Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Έφυγε η Άνγκελα, ήλθε ο Αχμέτ

Σε μια δύσκολη συγκυρία τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Τουρκία, φτάνει σήμερα στην Αθήνα ο Αχμέτ Νταβούντογλου, με στόχο να δοθεί ώθηση στις πολυετείς και ατέρμονες διερευνητικές επαφές μεταξύ των δύο χωρών, οι οποίες έχουν ατονήσει τον
τελευταίο ενάμιση χρόνο.
Επισήμως, ο λόγος της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας είναι να προετοιμάσουν το 2ο ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα και προβλέπει την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στη γειτονική χώρα. Όμως μια ενδεχόμενη κλιμάκωση της έντασης της Τουρκίας με τη Συρία, αλλά και οι κρίσιμες και διαρκείς διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα, μεταθέτουν από τον Ιανουάριο και μετά τη διεξαγωγή του.
Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας θα συναντήσει στις 10:00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου των Έλληνα Πρωθυπουργό και στις 11:00 τον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο. Στις 13:30 θα γίνουν δηλώσεις, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει συνάντηση στην τουρκική πρεσβεία του κυρίου Νταβούντογλου με Έλληνες δημοσιογράφους.

Στην ατζέντα των συζητήσεων θα τεθούν και θέματα οικονομικής συνεργασίας, επενδύσεις και τουρισμός, τομείς στους οποίους η ελληνική κυβέρνηση δίνει έμφαση και επιδιώκει την αναβάθμιση των οικονομικών σχέσεων.

Πριν αναχωρήσει - με ιδιωτικό αεροπλάνο - για την Άγκυρα ο Αχμέτ Νταβούντογλου αναμένεται να συναντηθεί με μέλη του συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών.

Η επίσκεψη Νταβούντογλου συμπίπτει με τη δημοσίευση της έκθεσης προόδου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Τουρκία στην οποία σύμφωνα με το τελικό προσχέδιο γίνεται αναφορά στις απειλές της Τουρκίας στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και στην άρνηση της να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της προς την ΕΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου