Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Πεντάρα της ΑΕΚ στη Θράκη και πρόκριση στο Κύπελλο Ελλάδος

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ίσμαελ Μπλάνκο, η ΑΕΚ συνέτριψε 5-1 τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή και προκρίθηκε στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδος. Τρία γκολ και μία ασίστ για τον Αργεντινό επιθετικό, που θύμισε στους φίλους της Ένωσης τον... Ζορό που γνώρισαν όλοι τις δύο πρώτες του σεζόν στην Ελλάδα.

Νίκη με ανατροπή για την ομάδα του Χιμένεθ, που παρέταξε σχήμα με πολλές αλλαγές και είχε σε ένα ακόμα ματς τον Γκερέιρο σε ρόλο οργανωτή και μάλιστα εκ των κορυφαίων παικτών της αναμέτρησης. Πρώτο γκολ με την κιτρινόμαυρη για Καράμπελα, ο Λεονάρντο το πέμπτο τέρμα του Δικεφάλου.

Αλλαγές και... ψυχρολουσία για ΑΕΚ

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ομάδα του με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της. Ο Αραμπατζής ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, Νασούτι, Δέλλας στο κέντρο της άμυνας, Νταντόμο αριστερά και Καλαμιώτης δεξιά.

Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Μάκος, Γκέντογλου, έχοντας μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο τον Γκερέιρο και τους Εντερ, Καράμπελα, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Τέλος, στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο μεγάλος Μπλάνκο.

Ο ιδιαίτερα βαρύς αγωνιστικός χώρος και ο δυνατός αέρας, δεν επέτρεψαν στις δύο ομάδες να βγάλουν πολλές φάσεις. Η ΑΕΚ είχε από την αρχή τον έλεγχο και την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά ήταν αυτή που βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ, όταν ο Καλαμιώτης ανέτρεψε εντός περιοχής τον Πάγκαλο στο 18` και ο Σιμώσης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι άνοιξε το σκορ.

Το σημάδι του «Ζορό»

Η Ένωση προσπάθησε να αντιδράσει και είχε κάποιες καλές στιγμές με τη σέντρα σουτ του Γκερέιρο που σταμάτησε στο δοκάρι του Ανδριόλα, αλλά και την ευκαιρία του Μπλάνκο που έφυγε μόλις άουτ. Ο αργεντινός πάντως, είχε την λύση καθώς με ωραίο σουτ, μετά την ωραία πάσα του Γκερέιρο στο 33` και εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 42`, σε παράβαση που κέρδισε ο ίδιος, ανέτρεψε το σκορ σε 2-1 πριν την ανάπαυλα.

Άγγιξε το 3-1...

Στην επανάληψη, ο Χιμένεθ αντικατέστησε τον Καλαμιώτη με τον Αργυρίου, θέλοντας να δώσει ταχύτητα στα άκρα της ομάδας του. Στο 52ο λεπτό, η ΑΕΚ άγγιξε το 3-1, όταν ο Γκερέιρο συνεργάστηκε άψογα με τον Μπλάνκο, βγήκε απέναντι από τον Ανδριόλα, αλλά πλάσαρε άστοχα με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει πλάγιο (!) άουτ. Ο Ισπανός τεχνικός έριξε στη συνέχεια και τον Λεονάρντο στο παιχνίδι αντί του Εντερ, με τον νεαρό Βραζιλιάνο να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι με σουτ, στο 64ο λεπτό, χάνοντας την ευκαιρία να κλειδώσει το ματς.

...και το πέτυχε

Το 3-1 ήρθε τελικά στο 69ο λεπτό, όταν ο Μπλάνκο με τρίτο του προσωπικό τέρμα, μετά την ασίστ του Γκερέιρο, σφράγισε τη νίκη - πρόκριση για την ομάδα του. Ο αργεντινός επιθετικός ολοκλήρωσε το προσωπικό του σόου δύο λεπτά αργότερα, όταν έδωσε έτοιμο γκολ στον Καράμπελα, που σε κενή εστία δεν αστόχησε, για το 4-1. Το τελικό σκορ πάντως έκλεισε ο Λεονάρντο στο 85`, πλασάροντας σε κενή εστία, μετά την εξαιρετική ατομική ενέργεια και πάσα του Τζιμπούρ, που αντικατέστησε νωρίτερα τον Μπλάνκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου