Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Κι άλλες μειώσεις μισθών!

Ειδικό μνημόνιο για τις δημόσιες επιχειρήσεις, εισηγμένες και μη ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια μεγαλύτερης περικοπής των λειτουργικών δαπανών και ειδικά του μισθολογικού κόστους το οποίο θα πρέπει να προσαρμοστεί κοντά στο μισθολόγιο του δημοσίου.
Αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών τόνιζαν ότι παρά τις περικοπές που έχουν ήδη γίνει υπάρχουν ακόμη πολύ μεγάλα περιθώρια κυρίως στο θέμα των λειτουργικών εξόδων.
Ειδικά για τις αμοιβές τόνιζαν ότι ο μέσος μισθός στον ιδιωτικό τομέας δεν
ξεπερνά τις 28 χιλιάδες ευρώ την στιγμή που στο στενό δημόσιο τομέα είναι στις 30 χιλιάδες ευρώ και στις ΔΕΚΟ 40.000 χιλιάδες ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι μισθοί στις ΔΕΚΟ θα συνεχίσουν καθοδική πορεία.
Στο μεταξύ με βάση στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για 18 μη εισηγμένες ΔΕΚΟ και οργανισμούς για το πρώτο δίμηνο του χρόνου καταγράφεται μείωση του ελλείμματος κατά 61% (ή 136,7 εκατ. ευρώ) στα 88,5 εκατ. ευρώ το πρώτο δίμηνο του χρόνου από 225,3 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα του 2010.
Από τα στοιχεία που αφορούν τις επιχειρήσεις ΑΜΕΛ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, ΕΑΒ, ΕΘΕΛ, ΕΛΓΑ, ΕΡΓΟΣΕ, ΕΡΤ, ΕΤΑ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ, ΜΟΔ, ΟΑΣΑ, ΟΔΙΕ, ΟΣΕ, ΕΔΙΣΥ, ΟΣΚ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΤΡΑΜ προκύπτει ότι το σύνολο των εξόδων για το δίμηνο του 2011 σε σχέση με το δίμηνο του 2010 παρουσιάζει μείωση της τάξης του 36%.
Παράλληλα καταγράφεται μείωση των συνολικών εσόδων (συμπεριλαμβανομένων των επιχορηγήσεων) το δίμηνο του 2011 σε σχέση με το δίμηνο του 2010 κατά 16%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου