Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Αν δεν δουλεύεις, μήπως να πας διακοπές;

Οι μέρες που κάποιος τηλεφωνούσε σε σειρά από ξενοδοχεία για να κλείσει δωμάτιο έχουν περάσει προ πολλού. Το ίντερνετ έχει απλουστεύσει κατά πολύ την ταξιδιωτική διαδικασία σχεδόν παρακάμπτοντας και το πρακτορείο ταξιδίων. Σήμερα ο καθένας από το σπίτι του μπορεί να ψάξει και να κλείσει εισιτήρια, δωμάτια αλλά και να κάνει ένα αναλυτικό ταξιδιωτικό πρόγραμμα. Υπάρχουν μάλιστα πολλές ιστοσελίδες που
κάνουν την έρευνα μας εύκολη και διασκεδαστική όπως οι Expedia, Travelocity, lastminute, ……
Μερικές φορές όμως είναι εξίσου διασκεδαστικό να χαζεύεις ωραία ξενοδοχεία που έχει ερευνήσει κάποιος άλλος. Ιδού λοιπόν μερικές εναλλακτικές που δε θα σας κοστίσουν πάνω από 100 ευρώ η βραδιά και θα σας φιλοξενήσουν στην καρδιά της Ευρώπης.
Πριν προχωρήσετε στην οποιαδήποτε κράτηση καλό θα είναι να τσεκάρετε ένα site όπως το www.TripAdvisor.com ή το www.VirtualTourist.com   που σας μεταφέρουν πραγματικές εντυπώσεις κι αντικειμενικές εμπειρίες από ένα μέρος ή από ένα ξενοδοχείο. Τα σχόλια θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις ενώ σας δίνεται η δυνατότητα να συγκρίνετε τις τιμές. Μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε πάντα την ιστοσελίδα του κάθε ξενοδοχείου γιατί μπορεί να τρέχει κάποια ειδική προσφορά που να σας ενδιαφέρει. Επικοινωνήστε μαζί τους με email, αν χρειαστεί, ίσως μπορούν να σας κανονίσουν μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο με λίγο έως και καθόλου κόστος.
Παρίσι
Hôtel de la Herse d’Or
Στην καρδιά του Marais, το ξενοδοχείο στεγάζεται σε ένα κτίριο 400 ετών, με μαρμάρινα τζάκια και παραδοσιακά ξύλινα δοκάρια στο ταβάνι. Τα δωμάτια είναι σχετικά γυμνά με αυτά που βλέπουν στις δύο εσωτερικές αυλές να έχουν μεγαλύτερη ησυχία. Έχετε το νου σας γιατί όπως πολλά ancien κτήρια στη γαλλική πρωτεύουσα ασανσέρ δεν υπάρχει ενώ τα πιο οικονομικά δωμάτια έχουν κοινοχρηστο ντους και WC. Έχει όμως δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο ίντερνετ σε όλα τα δωμάτια αν και κανείς δεν ξέρει γιατί θα θέλατε να μείνετε στο δωμάτιο αντί να βολτάρετε στην ωραία γειτονιά (20 rue Saint-Antoine, τηλ.: 0033 1 4887 8409, www.hotel-herse-dor.com, από €99 το δίκλινο).
Fred Hotel
Στην άλλη όχθη στην περιοχή Montparnasse, το ανακαινισμένο Fred  διαθέτει 36 σύγχρονα δωμάτια με ασύρματη πρόσβαση στο ίντερνετ. Οι επισκέπτες περιλαμβάνουν οικογένειες αλλά και business travelers.  Ιδανικό για παρέες είναι το διαμέρισμα με τα δύο μεγάλα υπνοδωμάτια και τον καναπέ-κρεβάτι που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 5 άτομα. Τα  υπόλοιπα δωμάτια δεν είναι αυτό που λες μεγάλα αλλά είναι καθαρά και βλέπουν τις σκεπές των σπιτιών και την πόλη. (11 av. Villemain, τηλ:  0033 145 432418, www.fred-hotel.com, προσφορά από € 105 το απλό δίκλινο)
Άμστερνταμ
Sunhead of 1617 
Bed & Breakfast σε ένα διατηρητέο σπίτι στην καρδιά των καναλιών του Άμστερνταμ. Πολύ κοντά σε όλα τα αξιοθέατα με ωραία διακοσμημένα δωμάτια και πολύ καλό πρωινό από τον ιδιοκτήτη Carlos. Αντίκες και πλούσια υφάσματα διακοσμούν τα παραδοσιακά δωμάτια Toulip και Narcissus ενώ μέσω του site μπορείτε να κλείσετε και δύο μεγαλύτερα διαμερίσματα (Herengracht 152, τηλ.: 0031 20 626 1809, www.sunhead.com, από €99 το δίκλινο)
Citizen
Νεοσύστατη αλυσίδα για mobile citizens που αποζητούν προσιτή πολυτέλεια. Μοντέρνα διακόσμηση και διαστημική φωτισμοί εντυπωσιάζουν στα 215 δωμάτια, τα οποία εξοικονομούν χώρο με λύσεις-έκπληξη που ξεφεύγουν από το καθιερωμένο πλάνο ξενοδοχείου. Έξτρα προσφορές για τους πελάτες οι δωρεάν ταινίες, η 24ωρη εξυπηρέτηση στο lobby με τα εμβληματικά design έπιπλα Vitra και Eames και το δωρεάν γρήγορο internet. Ανοικτή όλο το 24ώρο μένει και η καντίνα που προσφέρει σάντουιτς, σαλάτες, σούσι  αλλά και ζεστά πιάτα (Prinses Irenestraat 30, www.citizenm.com, από €83- 103 το δίκλινο).
Βενετία
Hotel Galleria
Ένα ανακαινισμένο palazzo του 17ου αιώνα, με 9 δωμάτια που βρίσκεται πάνω στο Canal Grande. Τα έξι δωμάτια βλέπουν τη διάσημη υδάτινη οδό και είναι περιζήτητα. Τα μεγάλα δωμάτια είναι πραγματικά εντυπωσιακά με καλόγουστη κλασική επίπλωση. Τα μικρά δωμάτια είναι πραγματικά μικρά, κάντε μια προσεκτική επιλογή κι απολαύστε το πρωινό, με το  φρεσκοψημένο ψωμί, που σερβίρεται και στο δωμάτιο. (Dorsoduro 878A, τηλ.: 0039 041 5232489, www.hotelgalleria.it, από € 115 το δίκλινο)
Hotel Ca’ Dogaressa
Ανακαινισμένο πρόσφατα με όμορφα βενετσιάνικα διακοσμημένα δωμάτια και πρωινό που σερβίρεται πάνω στο κανάλι.  Σχετικά κοντά στο σταθμό παρά στα κεντρικά αξιοθέατα αλλά σε γοητευτική γωνιά της πόλης αποζημιώνει για το έξτρα περπάτημα με την ωραία του ατμόσφαιρα, την καθαριότητα και το φιλικό κι εξυπηρετικό προσωπικό. (Fondamenta di Cannaregio 1018, τηλ: 00 39 041 275 9441, www.cadogaressa.com , από € 85 το δίκλινο με πρωινό)

imoney

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου