Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Αγοράσατε σαββατο-κυριακάτικες εφημερίδες σήμερα;

Η απεργία των δημοσιογράφων σήμερα κι αύριο έφερε τα πάνω- κάτω στις εφημερίδες στο περίπτερο. Σήμερα, Παρασκευή, κυκλοφορούν κοινές σαββατοκυριακάτικες εκδόσεις όλων των εφημερίδων. Πεταχτείτε στο περίπτερο, αν αγοράζετε κυρικάτικο Τύπο κι απολαύστε τον ολόκληρο το σαββατοκύριακο...

5 σχόλια:

  1. δεν είναι καλύτερα να μποϊκοτάρουμε τα απεργοσπαστικά φύλλα, λέω εγώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι απεργοσπαστικά φύλλα, χθες οι δημοσιογράφοι ΔΕΝ είχαμε απεργία. Άκου helpdiamantis,οι εφημερίδες -οι πιο πολλές και μικρές και μεγάλες- είναι στο κόκκινο. Το Βήμα έκλεισε, η Απογεματινή έκλεισε, κι έχει και συνέχεια. Θέλουμε ενημέρωση από 2-3 φύλλα μόνο; Να τα τσακίσουμε τα άλλα τώρα που είναι στην πίεση. αλλά αν θέλουμε ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ, πρέπει να τα στηρίξουμε. Και για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας των συναδέλφων μου ,επίσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αφού λοιπόν μόνο το βήμα της κυριακής κυκλοφορεί πλέον, γιατί ρε διαμαντή βγάζει φύλλο την παρασκευή; Τι είναι, εθνική αργία;

    Απεργοσπαστικά φύλλα είναι, λοιπόν, και μην προσπαθείς να τα περιγράψεις ως κάτι άλλο. αν δεν κάνω λάθος επίσης, οι συνάδελφοί σου έχουν 48ωρη απεργία. αν και θα τα ξέρεις, φαντάζομαι, προτείνω ανεπιφύλακτα να διαβάσεις εσύ και οι λοιποί αναγνώστες αυτό το άρθρο, που δείχνει και τις διαφοροποιήσεις μεταξύ των ιδιοκτητών εφημερίδων. Όχι φυσικά για να βλογήσουμε τα γένια της Μάνιας, απλώς για του λόγου το αληθές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @helpdiamantis

    Είσαι σοβαρός άνθρωπος και όταν επιμένεις για κάτι που δεν γνωρίζεις, με στενοχωρείς, ειλικρινά το λέω. Ρε φίλε δεν έχεις ξανακούσει ότι λόγω αργίας ή επειδή πέφτουν έτσι οι μέρες, κάποτε οι κυριακάτικες κυκλοφορούν Σάββατο ή Παρασκευή; ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΟΜΩΣ. Έτσι και τώρα, λόγω απεργίας κυκλοφόρησαν Παρασκευή.

    Επίσης: Η σχέση μου με την Ελευθεροτυπία είναι πολύ στενότερη από όσο υποθέτεις. Ήμασταν εκεί στις συνελεύσεις αυτής της εβνδομάδας τουλάχιστον δυο μέλη της ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Η Μάνια ΠΡΑΓΜΑΤΙ έπρεπε να υπογράψει, εδώ έχει ευθύνη 100% ο Σόμπολος. Αν μάλιστα υπέγραφε Δευτέρα ή Τρίτη (προ 5νθημέρου δηλαδή) θα υπέγραφαν τη συλλογική σύμβαση ΚΑΙ το Θέμα ΚΑΙ η Real.

    Λοιπόν, ούτε απεργοσπαστικά φύλλα είναι, ούτε η ΕΣΗΕΑ είχε δίκιο στην υπόθεση της Ελευθεροτυπίας. Και μάλιστα η ΕΣΗΕΑ έχει γίνει ρεντίκολο με την υπόθεση του δήθεν κλεισίματος του καθημερινού Βήματος προδιμήνου, όταν ο Ψυχάρης είπε "αν απεργήσετε κλείνω το καθημερινό φύλλο", οι δημοσιογράφοι τσιμπήσανε (κι εμείς ίσως τσιμπούσαμε, εσύ κι εγώ εννοώ, αν ήταν το ψωμάκι μας) ζήτηαν από την ΕΣΗΕΑ να ματαιώσει την απεργία, η Ένωση το έκανε και... μετά από λίγες εβδομάδες ο Ψυχάρης το έκλεισε το καθημερινό Βήμα.

    Τέλος πάντων, για το επάγγελμά μου μπορώ να γράφω σεντόνια, σταματώ εδώ. Όπως με βοήθησες στα τεχνικά ζητήματα εδώ μέσα, μπορώ κι εγώ σε ό,τι αφορά στο συνάφι μου να σε ενημερώνω, όσο ξέρω κι όσο δεν είμαι κολλημένος με κάτι.

    Καλό σ/κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δε λέμε κάτι διαφορετικό. Με τη συνέργεια του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ δεν επετεύχθη ο βασικός σκοπός της απεργίας, που ήταν να μην κυκλοφορήσουν τα κυριακάτικα φύλλα.

    Η διαφωνία μας είναι ότι εγώ χαρακτηρίζω απεργοσπαστικό το φύλλο του Βήματος της Παρασκευής - ωχ, συγγνώμη, της Κυριακής ήθελα να πω - ενώ εσύ το χαρακτηρίζεις τακτικό. Προφανώς για να το κάνεις αυτό, θεωρείς δικαίωμα του ιδιοκτήτη να κάνει ό,τι τον βολεύει καλύτερα σε κάθε περίπτωση.

    Εγώ πάλι νομίζω ότι είναι υποχρέωση των εργαζομένων να υπερασπίζονται την ουσία των απεργιών τους, όταν αυτές προκηρύσσονται. Οι εργαζόμενοι του Βήματος που έδωσαν θέματα για το συγκεκριμένο φύλλο δεν έπραξαν σωστά - ήταν όμως στριμωγμένοι από το αφεντικό τους και από τον πρόεδρό τους.

    Κρίμα για το χώρο, ειδικά στις μέρες που ζούμε.

    Και να μη μπω στις λεπτομέρειες για τα λιβανιστήρια που διαβάζουμε σε βήμα και καθημερινή για κυβέρνηση, εε, δντ, τράπεζες, μνημόνια κοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή