Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Την προσεχή Τετάρτη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο


Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στις 16.03.2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Ν. Φιλαδέλφειας (Νικ. Τρυπιά 45) σε δημόσια τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δυνάμει του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 («Πρόγραμμα Καλλικράτης»), για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης :


ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ


1. Λήψη απόφασης - επικαιροποίηση - για την εκ περιτροπής ανά 6μηνο λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς στις οδούς Σ. Σταματιάδη (Ραιδεστού) και Επταλόφου.

2.  Ορισμός Επιτροπής για την διοργάνωση των εκδηλώσεων της Πρωτομαγιάς έτους 2011 – Ψήφιση πίστωσης ποσού € 80.000,00.-

3. Έγκριση δαπάνης για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου 2011 – Ψήφιση πίστωσης ποσού € 3.000,00.-

4.  Εκλογή μελών Διοικητικού Συμβουλίου και Προέδρου και Αντιπροέδρου του Ν.Π.Ι.Δ. με επωνυμία: «Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος»

5. Λήψη απόφασης για ορθή επανάληψη της υπ΄αριθμ. 6/2011 Αποφάσεως του Δ.Σ. που αφορά την συγχώνευση των 10 Δημοτικών Ν.Π.Δ.Δ. των 2 πρώην Δήμων και τη σύσταση νέου ενιαίου Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Ενιαίος Φορέας Δράσεων Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Αλληλεγγύης, Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος»

6. Λήψη απόφασης για την συγκρότηση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας βάσει των διατάξεων του Ν. 3013/2002 και του άρθρου 75 του Ν. 3463/2006

7. Έγκριση πρακτικού άγονου διαγωνισμού προμήθειας υγρών καυσίμων βάσει της υπ΄αριθμ. 8/2011 Αποφάσεως της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου και λήψη απόφασης από το Δ.Σ. για την απ΄ευθείας ανάθεση σε προμηθευτή ή για τη διενέργεια νέου διαγωνισμού προμήθειας.

8. Έγκριση της υπ΄αριθμ. 2/2011 Αποφάσεως του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου του πρώην Δήμου Ν. Χαλκηδόνας σχετικά με την ψήφιση Απολογισμού Εσόδων-Εξόδων του οικονομικού έτους 2010.

9. Επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων στον κ. Αναστάσιο Καρακώτσογλου, στον κ. Στέργιο Παπαγεωργίου και στην κα Μαρία Τσουνιά – Διαγραφή και επαναβεβαίωση χρηματικών καταλόγων – Ψήφιση της σχετικής πίστωσης.

10.  Καθορισμός προκαταβολής και οφειλών για έργα αποχέτευσης κ.λ.π. βάσει του Ν. 1068/80 και του Π.Δ. 6/86.

11. Καθορισμός προδιαγραφών κατασκευής, ανακατασκευής και συντήρησης πεζοδρομίων του Δήμου.

12. Έγκριση της υπ΄αριθμ. 4/2011 Αποφάσεως της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σχετικά με τον καθορισμό της χρονικής διάρκειας ισχύος της άδειας Μουσικών Οργάνων που χορηγείται στα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος που λειτουργούν στο Δήμο μας, για 3 έτη.

Η παρούσα πρόσκληση αναρτάται στην ιστοσελίδα του Δήμου.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος


Παντελής Χρ. Γρετζελιάς 

18 σχόλια:

  1. Θα πληρώσουμε 80 χιλιάρικα για να μας κακοποιήσουν άλλη μια Πρωτομαγιά με τις αποτρόπαιες γυφτιές που διοργανώνονται κάθε χρόνο και μετατρέπουν την Φιλαδέλφεια και την Χαλκηδόνα σε κακίστης ποιότητας οίκο ανοχής για οικονομικούς μετανάστες; Αυτό και αν είναι παράλογο.
    ΟΧΙ ΣΤΟΝ "ΕΟΡΤΑΣΜΟ" ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ. ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ, ΧΟΡΤΑΣΑΜΕΕΕΕΕΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. POY EINAI H OIKONOMIA, POSA XODEPSE PERSY O KONTOS?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. exete skeftei posa esoda pernei o dimos mas apo to pazari.....???
    polu anetoi to paizete.to pazari einai anasa gia tin poli mas!alla mallon einai diskolo na to skefteite auto...
    thelei polu egkefalo gia na to katalaveis...
    toso polu sas peirazei tin aisthitiki sas?

    eleos!les kai pathainoume kati gia 3 imeres.
    auti i aneksodi kai ek tou asfalous kritiki kai topothetisi sta tektenomena einai entelws anwrimi kai afelis!
    fragka peftoun gia ton dimo mas!olous mas simferei auto to pazari!
    xalarwste ligaki me tin aisthitiki sas vre!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. esy pou xereis posa fraga tha mazepsei o Dimos?

    Kai posa tha xodepsei na doume tin anasa. Asxete

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Juanita La Quejica

    Δυστυχώς, αυτή η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει. Τεράστια ευθύνη φέρει, κατά τη γνώμη μου, η διοίκηση Κόντου, όταν με τις εγκληματικές της παλινωδίες, έδειξε ότι ο Δήμος είναι ανίκανος να επιβάλλει τη θέλησή του.
    Υποσχέθηκαν την κατάργηση της ζωοπανηγύρεως και τελικά με τις πρώτες απειλές των σωματείων των μικροπωλητών, που συμπεριφέρονται σαν μαφιόζοι, αποδείχθηκε ότι δεν είχαν ούτε σχέδιο, ούτε βούληση να καταργήσουν το χάλι.
    Θυμηθείτε το απερίγραπτο μπάχαλο της πρώτης χρονιάς της διοίκησης Κόντου, με αποτέλεσμα και η πόλη να υποστεί αυτή την δοκιμασία και χρήματα να μην εισπράξει ο Δήμος.
    Δυστυχώς, εκτιμω ότι άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου και δεν υπάρχει περίπτωση να απαλλαγούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα ανώνυμα σχόλια που δεν στηρίζονται σε κανενός είδους στοιχεία, ενώ ταυτόχρονα διέπονται από έναν δύσοσμο αέρα μιας κακώς εννοούμενης ειρωνίας και αγένειας, είναι τουλάχιστον παιδαριώδη και αστεία και μόνο έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε οι νοήμονες εγγράμματοι πολίτες.
    Θα ήταν ενδιαφέρον Διαμαντή να έβρισκες και να έκανες μια ανάρτηση με τα έσοδα και τα έξοδα αυτού του εκτρώματος που ονομάζεται "Γιορτή της Πρωτομαγιάς" στην Φιλαδέλφεια και στην Χαλκηδόνα, ας πούμε τα τελευταία 10 χρόνια.
    Να δούμε αν υπάρχει και ποιό είναι τελικά το μέγεθος του οικονομικού οφέλους.
    Και στη συνέχεια -αν υπάρχει οικονομικό όφελος- να το αντιπαραβάλλουμε με το τί χάνουμε κάθε φορά από όλη αυτή την αισχρή κατάσταση: την αξιοπρέπεια της πόλης αλλά και τη δική μας, σαν κάτοικοι γεννημένοι και μεγαλωμένοι (αρκετοί είμαστε τρίτης και τέταρτης γενιάς) σε αυτά τα χώματα.
    Η ποιότητα ζωής ούτως ή άλλως είναι ανεκτίμητη, priceless, όπως λέει και η σχετική διαφήμιση.
    Και η χυδαία κατάσταση της κεντρικής μας λεωφόρου κάθε Πρωτομαγιά, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ποιότητα ζωής.
    Τα παιχνίδια των συλλόγων μικροπωλητών ή η ανάγκη των τοπικών αρχόντων να βγαίνουν στις εξέδρες για να τους χειροκροτά ένα πλήθος που καμμία σχέση δεν έχει με την πόλη μας, δεν θα έπρεπε να μας αφορούν ούτε και να μπαίνουν στη ζυγαριά των αποφάσεων.
    Τώρα που είναι Δήμαρχος μια γυναίκα για πρώτη φορά, ευκαιρία να δούμε και την δική της αισθητική και άποψη. Να δούμε αν φέρνει νέο αέρα στην τοπική κοινωνία ή αν είναι μια από τα ίδια.
    Η Πρωτομαγιά είναι το μόνο τεστ που μπορεί να υπάρξει, καθώς όλα τα άλλα λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι λίγο πολύ προαποφασισμένα και με ελάχιστα περιθώρια κίνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Prospero, μακάρι να διαψευστούμε, έτσι για αλλαγή...
    Τώρα πάντως με την ενοποίηση των Δήμων, την ευθύνη θα φέρει ένας μόνο, μία για την ακρίβεια. Να ξέρουμε πού θα πρέπει επιτέλους να διοχετεύσουμε τις αντιδράσεις μας. Γιατί κάποια στιγμή πρέπει επιτέλους να αντιδράσουμε ΔΥΝΑΜΙΚΑ γι αυτό το χάλι που γίνεται στην Φιλαδέλφεια και την Χαλκηδόνα τις πρώτες μέρες κάθε Μαϊου.
    Μιλάμε για την πόλη ΜΑΣ, δεν μπορεί να την μετατρέπουν τα όποια συμφέροντα σε χωματερή ανθρώπινου πόνου, φτώχειας και τριτοκοσμικής εκμετάλλευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. για το Νο 11 του δημοτικού συμβουλίου.
    Καπου διαβασα οτι μας καλείτε να μετέχουμε ενεργά στην προσπάθεια του Δημου που αποσκοπει τοσο στον εκσυχρονισμο και την αναβαθμιση των υπηρεσιων που παρεχει ο Δημος, όσο και στην βελτιωση της μεταξυ μας σχεσης....
    1- κινδυνος για μεγαλους και ιδιαιτερα για μικρα παιδια με τα τοσο ΣΤΕΝΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ , κανουν τη ζωη μας προβληματικη.
    2-ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ!!!!ειναι γνωστο οτι στους πεζοδρομους δεν εχει αρμοδιοτητα η τροχαια αλλα ο ΔΗΜΟΣ.ΕΙΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΑΡΜΟΔΙΟΙ?Σε οποιαδηποτε αλλη πολη της Ευρωπης, απαγορευεται αυστηρα η διελευση τροχοφορων απο πεζοδρομο ΟΛΕΣ τις ωρες του 24 αωρου.Απαγορευεται απολυτως η εισοδος σε πεζοδρομο φορτηγα για να παραδωσουν στα μαγαζια εμπορευματα.Αυτο γινεται μονο απο γειτονικους προς τον πεζόδρομο παράδρομους και μόνο σε μη εργασιμες ωρες. Τι κανετε για να μας προστατεψετε?Η Δημοτικη Αστυνομια που ειναι?ΝΟΜΙΖΩ οτι μισθοδοτουνται απο τους φορους που πληρωνουμε εμεις οι πολιτες. Ετσι δεν ειναι?Στα Εξαρχεια , υπαρχουν κατοικοι που στολιζουν το παρμπριζ με αυτοκολλητα ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΣ ΛΕΝΕ "ΕΙΣΑΙ ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΚΑΡΕΙΣ ΟΠΟΥ ΝΑ'ΝΑΙ"Μηπως τελικα πρεπει να φτιάξουμε κι εμεις ενα υπομνημα διαμαρτυρίας με υπογραφες κατοικων- γιατι νομιζω οτι πρέπει να είμαστε πολλοι- και να το υποβάλουμε στην ΔΙΟΙΚΗΣΗ του ΔΗΜΟΥ για να παρθούν αποφάσεις για όλους τους κατοίκους και οχι για το συμφέρων μεμονωμένων ατόμων? ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ!!! ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΌ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ?-μακρια απο εμενα κι ότι θέλει να΄ναι! ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ? Δεν νομιζω....ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για τη λαϊκή τι θα γίνει; Θα είναι μεγάλο λάθος να πάει στην Επταλόφου. Θα δημιουργήσει τα ίδια προβλήματα και το ίδιο κυκλοφοριακό.

    Η λαϊκή πρέπει να φύγει όσο είναι νωρίς και άσχετα από το πολιτικό κόστος - γιατί θα υπάρξει και να πάει κάπου κοντά-μακριά και με λίγα σπίτια.

    Επιπλέον πρέπει να μπουν κολωνάκια στον πεζόδρομο της Σάρδεων με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην περνάει ούτε αυτοκίνητο ούτε μηχανάκι. Ο πεζόδρομος είναι πληρωμένος με τα δικά μας χρήματα και από κάτω περνάνε και αγωγοί ομβρίων, που μπορεί να μη φαίνονται, αλλά κάνουν όλη τη δουλειά με τις βροχές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. - To thema eisagete sto DS gia ek peritropis litourgia sti Redestou ana 6 mines.

    - Ara 6 mines sti Redestou.As mikisoun aftoi pou tin exoun ekei 40+ xronia.

    -Tora psaxnoume gia tin alli perioxi gia tous allous 6 mines.

    -Alithia kapia sxoliakia esy ta efages.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Steno
    Σε αυτά τα σχόλια γράφεις πράγματα που δεν ισχύουν με τίποτα. Κάνε στενό μαρκάρισμα, αλλά να ενημερώνεσαι πρώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. - Na mas peis ti den isxiei, na enimerothoume kai emeis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η λαικη να παει στην Επταλοφου για τουλαχιστον 2 χρονια μεχρι να γινει το σχολειο και μετα βλεπουμε το 6μηνο. Αυτη ειναι η σωστη προταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πρωτομαγιά, με απλωμένες κιλότες, σουτιέν, πάγκους με κατσαβίδια και απέραντη ΓΥΦΤΙΑ.

    Ρώτησε κανείς τους Δημότες της Φιλ/φειας, αν ανέχονται αυτήν την τριτοκοσμική πόλη?

    Ένα Δημοτικό Δημοψήφισμα θα έδειχνε αν οι δημότες της πόλης, θέλουν να πλέουν μέσα στην βρώμα για 3 μέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η λαϊκή να πάει σε μέρος χωρίς πολλά σπίτια και όχι στην Επταλόφου, μπάχαλο θα γίνει και εκεί με το κυκλοφοριακό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΥΠΑΛΗΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗ ΜΕΓΑΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.....ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΕΙ Η Κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στην Επταλοφου η λαϊκή για 2-3 χρονια και μετα βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 8:45 Oi upaliloi pou anafereis, apo oti gnwrizw, einai kati katharistries pou armodiotita gia tin misthodosia tous den tin exei akoma o dhmos. Anikoun allou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή