Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

"Ελληναράς" δημοτικός σύμβουλος...

Εγώ θα επιμένω μέχρις ότου η κοινωνία μου γυρίσει την πλάτη-ή με στηρίξει: Το θέαμα με τα αυτοκίνητά μας μέσα στη Δεκελείας είναι απαράδεκτο. Αλλά, πώς να διορθωθούμε όταν μερικοί τοπικοί μας αξιωματούχοι δίνουν το κακό παράδειγμα;

Τρίτη απομεσήμερο, χθες, 4 παρά είκοσι, στη Δεκελείας, απέναντι από τα Goody's. Έκπληκτος βλέπω ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο έξω από τον "Κώστα" να ξεκινάει, να κάνει ΕΠΙΤΟΠΟΥ στροφή μέσα στη Δεκελείας και να γυρίζει προς την πλατεία Πατριάρχου.

"Τον τσακώσαμε τον Ελληναρά", σκέφτηκα κι έριξα μια ματιά μέσα στο αυτοκίνητο να δω ποιος είναι ο θρασύς που νομίζει ότι η Δεκελείας είναι το χωράφι του. Και τι να δω; Δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας να οδηγεί ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ -γιατί το άλλο προσπαθούσε να στερεώσει στο αυτί του το hands free- και να κάνει επιτόπου στροφή στη Δεκελείας.

Όπως έκανα και με τα αυτοκίνητα που έκλειναν διαβάσεις των ΑΜΕΑ, την πρώτη φορά του τη χαρίζω. Την επόμενη φορά, όμως, παλικάρι μου, θα βγάλω το όνομά σου, καθώς και τη μάρκα- χρώμα- αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου σου, φόρα παρτίδα. Κι αν προλάβω -γιατί είσαι και γρήγορος στο στρίψιμο- θα σε βγάλω και φωτογραφία.

Δηλαδή ρε παιδιά, αν οδηγήσετε πενήντα μέτρα μέχρι την Εθνική Τράπεζα και στρίψετε αριστερά, δηλαδή αν χάσετε 1 έως τρία λεπτά,θα πέσουν έξω οι υποθέσεις του Δήμου; ή οι δικές σας; Μην τρελαθούμε δηλαδή, λίγος σεβασμός και στους ανθρώπους που κυκλοφορούν πεζοί στη λεωφόρο, ή στα άλλα αυτοκίνητα. Έλεος!

10 σχόλια:

  1. agapiti alitheia, pragmatika tha xaro ean tous ipotropous tous bgaleis stin sentra. makari.
    pantos na ksereis oti tha eimaste miopsifia giati oloi sxedon etsi ferontai. des ti ginetai me to tsigaro.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Διαμαντή ,

    διαφωνώ μαζί σου σε ένα πράγμα μόνο , στο ότι δεν κατονομάζεις , ακολουθείς τα πρότυπα των μεγάλων ΜΜΕ . Φίλε , η μαχόμενη δημοσιογραφία , αυτή που ασκείς δε κρύβετε πίσω από το "αν το ξανακάνεις θα το πώ" -ούτε στο ότι είναι δημοτικός σύμβουλος...Πρέπει επιτέλους να ξέρει ο κόσμος ποιούς ψηφίζει κ το τι κάνουν στη καθημερινότητά τους.
    Κ κάτι άλλο αγαπητέ φίλε Διαμαντή , αυτά που πράττονται καθημερινά στους δρόμους είναι από άλλου είδους ανθρώπους κ από άλλα Κράτη συνήθειες , δεν είναι Ελληναρισμοί κ ούτε οι συγκεκριμένοι Ελληναράδες..

    φιλικά τη γνώμη μου
    Θαν. Καλύβης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @aragon συμφωνώ μαζί σου με εξαίρεση το θέμα του τσιγάρου. Δεν νομίζεις ότι είναι υποκριτικό να εξαντλείται το ενδιαφέρον του κράτους για την υγεία μας (ακούγεται ως ανέκδοτο) στο τσιγάρο, τη στιγμή που αυτό το ίδιο (το κράτος) έχει φροντίσει να έχουμε εστίες μολύνσεως δίπλα μας, όπως για παράδειγμα η βιομηχανική ζώνη των Οινοφύτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. agapite anonime 11:35 ta straba tis koinonias mas einai bebai polla.
    den thelo na leptologo, auto pou les exei tin aksia tou, opos bebaios kai to kratos einai ipokritiko.
    Alla to oti iparxei ripansi epikindini gia tin igia mas sta oinofita den nomizo oti mas epitrepei na paranomoume gia ena mikroteris bebaia simasias thema opos einai to kapnisma se kleistous xorous.
    ston nomo eimaste oloi isoi, oxi stin paranomia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Θαν. Καλύβη

    Αγαπητέ φίλε, είναι αρχή μου να μην "καρφώνω" με την πρώτη ονόματα, εδώ δεν θέλω να κάνουμε κυνήγι μαγισσών. Την πρώτη φορά, απλώς περιγράφω τι γίνεται. Αν ξαναγίνει, τότε στον αμετανόητο θα αποκαλύψουμε ονόματα και όλα τα συμπαρομαρτούντα στοιχεία.

    Όσο για το υποκοριστικό, ακριβώς γι α λέω "Ελληναράδες" κι όχι φυσικά "Έλληνες". Είναι η σχολή του "ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;" δηλαδή οι άνθρωποι που έχουν πάρει δια βίου διαζύγιο από τη σεμνότητα και την ταπεινότητα που πρέπει να έχει ο καθένας μας στις κοινωνικές του συναναστροφές. Γι αυτό χρησιμοποιώ τον προσδιορισμό "Ελληναράς".

    Σε ευχαριστώ πολύ για την παρέμβαση (να το ξανακάνεις, χαχαχαχα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ αλήθεια: «...τη σεμνότητα και την ταπεινότητα...»

    Δε μου λες... Καραμανλικός είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Ανώνυμο των 4.31 μμ
    Σεμνός και ταπεινός εκ φύσεως. Εσύ πες με όπως θέλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή ΑΛΗΘΕΙΑ, σου έχω φωτό με αυτοκίνητο πάνω σε χώρο στάθμευσης Αναπήρου!!!

    Θα μου πεις... ε και?

    Λάθος απάντηση, γιατί ο "Ελληνάρας" είναι ο γνωστός... με την τζιπάρα... του.

    Υ.Γ. Δεν ξέρω πως να κάνω επισύναψη την φωτό, αν θέλεις βοήθησέ με.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Δίκαιος

    Καλώς τα, τα παιδιά. Λοιπόν, αποθηκεύεις τη φωτο στην επιφάνεια εργασίας σου. Μετά, ανοίγεις το μαιλ σου και επιλέγειθς "Σύνθεση νέου μηνύματος". Πληκτρολογείς τη διεύθυνσή μου (ta.pragmata@yahoo.gr) και μετά κλικάρεις ένα συνδετήρα, που εμφανίζεται στο πάνω μέρος του μαιλ. Καλά ως εδώ;


    Το κλικάρισμά σου θα σου ανοίξει ένα παράθυρο, κι εκεί θα πληκτρολογήσεις το όνομα της φωτο που θέλεις να μου στείλεις. Κάνεις έντερ και μετά αποστολή. Δεν είναι δύσκολο... Αν υπάρχει πρόβλημα, στείλε μου μαιλ με το πρόβλημα.

    Ευχαριστώωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητή ΑΛΗΘΕΙΑ, ευχαριστώ για τη βοήθεια.

    Στο mail σου έχεις τις "αποδείξεις", για ότι προανέφερα (στο πρώτο μου σχόλιο).


    Υ.Γ.: Χθες βράδυ με έβαλες στο τρυπάκι να "μελετήσω" τα περί pc-web-blogs. Νομίζω πως έμαθα αρκετά, έτσι από τώρα (όπως πάντα στη ζωή μου) θα είμαι και διαδικτυακά "Ο ΔΙΚΑΙΟΣ".
    Και πάλι σε ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή