Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Σαν σήμερα


1756: Γεννήθηκε το "παιδί θαύμα" της κλασσικής μουσικής, ο μεγάλος Αυστριακός συνθέτης και διάσημος τέκτων, Wolfgang Amadeus Mozart.

1834: Γεννήθηκε Ντμίτρι Μεντελέγιεφ, ρώσος χημικός, δημιουργός του περιοδικού πίνακα των στοιχείων.


1836: Γεννιέται ο Λεοπόλντ Φον Ζάχερ - Μαζόχ, αυστριακός συγγραφέας. Από το επίθετό του προέκυψε ο όρος «μαζοχισμός».


1880: Ο εφευρέτης Τόμας Έντισον πατεντάρει τον ηλεκτρικό λαμπτήρα.

1901: Φεύγει από τη ζωή ο μεγάλος Ιταλός
συνθέτης Τζουζέπε Βέρντι.

1918: Κάνει πρεμιέρα σε κινηματογράφο της Νέας Υόρκης η πρώτη ταινία με ήρωα τον Ταρζάν, με τίτλο «Ο Ταρζάν των πιθήκων» και πρωταγωνιστή στον Έλμο Λίνκολν.


1926: Ο Σκοτσέζος Τζον Μπέιρντ παρουσιάζει στο Βασιλικό Ινστιτούτο του Λονδίνου την πρώτη μορφή της τηλεόρασης.


1967: Κατά τη διάρκεια δοκιμών στη ράμπα εκτόξευσης, το διαστημόπλοιο «Απόλλων 1» τυλίγεται στις φλόγες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι αστροναύτες - μέλη του πληρώματός του.


1975: Η Ελλάδα προτείνει την παραπομπή του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η Τουρκία απορρίπτει την ελληνική πρόταση.


1979: Καθιερώνεται ενιαίος τύπος εθνικής σημαίας, η οποία θα φέρει 9 λευκές και μπλε λωρίδες, εναλλασσόμενες, με το σταυρό στο άνω αριστερό άκρο.

1980: Η Ελλάδα θρηνεί την απώλεια του Στρατή Τσίρκα, ενός από τους σημαντικότερους πεζογράφους της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς.

1983: Πεθαίνει ο Λουί ντε Φινές, γάλλος κωμικός ηθοποιός.


Να σημειώσω ότι σήμερα είναι Διεθνής Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

8 σχόλια:

  1. Ολοκαυτώματος; Ποιού Ολοκαυτώματος; Δυστυχώς ο παρεξηγημένος καλλιτέχνης με το μουστάκι δεν ολοκλήρωσε το έργο του. Τα αποτελέσματα τα ζούμε στο πετσί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για να ξερουμε και τι λεμε27 Ιανουαρίου 2011 στις 5:44 μ.μ.

    η αρνηση του ολοκαυτωματος του φασιστικης αυτης κτηνωδιας ίσωσ να είναι και εξίσου ίδια η ακόμα και μεγαλυτερη κτηνωδία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. διαμαντή, ξέρεις τι προβλέπει ο νόμος 927/97;

    γιατί όταν υπερασπιζόμαστε τους νόμους, πρέπει να υπερασπιζόμαστε όλους τους νόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Helpdiamanths, μήπως εννοείς τον 927/79-ΦΕΚ 139Α;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ναι, προφανώς έγραψα λάθος. Το λινκ είναι σωστό, ωστόσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Μήπως να μας πείτε κι εμάς, κύριοι της νομικής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @help
    Μαζί σου 100% στο ζήτημα του κολασμού όσων πράττουν με βάση φυλετικές διακρίσεις, ο Γκομπινό χρεοκόπησε μαζί με τις ιδέες του. Μόνο που αισθάνομαι κορόιδο όταν σε άλλες περιπτώσεις, οι ίδιοι που τώρα επικαλούνται το συγκεκριμένο νόμο, προτρέπουν σε "ανυπακοή προς το σύστημα". Καλοί και κακοί νόμοι, δηλαδή. Με άλλα λόγια, το επιχείρημά σου, help, ισχύει αντεστραμμένο vice ver ca. Have a nice weekend...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σ' αυτούς που βλέπουν τη νομιμότητα όποτε τους συμφέρει πεσ' τα, όχι σε μένα. Η δική μου γνώμη είναι ότι ο νόμος εξυπηρετεί πάντοτε κάποια επιμέρους συμφέροντα, όχι το γενικό "δημόσιο συμφέρον". Οπότε δεν αναγνωρίζω το νόμο ως παραγωγό δικαιοσύνης και θα τον επικαλεστώ μόνο στο στενό πλαίσιο των δικαιωμάτων μου.

    Επισημαίνω όμως τον αντιρατσιστικό νόμο για όσους μας πρήζουν με τη νομιμότητα και έχουν διπλά μέτρα και σταθμά. Να μη συζητήσουμε φυσικά για άλλες πτυχές της ζωής, πιο καθημερινές, στις οποίες οι υποτιθέμενοι υποστηρικτές της νομιμότητας είναι πρωταθλητές στις παραβάσεις: από τον ΚΟΚ που σε απασχολεί συχνά εδώ, ως τα αυθαίρετα, ως τη φοροδιαφυγή...

    Και νομίζω πως όταν έγραψα το αρχικό σχόλιο σκεφτόμουν ότι θα έπρεπε βάσει του 927/79 να σβήσεις το σχόλιο του χιλτερικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή