άγγιξαν οι καταστροφές των νεοκλασσικών μνημείων, όμως εγώ αισθάνθηκα συντριβή και το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα ήταν ένα από τα πιο οδυνηρά. Ξέρω θα το καγχάσουν αυτό που γράφω, δεν με ενδιαφέρει, εγώ πάντως θα πήγαινα να χτυπηθώ με κάθε ένα που μου καίει το παρελθόν μου πόσο μάλλον όταν το συγκεκριμένο, έχει ιστορική και αισθητική αξία.

      Αγανακτισμένοι και μη,
      συμφωνούντες - διαφωνούντες, μνημονικοί,
      κουκουλοφόροι και τυφλοί.
      Καίγεται το παρελθόν μας,
      Τι νόημα πλέον έχει αν φάμε ή γίνουμε άστεγοι.

      Ναι Ζιζέλ, για μένα το είναι μας και η ψυχή μας προέχει και μετά έρχεται η τροφή και η στέγη.

      Διαγραφή
    3. "Καίγεται το παρελθόν μας,
      Τι νόημα πλέον έχει αν φάμε ή γίνουμε άστεγοι.
      Ναι Ζιζέλ, για μένα το είναι μας και η ψυχή μας προέχει και μετά έρχεται η τροφή και η στέγη."
      Aφού έχεις λύσει το πρόβλημα τροφής και στέγης προ πολλού, είναι λογικό ως μικροαστός να μην δίνεις προτεραιότητα στους άστεγους και τους πεινασμένους!

      Διαγραφή
    4. Σπύρος Καβακόπουλος17 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:02 μ.μ.

      Με προκαλείς για να σου πω τι κάνω για τους αστέγους και πεινασμένους, για να πεις μετά ότι αυτοπροβάλλομαι.
      Σίγουρα δεν γνωρίζεις τον Αττίκ, αυτός λοιπόν ο πνευματικός άνθρωπος, προτίμησε να πεθάνει στην κατοχή, παρά να κλέψει και να κάψει συμπολίτες του. Και ο Γλέζος με τον Σιάντα ενώ πεινάγανε στην κατοχή, παίξαν την ζωή τους κορώνα γράμματα και σηκώσανε την Ελληνική σημαία στην Ακρόπολη, για κάτι που δυστυχώς δεν σε διδάξανε στο σχολείο και οι γονείς σου.
      Ανώνυμε βγάλε την κουκούλα της ανωνυμίας και σταμάτα να καις, σταμάτα να κάνεις ότι και οι κουκουλοφόροι - καταδότες της κατοχής.

      Διαγραφή
  7. @ Ανώνυμε 01:54

    Να είσαι βέβαιος ότι αν είχα και την παραμικρή υποψία ότι γράφω πράγματα που δεν έχω συνειδητοποιήσει, θα σταματούσα πάραυτα να τα γράφω. Διαπιστώνω, όμως, ότι εσύ έχεις μάλλον πρόβλημα με τις έννοιες. Και εξηγούμαι: Εμφύλιος πόλεμος (για τον οποίο κάνεις λόγο) σημαίνει ότι οι μισοί ή έστω μια μεγάλη μερίδα πολίτες μιας χώρας στρέφονται εναντίον των υπολοίπων (ομοεθνών τους). Εδώ, όμως δεν πρόκειται γι΄αυτό. Πρόκειται για μια χούφτα αλητών και εγκληματιών, του κοινού ποινικού δικαίου, οι οποίοι καταστρεφουν άκριτα ό,τι βρουν.
    Αυτό πρέπει να σταματήσει, με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο.
    Συνεπώς, κανένας δεν μιλά για εμφύλιο. Άλλωστε ξεκάθαρα κάνω λόγο για πολιτική, πρωτίστως, αντιμετώπιση του φαινομένου, με την πολιτική ήττα του πολιτικού κουτσαβακισμού, καθώς και με την δημιουργία ορίων μέσα στα οποία καθένας μπορεί να διεκδικεί ό,τι νομίζει ως δίκαιο.
    Στοιχειώδεις κανόνες σε οργανωμένες κοινωνίες ανθρώπων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Σπύρο Καβακόπουλο 05:09

    Φίλε Καβακόπουλε, νομίζω ότι ο αστεϊσμός είναι προφανής, όταν σε προτρέπω να ρωτάς τους συριζέους όταν διατυπώνεις τις απόψεις σου. Και ακριβώς θέλει να στηλιτεύσει την ιδιότυπη αυτή πολιτικοιδεολογική χούντα που έχουν επιβάλλει οι τσιπροσυριζέοι, οι παπαρηγέοι(αν και σε άλλο βαθμό και επίπεδο) και οι τριγύρω τους. Για τον Κουβέλη δεν γράφω γιατί δεν λέει και δεν προτείνει τιποτα, παρά τις ρητορικές του φιοριτούρες.
    Αυτοί κατέχουν τη μοναδική αλήθεια και κάθε άλλη άποψη λοιδωρείται και προπηλακίζεται είτε πολιτικά είτε στην πράξη.
    Με την πρότασή σου, ασφαλώς, συμφωνώ και υπερθεματίζω και όταν λέω ότι χρειάζεται και ένα άλλο είδος πολιτικού ακτιβισμού, την πρότασή σου επικροτώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. k. ΚΑΒΑΚΟΠΟΥΛΕ ΕΛΕΟΣ!!! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπύρος Καβακόπουλος16 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:42 π.μ.

      Τολμώ και έχω το θάρρος να μιλώ επώνυμα, ώστε ο καθένας να ξέρει τις απόψεις μου και να ξέρει ποιον κρίνει. Η πρότασή σου να βάλω την κουκούλα της ανωνυμίας, ταιριάζει σε σένα που ήδη την φοράς, που ξέρεις να καταστρέφεις και να σπιλώνεις.

      Διαγραφή
    2. Και γιατί είναι αυτοπροβολή το ότι κάποιος έχει το θάρρος να μιλά επώνυμα; Γιατί είναι αυτοπροβολή το ότι κάποιος ρισκάρει να διατυπώνει τις θέσεις του, με τον κίνδυνο αυτές να τις χλευάζει και να τις λοιδωρεί κάθε ανώνυμος κανίβαλος, που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχει καν την ικανότητα να τις κατανοήσει;
      Δυστυχώς, αγαπητέ, το πρόβλημα είναι ότι πολλοί κρυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία έχουν ασυλία και ξεπερνώντας κάθε όριο ευπρέπειας, σοβαρότητας, ενίοτε και αλήθειας, καταστρέφουν αυτό που λέγεται δημόσιος διάλογος.
      Επιπλέον, κάθε ένας τζάμπα μάγκας, δεν παίρνει καμία ευθύνη των όσων λέει.
      Αυτοπροβολή είναι το να κομπάζεις και να επαίρεσαι. Δεν είναι αυτοπροβολή να λες ευθαρσώς την άποψή σου.
      Δυστυχώς η τόλμη και η παρρησία κινδυνεύουν από τα κακόβουλα σχόλια σαν το δικό σου που δεν ασχολούνται καθόλου με την ουσία των απόψεων.
      Κρίμα.....

      Διαγραφή
    3. @ ΑΝΩΝΥΜΗ ΖΙΖΕΛ
      ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΒΡΙΘΕΙ ΑΝΟΗΣΙΑΣ! ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΕΙΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΖΙΖΕΛ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ!
      ΑΓΑΠΗΤΕ κ. ΚΑΒΑΚΟΠΟΥΛΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΔΥΝΗ! ΔΕΝ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΑΛΛΑ ΑΕΡΟΒΑΤΕΙ! ΚΑΙ Η ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΙΚΑΝΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΙΕΣ! ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΘΑ Α Π Α Ι Τ Ε Ι ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ!
      ΑΝΩΝΥΜΗ ΖΙΖΕΛ....ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΩΝ ΚΡΙΝΩΝΤΩΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ!

      Διαγραφή
    4. Προφανώς, δεν έχει περάσει από το μυαλό σας, ότι αυτό που εσείς θεωρείτε ανοησία, κάποιοι άλλοι το εγκρίνουν. Είστε και εσείς οπαδός της "επιλεκτικής" ή της κατ΄αποκοπήν δημοκρατίας, που ερμηνεύει τα πάντα κατά το δοκούν. Ό,τι μας αρεσει είναι αντικειμενικά καλό και ότι δεν μας αρέσει είναι αντικειμενικά κακό.
      Ίσως, θα έπρεπε να σκεφτείτε ότι μπορεί και οι άλλοι να έχουν τρόπο με τον οποίο σκέφτονται και αυθτός να διαφέρει από το δικό σας. Επίσης, μπορεί να υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν άλλες απόψεις για τα πράγματα. Ξέρω ότι σας είναι δύσκολο να δείτε και αυτή την πλευρά του θέματος, αλλά, πιστέψτε με, αξίζει να προσπαθήσετε.
      Φρονώ ότι αν θέλετε να συμβάλετε στο διάλογο θα πρέπει να διατυπώσετε και εσείς τις απόψεις σας.
      Υποθέτω, επίσης ότι εσείς είστε οπαδός της ανωνυμίας, αφού προτρέπετε εμένα να υπογράφω με το ονοματεπώνυμό μου και εσείς
      γράφετε ανώνυμα.
      Αν διαβάσετε προσεκτικά τι γράφω, θα δείτε ότι αφενός επαινώ εκείνους που διατυπώνουν επώνυμα τις θέσεις τους και κατακρίνω εκείνους που ανώνυμα ξεπερνούν τα όρια.
      Τέλος, για να σας κάνω τη χάρη, ονομάζομαι Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα.

      Διαγραφή
    5. ΑΝΩΝΥΜΗ ΖΙΖΕΛ.
      ΑΝ ΖΟΥΣΕ Η ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΣΥΡΜΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ! Η ΜΠΟΥΜΠΥΛΙΝΑ ΗΤΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ!
      ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΕΝΕΚΡΙΝΑΝ ! ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΝΟΣ ΤΡΕΛΛΟΥ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΠΑΔΟ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ Η ΤΗΣ ΚΑΤ ΑΠΟΚΟΠΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!
      ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΚΡΙΝΩ ! ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ!
      ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΓΡΑΦΟΤΑΤΟΥ ΑΝΟΗΤΟΥ ΕΠΙΣΤΟΛΟΓΡΑΦΟΥ! "ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ". ΠΟΙΟΣ ΘΕΤΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ? ΕΣΕΙΣ? ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΗΤΗΡΙΑ? Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΑΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ!
      ΕΓΩ ΔΕ, ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΣΕ BLOGS ΕΠΑΙΝΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΣΕ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΣΥΓΓΕΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΧΕΣΗ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ!

      Διαγραφή
    6. Σπύρος Καβακόπουλος19 Φεβρουαρίου 2012 στις 9:59 μ.μ.

      Αγαπητή Ζιζέλ μιας και έχουμε, χωρίς να το ξέρουμε συγγενική σχέση (καθώς λέει ο ανώνυμος των 07¨58), γράψε μου στο email : spiroskavako@gmail.com μπας και βρούμε τον αρχικό γεννήτωρά μας.

      Διαγραφή
  10. Συγνώμη αλλά το παρακάτω σχόλιο κατά λάθος «μπήκε» αλλού.

    Αλλά Ζιζέλ το «Λεφτά υπάρχουν», το «Μαζί τα φάγαμε», η έξωση από τα κομματικά μαντριά εκείνων που δεν δέχτηκαν να συμφωνήσουν σε αυτά που αποκήρυσσαν μέχρι χτές, να υπογράψουν κείμενα τα οποία δεν τους δόθηκε χρόνος να διαβάσουν, που κανένας εξειδικευμένος δεν τους εξήγησε και στη θέση των ποσών αντί για αριθμούς είχαν κουκίδες, έξωση αυτών που ψήφησαν ΝΑΙ και αργότερα έξωση αυτών που ψήφισαν ΟΧΙ, όλα αυτά δεν είναι «πολιτικός κουτσαβακισμός»; Να δούμε και την άλλη πλευρά; «Δημοκρατικός Σοσιαλισμός, Αριστερός Ευρωπαϊσμός, οικολογική εγρήγορση και – το κερασάκι στην τούρτα – Νεοκεϊνσιανισμός», για να μην μιλήσουμε για τους νοσταλγούς της KGB. Παντού στον κόσμο συμβαίνουν παρόμοια πράγματα; Δεν νομίζω. Ένα τέτοιο σύστημα λοιπόν δημιούργησε με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του «μια χούφτα αλητών και εγκληματιών, του κοινού ποινικού δικαίου, οι οποίοι καταστρέφουν άκριτα ότι βρουν», αλλά και μια χούφτα καλολαδωμένων υποτακτικών ΜΜΕ και διορισμένων συνδικαλιστάδων και λοιπών εκπροσώπων που άκριτα(;) απαξίωσαν κάθε έννοια διεκδίκησης, απεργίας και δημόσιας διαμαρτυρίας, για να έρθει μετά να τους σταματήσει «με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο». Και αυτό ακριβώς είναι που με ανησυχεί. Το οποιοδήποτε μέσο. Ο κ. Καβακόπουλος απελπισμένος υποθέτω από την πιθανότητα ένα τέτοιο σύστημα να υπερασπισθεί την πολιτιστική μας κληρονομιά μας καλεί εθελοντικά να «σχεδιάζουμε το πως να κάμουμε για να αποφύγουμε τον βέβαιο τον κίνδυνο που έτσι φρικτά μας απειλεί.»
    Ρωμαντικός, αιθαιροβάμων, υπερβολικός; Ίσως. Όμως που είναι «τα όργανα της πολιτείας που βαρύνονται με αυτά τα καθήκοντα» για να αποκτήσω κι εγώ μια ιδέα «τι θα πει δημοκρατία, πολιτική ομαλότητα, διάκριση εξουσιών, συνταγματική νομιμότητα» που εντός των πλαισίων τους πρέπει να κινείται και η σκέψη μου»;
    Με οποιοδήποτε λοιπόν μέσο και σκέψη εντός των πλαισίων!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η λογική που λέει: "Σκότωσα πέντε, αλλά και οι Παλαιστίνιοι καταπιέζονται" είναι απαράδεκτη και αποπροσανατολιστική.
      Διαφωνώ, επίσης, πλήρως με τις αιτιάσεις του τύπου : "Το σύστημα δημιούργησε με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του ....."
      Όλα τα πολιτικά συστήματα ανά τους αιώνες περιέχουν αδικίες και σειρά από στρεβλώσεις.
      Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε αλήτης μπορεί να σπάει τα πάντα, ή ότι κάθε ολιγομελής ομάδα μπορεί να επιβάλει με τη βία τις απόψεις της (κοιτα στα πανεπιστήμια τι γίνεται από ομάδες επίσης αλητών που δεν επιτρέπουν να εφαρμοστεί ονόμος τον οποίο επικροτεί η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας).
      Άρα, λοιπόν, δεν πρέπει να υπάρχει κανένα ελαφρυντικό σε αυτές τις συμπεριφορές και καμία υποψία δικαιολόγησής τους.
      Πολιτικός κουτσαβακισμός είναι το τηλεοπτικό "μάγκικο" στυλ του Τσίπρα, ο οποίος λέει από τη μία να κάνουμε στάση πληρωμών αλλά να μείνουμε και στην Ευρώπη. Προφανώς, λέγοντας αυτά, απευθύνεται σε κρετίνους και ηλίθιους.
      Γενικως, με τη σύγχυση που εποκρατεί, ο καθένας ανέξοδα λέει ό,τι θέλει. Λύσεις (ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες) φυσικά δεν προτείνει κανένας.
      Τέλος, σε ό,τι αφορά τα όργανα της πολιτείας, όπως λες, φυσικά και δεν τολμούν να αντιμετωπίσουν ριζικά τα κακοποιά αυτά στοιχεία, γιατί αν πέσει καμία σφαλιάρα παραπάνω ποιός ακούει τους "προστάτες του λαού". Κανένας αστυνομικός δεν θέλει να απολογείται σε ΕΔΕ κλπ.
      Δυστυχώς σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, χρειάζεται κοινή λογική.
      Αντί αυτού επικρατούν αντιλήψεις μιας σχιζοφρενούς αριστεράς, η οποία επενδύει στην καταστροφή και το χάος για να αποκτήσει εκλογική πελατεία.

      Διαγραφή
    2. Ζιζέλ δεν αναφέρθηκα σε καμία «λογική» του τύπου "Σκότωσα πέντε, αλλά και οι Παλαιστίνιοι καταπιέζονται". Αν όμως από κάποιο Παλαιστίνιο πήραν τη γη του, τον έδιωξαν απ το σπίτι του και τα παιδιά του λιμοκτονούν, το να αποδεχθεί την πρόταση να ζωστεί με εκρηκτικά και, όπως έλεγε και ο Προφήτης των Εβραίων Σαμψών, «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων», μήπως φαίνεται «λογικό»;
      Εσύ μεν μπορεί να διαφωνείς με τις αιτιάσεις του τύπου «το σύστημα δημιούργησε με τις πράξεις ή παραλείψεις του», όμως ο μέχρι χτες Πρωθυπουργός και Πρόεδρος ακόμα και σήμερα του ΠΑΣΟΚ είπε στις 12-2-2012 στη Βουλή (απομαγνητοφωνημένο): «Για κάθε ρουσφέτι που διορίσαμε, για κάθε παραθυράκι που οικοδομήσαμε, για κάθε προνόμιο που νομοθετήσαμε, για κάθε συντεχνία που υπερασπιστήκαμε, για κάθε παράλογο αίτημα που πετύχαμε να ικανοποιηθεί, για κάθε υπόσχεση χωρίς αντίκρυσμα που είπαμε, για κάθε συνδικαλιστή που γαλουχήσαμε και παρεξήγησε το ρόλο του, για κάθε επιχειρηματία που αθέμιτα ευνοήσαμε, για κάθε λαμόγιο όπως λέει ο ελληνικός λαός που δε φυλακίσαμε, για κάθε ανομία που ανεχθήκαμε και ακόμα χειρότερα παροτρύναμε εδώ και δεκαετίας. Άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο, άλλος οι νεότεροι ενδεχομένως συνάδελφοι καθόλου αλλά όλοι σήμερα έχουμε ευθύνη.»
      Η κοινή λογική δεν χρειάζεται μόνο σήμερα, αλλά «εδώ και δεκαετίας», όπως ομολογεί και ο Πρόεδρος, αλλά δεν νομίζω ότι ακόμα και σε όση «δημοκρατία» μας έχει απομείνει μετά από όλα αυτά η κοινή λογική δέχεται το «με κάθε τρόπο και μέσο» και το «σκέψη εντός των πλαισίων».
      Μας επισείεις ως φόβητρο τον Τσίπρα, αποκαλώντας το τηλεοπτικό "μάγκικο" στυλ του πολιτικό κουτσαβακισμό, που λέει πράγματα που απευθύνονται σε κρετίνους και ηλίθιους.
      Όμως σε προηγούμενο σχόλιο γράφεις:
      «Αλλά προφανώς, δεν έχει περάσει από το μυαλό σου, ότι αυτό που εσύ θεωρείς ανοησία, κάποιοι άλλοι το εγκρίνουν, . .μπορεί να υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν άλλες απόψεις για τα πράγματα».
      Επιλεκτική ή κατ΄ αποκοπήν δημοκρατία είπες;

      Διαγραφή
    3. Νομίζω ότι είναι σαφές αυτό που λέω. Ασφαλώς και χρειάζεται σεβασμός σε κάθε άποψη, αλλά όλα έχουν όρια. Η άποψη που λέει ότι πρέπει να "κοινωνικοποιήσουμε" την ιδιωτική περιουσία, καίγοντας τα καταστήματα και κάνοντας πλιάτσικο, δηλ. κλέβοντας τα πάντα, φυσικά και δεν μπορεί να είναι αποδεκτή.
      Όπως και η άποψη εκείνων που σε κοροιδεύουν κατάμουτρα (Τσίπρας). Δικάιωμα καθενός είναι να τον κοροιδεύουν, αλλά προσωπικά δεν το δέχομαι
      Η δημοκρατία έχει όρια και κανόνες. Αυτό, σίγουρα δε σημαίνει επιλεκτική δημοκρατία.

      Διαγραφή
    4. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ "ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΔ. ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΚΑΨΙΜΟ ΚΑΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ" ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΝ ΘΑ ΤΗΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ Η ΟΧΙ! ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ! ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ! ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ?? ΑΥΤΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ? ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΗΣΑΤΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ? ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ! ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΓΑΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΙΟΣ Δ Ε Ν ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ? ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΓΑΤΕ! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ( ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗΝ ΜΟΥ) ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ!!!

      Διαγραφή
  11. παιδιά ασχολείστε με αστεία πράγματα.

    Ο κ. Καβακόπουλος ξέρει, ότι η επιστολή αυτή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον κ. Καμίνη ή οποιονδήποτε Καμίνη, για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης.

    Απλά του αρέσει κάθε φορά να γράφει κάτι, να λέει κάτι και ας είναι ότι νάναι.

    Εσείς τσιμπάτε και αρχίσετε μια συζήτηση που δεν έχει νόημα.
    Αφήστε τον άνθρωπο ήσυχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπύρος Καβακόπουλος19 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:30 π.μ.

      Κύριοι ανώνυμοι γράφετε ότι γενικά αεροβατώ και δεν στέλνω επιστολές που χτυπάνε τη ρίζα του κακού, σας απαντώ λοιπόν τα εξής:
      Α. Οι επώνυμες επιστολές μου που αφορούσαν, την προστασία από τους βανδάλους του 1ου Δημοτικού Σχολείου, την πυροπροστασία του δάσους, ο ανοιχτός δημόσιος φωτισμός την ημέρα, η αξιοποίηση των ηχητικών συστημάτων του δήμου που παραμένουν για χρόνια στα κουτιά τους και ένα σωρό άλλες επιστολές που μάλιστα με αρ. πρωτ. στέλνω στον δήμο και τις κοινοποιώ στο διαδίκτυο τι είναι; Σήμερα, βράδυ Σαββάτου, τα ηχητικά συστήματα έπιασαν τόπο και ο φορέας που τα χρησιμοποίησε γλύτωσε 170 Ε, με αφορμή την δική μου επιστολή. Η επισκευή των πυροσβετικών φωλεών του δάσους, καταμεσής του καλοκαιριού, το 2007, έγιναν μετά από τέσσερεις δικές μου επιστολές που είχα δημοσιεύσει στον τύπο και στείλει στον δήμο με αρ. πρωτ. Όλα αυτά γίνηκαν από μόνα τους ή γιατί αεροβατώ;;;;

      Β. Για την ατομική και δημόσια ευθύνη, έχω κατ’ επανάληψη γράψει. Αν και με διαβάζετε, κάνετε σαν να μην έχω γράψει τίποτα. Λέτε ότι αεροβατώ, έτσι λέγατε και με την επιστολή που είχα στείλει στον Γ. Παπανδρέου, σχετικά με την αποκατάσταση της κας Καραβασίλη. Δεκάδες σε πανελλήνια βάση, blogs και sites την είχαν αναδημοσιεύσει και τελικά η αποκατάστασή της έγινε. Δεν θεωρώ ότι ήμουν εγώ η αιτία, όμως οι πάμπολλες αναδημοσιεύσεις της επιστολής μου και μάλιστα η καταχώρησή της στη σελίδα της κας Καραβασίλη, σημαίνει ότι κάπως βοήθησα. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στο google «Καραβασίλη Καβακόπουλος» και θα δείτε την επιστολή μου ακόμη να υπάρχει (δύο χρόνια μετά), είναι μια αντίστοιχη επιστολή σαν αυτή που έστειλα τώρα στον δήμαρχο Καμίνη (που τώρα πάλι ειρωνεύεστε).

      Διαγραφή
    2. Κ. Καβακόπουλε ότι δημοσιεύεις επώνυμα ή ανώνυμα υπόκειται σε κριτική και ξεκινά μια συζήτηση που μπορεί να εκτραπεί και σε άλλους «δρόμους», λ.χ. για την επιλεκτική ή κατ΄ αποκοπήν δημοκρατία όπως παραπάνω. Αλλά, περιπτερά, γιατί γράφουμε στο blog αν μια τέτοια συζήτηση δεν έχει νόημα;

      Διαγραφή
    3. ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ Ο κ.ΚΑΒΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΙΣ 18/02 03.30 ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗΣ!
      ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ κ.ΚΑΒΑΚΟΠΟΥΛΕ! ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΞΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ!

      Διαγραφή
  12. Κύριε Καβακόπουλε νομίζω πώς μετά από όλες αυτές
    τις δραστηριότητες που έχετε αναπτύξει ως εθελοντής,
    είναι καιρός στο Δήμο να δουν θετικά το εθελοντικό σας
    έργο, και πιστεύω πλέον αμισθί να σας προτείνουν τη θέση
    του συμπαραστάτη του πολίτη.
    Ομολογώ πως το δικαιούστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπύρος Καβακόπουλος19 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:09 μ.μ.

      Ανώνυμε των 09,31, αν, αν, το μήνυμά σας εμπεριέχει ειρωνία, θα πρέπει να σας γνωρίσω, ότι όταν συζητούσα δημόσια την πιθανότητα να βάλω υποψηφιότητα για Συμπαραστάτης, είχα δηλώσει ότι δεν με ενδιαφέρει ο μισθός της θέσης. Γεγονός που κανείς άλλος υποψήφιος δεν το είχε δηλώσει.

      Διαγραφή
  13. Ο κ. Καβακόπουλος δικαιούται να εκφράζεται όπως του αρέσει, σε όποιο μέσο του αρέσει, στέλνοντας επιστολές σε οποιονδήποτε, όπως αυτό το δικαίωμα το έχουμε όλοι μας.

    Δεν κατηγορώ τον κ. Καβακόπουλο ότι αεροβατεί με όλα αυτά.
    Απλά λέω, ότι ίσως να του αρέσει και μια μικρή προβολή των ενεργειών του (ανθρώπινο και αυτό).
    Εμείς οι υπόλοιποι του κάνουμε πάσα για την επόμενη επιστολή και την επόμενη γνωστοποίηση της στα blogs.

    Η συζήτηση αγαπητέ ανώνυμε 10:56 pm θα είχε νόημα, αν αυτά που προτείνει ο κ. Καβακόπουλος εφαρμόζονταν από τους διάφορους Καμίνηδες, χωρίς να χρειάζεται να τους στέλνουμε επιστολές για τα αυτονόητα.

    Αυτονόητο είναι, ότι πρέπει να προστατεύονται πάρα πολλά πράγματα.
    Αλλά απευθύνεται σε ανθρώπους και δομές που είναι οι πλέον αναξιόπιστες.
    Για παράδειγμα, ο Δήμαρχος Ολυμπίας λοιδωρεί με το χαμογελάκι του, το γεγονός της κλοπής.
    Αναφέρει ότι το Υπ. Πολιτισμού δεν έχει φύλακες και έτσι βλέπουμε αυτήν την κατάντια.

    Δεν κάνει τίποτα όμως αυτός ο Δημαρχάκος, για την προστασία του Μουσείου ΤΟΥΣ.
    Φαντάζομαι ότι θα έχει και αυτός προσλάβει 3-4 συμβούλους που θα τους δίνει γύρω στα 100.000 ευρω για αμοιβές, αλλά να βάλει την Δημοτική Αστυνομία ή 5 Δημοτικούς Υπάλληλους να γδέρνουν στην κυριολεξία τον περιβάλλοντα χώρο του Μουσείου, δεν λέει τίποτα.
    Λέτε και ο χώρος της Ολυμπίας δεν ωφελεί κατά κύριο λόγο το ίδιο του το χωριό του.
    Ούτε βέβαια περνάει από το μυαλό του να οργανώσει την φύλαξη του Μουσείου από κατοίκους του χωριού (αραχτοί στον καφενέ με 3 καλαμάκια).

    Απλά κατηγορεί και αυτός το κακό κράτος των Αθηνών.

    Και ρωτάω, αξίζει κανείς να ασχολείται με Δημαρχάκια του κ...ου?
    Ελπίζω να σε κάλυψα.

    Να μη μιλήσω για την δική μας Δημαρχίνα που στέλνει και αυτής ανάλογες επιστολές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έλεος πια κ. Καβακόπουλε. Έλεος. Ήμαρτον.
    Κι η γραφικότητα έχει τα όριά της.

    Αφού χορτάσατε ένα κάρο θέσεις έμμισθες και «άμισθες» επί ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα πάντα με το βιογραφικό σας που το έχετε κάνει φειβολαν, έρχεστε τώρα εδώ και καιρό και προβάλλετε αβέρτα τον όποιον ακτιβισμό σας. Οι σοβαροί ακτιβιστές και κυρίως οι σοβαροί άνθρωποι δεν αυτοδιαφημίζονται ούτε κάνουν προτάσεις και επιστολές για να κρατιούνται στη δημοσιότητα.

    Μην μπείτε στον κόπο να μου απαντήσετε και μην επικαλεστείτε το επιχείρημα πως λειτουργείτε επώνυμα. Υπάρχουν και άνθρωποι που παράγουν και έργο και πολιτική χωρίς να κοινοποιούν ό,τι κάνουν.

    Όσο για τα κτίρια που δεν προστατεύτηκαν ιστορία ξέρουμε. Η καταστροφή της Αθήνας συνετελέσθη από τον Καραμανλή (τον θείο) το 60' όταν ισοπεδώθηκαν τα νεοκλασσικά για να κονομήσουν τα φιλαράκια του οι εργολάβοι και να αποτραπεί ο... κομμουνιστικός κίνδυνος στην επαρχία, μαζεύοντας τον κόσμο στο λεκανοπέδιο.

    Σας ταιριάζει πολύ η ΔΗΜΑΡ-ΡΗΜΑΔ. Εκεί θα βρείτε πεδίο δόξης λαμπρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπύρος Καβακόπουλος20 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:16 μ.μ.

      Ανώνυμε γιατί έχεις πρόβλημα με τις τιμητικές μου διακρίσεις; Και γιατί θεωρείς ότι όλα αυτά είναι προσβλητικά και γραφικά για μένα; Τις διακρίσεις της πήρα και επί Νέας Δημοκρατίας και επί ΠΑΣΟΚ και ελληνοαμερικανικό έντυπο έχει γράψει επαινετικά για μένα, για τη συνεργασία μου με αμερικάνικη ιδιωτική επιχείρηση και όχι κρατική. Και επειδή ξέρω ότι θα σε εκνευρίσω, να σου πω και τα εξής. Το ΕΒΕΑ τελευταία με τίμησε και με ενέταξε στο μητρώο εμπειρογνωμόνων του, που θα παρέχουμε συμβουλευτική υποστήριξη σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναφορικά με περιβαλλοντικά θέματα. Επίσης ο δήμος Αθηναίων σε συνέχεια της επιστολής μου, απάντησε και μου ζήτησε να συζητήσουμε τις προτάσεις μου.
      Για όλα τα παραπάνω όχι μόνο δεν ντρέπομαι (όπως το θέλεις εσύ), αλλά τα θεωρώ και τιμή μου. Φίλε μου δεν είμαστε όλοι το ίδιο, τι να κάνουμε.
      Ανώνυμε πρόσεχε γιατί η ανικανότητά σου σε κάνει προβληματικό και δεν αντέχεις να βλέπεις τους άλλους να προοδεύουν. Αντί να προσπαθείς να κατεβάζεις τους άλλους κάτω, προσπάθησε και συ λίγο ν’ ανέβεις και ακόμη απόκτησε όνομα και βγάλε την κουκούλα της ανωνυμίας.

      Διαγραφή
    2. Από πότε οι έμμισθες ή "άμισθες" θέσεις είναι τιμητικές διακρίσεις;

      Διαγραφή
    3. Σπύρος Καβακόπουλος21 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:16 π.μ.

      Ένα δεύτερο πανελλήνιο βραβείο, ένα πρώτο στην ΕΡΤ, δύο εύφημες μνείες, τιμητική διάκριση από το υπουργείο υγείας και πρόνοιας για την μακρόχρονη αιμοδοσία κλπ, τι είναι όλα αυτά φιλαράκο; Ξέρω ως κλασσικός προβοκάτορας θα πεις "να πάλι ο Καβακόπουλος αυτοπροβάλλεται". Αλλά αυτός όμως δεν ήταν ο σκοπός σου;

      Διαγραφή
    4. Μην εκνευρίζεσαι Κε Καβακόπουλε. Αφού αποφάσισες να μιλάς και να γράφεις δημόσια θα ακούς και τον αντίλογο σ' αρέσει ή όχι.
      Το ότι τιμήθηκες από την ΕΡΤ και τα υπουργεία τα λέει όλα. Μόνος σου εκτίθεσαι.
      Και κόψε επιτέλους και την καραμέλα περί ανωνυμίας. Υπάρχουν και άνθρωποι που δεν είναι ούτε ψώνια ούτε νούμερα.

      Διαγραφή
  15. Έχει πολύ πιο σοβαρά θέματα από τα κτίρια για να κάνεις ακτιβισμό κ.Καβακόπουλε σε σχέση με τον Καμίνη. Να στο πω κι αλλιώς χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι για τα κτίρια.
    Δεν σε είδα κ. Καβακόπουλε να του στέλνεις επιστολή όταν κυνηγάει άστεγους και μετανάστες ή όταν ξηλώνει τα παγκάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπύρος Καβακόπουλος21 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:08 π.μ.

      Το δίκτυο μεταναστών εγώ το ειδοποίησα όταν η προηγούμενη δημαρχία ξήλωσε παγκάκια για να μην κάθονται οι Αλβανοί μετανάστες

      Διαγραφή
    2. Το είπες και μόνος σου. Στην προηγούμενη δημαρχία, του Κακλαμάνη. Σ' αυτήν κάθεσαι κλαρίνο και στέλνεις νερόβραστες επιστολές για να κάνεις κάποιο κονέ.
      Θέλει ο πασόκος να κρυφτεί κι η χαρά δεν τον αφήνει.

      Διαγραφή
    3. Σπύρος Καβακόπουλος21 Φεβρουαρίου 2012 στις 5:00 μ.μ.

      Εννοώ την προηγούμενη δημοτική αρχή της Φιλαδέλφειας, όταν βγάλανε τα παγκάκια από την πλατεία της Παναγίτσας.

      Διαγραφή
  16. Παιδιά ο Καβακόπουλος είναι μια Λερναία φούσκα! Τον ξεφουσκώνεις από δω, φουσκώνει παρακάτω... Όπως και να τον δεις όμως φούσκα είναι και τίποτα περισσότερο.
    Δηλώνει πως ήταν ο μόνος που είχε δηλώσει ότι ως συμπαραστάτης του δημότη δεν θα δεχόταν να πάρει μισθό! Παραμύθια για εντυπώσεις για όσους δεν γνωρίζουν. Ποτέ δεν έβαλε υποψηφιότητα και ποτέ δεν είχε την πρόθεση να υποβάλλει! Δεν επιτρέπετε διπλομισθία στο δημόσιο ούτε ως συνταξιούχος δημοσίου κάποιος να έχει οποιουδήποτε είδους αποδοχές από το δημόσιο. Το ίδιο ισχύει και για την γυναίκα του αν γίνει αντιδήμαρχος…
    Με τον συμπαραστάτη του δημότη παιχνίδι έκανε προσπαθώντας να αναδείξει όπως πάντα τον εαυτό του σε βάρος των άλλων! Αλλά και να βοηθήσει την σύζυγο στην ιεραρχία του δήμου… Δεν βλέπετε πόσο άλλαξε το στυλ προβολής του από τότε που εκείνη εκλέχθηκε σύμβουλος; Θυμάστε τις διαρκείς καταγγελίες του επί Κόντου;
    Παριστάνει ότι τον πήρε ο πόνος για τα κτίρια του Τσίλερ ώστε να μπορέσει να κάνει κονέ με τον άλλο απερίγραπτο, αλλά δήμαρχο Αθήνας. Τον είδατε να συγκινείτε από την ληστεία στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας; Να δηλώνει εθελοντής φύλακας στα μουσεία;
    Ο άνθρωπος είναι για γέλια με τα καμώματα του κι αυτά που σοφίζεται κάθε φορά για να εντυπωσιάσει… πραγματικά αξιολύπητος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπύρος Καβακόπουλος21 Φεβρουαρίου 2012 στις 5:03 μ.μ.

      Η σύνταξη της συζήγου μου είναι πολύ μικρότερη της αντιδημαρχίας. Το ίδιο επίσης συμβαίνει και με την σύνταξή μου η οποία είναι μικρότερη της αμοιβής του Συμπαραστάτη.

      Διαγραφή
  17. Νόμιζα ότι ο πιο γραφικός τύπος της περιοχής ήταν ο Ζαμπετάκης αλλά βλέπω πως ο Καβακόπουλος είναι μακράν ο κορυφαίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Καίγεται το παρελθόν μας,
    Τι νόημα πλέον έχει αν φάμε ή γίνουμε άστεγοι"

    Σ' αυτή τη φράση του (Γ)Καβακόπουλου υπάρχει όλη η αλήθεια για το ποιόν του και τον χαρακτήρα του. Θεωρεί σημαντικότερα τα νεοκλασσικά από τους πεινασμένους και τους άστεγους. Και μην ψαρώνετε από το ότι τεχνηέντως χρησιμοποιεί α' πληθυντικό. Πασοκοαναθρεμένος ήταν και δεν είχε ούτε έχει κανένα πρόβλημα στην κρίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Καβακόπουλος βγάζει ευαισθησίες για τα ντουβάρια...

      Διαγραφή
    2. Σπύρος Καβακόπουλος21 Φεβρουαρίου 2012 στις 5:14 μ.μ.

      Είμαι περήφανος που βγάζω ευαισθησίες για τα ιστορικά μας μνημεία, αυτά που αποκαλείς εσύ ντουβάρια.
      Μπορεί κάποιος ν' αποδείξει ότι μετά το 84 ήμουν στο ΠΑΣΟΚ;;
      Μπορεί κάποιος να αποδείξει την ιδιοτέλειά μου, να πει έστω και μία περίπτωση.
      Βγάλτε τις κουκούλες της ανωνυμίας και της λασπολογίας, σταματείστε την ανθρωπογαγία. Ξύνετε πάτο, ανεβείτε λίγο πιο πάνω.

      Διαγραφή
  19. Παιδιά μην προσπαθείτε να κάνετε διάλογο με τον Καβακόπουλο. Μόλις στριμωχτεί αρχίζει τις γνωστές γραφικότητες περί κουκουλοφόρων, προβοκατόρων κλπ. Πρόκειται για κλασσική περίπτωση ιδιοτελούς "αγωνιστή" και πρώην επαγγελματία πασοκτζή. Αυτό. Τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπύρος Καβακόπουλος21 Φεβρουαρίου 2012 στις 5:16 μ.μ.

      Μπορείς να μου πεις που στριμώχτηκα;;;;

      Διαγραφή
    2. Πουθενά. Ψιχαλίζει. Δεν σε φτύνουν.

      Διαγραφή
  20. Δεν θα απευθυνθώ στον κ. Καββακόπουλο, τον οποίον δεν γνωρίζω ούτε σαν όνομα ούτε καν σαν φυσιογνωμία, αλλά στους συντάκτες της ΑΛΗΘΕΙΑΣ:

    Από που κι ως που αποτελεί είδηση η επιστολή κάποιου στον δήμαρχο Καμίνη; Το ευκολότερο πράγμα, ειδικά για έναν μεγαλοσυνταξιούχο τύπου Καβακόπουλου, που έχει χρόνο και χρήμα είναι να συντάσσει επιστολές και να στέλνει δεξιά και αριστερά. Είναι είδηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασφαλώς και είναι είδηση. Απόδειξη, οι έντονες αντιπαραθέσεις που τη συνοδεύουν.

      Διαγραφή
    2. Σπύρος Καβακόπουλος21 Φεβρουαρίου 2012 στις 5:21 μ.μ.

      Μπορείς να μου πεις από ποιο ποσόν αρχίζει κανείς να είναι μεγαλοσυνταξιούχος. Όποιος επιθυμεί, στη διάθεσή του είναι το ενημερωτικό σημείωμα του ΙΚΑ. Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Το ίδιο ισχύει και για την σύζηγό μου.
      Από λάσπη πάμε καλά.

      Διαγραφή
  21. Δεν ρωτάτε κι εμάς στην κρατική τηλεόραση που προλάβαμε τα πρώτα χρόνια της πρόσληψης του να τον γνωρίσουμε που ήταν από τα "σκυλιά" του τότε καθεστώτος και μετά εξαφανίστηκε! Ούτε κάρτα δεν χτύπαγε!!!
    Καλά κάνει και σας κάνει μαθήματα προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο...
    Αλλά δεν τον είδατε ποτέ να βολτάρει οπουδήποτε με το ποδήλατο;
    Γειάσου ρε πρώην μεγάλε σοσιαλιστή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "ήταν από τα "σκυλιά" του τότε καθεστώτος"...

      Τα είπες ΟΛΑ... Αρκετά ασχοληθήκαμε με το θρασίμι...

      Διαγραφή
    2. Σπύρος Καβακόπουλος21 Φεβρουαρίου 2012 στις 5:35 μ.μ.

      Η πρόσληψή μου έγινε μετά από διαγωνισμό, επί Νέας Δημοκρατίας, πολύ πριν το 1981. Η κάρτα καταργήθηκε επί ΠΑΣΟΚ για όλους τους υπαλλήλους, οπότε για ποια κάρτα μιλάς. Δεν εργαζόμουνα στην τηλεόραση, ήμουν στο ραδιόφωνο.
      Ανώνυμε έριξες άδεια και έπιασες άδεια. Απ' όσα γράφεις αποδεικνύεται ότι ποτέ δεν εργάστηκες στην ΕΡΤ.
      Ανώνυμε έχω τον χρόνο και σε κάθε λασπολογία θα σου απαντώ. Δεν θα αφήσω την ανθρωποφαγία σου ανεξέλεγκτη. Γράφω επώνυμα, συκοφαντείς ανώνυμα, απόκτησε επιτέλους το θάρρος της γνώμης σου.

      Διαγραφή
  22. Συμφωνώ κι εγώ πως είναι είδηση ο Καβακόπουλος, στα σελέμπριτυς...
    Αλλά αφού δεν έχει καμιά αναγνώριση από την κοινωνία παρά μόνο από φορείς... φροντίζει να κραυγάζει κοιτάτε τι έκανα και τι κάνω... γιατί σιγά μην προλάβαινε να έκανε όλα αυτά που ισχυρίζεται, και να κάνει και ποδήλατο όλη μέρα!
    Στον καλύτερο δήμαρχο που πέρασε από την πόλη τον Κόντο ήξερε να κάνει καταγγελίες και στην ανύπαρκτη Γαϊτανά περί άλλων τυρβάζει...
    Αλλά περιμέντε να μην κάνει αντιδήμαρχο την γυναίκα του, και θα τον γνωρίσει κι απ΄ την άλλη μεριά... Κάθε μέρα θα την βγάζει στην σέντρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σε λίγο καιρό θα προσθέσει στο βιογραφικό του τις δουλειές που θα ανοίξει στον δήμο Αθηναίων αν στιμπήσει ο Καμίνης και τον περάσει για λαβράκι... Ε, μετά θα τον βραβεύσει και θα κοσμεί το βιογραφικό του το... γεγονός.
    Έτσι χτίζονται οι καριέρες... κορόιδαααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όπως όλοι θα διαπιστώσετε στο παρακάτω σχόλιο ο κ. Καβακόπουλος απάντησε με μια πρόταση κενή περιεχομένου!
    «Παιδιά ο Καβακόπουλος είναι μια Λερναία φούσκα! Τον ξεφουσκώνεις από δω, φουσκώνει παρακάτω... Όπως και να τον δεις όμως φούσκα είναι και τίποτα περισσότερο.
    Δηλώνει πως ήταν ο μόνος που είχε δηλώσει ότι ως συμπαραστάτης του δημότη δεν θα δεχόταν να πάρει μισθό! Παραμύθια για εντυπώσεις για όσους δεν γνωρίζουν. Ποτέ δεν έβαλε υποψηφιότητα και ποτέ δεν είχε την πρόθεση να υποβάλλει! Δεν επιτρέπετε διπλομισθία στο δημόσιο ούτε ως συνταξιούχος δημοσίου κάποιος να έχει οποιουδήποτε είδους αποδοχές από το δημόσιο. Το ίδιο ισχύει και για την γυναίκα του αν γίνει αντιδήμαρχος…
    Με τον συμπαραστάτη του δημότη παιχνίδι έκανε προσπαθώντας να αναδείξει όπως πάντα τον εαυτό του σε βάρος των άλλων! Αλλά και να βοηθήσει την σύζυγο στην ιεραρχία του δήμου… Δεν βλέπετε πόσο άλλαξε το στυλ προβολής του από τότε που εκείνη εκλέχθηκε σύμβουλος; Θυμάστε τις διαρκείς καταγγελίες του επί Κόντου;
    Παριστάνει ότι τον πήρε ο πόνος για τα κτίρια του Τσίλερ ώστε να μπορέσει να κάνει κονέ με τον άλλο απερίγραπτο, αλλά δήμαρχο Αθήνας. Τον είδατε να συγκινείτε από την ληστεία στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας; Να δηλώνει εθελοντής φύλακας στα μουσεία;
    Ο άνθρωπος είναι για γέλια με τα καμώματα του κι αυτά που σοφίζεται κάθε φορά για να εντυπωσιάσει… πραγματικά αξιολύπητος!»

    Σπύρος Καβακόπουλος
    «Η σύνταξη της συζήγου μου είναι πολύ μικρότερη της αντιδημαρχίας. Το ίδιο επίσης συμβαίνει και με την σύνταξή μου η οποία είναι μικρότερη της αμοιβής του Συμπαραστάτη.»

    Λαλίστατε κ. Καβακόπουλε γιατί δεν ζητάτε συγνώμη που επιχειρήσατε ενσυνείδητα να μειώσετε όλους όσους έθεσαν υποψηφιότητα για τον συμπαραστάτη του δημότη, ότι σε αντίθεση με εσάς δεν παραιτήθηκαν του μισθού που συνοδεύει την θέση;;;
    Γιατί δεν αναρτάτε τον αριθμό πρωτοκόλλου, όπως κάνετε πάντα για τους άλλους, που θέσατε υποψηφιότητα;
    Γιατί δεν παραδέχεστε ότι είπατε ψέματα πως και καλά θέσατε υποψηφιότητα;
    Γιατί απαντάτε παραπλανητικά ότι η σύνταξή σας και της γυναίκας σας είναι μικρότερες από τις αποδοχές του συμπαραστάτη και της αντιδημάρχου αντίστοιχα, αφού το ζήτημα είναι ότι δεν μπορείτε να λαμβάνετε από δύο πηγές του δημοσίου αποδοχές ή συντάξεις;
    Γιατί δεν δηλώνετε ακόμη αν και προκληθήκατε εθελοντής στην φύλαξη των μουσείων, ενώ ενδιαφερθήκατε για τα κτίρια του Γερμανού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλερ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπύρος Καβακόπουλος22 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:01 μ.μ.

      Ανώνυμε και επαγγελματία λασπολόγε, κάνεις ότι δεν ξέρεις να διαβάζεις (πολύ πιθανόν).
      Ισχυρίζεσαι ότι έγραψα σε παραπάνω απάντησή μου, ότι έβαλα υποψηφιότητα ως Συμπαραστάτης, που το είδες γραμμένο αυτό;; Σου επαναλαμβάνω το μήνυμα που έγραψα : «Ανώνυμε των 09,31, αν, αν, το μήνυμά σας εμπεριέχει ειρωνεία, θα πρέπει να σας γνωρίσω, ότι όταν συζητούσα δημόσια την πιθανότητα να βάλω υποψηφιότητα για Συμπαραστάτης, είχα δηλώσει ότι δεν με ενδιαφέρει ο μισθός της θέσης. Γεγονός που κανείς άλλος υποψήφιος δεν το είχε δηλώσει». Όταν γράφω λοιπόν «ότι συζητούσα δημόσια την πιθανότητα να βάλω υποψηφιότητα», εσύ καταλαβαίνεις ότι λέω ότι έβαλα; Βέβαια ένας επαγγελματίας ανώνυμος λασπολόγος δικαιούται να λέει ότι θέλει.

      Συνεχίζεις να λασπώνεις λέγοντας ότι απαντώ παραπλανητικά στο θέμα των αμοιβών από τον δήμο. Σου γνωρίζω λοιπόν ότι ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον συνταξιούχο να επιλέξει ποια από τις δύο αμοιβές να πάρει. Η σύζυγος μου λοιπόν, αν και παίρνει 700 Ε σύνταξη, προτίμησε να αποποιηθεί την πολύ μεγαλύτερη της αντιπροέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου. Το ίδιο είχα δηλώσει και γω στην περίπτωση που θα έβαζα υποψήφιος και επιλεγόμουν.

      Συνεχίζοντας το λάσπωμα λες ότι «ενσυνείδητα μείωσα τους άλλους που έθεσαν υποψηφιότητα για τον συμπαραστάτη του δημότη, ότι σε αντίθεση με εσάς δεν παραιτήθηκαν του μισθού που συνοδεύει την θέση». Κατ’ αρχάς δεν θεωρώ ότι μειώνεται ο οποιοσδήποτε υποψήφιος, όταν δεν αποποιείται τον μισθό του Συμπαραστάτη, είναι μία εργασία και θα πρέπει να αμείβεται. Θα τον μείωνα αν κάποιος τον είχε αποποιηθεί και εγώ έγραφα ότι αυτό δεν το έκανε. Θα ζητήσω λοιπόν συγνώμη, αν τυχόν κάποιος είχε δηλώσει ότι αποποιείται του μισθού του.

      Τώρα στο ερώτημα σας, γιατί δεν δήλωσα αν και προκλήθηκα από σας, εθελοντής στην φύλαξη των μουσείων, ενώ ενδιαφερθήκα για τα κτίρια του Γερμανού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλερ; Εδώ τι να απαντήσω, η ερώτησή σου αφενός δείχνει τον στρεβλό και προβληματικό τρόπο σκέψης σου και αφετέρου, αυτό το Γερμανός αρχιτέκτονας γιατί σε ενοχλεί και το τονίζεις. Ίσως γι αυτό πήγες και το έκαψες ανώνυμε κουκουλοφόρε του διαδικτύου.

      Φιλαράκο δεν θα σ’ αφήσω σε χλωρό κλαδί, θα σου απαντώ επώνυμα, θα συκοφαντείς ανώνυμα. Και δεν θα σ’ αφήσω, γιατί άνθρωποι σαν και σένα κατέστρεψαν αυτή τη χώρα, ανώνυμοι ανθρωποφάγοι, ανίκανοι, σφουγγοκωλάριοι, κομματόσκυλα, κουκουλοφόροι, αδύναμοι να πουν το όνομά τους, γιατί φυσικά ντρέπονται γι αυτό.

      Διαγραφή
    2. Απαντώ εδώ, παρ' όλο που δεν είμαι εγώ αυτός ο οποίος τα έγραψε.
      Όχι! Άνθρωποι σαν εσένα κατέστρεψαν τη χώρα κ. Καβακόπουλε. Που αλλάζουν τις ιδεολογίες σαν τα πουκάμισα, ανάλογα με τα συμφέροντά τους. Επαγγελματίες πασόκοι, επαγγελματίες εθνικόφρονες, επαγγελματίες αριστεροί. Όσο για την ανωνυμία θα σου ξαναπώ ότι υπάρχουν και άνθρωποι που δεν είναι ούτε ψώνια ούτε νούμερα. Άνθρωποι που λειτουργούν με σεμνότητα, αθόρυβα και όχι σαν κύμβαλα αλαλάζοντα. Προτιμώ να είμαι ανώνυμος παρά επώνυμος σαν και του λόγου σου.
      Είπε κάποιος σε προηγούμενο ποστ ότι αρκετά ασχοληθήκαμε μαζί σου. Συμφωνώ και προσυπογράφω. Μπορείς τώρα να συνεχίσεις τους παραληρηματικούς σου μονολόγους. Από αυτό θρέφεσαι απ' ό,τι φαίνεται.

      Διαγραφή
    3. Kύριε Καβακόπουλε πως εσείς ένας κύριος με τα όλα του, επιτρέπετε στον εαυτό σας τέτοιο ύφος και τέτοιες ύβρεις! Λυπάμαι ειλικρινά, αλλά είχα διαφορετική γνώμη για εσάς! Μάλλον η παρακμή έχει φθάσει ως εκεί που δεν πάει το μυαλό μας... Κρίμα!

      Διαγραφή
    4. Σπύρος Καβακόπουλος22 Φεβρουαρίου 2012 στις 8:59 μ.μ.

      Λές ότι αλλάζω τις ιδεολογίες σαν τα πουκάμισα. Μπορείς να μου αναφέρεις στα κόμματα που εντάχθηκα, μετά το 1984 που έφυγα από το ΠΑΣΟΚ. Μπορείς να αναφέρεις μια περίπτωση κατά την οποία μίλησα υπέρ κάποιου κόμματος. Μπορείς να αναφέρεις μια περίπτωση όπου εκμεταλλεύτηκα την επαφή μου με κάποιο κόμμα ώστε να επωφεληθώ;
      Αν δεν απαντήσεις τότε δεν είσαι λασπολόγος;;;;;;

      Διαγραφή
    5. Πράγματι σε αδικεί καθώς εκτός του ΠΑΣΟΚ και νωρίτερα της ΝΔ μέλος δεν είναι γνωστό να υπήρξες άλλου κόμματος μετά το ΄84! Ωστόσο κι εσύ πρέπει να παραδεχτείς ότι είσαι κλασσικός δημοσιοσχεσίτης και χωρίς να χαλάσεις τις σχέσεις με τα παραπάνω κόμματα, φρόντιζες να υπηρετείς όλα τα κόμματα και κομματάκια όποτε σου δινόταν η ευκαιρία... Κατά γενική ομολογία ήσουν και παραμένεις υπερηχητικός...
      Να ξέρεις αν δεν ήσουν τόσο κραυγαλέα και ταχτικά άδικα επικριτικός απέναντι σε πολύ κόσμο, όλοι θα δείχναμε κατανόηση για την περίπτωση σου... Αλλά όταν γνωρίζεις ότι δεν χωράς σε ωράρια γιατί έχεις χρόνια να δουλέψεις, δεν αντέχεις να συνεργάζεσαι και γι΄ αυτό είσαι τόσο μοναχικός, σου αρέσει το εύκολο αποτέλεσμα με μια δεντροφύτευση π.χ. ή τη βοήθεια για το στήσιμο κάποιων ηχητικών, ή να δίνεις συμβουλές αφ΄ υψηλού και να κάνεις τον αυστηρό κριτή που όλα τα ξέρει, τότε επιδιώκεις αυτό ακριβώς που κάνεις... Πλουτίζεις το βιογραφικό σου με διάφορα «στολίδια» και παριστάνεις πως είσαι υπεράνω...
      Αυτή σου η πρακτική δεν είναι συμμετοχή στα κοινά, αλλά κακή παράσταση για ένα ρόλο σε κάποιες έκτακτες συμμετοχές...
      Γι΄ αυτό γνωρίζεις ότι δεν έχεις κάποια διαρκή μακροχρόνια συνεργασία, ή αντίστοιχη συμμετοχή σε κάποιο φορέα κομματικό, παραταξιακό ή άλλο, ούτε μακροχρόνιες συνεχείς κοινωνικές ή φιλικές σχέσεις! Δεν αντέχεις! Παραδέξου το, κατάλαβε ότι κι εσύ έχεις τις ιδιοτροπίες σου όπως όλοι μας και επιτέλους φρόντισε να αντιληφτείς ότι όταν εισπράττεις μαζικά τέτοιες αντιδράσεις, ε, κάπου έχεις κι εσύ την ευθύνη σου... Γι΄ αυτό σταμάτα να βρίζεις και να χαρακτηρίζεις συλλήβδην όσους με την σειρά τους σε κρίνουν, όπως ακριβώς κάνεις κι εσύ!
      Αν θέλεις να με ακούσεις, σου λέω, χαλάρωσε και ψάξου λίγο παραπάνω…

      Διαγραφή
  25. Σπύρος Καβακόπουλος24 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:41 π.μ.

    Γνωστέ ανώνυμε, τα ίδια λες και αλλού και το αλλού, μου τα μεταφέρει. Λοιπόν κε Μ. μια και αρέσκεσαι στη σπίλωση, σου απαντώ.
    1. Ποτέ δεν υπήρξα μέλος της Ν.Δ. Στο ΠΑΣΟΚ έγινα μέλος όταν απολύθηκα από φαντάρος το 1977 . Στην ΕΡΤ προσλήφθηκα το 1977 μετά από διαγωνισμό, ενώ ήμουν στο ΠΑΣΟΚ και η κρατούσα αρχή ήταν η Ν.Δ. Από δε το ΠΑΣΟΚ έφυγα το 84, γιατί έβλεπα αυτά τα οποία τώρα όλοι συνειδητοποιούν.
    2. Ισχυρίζεσαι ότι τα έχω καλά με κόμματα και κομματάκια και είμαι δημοσιοσχετίστας. Προκαλώ τον οποιοδήποτε σε οργανωμένο κόμμα ή κομματάκι (όπως λες), να πει αν με έχει δει να περάσω έστω και απ’ έξω από κάποιο κόμμα κι αν με ξέρει κάποιος απ’ αυτά. Ένας δημοσιοσχετίστας θα τον δείς να είναι σε επιτροπές του δήμου, πρόεδρος, παράγων σε κάποιο σύλλογο. Εσύ βλέπεις να κατέχω μια τέτοια θέση; Εγώ συνειδητά δεν είμαι σε επιτροπή του δήμου (από τις τόσες που υπάρχουν), γιατί δεν θέλω να φανεί ότι εκμεταλλεύομαι την θέση που έχει η σύζυγος μου στον δήμο; Πως ισχυρίζεσαι ότι δεν χαλάω τις σχέσεις μου με τα κόμματα και τα εκμεταλλεύομαι, όταν κανείς από αυτά δεν με ξέρει. Έναν δημοσιοσχετίστα θα τον δεις στα πηγαδάκια των καφέ της πλατείας, μ’ έχεις δει ποτέ σε κάποιο τέτοιο πηγαδάκι;
    3. Ισχυρίζεσαι ότι ήμουν άδικα επικριτικός σε πολύ κόσμο. Σου απαντώ λοιπόν ότι επικριτικός ήμουν στον πρώην δήμαρχο κο Κόντο, στον οποίο πάντα επώνυμα έστελνα επιστολές με αρ. πρωτ. Τις επιστολές αυτές όπως ξέρεις τις δημοσιοποιούσα και ο κόσμος της Φιλαδέλφειας τις διάβαζε και έκρινε. Σε προκαλώ να μου πεις σε ποια περίπτωση έκανα λάθος. Α, επικριτικός επίσης είμαι και στην σημερινή δημοτική αρχή. Σε προκαλώ να γράψεις σε ποιον άλλον ήμουν επικριτικός, διαφορετικά είσαι ένας συκοφάντης.
    4. Λες ότι δεν αντέχω να συνεργάζομαι. Ναι κε ανώνυμε, όταν αυτοί που συνεργάζομαι, παίζουν πολιτικά παιχνίδια και προτιμούν π.χ. να καεί το δάσος παρά να διαμαρτυρηθούν δημόσια και να κινήσουν γη και ουρανό για να αποφευχθεί ο κίνδυνος (δεν μιλάω για φέτος ε), ναι με τέτοιους ανθρώπους είναι αδύνατον να συνεργαστώ. Λες ότι είμαι μοναχικός, γιατί δεν ρωτάς τους εκατοντάδες μαθητές μου που είναι πλέον και φίλοι μου, τρεις μάλιστα τους ξέρεις.
    5. Λες ότι δίνω συμβουλές αφ’ υψηλού. Σε προκαλώ να πεις μια τέτοια περίπτωση.
    6. Λες ότι δενδροφυτεύω και βοηθώ στο στήσιμο κάποιων ηχητικών. Δεν βοηθώ στο στήσιμο, όλη τη δουλειά την κάνω μόνος μου και όπως πολύ καλά ξέρεις, όταν μου λένε ευχαριστώ αντιδρώ άμεσα και λέω ότι αυτό είναι κοινωνική υποχρέωσή μου και όχι εθελοντική προσφορά, γιατί έτσι εγώ το θεωρώ. Το να βοηθήσεις π.χ. ένα σχολείο είναι υποχρέωση και όχι εθελοντισμός για μένα. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να ρωτήσει τους φορείς που έχω βοηθήσει αν αυτό ισχύει για μένα. Επίσης ξέρεις πολύ καλά ότι στις δενδροφυτεύσεις, δεν είμαι ποτέ μόνος μου, αλλά πάντα με πρώην μαθητές μου, αυτό το θεωρείς επιλήψιμο;
    7. Λες ότι «Αυτή σου η πρακτική δεν είναι συμμετοχή στα κοινά, αλλά κακή παράσταση για ένα ρόλο σε κάποιες έκτακτες συμμετοχές». Αν βγάλεις τη μάσκα, μπορώ να σου στείλω πάνω από είκοσι περιπτώσεις όπου στο τελευταίο πεντάμηνο βοήθησα διάφορους φορείς. Πως λοιπόν μιλάς για έκτακτες συμμετοχές.
    8. Λες ότι εισπράττω μαζικές αντιδράσεις. Ναι αντιδράσεις μόνο από ανωνύμους που δεν έχουν το θάρρος της γνώμης τους όπως εσύ. Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι το φαινόμενο ανθρωποφαγίας που εμφανίζεται στα blogs από ανωνύμους, οφείλεται, όπως λένε οι κοινωνιολόγοι που ερεύνησαν το θέμα, σε άτομα συμπλεγματικά που δεν τους αφήνει το υποσυνείδητό τους να δεχθούν άτομα καλύτερα από αυτούς. Τέτοιες μαζικές αντιδράσεις έχουν υποστεί και επώνυμοι της Ν. Φιλαδέλφειας. Αλήθεια γιατί φοβάσαι να γράψεις επώνυμα, τι έχεις να φοβηθείς, μήπως επειδή ξέρεις ότι ψεύδεσαι και γι αυτό; Για ψάξου καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά αφού τον γνωρίζεις(?) και γράφεις και το αρχικό του ονόματος ή επιθέτου του(?) εκτός κι αν έχεις γράψει με κεφαλαίο το πρώτο γράμμα της γνωστής λέξης... γιατί του ζητάς να βγάλει την μάσκα και δεν γράφεις το όνομα του!

      Διαγραφή
    2. Γράφω ανώνυμα γιατί δεν είμαι ψώνιο. Γκέγκε ή να στο ξαναγράψω?

      Διαγραφή
    3. Γράφεις ανώνυμα γιατί είσαι πονηρίδης!

      Διαγραφή
    4. ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ κ.ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ Η ΑΓΩΝΙΩΔΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΤΙΠΟΤΑ+"!
      ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΤΟΥΣ Ε.Π.Π. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ!

      Διαγραφή
  26. "3. Ισχυρίζεσαι ότι ήμουν άδικα επικριτικός σε πολύ κόσμο. Σου απαντώ λοιπόν ότι επικριτικός ήμουν στον πρώην δήμαρχο κο Κόντο, στον οποίο πάντα επώνυμα έστελνα επιστολές με αρ. πρωτ. Τις επιστολές αυτές όπως ξέρεις τις δημοσιοποιούσα και ο κόσμος της Φιλαδέλφειας τις διάβαζε και έκρινε. Σε προκαλώ να μου πεις σε ποια περίπτωση έκανα λάθος. Α, επικριτικός επίσης είμαι και στην σημερινή δημοτική αρχή. Σε προκαλώ να γράψεις σε ποιον άλλον ήμουν επικριτικός, διαφορετικά είσαι ένας συκοφάντης".

    Αυτό ακριβώς! Έκανες πολεμική κι όχι κριτική στον καλύτερο δήμαρχο που πέρασε από την πόλη τον Κόντο και την πλειοψηφία του για να έρθει ο δικός σου συνδυασμός... Με τον Γρετζελιά έκανες μούγκα στην στρούγκα... με την Γαϊτανά ανάλογα πως πάνε τα πράγματα με την γυναίκα σου γκρινιάζεις ή μας λες να κοιτάμε τις καταστροφές που έγιναν στην Αθήνα...
    Νομίζεις ότι μας δουλεύεις επειδή δεν κρατάμε αρχείο με τις όσα κάνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. To ΄77 έκανε διαγωνισμό(!) η Ν.Δ. ανήκες στο ΠΑΣΟΚ και σε προσέλαβαν... αξιοκρατικά στην κρατική ΕΡΤ! Δεν πας να δεις αν έρχομαι ρε φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Kαβακόπουλε μα την Παναγία αυτό ακριβώς έχω ακούσει να λέει κι ο Λεβέντης! Τυχαίο;

    "Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι το φαινόμενο ανθρωποφαγίας που εμφανίζεται στα blogs από ανωνύμους, οφείλεται, όπως λένε οι κοινωνιολόγοι που ερεύνησαν το θέμα, σε άτομα συμπλεγματικά που δεν τους αφήνει το υποσυνείδητό τους να δεχθούν άτομα καλύτερα από αυτούς.".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπύρος Καβακόπουλος24 Φεβρουαρίου 2012 στις 7:55 μ.μ.

      Αντί απάντησης σου παραθέτω δύο αποσπάσματα σχειτiκά με την ανθρωποφαγία του Βασ. Καραποστόλη, καθηγητή πολιτισμού και επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
      Η ανθρωποφαγία είναι μια ανάγκη των πολλών για ζωογόνηση με το αίμα των λίγων........
      .....τα ικανά άτομα είναι δυνατόν να καταβροχθιστούν ολόκληρα από μια κοινότητα εθελότυφλη, η οποία δεν θέλει να δει την αξία τους.
      Μήπως αξίζει να διαβάσεις λιγουλάκι τον καθηγητή Β. Καραποστόλη και να παρατήσεις τον Λεβέντη;

      Διαγραφή
  29. Όπα! Αυτό είναι ευθεία επίθεση και βαριά κουβέντα κατά των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας φιλαράκο! «Λες ότι δεν αντέχω να συνεργάζομαι. Ναι κε ανώνυμε, όταν αυτοί που συνεργάζομαι, παίζουν πολιτικά παιχνίδια και προτιμούν π.χ. να καεί το δάσος παρά να διαμαρτυρηθούν δημόσια και να κινήσουν γη και ουρανό για να αποφευχθεί ο κίνδυνος (δεν μιλάω για φέτος ε), ναι με τέτοιους ανθρώπους είναι αδύνατον να συνεργαστώ». Πάρε το πίσω σε παρακαλώ αμέσως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπύρος Καβακόπουλος24 Φεβρουαρίου 2012 στις 7:39 μ.μ.

      Γράψε πρώτα επώνυμα και μετά θα σου απαντήσω.

      Διαγραφή
    2. Στρίβειν δια του αρραβώνος... αντί μιας αντρίκιας συγνώμης! Τόσο λιγοστός...

      Διαγραφή
  30. Mε αυτά και με εκείνα έχουμε αφήσει τον Γρετζελιά και τους επώνυμους του δήμου να κάνουν ότι γουστάρουν κι ασχολούμαστε με τον κ. Καβακόπουλο! Δεν λέω ότι είναι βαλτός, αλλά αν πράγματι ήθελαν να μας αποπροσανατολίσουν καλύτερο τρόπο... δεν θα έβρισκαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αγαπητέ, καλό είναι να πιστεύει καθένας μας στον εαυτό του και να τον εκτιμά. Καλό επίσης είναι να έχουμε την αναγνώριση για όσα κάνουμε για άλλους και αυτό να μας γεμίζει σαν ανθρώπους. Καλύτερο όμως είναι να μην έχουμε ανάγκη να επιδεικνύουμε όσα κάνουμε, δήθεν κατ΄ ανάγκην γιατί γράφουμε επωνύμως, κι ακόμη καλύτερο είναι να μην έχουμε ανάγκη να αναγνωριστούν! Το σημαντικό είναι η έκφραση γνώμης αλλά και οι πράξεις όταν αυτά απευθύνονται στο κοινωνικό σύνολο, κι όχι η αυτοπροβολή μέσω της έκφρασης γνώμης και των όποιων πράξεων. Όταν αυτά αποκτούν συστηματικό χαρακτήρα κι εκφεύγουν πέρα από ένα όριο, τότε η συμπεριφορά κρίνεται προβληματική. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι, αλλά με πολλές πιθανότητες σημαίνει… Δεν θα επεκταθώ περισσότερο, απλά θα θυμίσω την γνωστή σοφή ρήση των προγόνων μας, παν μέτρον άριστον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σπύρος Καβακόπουλος25 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:36 π.μ.

      Όταν σε προκαλούν ότι αεροβατείς μη προσφέροντας, ότι είσαι μεγαλοσυνταξιούχος, ότι η σύζηγος παίρνει μισθό στο δήμο,ότι είμαι πασόκος, ότι κάνω δημόσιες σχέσεις με τα κόμματα που με εξυπηρετούν, ότι δεν κρίνω την σημερινή δημοτική αρχή και ένα σωρό άλλες συκοφαντίες και λασπώματα, απαιτείτε να καθίσω με σταυρωμένα χέρια; Θεωρείτε ότι δεν πρέπει να αποδείξω με συγκεκριμένες πράξεις μου τις συκοφαντίες;; Δεν είναι προβοκατόρικο να σε προκαλούν με ψεύδη, να απαντάς με συγκεκριμένα στοιχεία και μετά να σου λένε, γιατί μας τα λες και αυτοδιαφημίζεσε;; Αυτοί οι ανώνυμοι που χρησιμοποιούν αυτές τις άθλιες πρακτικές, και "κρατάνε άδεια ονόματα" όπως λέει και Ουμπέρτο Έκο, δεν είναι πρόστυχοι;;;;

      Διαγραφή
  32. Πάντως αυτό που ταυτοποιεί κάποιον ως ψώνιο είναι όταν διαρκώς προβάλλει το ΕΓΩ, όταν κάνει, βλέπει, εντοπίζει όλα τα καλά ΜΟΝΟΣ του, όταν δεν γράφουν άλλοι για την σπουδαιότητα του αλλά Ο ΙΔΙΟΣ, όταν άνευ λόγου και αιτίας δημοσιοποιεί επιστολές προς δημόσια πρόσωπα σαφές δείγμα ότι το κάνει για να τραβήξει την προσοχή μας, και τέλος όταν πάντα ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ και ποτέ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ...
    Η συνέπεια και η συνέχεια στα παραπάνω εξασφαλίζει την εξέλιξη που γνωρίζουμε και με την οποία κάποιοι... είναι αντιμέτωποι χωρίς δυστυχώς να μπορούν να κατανοήσουν το γιατί, με αποτέλεσμα να γίνονται και επιθετικοί αν και νομίζουν ότι αμύνονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ έχει το θράσος να κατηγορεί κόσμο που γράφει ανώνυμα ως κουκουλοφόρους, προβοκάτορες και όλο το υβρεολόγιο που έχει αναπτύξει, ξεχνώντας όπως ο ίδιος τώρα ομολογεί ότι επί Δημάρχου Κόντου αυτός είχε ειδοποιήσει στα κρυφά το δίκτυο μεταναστών για να τον καταγγείλει! Και ποιος ξέρει και τι άλλα έχει κάνει ανώνυμα που δεν γνωρίζουμε…

      Διαγραφή
    2. Να σου πω εγώ τι έχει κάνει. Έχει βάλει το φιλαράκι του (ξέρει αυτός ποιόν λέω) να εντοπίσει τις ip όσων γράφουν εναντίον του. Γι' αυτό και πετάει ένα υπονοούμενο για ένα όνομα(;), επίθετο(;). Θα πέσει πολύ γέλιο όμως, γιατί από τον δικό μου υπολογιστή για παράδειγμα, γράφουν άλλα 7 άτομα.

      Τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν. Τον ρουφιάνο κανένας.

      Καλύτερα ανώνυμος και αφανής παρά χαφιές και υποκριτής.

      Διαγραφή
  33. και τι νόημα βγαίνει παιδιά με τις ip?

    εμείς είμαστε 3 αδέλφια και ο καθένας μας έχει από 10 φίλους.
    Όλοι περνάνε από εδώ και γράφουν.
    Δηλαδή 30 άτομα γράφουν από έναν υπολογιστή.
    Αυτό τι σημαίνει?
    Ότι μπορείς να ξεκαθαρίσεις ποιός είναι κάθε φορά πίσω από ένα όνομα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ας αφήσουμε τον ίδιο να εκδώσει πόρισμα... αν πράγματι βέβαια ασχολείται με το ζήτημα κι όχι με τις απόψεις που εκφράζονται! Αλλά αν θέλει να κάνει τέτοια, αυτό σημαίνει κι άλλα πράγματα... Σκεφθείτε δηλαδή όλο αυτό τον κόσμο που συμμετέχει στα κοινά από πρωθυπουργούς μέχρι τον τελευταίο πολίτη που δέχεται ανώνυμες επικρίσεις, αυγά, γιαούρτια κι ότι άλλο... πως θα έπρεπε να οργανώσουν το κράτος και τις ζωές τους! Στάζι και βάλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή