Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Σκέψεις για τις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου

Από τη συμπολίτισσά μας κυρία Ελένη Καρασαββίδου λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή: 

Θα ήθελα να κοινοποιήσω κάποιες σκέψεις μου σχετικά με την «αναδιάρθρωση» των διοικητικών υπηρεσιών του νέου Καποδιστριακού Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Ο τρόπος που διαχειριζόμαστε τον χώρο και τα δίκτυα (ή μη) επικοινωνίας όπως και «δυναμικής των ομάδων» που εγκαθιδρύουμε δεν είναι άσχετος από
κοινωνικές, οικονομικές αλλά καιιδεολογικές συντεταγμένες.
  Θεωρώ, έτσι, ότι για οποιονδήποτε άνθρωπο με κοινή λογική και δίχως φανατισμό το ζητούμενο είναι η τοποθέτησή τους σε έναν χώρο που θα είναι ευκολότερα προσβάσιμος στην πλειονότητα των δημοτών, αφούάλλωστε σε αυτούς απευθύνονται.
  Είναι γνωστό ότι τα όρια του νέου Καλλικρατικού Δήμου αρχίζουν από την αρχή της Δεκελείας και φθάνουν έως και τα φανάρια του Βλάχου στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας. Μάλιστα δεν αποτελεί ψέμα η παραδοχή ότι το 60% (τουλάχιστον!) του νέου Δήμου ήταν προσαρτημένο στα παλιά τοπικοαυτοδιοικητικά όρια της Νέας Φιλαδέλφειας. Το πιο λογικό θα ήταν λοιπόν οι Διοικητικές Υπηρεσίες να συγκεντρωθούν στην μέση του νέου Δήμου (όπως το Πνευματικό Κέντρο της Φιλαδέλφειας που μέχρι σήμερα στεγάζει με επιτυχία πλήθος δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων και μέρους των διοικητικών υπηρεσιών) ώστε να μην δημιουργούνται ανισότητες στον χρόνο, στον κόπο και στην «άμεση επικοινωνία» των δημοτών, όλων των δημοτών (αφού όλοι ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις έχουμε) μα ιδίως των ηλικιωμένων ή των ΑΜΕΑ. Αυτή η διαπίστωση (που δεν αρνιέται άλλες θετικές κινήσεις της Νέας Δημοτικής Αρχής) δεν έχει να κάνει με κόμμα, ούτε με ιδεολογία, αρέσκεια ή απαρέσκεια, όποιος κρυφτεί πίσω από αυτά θα κάνει απλώς προσπάθεια να ιδεολογικοποιήσει τον τοπικισμό του.
  Κάτι που φαντάζει «μικρή μεταβολή» προς την μια κατεύθυνση (ενώ θα μπορούσε να είναι πχ προς την άλλη κατεύθυνση, προς τα πάνω) μπορεί να εκλαμβάνεται ως μεγάλη αδικία, αν όχι (εκ του μη όντως) εκδικητικότητα. Θα παρακαλούσα λοιπόν (κι επειδή πιστεύω στις καλές προθέσεις μα και στην εξυπνάδα των ανθρώπων) επειδή η πλειοψηφία των Δημοτών δεν μπορεί να νιώθει ότι αδικείται να γίνουν διορθωτικές κινήσεις και (τουλάχιστον) να παραμείνουν οι διοικητικές υπηρεσίες στο «μέσον»  του νέου Δήμου, αφού έτσι κι αλλιώς χώρος λειτουργικός υπάρχει.
Ευχαριστώ και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ή ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ εάν δημοσιευτεί έπειτα.
Ελένη Καρασαββίδου
Καρδίτσης 8 14342 Ν. Φιλαδέλφεια

1 σχόλιο:

  1. Πραγματικά κάποιες υπηρεσίες θα ήταν σκόπιμο να μείνουν στο κέντρο της πόλης. Γεγονός είναι όμως ότι πληρώνονται ήδη μεγάλα ενοίκια απ οτι ξέρω που πρέπει να επανεκτιμηθούν. Επίσης υπάρχουν υπηρεσίες που δεν είναι απαραίτητο να είναι στο κέντρο όπως η Δημοτική Επιχείρηση και άλλες που πρέπει οπωσδήποτε να είναι και στην περιφέρεια όπως οι παιδικοί σταθμοί, τα ΚΑΠΗ κλπ. Μάλλον λοιπόν πρέπει να λειτουργήσουμε κατά περίπτωση κ. Καρασαβίσδου. Έμαθα ότι το νομικό πρόσωπο συγκεντρώνεται στο παλιό Δημαρχείο της Χαλκηδόνας που είναι κέντρο - απόκεντρο ας πούμε και γλυτώνουμε πολλά λεφτά. Δεν ξέρω γιατί πρέπει η Δημοτική Επιχείρηση να πληρώνει του κόσμου τα λεφτά για να έχει ένα διαμέρισμα επί της Δεκελείας. Προβληματισμοί που αναιρούν τα επιχειρήματά σας. Επίσης υπάρχει το νέο κτήριο στην Αχαρνών που είναι 1000 τμ δεν θα πρέπει να αξιοποιηθεί? Θα πρέπει να πληρώνουμε ενοίκια? Επίσης τα καλλιτεχνικά εργαστήρια που είναι ιδιόκτητα θα τα παρατήσουμε γιατί είναι στην Κερκύρας και στη Χίου? Μάλλον το σκεπτικό σας είναι λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή