Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Σαν σήμερα

1821: Οι πρόκριτοι της Μάνης, υπό την αρχηγία του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, υψώνουν τη σημαία της επανάστασης στο χωριό Τσίμοβα (σημερινή Αρεόπολη) της Λακωνίας.
1931: Ο Στάλιν εκδιώκει τη χήρα του Λένιν, Ναντέσνα Κρούπσκαγια, από την Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης.
1932: Ανοίγει η αυλαία του Εθνικού Θεάτρου, με πρώτο διευθυντή τον Ιωάννη Γρυπάρη. Πρώτος σκηνοθέτης ο Φώτος Πολίτης, πρώτο έργο ο «Αγαμέμνων» του Αισχύλου.
1934: Εγκαινιάζεται η Πάντειος Σχολή Πολιτικών Επιστημών στη
Λεωφόρο Συγγρού. 1948: Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Γαλλία και Μ. Βρετανία υπογράφουν τη Συμφωνία των Βρυξελλών, προάγγελο του ΝΑΤΟ.
1959: Ο αρχηγός της ΕΟΚΑ στρατηγός Γεώργιος Γρίβας φτάνει στην Αθήνα, όπου γίνεται δεκτός με θερμές εκδηλώσεις από την κυβέρνηση και το λαό.
  • Γεννησεις
1834: Γκόντλιμπ Ντάιμλερ, γερμανός μηχανικός, εφευρέτης της ντιζελομηχανής, σχεδιαστής της πρώτης μοτοσικλέτας και συνιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας Mercedes. [θαν. 6/3/1900]
1917: Τάκης Σινόπουλος, γιατρός, ποιητής και ζωγράφος. («Νεκρόδειπνος») [θαν. 1981]
1920: Τώνης Μαρούδας, τροβαδούρος. [θαν. 22/7/1988]
  • Θανατοι
180: Μάρκος Αυρήλιος, στωικός φιλόσοφος και αυτοκράτορας της Ρώμης (161-180). [θαν. 26/1/121]
1976: Λουκίνο Βισκόντι, ιταλός σκηνοθέτης. («Γατόπαρδος») [θαν. 2/11/1906]
1988: Νικόλας Άσιμος, τραγουδοποιός. (αυτοκτόνησε) [θαν. 20/8/1949]

4 σχόλια:

  1. Όλους τους... δημοκράτες προβάλλεις κατά καιρούς. Μια τον Μεταξά, μια τον Λένιν, μια τον Τσόρτσιλ και τώρα και τον Στάλιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά τα λές αγαπητέ, με μια διαφορά.
    Ο Τσώρτσιλ δεν είχε καμία σχέση με τους άλλους, οι οποίοι ήταν στυγνοί δικτάτορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ prospero

    Έχεις δίκιο. Ο Τσώρτσιλ δεν ήταν στυγνός δικτάτορας. Ήταν κεκαλυμένος δικτάτορας με κοινοβουλευτικό μανδύα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε 4:25

    Δεν μπορεί να υπάρχει κοινοβουλευτικός μανδύας. Ή θα υπάρχει κοινοβουλευτισμός ή δεν θα υπάρχει.
    Σε κάθε περίπτωση, είναι τεράστια υπερβολή η σύγκριση του Τσώρτσιλ, με τους υπόλοιπους.
    Ασφαλώς και ο Τσώρτσιλ ήταν ένας βαθύτατα συντηρητικός πολιτικός, αλλά ταυτόχρονα πίστευε στους θεσμούς στους οποίους είχε ιερή προσήλωση.
    Οι δικτάτορες σε ένα μόνο θεσμό πιστεύουν: στον εαυτό τους.
    Επιπλέον, ο Τσώρτσιλ έδινε μεγάλη σημασία στην ανθρώπινη ζωή και προσπάθησε να αποφύγει για τη χώρα του και τους κατοίκους της την εισβολή.
    Αντιθέτως οι Στάλιν, Λένιν κλπ δεν έδωσαν ποτέ καμία σημασία στην ανθρώπινη ζωή, που την θεωρούσαν ασήμαντη, κάτι που έχει αποδειχθεί ιστορικά, με αποτέλεσμα να συναγωνίζονται τον Χίτλερ σε δολοφονίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή