Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Πολύ σοβαρός κίνδυνος πυρηνικής καταστροφής!

Κίνδυνο «σοβαρής πυρηνικής καταστροφής» διέβλεψε η ιαπωνική κυβέρνηση σε περίπτωση κατά την οποία συνεχίσουν να αποτυγχάνουν οι προσπάθειες που καταβάλλονται για ψύξη της δεξαμενής πυρηνικών αποβλήτων στον αντιδραστήρα 4 του εργοστασίου Φουκουσίμα Ντάι-ίτσι.
Μετά τη χθεσινή πυρκαγιά και έκρηξη, το μεταλλικό περίβλημα των ράβδων κινδύνευε να καταστραφεί και να απελευθερώσει μεγάλα ποσά ραδιενέργειας απευθείας στην ατμόσφαιρα. Ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας έκανε λόγο για «πολύ ανησυχητικές εξελίξεις», ενώ οι κάτοικοι του
Τόκιο συνέλεγαν πυρετωδώς προμήθειες, προετοιμαζόμενοι για το ενδεχόμενο σχηματισμού ραδιενεργού νέφους πάνω από τη μητρόπολη των 35 εκατομμυρίων κατοίκων. Εν τω μεταξύ, η βιβλική καταστροφή από τον σεισμό των 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το φονικό τσουνάμι της Παρασκευής 11 Μαρτίου συνέχιζε να προξενεί ανείπωτο πόνο αλλά και να καταποντίζει τους ιαπωνικούς οικονομικούς δείκτες.
Το χρηματιστήριο του Τόκιο σημείωσε χθες νέα πτώση, ενώ οικονομικοί αναλυτές προεξόφλησαν επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης της τρίτης οικονομίας του πλανήτη και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φερόταν να βάζει για την ώρα στο συρτάρι τις σκέψεις περί ανόδου των επιτοκίων.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου