Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Μήπως να το ξανασκεφτούν οι πολλές ομάδες που έχουμε στην περιοχή;

Διαβάζω στα "Νέα":
«Καλλικράτης» και στον αθλητισµό µε τον νέο νόµο που ετοιµάζουν ο υφυπουργός Πολιτισµού, αρµόδιος για θέµατα άθλητισµού, Γιώργος Νικητιάδης και ο γενικός γραµµατέας άθλητισµού Πάνος Μπιτσαξής.
Το νοµοσχέδιο τις προσεχείς ηµέρεςθα τεθεί στηδηµόσια διαβούλευση. Ενας όµιλος στην Γ’ Εθνική, τέσσερις όµιλοι στο περιφερειακό πρωτάθληµα από τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν, συγχωνεύσεις σωµατείων, στην αρµοδιότητα της
Διαρκούς Επιτροπής Αντιµετώπισης της Βίας το θέµα µε τα ύποπτα παιχνίδια, αυστηρότεροι κανόνες γιατα κρούσµατα βίας και ντόπινγκ, είναι µερικές από τις σηµαντικές παρεµβάσειςπου επιχειρούνται στα αθλητικά δρώµενα από την κυβέρνηση.
1. Η αναδιάρθρωση των κατηγοριών στο ποδόσφαιρο προβλέπει τη µετατροπή της Football League 2 (Γ’ Εθνική) σε έναν όµιλο και τη συγχώνευση σε τέσσερις οµίλους των οµάδων της Δ’ Εθνικής από δέκα που είναι σήµερα. Η αλλαγή αυτή θα είναι άµεση και θα ισχύσει από τη νέα σεζόν.
2. Παράλληλα µε το νέο νοµοσχέδιο επιχειρείται ένα πλάνο συγχωνεύσεωνγια τον εξορθολογισµό τωνδαπανών προς τις οµοσπονδίες και τα σωµατεία. Αυτό θαεπιτευχθεί µε στοχευµένες συστεγάσεις οµοσπονδιών οµοειδών καισυναφών αθληµάτων µε σκοπότον περιορισµό τωνλειτουργικών εξόδων τους.
3. Ο ρόλος της Διαρκούς Επιτροπής Αντιµετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ) αναβαθµίζεται. Στόχος, µε το προς συζήτηση νοµοσχέδιο, είναι η Επιτροπής να ξεφύγει από τον συµβουλευτικό χαρακτήρα που έχει σήµερα και να αναλαµβάνει πρωτοβουλίες για την αντιµετώπιση του προβλήµατος της βίας στους αγωνιστικούς χώρους. Ενα πρόβληµα, το οποίο παρά τις εξαγγελίες εδώ και δεκαετίες εξακολουθεί να ταλανίζει τα οµαδικά αθλήµατα στη χώρα. Παράλληλα, στηΔΕΑΒ θα περάσει η αρµοδιότητα για την παρακολούθηση και επισήµανση ύποπτων (µε υπόνοιες για προσυνεννοηµένο αποτέλεσµα) αγώνων. Ο νέος νόµος προβλέπει και ποινική αντιµετώπιση µε ιδιαιτέρως αυστηρή τιµωρία σε φυσικά πρόσωπα ή συλλόγους, για τους οποίους έχει στοιχειοθετηθεί κατηγορητήριο για προσυνεννοηµένους αγώνες.
4. Στο θέµα του ντόπινγκ, αλλάζει προς το αυστηρότερο το πλαίσιο τουελέγχου και των ποινών για περιπτώσεις χρήσης ή διακίνησης απαγορευµένων ουσιών. Αθλητές,προπονητές, παράγοντες και κάθε είδους ενεχόµενοι σε υποθέσεις φαρµακοδιέγερσηςθα έρχονται αντιµέτωποι µε βαρύτατες ποινικές κυρώσεις. Συγχρόνως, το Εθνικό Συµβούλιο Καταπολέµησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) αλλάζει µορφή και λειτουργία και µετατρέπεται σε Νοµικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.
Ακόµη, για πρώτη φορά προβλέπεται η σύσταση και λειτουργία του Εθνικού Συµβουλίου Αθλητικού Σχεδιασµού (ΕΣΑΣ). Πρόκειται για ένα όργανο µε 15µελή σύνθεση µε πρόεδρο τον υφυπουργό Πολιτισµού καιαναπληρωτή τον γενικό γραµµατέα Αθλητισµού, το οποίο θα χαράζει την εθνική στρατηγική στον αθλητισµό µε στόχους τετραετίας µε τη συµπλήρωση κάθε ολυµπιακού κύκλου. Στη σύνθεσή του θα µετέχουν ακόµη ο πρόεδρος και δύο µέλη της Ελληνικής Ολυµπιακής Επιτροπής,ο διευθυντής αγωνιστικού αθλητισµού, και παράγοντες µε τεχνογνωσία από όλο τοφάσµα του αθλητισµού.
Ο Γ. ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ
Ο υφυπουργός Πολιτισµού Γιώργου Νικητιάδης, ο οποίος ενηµέρωσε χθες τον Πρόεδρο της Δηµοκρατίας Κάρολο Παπούλια για το νέο αθλητικό νοµοσχέδιο, αναφερόµενος σε αυτό τόνισε: «Αντιµετωπίσαµε τον νέο νόµο αποφασισµένοι ότι θα χρειαστούν ρήξεις και συγκρούσεις µε παγιωµένες νοοτροπίες και µε τις παρεµβάσεις µας επιχειρούµε να µπει το µαχαίρι στο κόκαλο για να γιατρέψουµε τα κακώς κείµενα του αθλητισµού µας. Τον τελευταίο µήνα σχεδόν σε καθηµερινή βάση προσπαθούµε µε τους συνεργάτες µου να διατυπώσουµε ένα νοµοθετικό πλαίσιο που θα ανταποκρίνεται στις τόσο σηµαντικές όσο και επίκαιρα επιτακτικές πλέον ανάγκες του αθλητισµού µας. Πρόκειται για επίπονη προσπάθεια που θα φέρει τη σφραγίδα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η οποία έχει τη βούληση να αντιµετωπίσει και να δώσει λύση σε χρονίζοντα προβλήµατα του αθλητισµού».

8 σχόλια:

  1. Πιστευω πως θα ηταν καλο και στην περιοχη μας,αλλα και ανα την Ελλαδα,να συνενωθουν καποιοι αθλητικοι συλλογοι.Πχ στη Φιλαδελφεια-Χαλκηδονα,εξαιρουμενης της ΑΕΚ που δεν αγγιζει τα ορια της τοπικης ομαδας,εχουμε τον Ιωνικο Ν.Φ.,τον ΑΟΝΦ Ατταλο,τη ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ.,το Χαλκηδονικο.Και δεν ξερω αν ξεχνω και καποιο αθλητικο σωματειο ακομα.Δηλαδη 4 ομαδες,σε μια πολη 35.000 κατοικων.Ισως να ηταν καλο να γινουν καποιες συγχωνευσεις,χωρις να παραχαραχθει η ιστορια καποιου απο τα σωματεια και με σεβασμο σε αυτο που πρεσβευει.Γιατι,περα απο το οικονομικο,σε μικρες περιοχες,οπως η δικη μας,καλυτερο ειναι να υπαρχει μια ομαδα και ισχυρη,που να παρεχει στους αθλητες της οσα χρειαζονται,παρα πολλες και κατακερματισμενες σε δυναμη και υποστηριξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kako pou pathame tosa xronia me tis perissoteres...

    h prospatheite na diefkolinete tous Liosi Konto Apostolh na apodesmeftoun?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. malon o Xaris den xerei ti athlimata kaliergoun oi omades mas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλλον ο Χάρης ξέρει τι κάνει γιατί αυτή είναι η προοπτική που δίνει στον αθλητισμό το ΠΑΣΟΚ και προφανώς θα συμφωνήσει και η Ντόρα τώρα που άρχισε να ψηφίζει τις προτάσεις του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΝΩΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΑ ΧΩΡΕΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΕΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι μονο που προσωπικα καμια σχεση δεν εχει αυτο που ειπα παραπανω με κομματα και ιδεολογιες.Μια απλη σκεψη δικη μου ειπα σαν δημοτης και κατοικος της πολης και νεος ανθρωπος.Πως ειναι καλυτερο να εχουμε ενα,η εστω 2, ισχυρα σωματεια,που να καλλιεργει ολα τα αθληματα και να εχουν και την υποστηριξη ολων μας,παρα μικρες κατακερματισμενες δυναμεις.Και φυσικα γνωριζω προσωπικα ποια αθληματα καλλιεργουνται στις ομαδες της πολης μας.Τωρα αν αυτο που ανεφερα ηταν τοσο κακο,τι να πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζω ότι το ποιο λογικό αλλά κατά κάποιο τρόπο και το πιο "συμφέρον" και για τις ομάδες αλλά και για τον δήμο , θα ήταν να συνενωθούν για παράδειγμα ο "Άτταλος" με τον "Χαλκηδονικό" ή τέλος πάντων να υπήρχε μια είδους συμφωνία-συνεργασία όπως π.χ. να ήταν ο Χαλκηδονικός ένα είδος φυτωρίου για τον Άτταλο που σταθερά είναι στις μεγαλύτερες κατηγορίες έτσι ώστε να μειωθούν τα έξοδα.

    Το ίδιο μπορεί να γίνει μεταξύ ΦΕΑ και ΙΩΝΙΚΟΥ με ανταλλαγή τμημάτων αλλά και με τον ΣΑΛΜΜΩΝ και με το "ευ αγωνίζεστε" που κρατά τμήματα με μικρές ηλικίες μόνο.

    Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε και ποιο υγιή οικονομικά σωματεία αλλά και πολύ καλύτερη εκπροσώπηση της περιοχής σε όλα τα αθλήματα και σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

    Και φυσικά αρκετά ως πολύ λιγότερα έξοδα για επιχορηγήσεις προς τα σωματεία από πλευράς δήμου,καθώς επίσης και λιγότερα παράπονα για το ποιο σωματείο πήρε περισσότερα και ποιο λιγότερα.
    Αλήθεια όμως πόσοι είναι πραγματικά έτοιμοι να συμφωνήσουν σε κάτι τέτοιο;

    Εδώ για να κάνει προπόνηση ο Χαλκηδονικός στο ΠΑΡΑΝΟΜΟ γήπεδο που υπάρχει στην οδό Λαχανά(η γη ανήκει στον Ο.Σ.Κ. και είναι καταπατημένο,αφήστε που ρεύμα "τραβάει" από το σχολείο επίσης ΠΑΡΑΝΟΜΑ) υπήρχε απαίτηση να καταβάλετε "ενοίκιο" και μάλιστα αρκετά τσουχτερό.

    Πρέπει να υπάρχει κάμερα όταν γίνεται συμβούλιο στον αθλητικό οργανισμό να δείτε τι τσακωμός γίνετε για τις ώρες των προπονήσεων στα κλειστά γυμναστήρια.Μάλλον αυτός είναι και ο λόγος που σωματεία της πόλης αναγκάζονται να παίζουν στο Μενίδι.Αφήστε δε τι γίνετε όταν φτάσει η ώρα των επιδοτήσεων , εκεί να δεις κακός χαμός που επικρατεί.

    Συμπέρασμα; Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ περίπτωση να συνεννοηθούν οι διοικήσεις των σωματείων για να μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα.


    "το μάτι της βελόνας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή