Eνα νέο μοντέλο ενημέρωσης ξεκίνησε ήδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα. Από εδώ, μπορείτε καθημερινά να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην πόλη μας, αλλά και να γίνετε ΕΣΕΙΣ ο ρεπόρτερ, που θα μας στέλνετε ό,τι βλέπετε γύρω σας και σας κάνει εντύπωση. Σας περιμένουμε στο mail ta.pragmata@yahoo.gr

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Δημοσιεύτηκε σήμερα η δημοσκόπηση της Kapa Research

Παρά την απογοήτευση που νιώθουν για τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος της χώρας, διατηρώντας σε «ιστορικά χαμηλά» τα επίπεδα δημοτικότητας τω δύο μεγαλύτερων κομμάτων, οι έλληνες πολίτες εξακολουθούν να απορρίπτουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ζητώντας από την κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά της και να προχωρήσει στη λήψη των αναγκαίων μέτρων.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα», η πλειοψηφία των πολιτών (47,8%) ζητεί να τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα που έχουν ληφθεί ή θα πρέπει να ληφθούν για να σταθεροποιηθεί η οικονομία και να βγει η χώρα από την κρίση, ενώ μόλις το 32,3% πιστεύει ότι η λύση θα δοθεί με πρόωρες εκλογές.
Την ίδια στιγμή, οι έλληνες πολίτες, οι οποίοι παλαιότερα προτιμούσαν ισχυρές, μονοκομματικές κυβερνήσεις, τώρα δηλώνουν ότι προτιμούν μια οικουμενική κυβέρνηση (56,6%), έναντι ενός ποσοστού (23,6%) που προτιμά να έχει αυτοδυναμία το πρώτο σε ψήφους κόμμα και ενός ποσοστού 8,7% που επιθυμεί μια συνεργασία των δύο μεγαλύτερων κομμάτων.
Δεκαεννέα μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να προηγείται στην πρόθεση ψήφου, αλλά δείχνει να έχει χάσει τη δυναμική του, με την οποία πληρώνει το πολιτικό κόστος από τα μείωση του οικογενειακού εισοδήματος των Ελλήνων, αλλά και από την αδράνεια του κράτους. Από την πτώση αυτή όμως δεν επωφελείται ούτε κατ’ ελάχιστον η ΝΔ, με αποτέλεσμα τα δύο κόμματα να υπερβαίνουν μετά βίας το 40% στις προτιμήσεις της κοινής γνώμης.
Ως προσφορότερα μέσα αντίδρασης στο τέλμα που διαπιστώνουν στην πολιτική και την οικονομική ζωή της χώρας, οι πολίτες επιλέγουν την αποχή από τις επόμενες εκλογές, αλλά και τη συμμετοχή σε διαδηλώσεις και απεργίες.



6 σχόλια:

  1. Για να καταλάβω, ποιο πρόγραμμά της, την αύξηση των μισθών 1% πάνω απ τον πληθωρισμό; Σε κλάμπ μαζοχιστών έγινε η δημοσκόπηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν οι δημοσκοπήσεις δεν λένε αυτά που θέλουμε, τόσο το χειρότερο για τις δημοσκοπήσεις.
    Φαίνεται, Ανώνυμε 1:29 ότι υπάρχουν περισσότεροι σκεπτόμενοι Έλληνες από αυτούς που θα ήθελες.
    Εσύ και κάποιοι που σκέφτονται σεν εσένα, θέλουν ακροατήρια κρετίνων για να μπορούν να αναπτύσσουν τις αρλούμπες τους.
    Μάλλον όμως οι πολίτες ξύπνησαν και δεν "μασάνε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζιζέλ οι δημοσκοπήσεις λένε αυτό που θέλει ο πελάτης. Σε αυτό έχουν καταλήξει όλοι, μηδέ των «δημοσκόπων» εξαιρουμένων. Για παράδειγμα, τι λέει η σημερινή δημοσκόπηση της public Issue (Καθημερινή) για το πώς κρίνουν οι πολίτες την κυβέρνηση αλλά και την αντιπολίτευση; Αλλά, Ζιζέλ, κάθε φορά που σου θίγουν την καλή μας την κυβέρνηση εκτρέπεσαι, λες «κακά λόγια» (παλαιότερα «περιποιήθηκες» τον (την) helpdiamantis, τώρα εμένα) ή λες «Είναι αδήριτη, πλέον, η ανάγκη για ένα νέο εθνικό αφήγημα, καθώς και ο επανακαθορισμός των εννοιών» (11-04-2011 6:22). Ξαναρωτώ λοιπόν (12-04-2011 10:20): Φαίνεται ότι ο Ζαπάτα δεν εννοούσε τον επανακαθορισμό των εννοιών ανάλογα με αν κάποιος βρίσκεται στην αρχή ή στην αντιπολίτευση όπως ο Μαδέρο. Μας καλείς Ζιζέλ να «επανακαθορίσουμε» τις «έννοιες» αλά Ζαπάτα ή αλά Μαδέρο; Και που είσαι, Ζιζέλ, όταν φτάσεις στο νέο εθνικό αφήγημα MIND THE GAP.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε

    Αυτό που μάλλον δεν έχεις αντιληφθεί, είναι ότι η κρίση που βιώνουμε αφορά τη χώρα συνολικά και όχι την σημερινή, την προηγούμενη ή την αυριανή κυβέρνηση.
    Οι κυβερνήσεις διαχειρίζονται τις καταστάσεις, δεν τις δημιουργούν (τουλάχιστον οι ελληνικές κυβερνήσεις).
    Απ΄ότι φαίνεται, προσέχεις τις λεπτομέρειες (έστω και επιλεκτικά). Θα πρόσεξες, σίγουρα τη φράση του Παπανδρέου που είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει αν θα είναι Πρωθυπουργός και άλλη 4ετια, αρκεί να κάνει αυτό που εκείνος θεωρεί σωστό για την σωτηρία της χώρας.
    Αυτού του είδους οι εκφράσεις δεν είναι συνηθισμένες στον ελληνικό «πολιτικό πολιτισμό» και σίγουρα εισάγουν ένα άλλο πνεύμα.
    Απο κει και πέρα, η κρίση χρέους κατέδειξε τραγικές ανεπάρκειες, αδυναμίες και ελλείψεις της χώρας. Σίγουρα γι αυτό υπάρχουν ευθύνες και σίγουρα εκείνεοι που κυβέρνησαν έχουν τις μεγαλύτερες.
    Όμως ποιό είναι το ζητούμενο; Το να προσπαθήσουμε να αναθεωρήσουμε την πορεία ολέθρου ή να αφεθούμε στην σαγήνη της καταστροφής;
    Αναστοχασμός, νηφαλιότητα και ψυχραιμία χρειάζεται, αγαπητέ μου.
    Και προπαντός mind the gap.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έλα καλέ Ζιζέλ. Θα μας το κάνει αυτό ο Γιώργος; Θα μας εγκαταλείψει στα νύχια εκείνου του άχρηστου του συμμαθητή του του Αντώνη; Δεν το πιστεύω. Ο Γιώργος αγάπησε την Ελλάδα σαν δεύτερη πατρίδα του. Δεν βλέπεις τι προσπάθειες κάνει τριάντα χρόνια τώρα να μάθει ελληνικά; Αποκλείεται. Θα περιμένει πρώτα να ωριμάσουν ο Αντρίκος και ο Νίκος και βλέπουμε. Κι αν μας προκύψει Ντόρα, έχουμε κι εκείνο το κορίτσι απ την Σουηδία, την Αιμιλία Νίμπλουμ καβάτζα. Να προλάβουν να μεγαλώσουν και τα δίδυμα του Κώστα . . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ζιζέλ, οι γνωστές αερολογίες. Για την ταμπακιέρα τίποτα. VIVA ZAPATA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή