Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

O Π. Γρετζελιάς κι επίσημα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου- όλο το παρασκήνιο

Με  ψήφους 20 υπέρ και 12 λευκά εξελέγη από την πρώτη ψηφοφορία πρόεδρος του νέου Δημοτικού Συμβουλίου ο πρώην Δήμαρχος Φιλαδέλφειας Παντελής Γρετζελιάς, που ήταν η επιλογή της Νέας Προοπτικής, όπως από τις αρχές Δεκεμβρίου η "Αλήθεια" είχε ενημερώσει τους αναγνώστες της. Ο κ. Γρετζελιάς συγκέντρωσε το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της Νέας Προοπτικής, αλλά καμία ψήφο από την αντιπολίτευση. Μάλιστα ο απελθών δήμαρχος Σταύρος Κόντος, έκανε
ειδική ονομαστική αναφορά στην υποψηφιότητα Γρετζελιά, για την οποία έκανε αναφορά σε δυσάρεστες καταστάσεις στο παρελθόν, κι είπε ότι ελπίζει (ο κ. Κόντος) το νέο Δημοτικό Συμβούλιο να αναδείξει και νέες συμπεριφορές, αναφερόμενος στον Π. Γρετζελιά.


Πριν λίγο ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για αντιπρόεδρο του Συμβουλίου με μοναδική υποψηφιότητα, σύμφωνα με το νόμο, του Χρήστου Κοπελούσου, ο οποίος στην πρώτη ψηφοφορία δεν εξελέγη καθώς έλαβε 12 υπέρ και 20 κατά, αλλά ούτε και στη δεύτερη, καθώς έλαβε 16 ψηφοδέλτια και άλλα 16 λευκά. Ο κ. Κοπελούσος εξελέγη στην τρίτη ψηφοφορία με 18 ψήφου; υπέρ και 14 λευκά. Ακολούθησε τοποθέτηση του κ. Χ. Τομπούλογλου ο οποίος επεσήμανε πως η ανάγκη προσφυγής σε δεύτερη και τρίτη ψηφοφορία σημαίνει ότι η συμπολίτευση δεν επιθυμεί τη συναίνεση. Του απάντησε ο κ. Κανταρέλης ότι το ίδιο έγινε με την άρνηση της αντιπολίτευσης να ψηφίσει το πρόσωπο που υπέδειξε η πλειοψηφία για πρέοδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακολούθησε η πρώτη ψηφοφορία για γραμματέα του ΔΣ με μοναδικό υποψήφιο τον Λευτέρη Πλάτανο του Οράματος Πόλης. Ο υποψήφιος έλαβε μολις 9 ψήφους έναντι 23 λευκών κι η ψηφοφορία επανελήφθη. Στη δεύτερη ο κ. Πλάτανος έλαβε 7 ψήφους και 25 λευκά. Στην τρίτη ψηφοφορία ο υποψήφιος εξελέγη με 19 ψήφους υπέρ και 13 λευκά.

Στην πρώτη τοποθέτησή του ο κ. Λευτέρης Πλάτανος ως Γραμματέας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, απηύθυνε ευχές για το νεο έτος και δεσμεύτηκε για να δώσει το μέγιστο των δυνάμεών του.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο νέος αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Χρήστος Κοπελούσος, που απηύθυνε ευχαριστίες, αλλά κι επετέθη στην πλειοψηφία για την άρνησή της να υπερψηφίσει τους υποψηφίους της αντιπολίτευσης. Τόνισε δε ότι αν έχει την ευκαιρία, θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην απογοητεύσουν ως σώμα, κανέναν. "Θα είμαστε καλοί και συναινετικοί για το καλό των συνδημοτών μας", κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Κοπελούσος.

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο κ. Γρετζελιάς, που ανέδειξε την πολυτασικότητα του Δημοτικού Συμβουλίου και τόνισε το δικαίωμα κάθε προσώπου να ψηφίσει ό,τι πιστεύει. "Στο Δημοτικό Συμβούλιο θα δείτε ποιος θα είναι ο Γρετζελιάς ως πρόεδρος του σώματος" πρόσθεσε. Αναφερόμενος στη νέα Δήμαρχο Έφη Γαϊτανά- Αποστολάκη ο κ. Γρετζελιάς τόνισε "θα είμαστε μαζί της, ενώ για το πρόγραμμα του συνδυασμού υποστήριξε ότι βεβαίως θα μειώσουμε τα δημοτικά τέλη".

3 σχόλια:

  1. Βεβαίως και θα μειώσει τα δημοτικά τέλη ο Γρετζελιάς. Έτσι, το χρέος του Δήμου θα καλύπτεται όλο και πιο αργά, και θα μεγαλώνει με αντιστρόφως ανάλογους ρυθμούς. Αυτό άλλωστε ήξερε πάντα να κάνει κι ο ίδιος, αυτό θα κάνει και τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο Παντελής καλό είναι να ακούει τον Αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα γιατί έχουν εμπειρία από τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης τα τέλη δεν τα αποφασίζει ο Παντελής αλλά η διοίκηση. Όπου διοίκηση = Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι εκτός αν ο Παντελής φροντίζει για όλα. Είναι ας πούμε ο άσπρος σίφουνας ΑΖΑΧ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σταυρό του να κάνει ο Παντελής που και μέσα από τη Νέα Προοπτική νερώσανε κάποιοι το κρασάκι τους και τον ψήφισαν τελικά για Πρόεδρο του Δ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή