Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Καλώς τα: Κυλιόμενες διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ

Κυλιόμενες διακοπές ρεύματος διάρκειας μίας ώρας ανά περιοχή, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι ανακοίνωσε η ΔΕΗ, λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ. Το πρόγραμμα διακοπών ηλεκτροδότησης για το διάστημα από τις 12 μέχρι τις 3 το μεσημέρι έχει ως εξής:


  • 12:00-13:00: Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Ραφήνα, Πικέρμι, Παλλήνη, Γέρακας, Πεντέλη, Γλυκά Νερά, Παιανία, Σπάτα, Λούτσα, Κορωπί, Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη, Κερατέα, Καλύβια, Λαύριο, Σούνιο, Ανάβυσσος, Λαγονήσι.
  • 13:00-14:00: Αιγάλεω, Άγια Βαρβάρα, Δαφνί, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Νέα Λιόσια, Πετρούπολη, Καματερό.
  • 14:00 - 15:00: Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Πεύκη, Ριζούπολη, Μαρούσι, Μελίσσια, Κηφισιά.
Επιπλέον, διακοπές ρεύματος θα γίνουν στην Κρήτη από 12:00 έως και 13:30 και από 20:30 έως τις 22:00 και στη Ρόδο από 19:30 έως και 22:00.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, καταβλήθηκε προσπάθεια να αποφευχθούν περικοπές σε περιοχές με έντονη πληθυσμιακή πυκνότητα, πολύ μεγάλη τουριστική ή εμπορική δραστηριότητα κλπ. Παράλληλα γίνεται συνεννόηση με τους μεγάλους βιομηχανικούς πελάτες προκειμένου να περιορίσουν την ζήτηση ενέργειας, ώστε να διευκολύνουν την κάλυψη των λοιπών αναγκών.

Τα προγράμματα περικοπών στην ηλεκτροδότηση είναι ενδεικτικά, θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr), ενώ οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την ειδική τηλεφωνική γραμμή στο τηλέφωνο 210 9298100.

Πάντως, η επιχείρηση σημειώνει ότι τα προγράμματα των εκ περιτροπής περικοπών ρεύματος είναι απολύτως ενδεικτικά ως προς τις περιοχές, την έκταση και τη χρονική διάρκειά τους. Αυτό σημαίνει ότι αν υπάρξει ανάγκη οι διακοπές θα επεκταθούν σε περισσότερες περιοχές της χώρας ή/ και θα διαρκέσουν για μεγαλύτερο διάστημα από μία ώρα.

Πρακτικές συμβουλές

Συμβουλές προς τους καταναλωτές για όσο διάστημα διαρκέσουν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση εξαιτίας των κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ δίνει η ΔΕΗ.

  • Για την αποφυγή κινδύνων από ηλεκτροπληξία οι καταναλωτές να θεωρούν ότι το δίκτυο είναι συνεχώς υπό τάση (δηλαδή έχει ηλεκτρικό ρεύμα), επειδή η ηλεκτροδότηση μπορεί να αποκατασταθεί ανά πάσα στιγμή.
  • Συνιστάται η αποφυγή της χρήσης ανελκυστήρων, προκειμένου να αποφευχθούν κίνδυνοι εγκλωβισμού.
  • Για την αποτελεσματική προστασία ηλεκτρικών συσκευών, λόγω ενδεχόμενων μεταβολών της τάσης είναι ασφαλέστερο να παραμείνουν κλειστές ευαίσθητες ηλεκτρονικές συσκευές στη διάρκεια των προγραμματισμένων περικοπών.
  • Ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να υπάρχει για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, υπερήλικες κλπ, ώστε να αποφευχθεί η έκθεσή τους σε κινδύνους λόγω των διακοπών ρεύματος. 
  • Για τα άτομα που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη οι οικείοι τους θα πρέπει: 1) Να επικοινωνήσουν αμέσως τηλεφωνικά με τις βλάβες της περιοχής τους στον αριθμό τηλεφώνου που αναγράφεται στο λογαριασμό τους. 2) Να γίνει μετακίνηση του ασθενούς σε νοσοκομείο στο οποίο υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα (όλα τα νοσοκομεία τροφοδοτούνται με δικές τους γεννήτριες).
Η ΔΕΗ επαναλαμβάνει επίσης την έκκληση για μείωση της κατανάλωσης ρεύματος, ιδίως κατά τις ώρες αιχμής, τονίζοντας ότι ο αυτοπεριορισμός της κατανάλωσης ρεύματος στο ελάχιστο δυνατό και ιδιαίτερα της χρήσης ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών συμβάλλει στη μείωση των περικοπών.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου