Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Το ελληνικό πολιτικό πρόβλημα απασχολεί την Ευρώπη

«Υπάρχει πολιτικό πρόβλημα στην Ελλάδα. Η διαπίστωση είναι κοινή για όσουε συνομίλησαν με στελέχη της Ε.Ε, και του ΔΝΤ το τελευταίο διάστημα, τα οποία αμφισβητούν ευθέως πλέον την ικανότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει όσα έχουν συμφωνηθεί και να προχωρήσει δυναμικά σε πρωτοβουλίες που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση.
Με αυτό το δεδομένο και τη συζήτηση περί αναδιάρθρωσης να διχάζει Ε.Ε., με τους Γερμανούς να την επιθυμούν και τους υπόλοιπους να το διαψεύδουν, το κλίμα αβεβαιότητας εντείνεται και
πολλοί στην κυβέρνηση μιλούν για την ανάγκη μιας νέας επανεκκίνησης.
Όπως αναφέρει πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», στην Ε.Ε. αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο γραμμές για το χρόνο στον οποίο θα πρέπει να προχωρήσει η αναδιάρθρωση, καθώς θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνει παρά τις διαψεύσεις.
Η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της αναδιάρθρωσης μετά το 2013, ενώ η Γερμανία υποστηρίζει ότι η αναδιάρθρωση, με τη μορφή της επιμήκυνσης όλου του δανείου με πιο χαμηλό επιτόκιο, πρέπει να γίνει τώρα. Και αυτό για δύο λόγους:
Ο βασικός λόγος είναι ότι όσο περνάει ο χρόνος, το χρέος περνάει από τα χέρια των ιδιωτών στα κράτη. Επίσης, στη Γερμανία το 2013 θα γίνουν εκλογές για την καγκελαρία και η Άνγκελα Μέρκελ δεν θα επιθυμούσε να είναι το ελληνικό ζήτημα ένα από τα κυριότερα στις εκλογές.
Ο δεύτερος λόγος, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι ότι όσο δεν λαμβάνεται κάποια σοβαρή απόφαση σε επίπεδο Ε.Ε. και παρατείνεται η αβεβαιότητα, τόσο τα όποια μέτρα λαμβάνονται στην Ελλάδα, δεν έχουν αποτέλεσμα και παράλληλα συνεχίζεται η αναταραχή και επεκτείνεται η κρίση στην περιφέρεια της ευρωζώνης, επηρεάζοντας σημαντικά και τις χώρες του Βορρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου