Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Γκάφα της Αστυνομίας με τη σύλληψη της 27χρονης στον Περισσό

Διαψεύδεται και από την γερμανική αστυνομία ότι η 27χρονη, που συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας για την τελευταία υπόθεση τρομοκρατίας, είναι κόρη της Μπάρμπαρα Μάγιερ, η οποία είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην γερμανική RAF.

Όπως έγινε γνωστό από το
αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε προφορική επικοινωνία που είχαν με τις γερμανικές αρχές αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκαν ότι η μητέρα της 27χρονης δεν έχει καμία σχέση με την Μπάρμπαρα, η οποία είχε κατηγορηθεί την δεκαετία του '90.

Συγκεκριμένα, η τότε κατηγορούμενη Μπάρμπαρα Μάγιερ έχει γεννηθεί το 1956, ενώ η μητέρα της 27χρονης το 1958 και έχουν διαφορετικό πατρώνυμο. Η μητέρα της 27χρονης ζει στην Ελλάδα μαζί με τους άλλους δύο γιους της, ενώ ο πατέρας της είναι μουσικοθεραπευτής στις φυλακές του Βερολίνου και μένει μόνιμα στη Γερμανία.

Σε ότι αφορά το ρόλο της κοπέλας στην υπόθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει να κάνει με συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα. Αυτό στηρίζεται σε σχέσεις που είχε με τους συλληφθέντες, αλλά και άλλες γνωριμίες στο συγκεκριμένο χώρο.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής στο σπίτι της στον Περισσό δεν έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο που να παραπέμπει σε συμμετοχή στην δράση των κατηγορουμένων. Οι έρευνες συνεχίζονται.
www.in.gr

2 σχόλια:

  1. Διαμαντή, αντιγράφεις από το in.gr για εγκυρότητα, αλλά τα παπαγαλάκια εξακολουθούν να κάνουν τη δουλειά τους, προσπαθώντας να αθωώσουν κάποιους και να ενοχοποιήσουν κάποιους άλλους.

    Ότι η συλληφθείσα δεν είναι κόρη της Μπάρμπαρα Μάγιερ της "Μπάαντερ-Μάινχοφ" το είπε με γραπτή ανακοίνωση η γερμανική εισαγγελία πρώτη, δεν έγινε κάποια "προφορική επικοινωνία αξιωματικών της ΕΛΑΣ". Ο ίδιος ο ΔΟΛ το δημοσίευσε νωρίτερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231074656

    Βέβαια σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα του Βήματος "Πηγές της Αστυνομίας αρνούνται να σχολιάσουν τις νεώτερες πληροφορίες, τονίζοντας ότι επισήμως ουδέποτε συνδέθηκε το όνομα της 27χρονης με την πρώην καταζητούμενη". Ασχολίαστο.

    Θέση πήρε η μητέρα της: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1248953

    Θέση πήραν τα αδέλφια της: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1248643

    Θέση πήρε ο πατέρας της: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=50998948

    Ε, η υπόθεση βρομάει σκευωρία και ποινικοποίηση πολιτικών απόψεων. Δεύτερη φορά στη γειτονιά μας για θέματα τρομοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δε θέλω να το κουράσω, αλλά οι εγγράμματοι δείτε την ανακοίνωση της αστυνομίας για την "διευκρίνιση" του ζητήματος (http://government.gov.gr/2011/01/17/6055/):

    Από το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται : «Στο πλαίσιο των ερευνών για την ταυτότητα των υπόπτων και προκειμένου να μην δημιουργηθούν εσφαλμένες εντυπώσεις, όσον αφορά στην τυχόν σχέση άλλων ατόμων με την υπόθεση που ερευνάται από την Αντιτρομοκρατική, έγινε άτυπη ενημέρωση. Στην ενημέρωση αυτή αναφερόταν ότι η μητέρα της συλληφθείσας είναι μέλος της RAF, που όμως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση.

    Στη διαδικασία αυτή υπήρξε πρόωρα η άτυπη ενημέρωση όσον αφορά μόνο τα στοιχεία της μητέρας προκειμένου, όπως προαναφέρεται, να προληφθεί η δημιουργία εντυπώσεων από εμπλοκή μέλους της RAF, λόγω καταρχήν ταύτισης στοιχείων ταυτότητας.


    Καταλάβατε κάτι;

    Εγώ ναι: ότι αυτή είναι η απάντηση της αστυνομίας την ώρα που υπάρχει πιθανότητα κάποιας διεθνούς εμπλοκής. Φανταστείτε τι γίνεται όταν τέτοιοι κίνδυνοι δεν υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή