Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Φουντώνει το παρασκήνιο για το Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης

Καθώς μας χωρίζουν μόλις τρεις ημέρες από την κρίσιμη ψηφοφορία για την εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, που είναι προγραμματισμένη για το βράδι της Δευτέρας, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το παρασκήνιο φουντώνει και οι διαγκωνισμοί γίνονται ολοένα και πιο δυνατοί.
Πριν αναφερθούμε στα στοιχεία του ρεπορτάζ, που είναι πλούσιο κι ενδιαφέρον, είναι χρήσιμο να
επαναλάβουμε για μια ακόμα φορά ότι ΚΑΜΙΑ από τις δημοτικές παρατάξεις δεν έκρινε σκόπιμο να δεσμευτεί δημόσια στα κριτήρια που θα καθορίσουν τις επιλογές της. Δεν μιλούμε για αποκάλυψη του προσώπου που θα είναι επιλογή τους, αλλά για δημοσιοποίηση των ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ με βάση τα οποία θα κάνει την επιλογή της, καθεμιά από τις παρατάξεις του Συμβουλίου. Όλες, με τον τρόπο αυτό, αποθέωσαν το παρασκήνιο, μακριά από τα μάτια του δημότη και του πολίτη της Φιλαδέλφειας και της Χαλκηδόνας.
Εμείς ζητήσαμε δημόσια, από αυτό εδώ το blog, από ΟΛΕΣ τις δημοτικές παρατάξεις να δεσμευτούν σε δυο ζητήματα: ΠΡΩΤΟΝ, ότι δεν θα δεχτούν στο ψηφοδλέτιό τους τον Συμπαραστάτη του Δημότη, κάνοντας έτσι την εκπλήρωση του καθήκοντός του, αθέμιτο προσόν έναντι άλλων συνυποψηφίων του στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Επαναλαμβάνω ότι αν εγκαίρως παραιτηθεί -αλλά στο μεταξύ έχει δημιουργήσει με τα χρήματα του Δήμου το προσωπικό του δίκτυο- ο συναγωνισμός είναι αθέμιτος στις επόμενες εκλογές. Και το ΔΕΥΤΕΡΟ κριτήριο είναι η επιλογή του προσώπου που θα καταλάβει τη θέση αυτή να μη δημιουργεί γενικότερα συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στην πόλη. Ήδη στον τομέα του Τύπου έχουν δημιουργηθεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, με την επιλογή της Διοίκησης του Δήμου να συνεργαστεί με κορυφαίο στέλεχος συγκεκριμένου εντύπου. Ελπίζουμε η νόθευση της ελεύθερης δράσης του Τύπου στο πλαίσιο του ελεύθερου διαλόγου να σταματήσει εκεί.
Σημειώνουμε ότι στην πρώτη -άδικη- μομφή οιασδήποτε δημοτικής παράταξης για τη δημοσιογραφική μας δουλειά, θα της θυμίσουμε ότι στα δύσκολα προτίμησε τη σιωπή και θα την παροτρύνουμε να κοιτάξει τη ΔΙΚΗ της τρωθείσα αξιοπιστία, αντί να κάνει υποδείξεις ορθής αντιμετώπισης των πραγμάτων προς τους δημοσιογράφους. Εδώ θα είμαστε...

Ονόματα
Πάμε στα στοιχεία του ρεπορτάζ, τώρα. Ήδη δυο προβεβλημένα στελέχη της τοπικής μας κοινωνίας, ο κ. Σπύρος Καβακόπουλος και ο κ Μανώλης Καμπούρης, μέσα από το blog μας ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να θέσουν υποψηφιότητα. Ο πρώτος την απέσυρε προ ημερών, ενώ ο δεύτερος ακόμα δεν έχει καταστήσει οριστική την υποψηφιότητά του, τουλάχιστον δημόσια. Συνεπώς ως τώρα μετράμε ως έναν βασικό -πιθανό- υποψήφιο, τον κ. Μανώλη Καμπούρη.
Εγκαίρως έθεσε υποψηφιότητα και ο κ. Ντίνος Μποσινάκος, στενός συνεργάτης και υποψήφιος στο παρελθόν του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γρετζελιά, ο οποίος όμως στις τελευταίες εκλογές πολιτεύθηκε με το συνδυασμό "Καλημέρα Όμορφη Πόλη". Αυτή του η πορεία ίσως, λενε πολλοί, του εξασφαλίσει τη στήριξη από τους δυο μεγαλύτερους συνδυσμούς, άρα και την εκλογή.
Ωστόσο, άλλα δυο ονόματα έχουν ακουστεί ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μια φορά σε συσκέψεις στελεχών της "Νέας Προοπτικής", με κριτήριο ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δύσκολα θα τους καταψηφίσει: Τα ονόματα είναι του κ. Νίκου Τρυπιά- Αλεξάνδρου εγγονού του ιστορικού Δημάρχου της Φιλαδέλφειας Νίκου Τρυπιά, και της δικηγόρου κας Ελένης Μπερερή.
Φυσικά δεν αποκλείεται την τελευταία ώρα να προβληθεί ένα πρόσωπο καλά κρυμμένο από το δημόσιο διάλογο, συνεπώς άφθαρτο σε κριτικές, και να ψηφιστεί.
Άλλες υποβληθείσες ή πιθανές υποψηφιότητες όπως του πρώην υποψηφίου Δημάρχου κ. Έρτσου, του κ. Διαμαντόπουλου, ή του δημοσιογράφου και διευθυντή μηνιαίου εντύπου που κυκλοφορεί στην περιοχή μας κ. Δάρα, δύσκολα θα συγκεντρώσουν τους 23 απαραίτητους ψήφους. Εκτός, φυσικά, αν υπάρξουν συναλλαγές την τελευταία στιγμή στο παρασκήνιο... Εδώ θα είμαστε, αν υπάρξουν τέτοιες, να τις αποκαλύψουμε...

23 σχόλια:

  1. Προσέξτε την σχετική με αυτό το θέμα τοποθέτηση σε άλλο θέμα (ανταποδοτικά) που είναι μέσα από την καρδιά της τοπικής εξουσίας...

    Προαναγγέλλει εισαγωγή από την Ουκρανία...

    Και ο νοών νοείτω… καθώς τσάκισε η υποψηφιότητα Μποσινάκου μετά την αποκάλυψη του σχεδίου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβάζω συνέντευξη της δημάρχου!

    Γιατί διαδίδουν ψευδώς ότι η γυναίκα δεν μιλάει;

    Ροδάνι πάει η γλώσσα της με την Χρύσα!

    Βέβαια στο τέλος μας ενημερώνουν ότι δεν απάντησε σε 8 ερωτήσεις!!!

    Όσοι θέλουν να την ρωτάνε στα δημοτικά όργανα να μισθώσουν την Χρύσα να την ρωτάει!
    Να δεις απαντήσεις...
    Τι σου είναι αυτοί οι σύμβουλοι!
    Μέχρι δήμαρχο... μπορεί να σε κάνουν!

    Νομίζει πως δεν γνωρίζουμε το ωράριο, κι άρχισε το δούλεμα με τα νυχθημερόν... που μας έλεγε ο Αδαμόπουλος όταν ο Γρετζελιάς έλεγε απ΄ τα μαύρα χαράματα μέχρι τα άγρια μεσάνυχτα...

    Εδώ που τα λέμε καλά κάνουν και μας δουλεύουν αφού μασάμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 3.43
    Καλό είναι όμως να μην μπερδεύουμε ανθρώπους που εργάζονται. Άλλο η πολιτική, άλλο η εργασία. Το άτομο στο οποίο αναφέρεστε με το μικρό του όνομα είναι εργαζόμενη και αυτό πρέπει όλοι να το σεβόμαστε απόλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε παιδιά αφού δεν αντέχετε τη Νέα Προοπτική,κάντε μας τη (Χ)άρη και αλλάξτε πόλη και αφήστε τους ανθρώπους να κριθούν από το έργο τους. Έλεος, τους έχετε ανεβάσει στο (Σ)ταυρό και δεν έχει ξεκινήσει και η Σαρακοστή ακόμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαμαντή ουδεμία σχέση ότι έγραψα με την Χρύσα!
    Η κοπέλα την δουλειά της κάνει και άριστα!
    Απλά την επικαλέστηκα γιατί εκείνη πήρε την συνέντευξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάτσε μη μας φέρει κανα δεξιό φιλαράκο της από πάνω πάλι η δημαρχίνα και με τις ψήφους της ομάδας Τομπούλογλου βγάλουν συμπαραστάτη κάποιον πάλι ξένο για τις πόλεις μας Φιλαδέλφεια και Χαλκηδόνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βουλωμένο γράμμα διαβάζεις ρε μεγάλε. Τώρα τόμαθες και πας να δημιουργήσεις κλίμα? χαχαχα. Η Δήμαρχος πήρε το πάνω χέρι. Φάνηκε και από τα δημοτικά τέλη αυτή επέβαλε τη μείωση και τη μικρή αύξηση στη Χαλκηδόνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. H γυναίκα είναι γνωστό πως είναι δεξιά δεμένη στο άρμα της Ν.Δ. (λέγε με Νάκο...) μην περιμένετε να έχει επιλογή από αλλού...
    κι ακόμη δεν τα έχετε δει όλα... όταν αισθανθεί σιγουριά τότε θα ξεκινήσουν οι εκπλήξεις και για τον Παντελή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η μείωση των δημοτικών τελών ήταν προεκλογική δεσμευση του Αποστολάκη. Γρνικότερα, θεωρώ ότι για να πάει καλά η θητεία το σύνθημα είναι ένα :

    Κάντο όπως ο Αποστολάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. «Κάντο όπως ο Αποστολάκης»...

    Μόνο που ο μακαρίτης ΔΕΝ θα μας έφερνε για Συμπαραστάτη του Δημότη τον ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ της κ.ΓΑΪΤΑΝΑ...

    Η Δημαρχίνα μας όμως, όπως και οι καλοί της Σύμβουλοι (όχι οι Δημοτικοί) έχει άλλες "αρχές" και άλλες "υποχρεώσεις"...

    Γι αυτό και θέλει να μας φορτώσει τον Δικηγόρο της, ξέρετε ποιόν λέω το ΓΙΩΡΓΟ ΝΟΥΛΑ, για ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ...

    Το ωραίο είναι πως, στο Δ.Σ. μεθαύριο, θα προσπαθήσει να μας πείσει πως θα Λειτουργεί προς όφελος του ΔΗΜΟΤΗ, και ΟΧΙ της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ !

    Ας γελάσω... ΧΑ ΧΑ ΧΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παιδιά το δικό μου πρόβλημα είναι ότι αν ξαναγίνουν εκλογές, δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναψηφίσω την δεξιόχηρα...
    Και για να μην βγει, υποχρεωτικά θα ψηφίσω Κόντο!
    Για μένα έχει μια απελπισία αυτό...
    Αλλά δεν ξέρω πως να αντέξω και αυτή την ξεφτίλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απάντηση στον Ας γελάσω και στον ανώνυμο 7:40π.μ.

    Εγώ λέω να δημιουργήσετε ακόμα ένα blog, το e-stavroxaroulis.blogspot.com και να χτυπιέστε εκεί με οτιδήποτε θεωρείτε ότι ρίχνει άδεια και πιάνει γεμάτα (προσωπικά, κομματικά, ότι να'ναι) και προκαλεί τους δημότες.

    Τέλοσπάντων, αύριο το βράδυ (δε γνωρίζω πόσο βράδυ) θα ξέρουμε και εδώ θα'μαστε πάλι. Όποιος όμως και αν εκλεγεί, θα κριθεί όπως όλοι εκ του αποτελέσματος και σίγουρα όχι από κάποιους εγκάθετους (γενικά μιλάω βέβαια και όχι επί προσωπικού) που (ακόμα βρε αδερφέ;) το φυσάνε και δεν κρυώνει.

    PS. Αφού εσύ ανώνυμε 7:40π.μ. ξέρεις τόσο καλά πώς θα κινείτο και τι θα έκανε και τι όχι ο Αποστολάκης, ίσως να κοιτούσες καλύτερα και το υπερκομματικό ψηφοδέλτιο της Νέας Προοπτικής, πριν σε πιάσει ο πόνος για δήθεν αριστερόχειρες και δεξιόχει(η)ρες. Ακόμα κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι τα κόμματα και έχουν ουσιαστικά καταρρεύσει και έχουν χαλαρώσει αρκετά τα λουριά στις τοπικές εκλογές, γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.

    Για τον αριστερισμό του Πολιτεία Τέννις Κλαμπ μην τα ξαναλέμε (πάλι γενικά μιλάω και όχι επί προσωπικού)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε 7:40

    Έχεις κάθε δικαίωμα να ψηφίζεις ό,τι θέλεις.
    Δεν έχεις, όμως, δικαίωμα σε ένα χώρο διαλόγου να θεωρείς τους δυνητικούς συνομιλητές σου, αφελείς ή μειωμένης αντίληψης.
    Την "δεξιόχηρα" όπως την ονομάζεις, δεν την ψήφισες ποτέ. Κόντο ψήφισες, με γειά σου με χαρά σου, δικό σου το πρόβλημα.
    Γιατί αν θέλεις να σε πάρουν κάποιοι στα σοβαρά, θα πρέπει να δικαιολογήσεις το τι είναι εκείνο που σε έκανε να αλλάξεις γνώμη σε 2 μήνες.
    Κάθε νοήμων άνθρωπος, όταν κάνει μια επιλογή, περιμένει ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να δει πως η επιλογή αυτή ανταποκρίνεται.
    Ακόμα δεν άρχισε η εφαρμογή του προγράμματος που λες ότι ψήφισες.
    Περίμενε πρώτα να δειςς αν το πρόγραμμα (που δήθεν ψήφισες) υλοποιείται ή όχι και μετά έχεις κάθε δικαίωμα να κρίνεις.
    Αλλά έτσι είστε όλοι εσείς του Κόντου.
    Πονηρούληδες.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για τον Ανώνυμο των 7:40

    Ξεφτίλα είναι όταν δεν τολμάς να πεις την αλήθεια.
    Τσιράκι του Κόντου είσαι....
    Εκεί, εκεί στη Β΄Εθνική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αφήστε τις βλακείες περί Κόντου για όποιον έχει άλλη γνώμη!
    ΠΑΣΟΚ είμαι για τον Αποστολάκη ψήφιζα Νέα Προοπτική, την χήρα του ψήφισα στον δεύτερο γύρο!
    Δεν περίμενα ότι θα πρότεινε υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ για συμπαραστάτη του δημότη!
    Μου επιτρέπετε να μην το αντέχω και να μην το ανέχομαι;

    ΑΝΟΙΧΤΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ!

    ΜΗΝ ΤΥΦΛΩΝΕΣΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΕΙΣ ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΤΕ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΣΑΣ

    «Και για να μην βγει, υποχρεωτικά θα ψηφίσω Κόντο!
    Για μένα έχει μια απελπισία αυτό...»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και που ξέρεις εσύ τι πρότεινε η Δήμαρχος; Έγινε καμία ανοιχτή διαδικασία; Ανακοινώθηκε κάτι;
    Η μόνη απελπισία είναι η απελπισία της τρίτης θέσης.
    Γιατί ο Κόντος, που λες ότι θα ψηφίσεις, λίγους δεξιούς έχει; Ποιούς διόρισε όταν ήταν Δήμαρχος σε σημαντικές θέσεις;
    Σου ξαναλέω, ότι είναι δικαίωμά σου να ψηφίσεις όποιον θέλεις, αλλά είναι δικαίωμα και των άλλων να αποκαλύψουν τον ρόλο σου.
    Παπαγαλάκι του Κόντου, είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΣΤΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΟΗΣΙΑΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΑΣ…

    Εσείς ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΙΣΤΕ απλά ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. polla parakaleta apo th dhmarxo autes ths meres kai diaksifismoi gia na pisi to sindiasmo na psifisoune noula(porta apo papanikolaou koutsaki papakosta)varate violitzides

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμε 9:33

    Εδώ δεν είναι πεδίο για τακτικισμούς. Φωνασκείς, αλλά δεν απαντάς. Το ερώτημα παραμένει: Πότε πρόλαβες στους 2 μήνες να αλλάξεις απόφαση;
    Προσωπικά, καρφί δεν μου καίγεται για το ποιός θα είναι Δήμαρχος. Όλοι έχουν την αυλή τους και το σύστημά τους.
    Αλλά πως θέλεις να θεωρείται σοβαρό το επιχείρημά σου;
    Βλέπεις κανένα συνδυασμό, αμιγώς κομματικο, εκτός του ΚΚΕ;
    Σε όλους υπάρχουν άνθρωποι όλων των πολιτικών αποχρώσεων.
    Και πως ξέρεις από χθες τι πρότεινε η Δήμαρχος σε κάποια σύσκεψη με τα στελέχη του συνδυασμού της;
    Μάλλον όταν μιλάς για στενά προσωπικό συμφέρον θα πρέπει να τα λες στον καθρέφτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Από την Πέμπτη έχει αναφέρει πρώτη φορά το όνομα και ή το ξέρεις και κάνεις τον ανήξερο, ή δεν το ξέρεις και προβοκάρεις παριστάνοντας ότι είσαι οπαδός της πλειοψηφίας...
    Τα υπόλοιπα στα επιστρέφω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για τον Ανώνυμο των 11:05

    Για τους 3 αυτούς, είσαι σίγουρος ότι έριξαν πόρτα στη Δήμαρχο;
    Γιατί εγώ νομίζω ότι θα ψηφίσουν σαν πειθήνια όργανα, ό,τι προτείνει.
    Σαν καλά παιδάκια ... που δεν θέλουν να τα μαλώσει η μαμά και τους καθαιρέσει.
    Και καλά ο Παπανικολάου. Οι άλλοι δύο, όμως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. anamenontai paretisis apo th nea prooptiki kai malista apo pleuras filadelfias(to gaitanaki sou kai dromo gia to volo)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Nαι παραιτείται ο Κότσιρας γιατί δεν θέλουν οι ΠΑΣΟΚοι τον δεξιό, ο Παΐδας ψηφίζει και γίνεται αντιδήμαρχος στην θέση του κι ο Μπόβος επίσης υποστηρίζει τον ΠΑΣΟΚο του Γρετζελιά και καθαιρείται από αντιδήμαρχος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή