Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ένταση και λογομαχίες στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι της Χαλκηδόνας

Η πρόθεση του δήμου να αντικαταστήσει την επί μια δεκαετία δασκάλα του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου δημιούργησε ένταση και λογομαχίες χθες, ενώ κλήθηκε και η αντιδήμαρχος Χαλκηδόνας Βάσω Αγαγιώτου για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Την εβδομάδα που αρχίζει μεθαύριο θα υπάρξει μια
συνάντηση της δασκάλας με τη διοίκηση του δήμου, προκειμένου να ρυθμιστέι το ζήτημα. Σημειώνεται ότι η δασκάλα έχει τη στήριξη πολλών μαθγητών του Εργαστηρίου, το οποίο παρακολουθεί, εκτός των άλλων, και ο γνωστός κ. Χρυσόγελος του κόμματος "Οικολόγοι- Πράσινοι"

55 σχόλια:

  1. Μήπως αυτό πάει να γίνει για να εξυπηρετηθεί ο νεοπροοπτικάριος Καβάγιας;
    Κάτω τα χέρια από τη δασκάλα μη γίνει χαμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η βιασυνη για καταληψη εμμισθων θεσεων σε συνδυασμο με τη βλακεια ειναι στοιχεια καποιων προσωπων του περιβαλλοντος της δημαρχου.ενα εκρηκτικο μιγμα που απειλει αμεσα την απειρη δημαρχο.μακαρι να το καταλαβει γρηγορα και να τους απομακρυνει αμεσα.αλλοιως σε λιγους μηνες η κατασταση δεν θα ειναι αναστρεψιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ας προσεξει η δημαρχος καποιους απο το περιβαλλον της.η βιασυνη τους να παρουν εμμισθες θεσεις ειναι τοσο μεγαλη οσο μεγαλη ειναι η ανικανοτητα και η βλακεια τους.ας τους απομακρυνει γρηγορα πριν γινει η κατασταση μη αναστρεψιμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ 8.39: ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΒΑΓΙΑΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ; ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ Ο ΚΑΒΑΓΙΑΣ; ΕΠΙΣΗΣ Ο ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΒΑΛΑΣΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ, Ο ΑΣΧΕΤΟΣ, ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΡΕΜΒΑΖΕ; ΑΙΣΧΟΣ! ΥΓ: ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΗ Ν.Π; Α ΡΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΤΟΜΠΟΥΛΟΓΛΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Sto telos xyrizoun ton gampro...

    eite ton lene tompouloglou (filoi tou... tou etoimazoun xouneri pou den fantazetai)

    eite gretzelia-gaitana
    ws tis ekloges den tha exei o syndyasmos oute tous misous symvoulous...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ττ σχεση εχει αυτοs ο Καβαγιαs με τον προ 20ετιαs καβαγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ma ginontai kati erwriseis!

    Den einai gnwsto pws eimaste mikrografia ths kentrikhs politikis skinis?

    Klhronomika pane auta...

    ta kleista epaggelmata pou legame na katarghthoun...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το καλλιτεχνικό εργαστήρι δεν ανήκει στο πνευματικό κέντρο; Ο Παπανικολάου δεν είναι αρμόδιος για την ζωγραφική; Τι γίνεται θα τρελαθούμε. Όταν Διαμαντή λες ότι πρόθεση του Δήμου είναι η αλλαγή της δασκάλας, θεμιτό αν είναι αιτιολογημένο, χωρίς να αναφέρεις συγκεκριμένα ποιανού απόφαση είναι, τότε προφανώς την ευθύνη για την απόφαση την λαμβάνει η κ. Δήμαρχος. Η κα Παπανίκα, Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, τι λέει στο ζήτημα αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καταλαβα,κατα μανα κατα κυρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μέχρι να γίνει επίσημα η συγχώνευση των νομικών προσώπων το καλ. εργαστήρι ανήκει στην ΑΡΩΓΗ Κοινωφελή Επιχείρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τη Δευτέρα (07.02.2011) 12μ.μ θα γίνει το ραντεβού με τη Δήμαρχο, της επιτροπής του καλλιτεχνικού εργαστηρίου. Περιμένουμε τη θέση της Δημάρχου για τον πεφωτισμένο κο Καβάγια. Η αγωνία κορυφώνεται ! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά ο Καβάγιας σας πείραξε. Ο Τόμπι που έχει και τον αδελφό του Δημοτικό Σύμβουλο και ήταν και ο μπαμπάς τους πριν και έχουν μείνει έξω σοβαρά στελέχη δεν σας πειράζει? Κανονικά θα έπρεπε να παραιτηθεί για να μπει η Αναστασιάδη που είναι νέο και μορφωμένο κορίτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητοί συμπολίτες

    Αν τη Δευτέρα δεν λυθεί το πρόβλημα με τη δασκάλα μας, της ζωγραφικής, προτείνω όλοι οι ενδιαφερόμενοι να παρεβρεθούμε την
    Τετάρτη 9-2-11 και ώρα 19:00 στο Δημοτικό Συμβούλιο εις ένδειξη διαμαρτυρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. προς τη Δημαρχο. Ελεγε ο Γιωργος "στην πολιτικη ο ηλιθιος και ο ανικανος φερνουν το ιδιο αποτελεσμα". Γιαυτο αλλους χρησιμοποιουσε ως "διασκεδαστες" για να ψηνει αρνια και αλλους για να διοικει. Ομολογουμενως επιτυχημενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μήπως μπορεί κάποιος που γνωρίζει λεπτομέρειες, να με πληροφορήσει και μένα που δεν ξέρω, τι είναι ο κ. Καβάγιας, και ποιός ο πατέρας Καβάγιας, ο κ. Βαλασάς (σύμβουλο τον αναφέρετε), και ποιά η πολιτεία αυτών των ανθρώπων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γιατί ξεχάσατε που τα τελωνεία και το Λιμενικό έχουν γεμίσει με συγγενείς και φίλους του Χαρούλη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για μας, τους μαθητές του καλλιτεχνικού εργαστηρίου Ν. Χαλκηδόνας - Ν. Φιλαδέλφειας, η αδιάλειπτη λειτουργία του επί σειρά ετών, αποτελούσε και αποτελεί μια όαση πολιτισμού, ένα χώρο δημιουργίας, τέχνης, καλλιέργειας και προβληματισμού. Σε μια εποχή που η χυδαιότητα και η βαρβαρότητα κατακλύζουν τη ζωή μας (πρόσφατο παράδειγμα η εισβολή και οι βανδαλισμοί στο Θέατρο Τέχνης) το καλλιτεχνικό εργαστήρι μας αποτελεί την φωτεινή εξαίρεση, τον αντίλογο, τη διαφορετική προσέγγιση σ’ όλα αυτά που μας πληγώνουν και υποβαθμίζουν καθημερινά.
    Η επιτυχής, κατά γενική ομολογία, λειτουργία του όλα αυτά τα χρόνια, βασίστηκε κυρίως σε δυο παράγοντες:
    1. Τη δημιουργία του και υποστήριξή του από τον Δήμο Ν. Χαλκηδόνας
    2. Τη δασκάλα μας κα Αλεξάνδρα Νασιούλα

    Όλοι μας γνωρίζουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν στη πνευματική ζωή και εξέλιξη ενός τόπου, ορισμένοι ξεχωριστοί φωτισμένοι πνευματικοί άνθρωποι. Πόσοι δάσκαλοι και καθηγητές δεν πέρασαν από τη ζωή μας. Αυτοί όμως που πραγματικά μας επηρέασαν, χάραξαν τη ζωή και την ψυχή μας είναι ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάχτυλα ενός χεριού. Είναι αυτοί που θα θυμόμαστε για πάντα, που χάρη σ’ αυτούς γίναμε καλύτεροι άνθρωποι, καλύτεροι και πιο χρήσιμοι πολίτες.

    Η δασκάλα μας κα Αλεξάνδρα είναι ένα απ’ αυτά τα ξεχωριστά, χαρισματικά, πραγματικά σπάνια άτομα, με βαθειά καλλιέργεια, σεμνότητα και ήθος. Ένα άτομο που κέρδισε με την αξία της και τη δουλειά της την εκτίμησή μας, την αγάπη και τον θαυμασμό μας. Ίσως γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο βρέθηκε και στο στόχαστρο κάποιων ασήμαντων, μέτριων ανθρώπων, που μη δυνάμενοι να προσφέρουν κάτι ανάλογο καταφέρονται εναντίον της με ψέματα, συκοφαντίες και δολοπλοκίες (ίδιον των δειλών και ανικάνων), εποφθαλμιώντας προφανώς τη θέση της και την όποια υλική αμοιβή απορρέει απ’ αυτήν.

    Απόδειξη των ανωτέρω, η καθολική κινητοποίηση όλων αυτών που συμμετέχουμε ενεργά (έμμεσα ή άμεσα) στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι δίχως την παραμικρή εξαίρεση.
    Δικαιολογίες του τύπου «υπάρχει νομικό ζήτημα», «έληξε η σύμβασή της» και συναφή δεν πείθουν κανένα. Η μόνη ίσως αποδεκτή δικαιολογία που θα μπορούσε να σταθεί είναι ο οικονομικός παράγοντας. Τους πληροφορούμε ότι το ζήτημα αυτό το καλύπτουμε πλήρως εμείς οι μαθητές της. Αρκεί μόνο να υπάρχει καλή θέληση εκ μέρους του Δήμου. Ας κάνουμε και κάτι που να μην υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής μας, συνεχίζοντας παράλληλα την παράδοση των Δημάρχων που προηγήθηκαν και που στήριξαν με αγάπη την ύπαρξη του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου.
    Ελπίζω και εύχομαι πως τελικά θα πρυτανεύσει η λογική, η ηθική και η αξιοκρατία.

    Ένας μαθητής του Κ.Ε. και η κόρη του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αλεξάνδρα - Νότα (μαθήτριες εργαστηρίου)6 Φεβρουαρίου 2011 στις 3:12 μ.μ.

    Το μάθημα της κυρίας Αλεξάνδρας ήταν συναρπαστικό. Αναιτιολόγητη λοιπόν η αντικατάστασή της.Η Νότα συμμετείχε 6 χρόνια στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι ενώ το δικό μου πρώτο μάθημα ήταν το τελευταίο Σάββατο που δίδαξε η κυρία Αλεξάνδρα. Πρώτη φορά ένιωσα ότι ανήκω κάπου. Ενω περίμενα ανυπόμονα το επόμενο μάθημα (και αφού είχα πείσει 3 φίλες μου να εγγραφούν) ενημερώθηκα για την αντικατάσταση της δασκάλας μας!!! Στενοχωρηθήκαμε πάρα πολύ.

    Ας ΜΗΝ συνεχιστεί η αδικία! Θέλουμε τη δασκάλα μας πίσω. Θα καταστρέψετε τα όνειρα των παιδιών για τα συμφέροντα σας?
    ...Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί τα παιδιά συμπεριφέρονται βίαια. Όταν μας καταστρέφετε τον κόσμο πως περιμένετε από εμάς να τον αναδομήσουμε? Ακούγεται εγωιστικο ...

    Κυρία Αλεξάνδρα ευχαριστούμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.
    Δεν ξέρουμε αν θα μείνετε στο καλλιτεχνικό εργαστήρι αλλά θα μείνετε σίγουρα στις καλύτερες αναμνήσεις μας :) <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είμαι μαθήτρια στο κ.ε. και πολύ ευχαριστημένη με το μέχρι σήμερα αποτέλεσμα. Έμαθα να ζωγραφίζω με την Αλεξάνδρα, που είναι εξαιρετική σαν καλλιτέχνης και εξίσου ένας θαυμάσιος άνθρωπος.....Επιτέλους η κα Δήμαρχος πρέπει να καταλάβει ότι η παλιά συνταγή να τακτοποιεί κάποιον αποτυχόντα του συνδιασμού σε καίρια θέση είναι πλέον καταδικαστέα.Έτσι δ έκαναν επι σειρά ετών οι κυβερνήσεις που βόλευαν αποτυχόντες βουλευτές σε θέσεις Προέδρων ΔΕΚΟ με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα......
    Φτάνει πιά με αυτό το μοτίβο.
    Εννοείται ότι ψηφίσαμε την Κα Δήμαρχο σαν συνεχιστή της αδέκαστης πορείας του εκλιπόντος αειμνήστου Αποστολάκη που γνωρίζαμε από μικρό παιδί.
    Ποτέ δεν θα καταδεχόταν να κάνει κάτι τέτοιο δηλ. να επιτρέψει την αλλαγή κλειδαριάς του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου, τεχνική που μας θυμίζει παλιές κακές εποχές του μαύρου παρελθόντος που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε.ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΣ ΚΑΝΕΙ Η κα ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΝ κο ΚΑΒΑΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΡΟΥΕΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ ΜΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ!Είναι η μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει η κυρία Δήμαρχος, ότι όντως είναι ανεξάρτητη και δεν "καπελώνετε" από κομματικές αντιλήψεις,όπως θα έκανε ο αείμνηστος Αποστολάκης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. η πάρα πάνω η επιστολή των μαθητριών Αλεξάνδρας και Νότας, υπόδειγμα ήθους και ωριμότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Είμαι μαθήτρια στο Κ.Ε. στο τμήμα ενηλίκων της Τετάρτης. Φέτος είναι η 2η χρονιά που παρακολουθώ μαθήματα.
    Μέσα απο την Αλεξάνδρα αγάπησα με πάθος την ζωγραφική και έμαθα να ζωγραφίζω. Είναι πάνω από όλα άνθρωπος με ήθος, σωστή στην δουλειά της και καταπληκτική καλλιτέχνης.
    Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θέλετε να την διαγράψετε από το Κ.Ε. ενώ αυτή και μόνο αυτή έδωσε την ψυχή της 10 ολόκληρα χρόνια για να στήσει αυτό που εσείς βλέπετε τώρα...
    Δεν μπορώ επίσης να διανοηθώ πως μπορείτε να διαλύσετε κάτι το οποίο έχει στηθεί με τόση αγάπη και ζήλο μόνο και μόνο για να ικανοποιήσετε κάποιους παίρνοντας κάποια χρήματα παραπάνω αφήνοντας την Αλεξάνδρα άνεργη και μαζί με την Αλεξάνδρα, άδειο το καλλιτεχνικό εργαστήρι αφού για αυτήν ερχόμαστε!
    Άραγε όλοι αυτοί που οργανώνουν όλο αυτό, το βράδυ που πέφτουν στα κρεβάτια τους κοιμούνται με την συνειδηση τους ήσυχη;;

    Μαίρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. εκει ηταν και καποιος Δημοσθενης που δηλωσε συμβουλος της Δημαρχου. Αρα ξερει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. αυτο ειναι μια μεγαλη ευκαιρια για τη νεα δημαρχος:να αποδειξει οτι δεν ακολουθει την πεπατημενη,οτι δεν καθοδηγειτε απο ατομικα συμφεροντα επειδη μπλεχτηκαν στη πολιτικη και πιστευουν οτι τους ανηκουν δημοι, θεσεις, καρεκλες, χανοντας καθε ηθικη, εχοντας ως εργαλειο την ανθρωποφαγια!επιτελους ας καταλαβουν καποιοι που καιροφυλακτουν και συμπεριφερονται υπογεια οτι η εργασια και η αγαπη για την τεχνη δε συνδιαζεται με υπογειες ενεργειες.το εργο του κου Αποστολακη ηταν αυτο!αυτο ηθελε να συνεχιστει, αυτο υποστηριζε διχως αλλαγες και ανηθικους σχεδιασμους, το ξεχασατε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. η Αλεξανδρα μου μαθαινει πανω απο ολα να ψαχνω τον εαυτο μου, να αισθανομαι οτι ανηκω καπου, αυτο που εχω χασει απο το σχολειο. ειναι η παρεα, οι φιλοι μου, αν δεν μου αρεσε θα ημουν μεσα σ αυτο τοσο χρονια!? θα ανυπομονουσα να ερθει η μερα για το μαθημα?ειναι σημαντικο για μενα και πιστευω και για τους υπολοιπους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΑΣΙΟΥΛΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΣΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.ΕΙΜΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΗΣ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΚΑΝΕ ΝΑΓΑΠΗΣΩ ΤΗΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟΤΙ ΕΝΙΩΘΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. η κα Αλεξανδρα ειναι απο τα σπανια ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΟΥ ΤΟ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ειναι απαραιτητο να το κανετε αυτο;γιατι τετοια εμμονη για ν'αλλαξετε τη δασκαλα;προεκλογικες υποσχεσεις;;;μηπως μπορει ο καβαγιας να βολευτει αλλου;βρειτε του μια θεσουλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Το θέμα έχει εξαντληθεί. Ο Καβάγιας πάει να φάει τη μοναδική θέση (έμμισθη) που προβλέπεται. Την Αλεξάνδρα Νασιούλα θέλουν να την απομακρύνουν. Ας τους εμποδίσουμε. ΌλΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. Να μάθει η Δήμαρχος και όσοι χρειαστεί ότι δεν θα αυθαιρετούν με τα λεφτά των δημοτών. Αν οι δημότες πουν Νασιούλα, θα μείνει η Νασιούλα. Αλλιώς θα τους πάρει ο διάολος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η εφαρμοζόμενη διαδικασία απασχόλησης της Αλεξάνδρας είναι το κρίσιμο σημείο. Τα λάθη του παρελθόντος (και του Αποστολάκη) οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση. Λύση υπάρχει, τόσοι έμπυροι σύμβουλοι υπάρχουν κανείς δεν σκέπτεται; Μάλλον ο καθένας την αρμοδιότητα του κοιτά και άσε τον άλλο να πνιγεί. Το ζήτημα το δημιούργησαν άλλοι (για σκεφτείτε λίγο) και τώρα τα ρίχνουν στον Καβάγια κάνοντας την «πάπια». Με τέτοιες αστοχίες πλήττεται ο πολιτισμός, χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ολοι εσεις που κοπτεσθε για την δασκαλα σας της ζωγραφικης δεν εχετε σοβαροτερα προβληματα μεγαλοι ανθρωποι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πρόταση στην Κα Αλεξάνδρα.
    Ζωγραφίστε τον Φερνάντο Νίνιο Ντε Γιώργο Καβάγια ως άγγελο με φτερά λίγο μεγαλύτερα του κανονικού και ετοιμαστείτε για την Ιερά Εξέταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τέχνη είναι: Ελεύθερη έκφραση, δημιουργία, συντροφικότητα, κοινωνικός προβληματισμός, σεβασμός, δημοκρατία, ελευθερία, σεμνότητα, καινοτομία, αντισυμβατικότητα, αυθεντικότητα, να σπάσεις τα όρια.
    Τέχνη δεν είναι: Βολεύω τους δικούς μου, πόσους ψήφους φέρνεις στο συνδυασμό, αποφασίζουμε και διατάσσουμε, σε πατάω για να ανέβω εγώ, τάζω προεκλογικά και αναιρώ μετεκλογικά, διορίζω και απολύω με τα λεφτά του κοσμάκη.
    Η Κα Νασιούλα έκανε τέχνη τόσα χρόνια κι έτσι εξηγείται γιατί τόσοι άνθρωποι συσπειρώθηκαν για να υπερασπίσουν τη δουλιά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ανωνυμο 10:50
    έχουμε σοβαρότατα προβλήματα, αλλά μας ενδιαφερει και αυτό. Εσυ τι ζόρι τραβας μπουνταλάκο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ο Αποστολάκης και οι συνεργάτες του προσπάθησαν με κάθε τρόπο να είναι η Αλεξάνδρα στο καλλιτεχικό εργαστήρι και η ίδια το αναγνωρίζει. Να τα αφήσεις αυτά που ξέρεις ανώνυμε των 10:47 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ....ΟΛΟΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΙΝΕΛΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ..ΕΛΕΟΣ. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ Η...ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΙΑΤΡΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: "Ζωγράφος και επίδοξος δάσκαλος ανέβασε 500 σφυγμούς το λεπτό, αλλά επέζησε, και μάλιστα θα συνεχίσει τη ζωγραφική!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ο Καββάγιας τόσο πολύ ταυτίζεται με τη δουλειά του, που έχει το Καλλιτεχνικό Εργαστήριο για σπίτι του. Γιατί λοιπόν να μην αλλάξει τις κλειδαριές; Σπίτι του δεν κάνει ότι γουστάρει; Άντε από κει, παλιοκουτσομπόληδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Κακώς έμεινε για τόσο μεγάλο διάστημα η Αλεξάνδρα στο Καλ. Εργ. Στο πίσω μέρος του μυαλού της έχει και αυτή την μονιμότητα. Την θεσούλα της θέλει. Αν και παλαιότερα συμμετείχε σε κάποιες ίντριγκες. Τα λογάκια της τα έλεγε κάνοντας και την ανήξερη. Μάλιστα και κάποιους τους είχε βρίσει χυδαία. Όσο για τους μαθητές, που είναι μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι, αν αλλάξει η δασκάλα ποιό θα είναι το πρόβλημα. Τό μάθημα τους θα γίνεται. Όσο του ότι οι μαθητές πληρώνουν να μας πουν πόσα πληρώνουν και όποιος ξέρει να πεί και πόσο πληρώνεται η κα Αλεξάνδρα. Η Δήμαρχος θα πρέπει να αλλάξει την δασκάλα γιατί υπάρχουν τόσοι νέοι άνεργοι ζωγράφοι και αφου όλοι πάνε για την Αλεξάνδρα ας ανοίξει δικό της εργαστήρι να πάνε εκεί για να δούμε πόσοι θα πάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. 1.Αν δεν υπάρχουν λεφτά στο νέο Δήμο , να βάλουν οι έμμισθοι αιρετοί από 50ε ο καθένας για να μείνει η κυρία Αλεξάνδρα.
    2.Αν δεν μπορούν να ανανεώσουν τη σύμβαση , να πράξουν όπως έκαναν κ με τη γυναίκα του οδηγού του Αποστολάκη που τη βόλεψαν άμεσα με πρόσληψη .

    Οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται στο Δήμο αλλά σε κάποιο σπίτι με τη συνοδεία γνωστών αλκοολούχων ποτών ...και φυσικά μετά από τη κατανάλωση αρκετών οι αποφάσεις είναι πιο σωστές ...όπως έλεγε κ κάποιος ....όταν πίνω οδηγάω καλύτερα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Το πως μπαίνει κανείς στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών εδώ και κάποια χρόνια, είναι μεγάλο ζήτημα. Ο Καβάγιας υπήρξε ένας μετριότατος έως και κακός μαθητής ο οποίος μάλιστα έμενε και σε μαθήματα. Παρ' όλα αυτά βρέθηκε πτυχιούχος ανωτάτης σχολής. Τα συμπεράσματα δικά σας.
    Παρεπιπτόντως, είναι γιός ενός παλαιού δημοτικού συμβούλου Χαλκηδόνας. Συμπτωματικά η οικογένεια υπήρξε αποδέκτης κληρονομιάς από εκείνες επί Παπαδόπουλου (εταιρεία δολοφόνων). Ένα περίεργο πράγμα βρε παιδί μου... Πολλοί οι κληρονόμοι τότε και όλοι στη Νέα Προοπτική. Κάτι συμπτώσεις...


    ΥΓ: Υπομονή και την Παρασκευή που μας έρχεται πολλοί θα τρέξουν να κρυφτούν. ΧΑΙΡΕΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. παίρνοντας αφορμή από το θέμα που συζητείται εδώ, έχω να κάνω μόνο μια πρόταση. Την υπόθεση και τα πρόσωπα που εμπλέκονται δεν τα ξέρω, οπότε δεν ξέρω ποιός έχει δίκιο και ποιός όχι. Η Φιλ/φεια-Χαλκηδόνα έχει 30.000 Δημότες-κατοίκους. Στα Δημοτικά Συμβούλια που γίνονται κάθε Τετάρτη, εμφανίζονται στην αίθουσα περί τα 100 άτομα, όμως κάτω από κάκιστες συνθήκες ακουστικής, οπότε πρέπει να τους πούμε και μπράβο τους, που έρχονται. Οι Δημ. Σύμβουλοι που καλούνται να πάρουν αποφάσεις (και για άλλα και γι' αυτό το θέμα υποθέτω), αν δεν νοιώθουν την ανάσα των Δημοτών στον σβέρκο τους, αν δεν νοιώθουν ότι σε στραβοτιμονιές τους, κάποιος από το ακροατήριο θα τους αποδοκιμάσει, αν δεν νοιώσουν ότι οι Δημότες, τους την έχουν στημένη, τότε θα αποφασίζουν "ελαφρά τη καρδία", "χαλαρά" και βασικά θα ψηφίζουν αυτό που τους έχει πει ο επικεφαλής τους, μέσα σε κλειστά γραφεία. Όταν εμείς είχαμε αποχή από τις εκλογές γύρω στο 50% (γιατί κάναμε αντίσταση), όταν έχουμε "βουλιάξει" τον καναπέ στο γνωστό σημείο, αντί να πάμε για 2 ώρες στο Δημ. Συμβούλιο την εβδομάδα, όταν "ξεσηκωνόμαστε", μόνο όταν οι αποφάσεις της Διοίκησης θίγουν τα δικά μας στενά συμφέροντα, ε, τότε η Διοίκηση το γνωρίζει καλά, ότι θα περνάει, ότι αποφάσεις θέλει και με όποιες διαδικασίες θέλει. Δεν την απειλεί κανείς. Θα γίνει ξεδιάντροπη όπως όλες οι διοικήσεις ξέρουν να κάνουν. Οι 100 Δημότες που είναι κάθε φορά στην αίθουσα, δεν αρκούν για να αισθανθούν την πίεση. Για φανταστείτε να βρεθούν 500 Δημότες στην αίθουσα, με ποιά "ελαφρότητα" ο Δημ. Σύμβουλος θα ψηφίσει κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα? Πώς θα τολμήσει να "σηκώσει ή να μη σηκώσει το χεράκι του", όταν 500 μάτια εκείνη την στιγμή τον "καρφώνουν" και με ποιό ψυχικό σθένος θα τολμήσει να βγεί από την αίθουσα, όταν 500 άνθρωποι θα τον χλευάσουν? Ας αποφασίσουμε λοιπόν, ή καναπές ή συμμετοχή. Την Διοίκηση την βολεύει η μη συμμετοχή. Εμάς το αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Άριστα τα λέει ο βλαχιώτης. Κριτική του καφενείου δημιουργεί γέλιο στους διοικούντες. Το «κράξιμο» είναι εποικοδομητικό για ν' αποφευχθούν λαμογιές κάθε είδους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Προς ΑΝΩΝΥΜΟ 1.51 πμ.:
    Κατ'αρχήν βλέπω πως δεν σε πιάνει ύπνος, γιατί ώρα 2 παρά 10 είσαι μπροστά στον υπολογιστή και προσπαθείς να σώσεις όπως μπορείς την κατάσταση.
    Δεν μας αφορά αν η Αλεξάνδρα είπε και καμιά κουβέντα παρά πάνω ή είναι καλή στις ίντριγκες, εξάλλου αυτά δεν διασταυρώνονται εύκολα ως "έγκυρες πληροφορίες". Επίσης, δεν είσαι συ αυτός που θα κρίνει αν η Αλεξάνδρα καλώς έμεινε επί 10 χρόνια δασκάλα στο Καλ.Εργ. Πάντως, έμεινε (και επί Παπαμικρούλη και επί Αποστολάκη). Δικαίωμά της, συνεπώς, να διεκδικεί μονιμότητα και να διαφυλάττει τη θέση της με έντιμα και θεμιτά μέσα. Εργάζεται, αποδίδει, είναι αγαπητή και τέρμα. Μετά λες πως και με άλλον καθηγητή, το μάθημα θα γίνεται μια χαρά. Εσύ πού το ξέρεις; Αν μπει μεθαύριο ο Καβάγιας π.χ. και βλέπει μόνο τη μούρη του και τα πινέλα, τι θα πεις; Η γνώμη του κόσμου και δη των μαθητών δεν έχει σημασία;
    Μην κάθεσαι λοιπόν νυχτιάτικα και γράφεις βλακείες. Προσπαθώντας να υπερασπιστείς τον υποψήφιο στις εκλογές Καβάγια, γιόκα του παλιού παπαμικρουλικού Βησσαρίωνα, κινδυνεύει ο ίδιος ο Γιωργάκης να ταυτιστεί με το δύστυχο Ιζνογκούντ, που μια ζωή απεγνωσμένα παλεύει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη.
    Δεν υποβιβάζουμε το Γιώργο Καβάγια ως καλλιτέχνη. Καταδικάζουμε την τακτική που οδηγεί στην αδικαιολόγητη απομάκρυνση μιας άλλης, επίσης αξιόλογης, καλλιτέχνιδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 25000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΘΑΡΑ!!!! ΓΙΑ 15 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!! ΓΙΑ ΕΦΤΑ ΜΗΝΕΣ!!!! ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΝΩ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ... ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.. ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. εσεις "ανώνυμη" κυρία μου των 1:51 θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα από δω και πέρα γιατί σας πήραμε χαμπάρι!!! Φτηνά τη γλυτώσατε αυτή την φορά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΤΙ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ειμαι μαθητρια 6 χρονια στο εργαστηρι και η κυρια Αλεξανδρα ειναι καταπληκτικη κυρια.Με ανυπομονισια καθε φορα περιμενω να ερθει το επομενο μαθημα!!!Ελπιζω η κυρια Αλεξανδρα να γυρισει πισω στο εργαστηρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. @ Δημοκρατική Αριστερά

    Τί έγινε ρε «σύντροφοι»; Τον καθαιρέσατε τον... συντονιστή μετά το κράξιμο που έφαγε; Ελληνικά πληκτρολόγια δεν έχετε; Γιατί γράφετε σε αντιαισθητικά greeklish;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
    ΠΡΟΣ TO ΔΗΜΟ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ

    Κυρία Δήμαρχε, κυρίες/κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας

    Εμείς, οι μαθητές και οι γονείς του δημοτικού εργαστήριου ζωγραφικής, και με την ιδιότητα του πολίτη, σας εκθέσαμε, τον Φεβρουάριο 2011, με επιστολή αλλά και δια ζώσης, τις απόψεις και τις προτάσεις μας για το μέλλον του εργαστηρίου, γιατί πιστεύουμε ότι αυτό δεν είναι απλώς μια δημιουργική δραστηριότητα για εκατό πολίτες διαφορετικών ηλικιών αλλά (μπορεί και είναι) ένα σημαντικό στοιχείο της ταυτότητας της πόλης.
    Καταθέσαμε την διάθεσή μας να συμβάλλουμε με προτάσεις και ιδέες στο να παίξει ακόμα σημαντικότερο ρόλο στην ανάδειξη μια σύγχρονης πολιτισμικής ταυτότητας του Δήμου.

    Σήμερα αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στο θέμα γιατί δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για αδράνεια. Είχαμε συναντηθεί με τον αείμνηστο δήμαρχο κ Αποστολάκη στις αρχές φθινοπώρου 2010, αποστείλαμε επιστολή και συναντηθήκαμε με τη Δήμαρχο τον Φεβρουάριο 2011, έχουμε μιλήσει με δημοτικούς συμβούλους και κάθε αρμόδιο του Δήμου που θα μπορούσε να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων. Εξηγήσαμε την πρόθεσή μας να βοηθήσουμε κι εμείς να βρεθεί λύση σε ένα λογικό χρονικό διάστημα. Πάντα ακούγαμε διαβεβαιώσεις ότι το εργαστήριο έχει την πλήρη υποστήριξη της δημοτικής αρχής, «να αναπτυχθεί και άλλο ναι, αλλά να κλείσει ή να πάει πίσω αποκλείεται», και ότι η δασκάλα μας θα συνεχίσει να παίζει τον καθοριστικό ρόλο της, όπως έκανε τα δέκα αυτά χρόνια. Όμως, με απορία βλέπουμε να περνάνε οι μήνες και να μην αναλαμβάνεται κάποια πρωτοβουλία. Επανερχόμαστε, λοιπόν, και ζητάμε από την Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα άμεσα.

    Πολλοί από εμάς έχουμε ζήσει το εργαστήριο από τότε που άνοιξε, το 2001, και χάρη στην δασκάλα Αλεξάνδρα Νασιούλα, έχουμε διανύσει μια πολύ δημιουργική πορεία. Δεν είναι τυχαία η ολόθερμη υποστήριξη μας προς το πρόσωπό της. Η εξαιρετική δουλειά της τόσα χρόνια, αποδεικνύει ότι, όχι απλώς κάλυπτε επάξια τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δημοτικού καλλιτεχνικού εργαστηρίου και βοήθησε στην ανάδειξη της καλλιτεχνικής δημιουργικότητας όλων των παιδιών και των ενηλίκων που ενέταξαν τη ζωγραφική στην ζωή τους αλλά και, συνέβαλε καθοριστικά στην δημιουργία μιας σταθερής σχέσης μας με την μάθηση, τη δημιουργία, τον πολιτισμό.
    Αυτό επιβεβαιώνεται εξάλλου από το γεγονός ότι δεν βλέπουμε την δασκάλα μας ως μια απλώς εργαζόμενη στο καλλιτεχνικό εργαστήρι αλλά ως ψυχή της δουλειάς που γίνεται.
    Εξάλλου όπως έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα, αν ο Δήμος δεν επιλέξει να κρατήσει την δασκάλα του εργαστηρίου Αλεξάνδρα Νασιούλα, αυτό θα σήμαινε για εμάς τη μη συμμετοχή μας σε αυτό, για λόγους ηθικής τάξης και συνέπειας, απέναντι σε έναν άνθρωπο που έχει δώσει κομμάτι από την ψυχή του, προσωπικής αξιοπρέπειας αλλά και σεβασμού μας στο σημαντικό έργο που έγινε τα δέκα αυτά χρόνια.
    Απευθυνόμαστε στη δήμαρχο και στους δημοτικούς συμβούλους γιατί ήρθε η στιγμή για το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι.
    Ζητάμε από το δημοτικό συμβούλιο να πάρει μια ξεκάθαρη απόφαση, με αίσθηση κοινωνικής δικαιοσύνης και ευθύνης απέναντι όχι μόνο στους «μαθητές του εργαστηρίου» αλλά και στην πόλη, με τις τόσες μνήμες.
    H δασκάλα του καλλιτεχνικού εργαστηρίου κα Αλεξάνδρα Νασιούλα πρέπει να συνεχίσει την δουλειά της. Η πορεία του καλλιτεχνικού εργαστηρίου πρέπει και μπορεί να συνεχιστεί και η υποστήριξη στο εργαστήριο μπορεί να εκφραστεί ξεκάθαρα με την παραδοχή από τον Δήμο, με την ευκαιρία του δικαστηρίου στις 16/5, ότι πράγματι η δασκάλα μας – όπως ξέρουμε όλοι και όπως συνέβαινε τα δέκα αυτά χρόνια - κάλυπτε πάγιες και διαρκείς ανάγκες .
    Μια τέτοια κίνηση, θα έλυνε τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα, αποτελεί πρώτιστα μια πράξη ήθους, εκδήλωση σεβασμού στην πόλη, αλλά και μια υπεύθυνη πολιτική πράξη που στις δύσκολες εποχές που ζούμε θα αποδείκνυε ότι υπάρχει ελπίδα να επανέλθουν η κοινωνική υπευθυνότητα και ο πραγματικός πολιτισμός στη σχέση αρχών και πολιτών.

    Οι μαθητές και οι γονείς των μαθητών του
    καλλιτεχνικού εργαστηρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Είναι πραξικοπηματικό να προσπαθεί μια ομάδα ανθρώπων να επιβάλλει την παραμονή της συγκεκριμένης κυρίας, τη στιγμή που υπάρχουν τεράστια προβλήματα κάλυψης προσωπικού σε άλλους τομείς, όπως παιδικοί σταθμοί.

    Μόνο μέσω ΑΣΕΠ έχει δικαίωμα να επιλεγεί και μόνο αξιοκρατικά ο οποιοσδήποτε σε κάθε τέτοια θέση. Όλα τα άλλα είναι άδικα, κατευθυνόμενα, ιδιοτελή και ύποπτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Den problepontai kalitexnikes drastiriotites stin koinofeli synepos den mporei na ginei proslipsi daskalou.

    - O Papanikolaou mporei na tin proslavei, ston eniaio forea

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ! ΑΜΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΠΟΡΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΦΕΝΤΙΚΙΝΑ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή